II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
kasienka82 wrote:Perełka kiedy poczułaś ruchy dzidziusia? To Twoja 1sza ciąża?
Ja właśnie wyczekuje jakiegoś znaku od mojego maleństwa więc mnie to ciekawi:) -
Lula_w wrote:Perełko jak masz wyrzuty, że jesz mało ryb to można w aptece zakupić preparaty dla ciężarnych z kwasami DHA
Tutaj coś o kwasach DHA http://www.benc.pl/czytelnia/640/dha-skarbem-dla-plodu/strona/1/
A tak w ogóle jak się Perełko czujesz, jak brzuszek?
A o nasz maleństwa to zapewne wszystkie się martwimy I tak już nam to zostanie
A ja czuję się dobrze- skurcze są, ale radzę sobie z nimi...głębokie oddechy, leżenie , magnez i się poprawia. Brzuszek rośnie, coraz bardziej okrąglutki:P I głaszczę go coraz częściej:) A jak u Ciebie? -
Marysia0312 wrote:Łał gratuluję córeczki:) mój bobasek 11dni temu miał 280gram to ciekawe ilew środę bedzie miał. Super informacje - a robił Tobie to 3d?
długo miałam to usg ogólnie i miałam mieszane normalne z 3D bo dziecko się zasłaniało troszkę a lekarz chciał zbadac wszystko;) nawet nie pytał czy ma być 3D;) no i zapłaciłam za samą kolejną wizytę jak zawsze;)
akurat jak włączył 3D to ziewała malutka;) przyszły tatuś oglądał z takim zaangażowaniem, że hoho;)
Dziewczyny kończę brac Prenatal Classic i pytałam lekarza czy brać cos nowego ale mówił, że to mój wybór bo nie muszę teraz ale proponujecie mi coś innego i radzicie żeby brać inne witaminy? -
nick nieaktualnyMonia podobno w kolejnej ciąży czuje się je coraz szybciej. Ja niestety Ci nie pomogę, bo nie mam w tym doświadczenia. Może przerwacało Ci się po jelitach?
Mikołaj wczoraj nie mógł spać cały dzień buszował i to takimi kopniakami, że naprawde aż zdziwiło mnie to. Może też dlaczego, że miałam dzień lenia i 3/4 dnia przeleżałam w łóżku i miał pole do popisu. Ale cieszy mnie to niesamowice -
nick nieaktualny
-
Lula_w wrote:To ja Ci z tranem nie doradzę bo się nie znam U mnie skurcze się uspokoiły, mam się oszczędzać i to działa, no i magnez Brzuszek też rośnie i dupka Zalecenie od położnej mniej żreć waga wyjściowa 54 obecnie 68 , ale od 2 tygodni stoi w miejscu i oby tak dalej. Grunt że Zuzinka prawidłowo się rozwija
Paula22 gratulacje córeczki
Mamusie spokojnej nocki życzęLula_w lubi tę wiadomość
-
A co do witamin, dziewczyny, to mi też się teraz kończą, więc zastanawiam się co teraz. Wyniki badań mam dobre, staram się odżywiać zdrowo ( no pomijając słodycze, ale mam taka ochotę na nie, że nie potrafię się opanować), więc nie wiem, czy nadal brać codziennie witaminy. Myślałam na takimi witaminami, które w opakowaniu mają jeszcze tabletki z tymi kwasami DHA- fakt, ze najlepiej je przyjmować od III trymestru ponoć, ale ja już dość blisko jestem:P I tak myślałam, zeby brać w jeden dzień jedną (witaminową)tabletkę, a w drugi dzień drugą ( z kwasami). Gdzieś na forum dziewczyny już o tym pisały, więc myślę, że to dobry pomysł. A co Wy o tym myślicie?
-
haybeauti wrote:kotek27 a masz swoje ulubione warzywa albo owoce?
Z warzyw lubie marchewkę, a z owoców jabłka, pomarańcze-ale nie to że uwielbiam... Ostatnio mój mąż kupił maliny i zmiksował mi je z mlekiem, dobre było w postaci takiego koktajlu. Za mlekiem też nie przepadam.