X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • juicca Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula Gratuluje córeczki :)

paula22 lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka82 wrote:
    Perełka kiedy poczułaś ruchy dzidziusia? To Twoja 1sza ciąża?
    Ja właśnie wyczekuje jakiegoś znaku od mojego maleństwa więc mnie to ciekawi:)
    ruchy poczułam koło 18 tygodnia( troszkę wcześniej też coś czułam, ale nie byłam pewna czy to dzidzia, czy jelita - ale z czasem stało się to oczywiste). To moja druga ciąża- ale pierwszą straciłam na bardzo wczesnym etapie ( ciąża biochemiczna), więc o ruchach mowy nie było.

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Perełko jak masz wyrzuty, że jesz mało ryb to można w aptece zakupić preparaty dla ciężarnych z kwasami DHA :)

Tutaj coś o kwasach DHA http://www.benc.pl/czytelnia/640/dha-skarbem-dla-plodu/strona/1/

A tak w ogóle jak się Perełko czujesz, jak brzuszek?

A o nasz maleństwa to zapewne wszystkie się martwimy ;) I tak już nam to zostanie :)
    Lula_w , o kwasie dha też myślałam, ale to od trzeciego trymestru. Narazie miałam nadzieję, że naturalnie uda się go spożyć. A tran akurat mam kupiony, ale tak jak wspomniałam, nie wiem, czy możemy go przyjmować.
    A ja czuję się dobrze- skurcze są, ale radzę sobie z nimi...głębokie oddechy, leżenie , magnez i się poprawia. Brzuszek rośnie, coraz bardziej okrąglutki:P I głaszczę go coraz częściej:) A jak u Ciebie?

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 17:04

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czuję że w odstępie 2 tygodni dużo przytyłam,Aż się boję wejść na wagę;)ale zajawka na słodkie się zaczęła muszę się ograniczyć koniecznie!!!!!!!!!!!

relg3e5ejwatx9hx.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Łał:) gratuluję córeczki:) mój bobasek 11dni temu miał 280gram to ciekawe ilew środę bedzie miał. Super informacje - a robił Tobie to 3d?

długo miałam to usg ogólnie i miałam mieszane normalne z 3D bo dziecko się zasłaniało troszkę a lekarz chciał zbadac wszystko;) nawet nie pytał czy ma być 3D;) no i zapłaciłam za samą kolejną wizytę jak zawsze;)
    akurat jak włączył 3D to ziewała malutka;) przyszły tatuś oglądał z takim zaangażowaniem, że hoho;)

Dziewczyny kończę brac Prenatal Classic i pytałam lekarza czy brać cos nowego ale mówił, że to mój wybór bo nie muszę teraz ale proponujecie mi coś innego i radzicie żeby brać inne witaminy? ;)

lprktv73nye615w2.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz też mówi że teraz to już tak bardzo witamin nie trzeba. spokojnie mogę brać co drugi trzeci dzień ale sama nie wiem?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Pharmaton maturelle 1 tabl dziennie, będę brała do końca ciąży

relg3e5ejwatx9hx.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też własnie nie wiem czy jak skończę za kilka dni to coś brać czy lepiej nie... staram sie zdrowo jeśc ale wiadomo nie zawsze wychodzi

lprktv73nye615w2.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny mam pytanie do którego tygodnia brałyście dupka i akard mam chory żżołądek i nie bardzo bym chciała długo brać tabletek normalnie nie biorę nawet witamin gdyż każdy lek podrarznia żołądek

klz9cwa175lwe78n.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno pytanie czy to normalne ze czuję już ruchy poczułam pierwszy ruch pierwszego dnia rozpoczętego 15 tygodnia to moja trzecia ciąża i nie wwspomnę poronienia ostatnia ciąża trzy lata temu

klz9cwa175lwe78n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia podobno w kolejnej ciąży czuje się je coraz szybciej. Ja niestety Ci nie pomogę, bo nie mam w tym doświadczenia. Może przerwacało Ci się po jelitach?

Mikołaj wczoraj nie mógł spać cały dzień buszował i to takimi kopniakami, że naprawde aż zdziwiło mnie to. Może też dlaczego, że miałam dzień lenia i 3/4 dnia przeleżałam w łóżku i miał pole do popisu. Ale cieszy mnie to niesamowice <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duphaston brałam 2 opakowania od ok. 5-6 tygodnia ciąży :) I tyle.

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia myślę że dupka to tak gdzieś do 20 tyg zanim łożysko w pełni funkcję przejmie, a co do ruchów w kolejnych ciążach to ponoć wcześniej się czuje

relg3e5ejwatx9hx.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dalej na dupku lecę :) do tego fenoterol od tygodnia... czuję się jak na haju ;)

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • fifi83 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak to jest z toksoplazmozą - ją się przechodzi tylko raz?

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    To ja Ci z tranem nie doradzę bo się nie znam :) U mnie skurcze się uspokoiły, mam się oszczędzać i to działa, no i magnez :D Brzuszek też rośnie i dupka :) Zalecenie od położnej mniej żreć :D waga wyjściowa 54 obecnie 68 :(, ale od 2 tygodni stoi w miejscu i oby tak dalej. Grunt że Zuzinka prawidłowo się rozwija :)

Paula22 gratulacje córeczki :)

Mamusie spokojnej nocki życzę :)
    no kochana, co do wagi to ja startowałam prawie z tej, co Ty ją obecnie masz:P Pierwsze ważenie miałam 65...przed ciążą chwilę przytyłam po poronieniu, a potem kg szły...:/ teraz ważę 71,5. Ale mam wrażenie , że mniej teraz tyję- hehe ale to pewnie tylko wrażenie:P Boję się wejść na wagę:P

Lula_w lubi tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do witamin, dziewczyny, to mi też się teraz kończą, więc zastanawiam się co teraz. Wyniki badań mam dobre, staram się odżywiać zdrowo ( no pomijając słodycze, ale mam taka ochotę na nie, że nie potrafię się opanować), więc nie wiem, czy nadal brać codziennie witaminy. Myślałam na takimi witaminami, które w opakowaniu mają jeszcze tabletki z tymi kwasami DHA- fakt, ze najlepiej je przyjmować od III trymestru ponoć, ale ja już dość blisko jestem:P I tak myślałam, zeby brać w jeden dzień jedną (witaminową)tabletkę, a w drugi dzień drugą ( z kwasami). Gdzieś na forum dziewczyny już o tym pisały, więc myślę, że to dobry pomysł. A co Wy o tym myślicie?

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kombinowałam w 2 trym kupiłam te które mają i kwasy.moja bratowa całą ciążę je brała.No i widzę że działają po ładnych paznokciach;):) nigdy takich nie miałam

relg3e5ejwatx9hx.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    kotek27 a masz swoje ulubione warzywa albo owoce?

Z warzyw lubie marchewkę, a z owoców jabłka, pomarańcze-ale nie to że uwielbiam... :( Ostatnio mój mąż kupił maliny i zmiksował mi je z mlekiem, dobre było w postaci takiego koktajlu. Za mlekiem też nie przepadam.

82dox1hp47sulw8a.png
‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ