Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • juicca Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula Gratuluje córeczki :)

paula22 lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka82 wrote:
    Perełka kiedy poczułaś ruchy dzidziusia? To Twoja 1sza ciąża?
    Ja właśnie wyczekuje jakiegoś znaku od mojego maleństwa więc mnie to ciekawi:)
    ruchy poczułam koło 18 tygodnia( troszkę wcześniej też coś czułam, ale nie byłam pewna czy to dzidzia, czy jelita - ale z czasem stało się to oczywiste). To moja druga ciąża- ale pierwszą straciłam na bardzo wczesnym etapie ( ciąża biochemiczna), więc o ruchach mowy nie było.

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Perełko jak masz wyrzuty, że jesz mało ryb to można w aptece zakupić preparaty dla ciężarnych z kwasami DHA :)

Tutaj coś o kwasach DHA http://www.benc.pl/czytelnia/640/dha-skarbem-dla-plodu/strona/1/

A tak w ogóle jak się Perełko czujesz, jak brzuszek?

A o nasz maleństwa to zapewne wszystkie się martwimy ;) I tak już nam to zostanie :)
    Lula_w , o kwasie dha też myślałam, ale to od trzeciego trymestru. Narazie miałam nadzieję, że naturalnie uda się go spożyć. A tran akurat mam kupiony, ale tak jak wspomniałam, nie wiem, czy możemy go przyjmować.
    A ja czuję się dobrze- skurcze są, ale radzę sobie z nimi...głębokie oddechy, leżenie , magnez i się poprawia. Brzuszek rośnie, coraz bardziej okrąglutki:P I głaszczę go coraz częściej:) A jak u Ciebie?

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 17:04

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czuję że w odstępie 2 tygodni dużo przytyłam,Aż się boję wejść na wagę;)ale zajawka na słodkie się zaczęła muszę się ograniczyć koniecznie!!!!!!!!!!!

relg3e5ejwatx9hx.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Łał:) gratuluję córeczki:) mój bobasek 11dni temu miał 280gram to ciekawe ilew środę bedzie miał. Super informacje - a robił Tobie to 3d?

długo miałam to usg ogólnie i miałam mieszane normalne z 3D bo dziecko się zasłaniało troszkę a lekarz chciał zbadac wszystko;) nawet nie pytał czy ma być 3D;) no i zapłaciłam za samą kolejną wizytę jak zawsze;)
    akurat jak włączył 3D to ziewała malutka;) przyszły tatuś oglądał z takim zaangażowaniem, że hoho;)

Dziewczyny kończę brac Prenatal Classic i pytałam lekarza czy brać cos nowego ale mówił, że to mój wybór bo nie muszę teraz ale proponujecie mi coś innego i radzicie żeby brać inne witaminy? ;)

lprktv73nye615w2.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz też mówi że teraz to już tak bardzo witamin nie trzeba. spokojnie mogę brać co drugi trzeci dzień ale sama nie wiem?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Pharmaton maturelle 1 tabl dziennie, będę brała do końca ciąży

relg3e5ejwatx9hx.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też własnie nie wiem czy jak skończę za kilka dni to coś brać czy lepiej nie... staram sie zdrowo jeśc ale wiadomo nie zawsze wychodzi

lprktv73nye615w2.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny mam pytanie do którego tygodnia brałyście dupka i akard mam chory żżołądek i nie bardzo bym chciała długo brać tabletek normalnie nie biorę nawet witamin gdyż każdy lek podrarznia żołądek

klz9cwa175lwe78n.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno pytanie czy to normalne ze czuję już ruchy poczułam pierwszy ruch pierwszego dnia rozpoczętego 15 tygodnia to moja trzecia ciąża i nie wwspomnę poronienia ostatnia ciąża trzy lata temu

klz9cwa175lwe78n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia podobno w kolejnej ciąży czuje się je coraz szybciej. Ja niestety Ci nie pomogę, bo nie mam w tym doświadczenia. Może przerwacało Ci się po jelitach?

Mikołaj wczoraj nie mógł spać cały dzień buszował i to takimi kopniakami, że naprawde aż zdziwiło mnie to. Może też dlaczego, że miałam dzień lenia i 3/4 dnia przeleżałam w łóżku i miał pole do popisu. Ale cieszy mnie to niesamowice <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duphaston brałam 2 opakowania od ok. 5-6 tygodnia ciąży :) I tyle.

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia myślę że dupka to tak gdzieś do 20 tyg zanim łożysko w pełni funkcję przejmie, a co do ruchów w kolejnych ciążach to ponoć wcześniej się czuje

relg3e5ejwatx9hx.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dalej na dupku lecę :) do tego fenoterol od tygodnia... czuję się jak na haju ;)

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • fifi83 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak to jest z toksoplazmozą - ją się przechodzi tylko raz?

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    To ja Ci z tranem nie doradzę bo się nie znam :) U mnie skurcze się uspokoiły, mam się oszczędzać i to działa, no i magnez :D Brzuszek też rośnie i dupka :) Zalecenie od położnej mniej żreć :D waga wyjściowa 54 obecnie 68 :(, ale od 2 tygodni stoi w miejscu i oby tak dalej. Grunt że Zuzinka prawidłowo się rozwija :)

Paula22 gratulacje córeczki :)

Mamusie spokojnej nocki życzę :)
    no kochana, co do wagi to ja startowałam prawie z tej, co Ty ją obecnie masz:P Pierwsze ważenie miałam 65...przed ciążą chwilę przytyłam po poronieniu, a potem kg szły...:/ teraz ważę 71,5. Ale mam wrażenie , że mniej teraz tyję- hehe ale to pewnie tylko wrażenie:P Boję się wejść na wagę:P

Lula_w lubi tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do witamin, dziewczyny, to mi też się teraz kończą, więc zastanawiam się co teraz. Wyniki badań mam dobre, staram się odżywiać zdrowo ( no pomijając słodycze, ale mam taka ochotę na nie, że nie potrafię się opanować), więc nie wiem, czy nadal brać codziennie witaminy. Myślałam na takimi witaminami, które w opakowaniu mają jeszcze tabletki z tymi kwasami DHA- fakt, ze najlepiej je przyjmować od III trymestru ponoć, ale ja już dość blisko jestem:P I tak myślałam, zeby brać w jeden dzień jedną (witaminową)tabletkę, a w drugi dzień drugą ( z kwasami). Gdzieś na forum dziewczyny już o tym pisały, więc myślę, że to dobry pomysł. A co Wy o tym myślicie?

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kombinowałam w 2 trym kupiłam te które mają i kwasy.moja bratowa całą ciążę je brała.No i widzę że działają po ładnych paznokciach;):) nigdy takich nie miałam

relg3e5ejwatx9hx.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    kotek27 a masz swoje ulubione warzywa albo owoce?

Z warzyw lubie marchewkę, a z owoców jabłka, pomarańcze-ale nie to że uwielbiam... :( Ostatnio mój mąż kupił maliny i zmiksował mi je z mlekiem, dobre było w postaci takiego koktajlu. Za mlekiem też nie przepadam.

82dox1hp47sulw8a.png
‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ