Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • pillow Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 11:13

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

• martusia172005 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny super się Was czyta od razu się humor poprawia. No ja powoli się do Was dołączam w poniedziałek zaczynam 13 tc a w środę idę na prenatalne do mojego lekarza zdecydowaliśmy się na podstawowe badanie tylko. Ja mam zawsze robione usg 3D więc mam nadzieje że zobaczę kto się u mnie kryje w brzuszku. Ja mam przeczucia że będzie dziewczynka ale będę kochać chłopca i dziewczynkę :)

Ale się rozpisałam he he Zdrówka kochane dla Was i Waszych maleństw i oczywiście gratulację dla każdej z Was :)

pillow, Matylda36, kaaasiaczek_, Lula_w, Blondi22 lubią tę wiadomość

relgzbmh71xqedw7.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 13 października 2013, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WITAM SERDECZNIE !!!
    też się już wczytuję ;D
    pomalutku trzeba się zapoznawać z niuansami związanymi z NEXT LEVEL
    (mi jeszcze zostały 2 tygodnie do "AWANSU" ale chętnie już się przywitam ;D

Lula_w, pillow, juicca, Blondi22 lubią tę wiadomość

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 13 października 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, i miłej niedzieli życzę :)))

pillow lubi tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2013, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie czy któraś z Was miała "śluz" w postaci takiej jakby wody albo bardzo rzadkiego śluzu. Jest bezwonny i jest przezroczysto-biały. Nie mam skurczy, brzuszek mięciuki, mały się wierci. Tylko nie wiem czy się martwić... :( bo u mnie ginekolog dopiero we wtorek.

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 października 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Dziewczyny mam pytanie czy któraś z Was miała "śluz" w postaci takiej jakby wody albo bardzo rzadkiego śluzu. Jest bezwonny i jest przezroczysto-biały. Nie mam skurczy, brzuszek mięciuki, mały się wierci. Tylko nie wiem czy się martwić... :( bo u mnie ginekolog dopiero we wtorek.
    ja taki miałam. Jeśli obawiasz się, że mogą ci się sączyć wody, to są do kupienia takie testy na obecność wód płodowych. Ale na pewno to nic takiego.
    Miałam już nie raz, taki wodnistawy biało-mleczny rzadszy śluz. Nic z tym w zasadzie nie robiłam.

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna trochę mnie uspokoiłaś. Nie jest to częste ani leci cały czas tylko głównie po oddaniu moczu,

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy wziąć tabletke duphastonu. Dla takiego wewnętrznego spokoju, a Małemu podobno nie powinno to zaszkodzić..

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 13 października 2013, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    JA taki mam. I to już od dawna hmmm przed 27tc na pewno już zwrócił moją uwagę bardziej. Też bałam się, że to sączące się wody. Ale spokojnie. Mój lekarz na wizycie sprawdził papierkiem lakmusowym i było PH, które nie odpowiadało wodom płodowym. Zresztą na usg nic niepokojacego nie było widać. A śluz jest wodnisty do tej pory. Lekarz mówił, że niektóre kobiety taki mają coś wspominał o wzmożonej produkcji kwasu mlekowego? ALe nie wiem już o co kamon:) W każdym razie od tamtej pory już się tym nie przejmuję, zmieniam często wkładki i tyle:)

Co do Duphastonu to na co móglby Ci pomóc teraz ten progesteron??? Luzik.

Zacznij się niepokoić jeśli naprawdę sporo wody bedzie Ci się sączyć i sączyć cały czas.

zsxuot7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ana za rade. W sumie to zaczęło mi sie tak robić odkąd zaczęłam stosować płyn do higieny intymnej "Lacibios Femina" dla kobiet w ciąży z kwasem mlekowy, 3,5PH.
    Myślicie, że to może być przyczyna?

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 13 października 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze podpowiem, ze sączące się wody płodowe sączą się bardziej intensywniej (ponoć) podczas leżenia, bo podczas chodzenia dziecko może uciskać na szyjkę i hamuje "odpływ":P A ze śluzem jest tak, że im więcej chodzisz tym może być intensywniejszy..
    Do wtorku niedaleko, powiedz lekarzowi o swoich obawach, sprawdzi stan wód płodowych i sprawdzi papierkiem lakmusowym ph. Ale patrząc na objawy nas wszystkich to taki wodnisty śluz to normalka.:)

zsxuot7.png
  • fifi83 Autorytet

Wysłany: 13 października 2013, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pillow wrote:
    Ja też kupiłam, by mieć dla maleństwa i też jestem z niego zadowolona. Widziałam, że nawet na Allegro są droższe :)

Ja żałuję, że go wczoraj nie wzięłam - były jeszcze dwie sztuki.
    A na allegro rzeczywiście o wiele droższy jest - no cóż sprawdzę jutro i może akurat uda się jeszcze dorwać.

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 13 października 2013, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam dziś na Allegro za 52zł z przesyłką, do mierzenia temperatury na czole i w uchu w 1sek, można mierzyć również temperaturę wody czy mleka
    mam nadzieję, że się sprawdzi i będzie nam dobrze służył:)
    dziewczynki mam pytanie czy w II trymestrze miałyście bóle brzucha?
    Ja w pierwszym praktycznie nie miałam bóli ale teraz zaczyna mnie pobolewać to z lewej to z prawej strony, czy to normalne?

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • fifi83 Autorytet

Wysłany: 13 października 2013, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podrzuć link do tego, który kupiłaś :)

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 13 października 2013, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    proszę bardzo http://allegro.pl/termometr-na-podczerwien-dla-dzieci-1-sek-i3597659616.html

xnw4yx8dccihf62o.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 13 października 2013, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od lekarza wiem, że duphaston na tym etapie ciąży stosowany jest jako zabezpieczenie przed przedwczesnym porodem, ale ile w tym prawdy to nie wiem choć sama dalej łykam...

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 13 października 2013, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla.s ja też mam taki śluz od dłuższego czasu i też miałam obawy. Jednak już dwa razy byłam u lekarza i wszystko ok więc trochę się uspokoiłam :)

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 13 października 2013, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny.

Dzisiaj byłam na akcji promocyjnej fundacji szczęśliwe macierzyństwo.
    Miałam robione USG, potwierdziło się że będzie Synek:) ma już 16,5 cm i waży 317g:)
    Pani Doktor, która robiła mi USS stwierdziła, że prawdopodobnie mogę mieć przodujące łożysko:( zmartwiło mnie to strasznie:( chociaż powiedziała że do 30 tyg może się ono podnieść..
    Czy któraś z Was ma może podobny problem?

relg3e5ejn8hl19k.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 13 października 2013, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka82 wrote:
    Ja kupiłam dziś na Allegro za 52zł z przesyłką, do mierzenia temperatury na czole i w uchu w 1sek, można mierzyć również temperaturę wody czy mleka
    mam nadzieję, że się sprawdzi i będzie nam dobrze służył:)
    dziewczynki mam pytanie czy w II trymestrze miałyście bóle brzucha?
    Ja w pierwszym praktycznie nie miałam bóli ale teraz zaczyna mnie pobolewać to z lewej to z prawej strony, czy to normalne?

to normalne;) wszystko się rozciąga;) będzie pobolewało albo ciągnęło;)
    chyba, że ból silny to do lekarza

lprktv73nye615w2.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 13 października 2013, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję paula22 za odpowiedz:* trochę mnie uspokoiłaś:) ból nie jest silny ale przypomina dość często o sobie, postaram się tym nie stresować,
    nie ukrywam, że zamiast tego wolałabym czuć już ruchy dzidziusia :)

xnw4yx8dccihf62o.png
‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ