II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny super się Was czyta od razu się humor poprawia. No ja powoli się do Was dołączam w poniedziałek zaczynam 13 tc a w środę idę na prenatalne do mojego lekarza zdecydowaliśmy się na podstawowe badanie tylko. Ja mam zawsze robione usg 3D więc mam nadzieje że zobaczę kto się u mnie kryje w brzuszku. Ja mam przeczucia że będzie dziewczynka ale będę kochać chłopca i dziewczynkę
Ale się rozpisałam he he Zdrówka kochane dla Was i Waszych maleństw i oczywiście gratulację dla każdej z Was
pillow, Matylda36, kaaasiaczek_, Lula_w, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny mam pytanie czy któraś z Was miała "śluz" w postaci takiej jakby wody albo bardzo rzadkiego śluzu. Jest bezwonny i jest przezroczysto-biały. Nie mam skurczy, brzuszek mięciuki, mały się wierci. Tylko nie wiem czy się martwić... bo u mnie ginekolog dopiero we wtorek.
-
sla.s wrote:Dziewczyny mam pytanie czy któraś z Was miała "śluz" w postaci takiej jakby wody albo bardzo rzadkiego śluzu. Jest bezwonny i jest przezroczysto-biały. Nie mam skurczy, brzuszek mięciuki, mały się wierci. Tylko nie wiem czy się martwić... bo u mnie ginekolog dopiero we wtorek.
Miałam już nie raz, taki wodnistawy biało-mleczny rzadszy śluz. Nic z tym w zasadzie nie robiłam. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
sla.s wrote:Dziewczyny mam pytanie czy któraś z Was miała "śluz" w postaci takiej jakby wody albo bardzo rzadkiego śluzu. Jest bezwonny i jest przezroczysto-biały. Nie mam skurczy, brzuszek mięciuki, mały się wierci. Tylko nie wiem czy się martwić... bo u mnie ginekolog dopiero we wtorek.
Co do Duphastonu to na co móglby Ci pomóc teraz ten progesteron??? Luzik.
Zacznij się niepokoić jeśli naprawdę sporo wody bedzie Ci się sączyć i sączyć cały czas. -
nick nieaktualny
-
Jeszcze podpowiem, ze sączące się wody płodowe sączą się bardziej intensywniej (ponoć) podczas leżenia, bo podczas chodzenia dziecko może uciskać na szyjkę i hamuje "odpływ" A ze śluzem jest tak, że im więcej chodzisz tym może być intensywniejszy..
Do wtorku niedaleko, powiedz lekarzowi o swoich obawach, sprawdzi stan wód płodowych i sprawdzi papierkiem lakmusowym ph. Ale patrząc na objawy nas wszystkich to taki wodnisty śluz to normalka. -
pillow wrote:Ja też kupiłam, by mieć dla maleństwa i też jestem z niego zadowolona. Widziałam, że nawet na Allegro są droższe
Ja żałuję, że go wczoraj nie wzięłam - były jeszcze dwie sztuki.
A na allegro rzeczywiście o wiele droższy jest - no cóż sprawdzę jutro i może akurat uda się jeszcze dorwać.
-
Ja kupiłam dziś na Allegro za 52zł z przesyłką, do mierzenia temperatury na czole i w uchu w 1sek, można mierzyć również temperaturę wody czy mleka
mam nadzieję, że się sprawdzi i będzie nam dobrze służył
dziewczynki mam pytanie czy w II trymestrze miałyście bóle brzucha?
Ja w pierwszym praktycznie nie miałam bóli ale teraz zaczyna mnie pobolewać to z lewej to z prawej strony, czy to normalne?
-
Witam Was dziewczyny.
Dzisiaj byłam na akcji promocyjnej fundacji szczęśliwe macierzyństwo.
Miałam robione USG, potwierdziło się że będzie Synek:) ma już 16,5 cm i waży 317g:)
Pani Doktor, która robiła mi USS stwierdziła, że prawdopodobnie mogę mieć przodujące łożysko:( zmartwiło mnie to strasznie:( chociaż powiedziała że do 30 tyg może się ono podnieść..
Czy któraś z Was ma może podobny problem? -
kasienka82 wrote:Ja kupiłam dziś na Allegro za 52zł z przesyłką, do mierzenia temperatury na czole i w uchu w 1sek, można mierzyć również temperaturę wody czy mleka
mam nadzieję, że się sprawdzi i będzie nam dobrze służył
dziewczynki mam pytanie czy w II trymestrze miałyście bóle brzucha?
Ja w pierwszym praktycznie nie miałam bóli ale teraz zaczyna mnie pobolewać to z lewej to z prawej strony, czy to normalne?
to normalne;) wszystko się rozciąga;) będzie pobolewało albo ciągnęło;)
chyba, że ból silny to do lekarza -
dziękuję paula22 za odpowiedz:* trochę mnie uspokoiłaś ból nie jest silny ale przypomina dość często o sobie, postaram się tym nie stresować,
nie ukrywam, że zamiast tego wolałabym czuć już ruchy dzidziusia