II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Perełka wrote:A co do witamin, dziewczyny, to mi też się teraz kończą, więc zastanawiam się co teraz. Wyniki badań mam dobre, staram się odżywiać zdrowo ( no pomijając słodycze, ale mam taka ochotę na nie, że nie potrafię się opanować), więc nie wiem, czy nadal brać codziennie witaminy. Myślałam na takimi witaminami, które w opakowaniu mają jeszcze tabletki z tymi kwasami DHA- fakt, ze najlepiej je przyjmować od III trymestru ponoć, ale ja już dość blisko jestem:P I tak myślałam, zeby brać w jeden dzień jedną (witaminową)tabletkę, a w drugi dzień drugą ( z kwasami). Gdzieś na forum dziewczyny już o tym pisały, więc myślę, że to dobry pomysł. A co Wy o tym myślicie?
Perełka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też czasami mam taki bardziej wodnisty śluz-czasami myślę że moczu nie trzymam ale lekarz nic niepokojącego nie widział ostatnio. W środę zapytam bo idę.
Gdzieś wyczytałam że wody maja słodkawy zapach a upławy kwaśny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2013, 22:17
-
Ja do tej pory raz miałam taki krótki, przeszywający i silny ból w podbrzuszu, dosłownie trwał ułamek sekundy. Wystraszyłam się, ale okazało się, że z ciążą wszystko okej. Pewnie to były właśnie rozszerzające się wiązadła, ale przyznam, że miłe to nie było.
Natomiast ciągnięcia po bokach w dole brzucha zdarza się u mnie zdecydowanie częściej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2013, 20:28
Mama najcudowniejszych skarbów -
Iwo123 wrote:Witam Was dziewczyny.
Dzisiaj byłam na akcji promocyjnej fundacji szczęśliwe macierzyństwo.
Miałam robione USG, potwierdziło się że będzie Synek:) ma już 16,5 cm i waży 317g:)
Pani Doktor, która robiła mi USS stwierdziła, że prawdopodobnie mogę mieć przodujące łożysko:( zmartwiło mnie to strasznie:( chociaż powiedziała że do 30 tyg może się ono podnieść..
Czy któraś z Was ma może podobny problem?
-
nick nieaktualny
-
sla.s wrote:;oniqa w Sosnowcu w auchanie jest bezpłatne badanie 4D 19/20 bieżącego miesiąca.
http://www.szczesliwe.macierzynstwo.pl/2013/09/26/1920-pazdziernika-c-h-auchan-sosnowiec/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2013, 11:09
-
A ja się uporałam z glukozą dziś i resztą badań jutro wyniki zobaczymy co tam będzie.Moje łożysko się nie podniesie już bo nadal czuję że mały czasem jest bardzo nisko.Chyba jak to doktorek powiedział taka moja uroda.Jak wyniki będą ok to za 2 tyg wizyta jak nie to pewnie przyśpieszymy.Fajnie macie z tymi akcjami u mnie nic nie ma
-
madzia123 wrote:A ja się uporałam z glukozą dziś i resztą badań jutro wyniki zobaczymy co tam będzie.Moje łożysko się nie podniesie już bo nadal czuję że mały czasem jest bardzo nisko.Chyba jak to doktorek powiedział taka moja uroda.Jak wyniki będą ok to za 2 tyg wizyta jak nie to pewnie przyśpieszymy.Fajnie macie z tymi akcjami u mnie nic nie ma
-
madzia123 wrote:A ja się uporałam z glukozą dziś i resztą badań jutro wyniki zobaczymy co tam będzie.Moje łożysko się nie podniesie już bo nadal czuję że mały czasem jest bardzo nisko.Chyba jak to doktorek powiedział taka moja uroda.Jak wyniki będą ok to za 2 tyg wizyta jak nie to pewnie przyśpieszymy.Fajnie macie z tymi akcjami u mnie nic nie ma
U mnie łożysko centralnie przodujące
Co Ci dokładnie lekarz powiedział odnośnie wcześniejszego porodu?
-
Co do porodu to mam zamiar właśnie na tej wizycie z nim porozmawiać u mnie to jeszcze kwestie miednicy bioder itd.Więc chciała bym cc boję się naturalnego porodu bo wiem że mój organizm może sobie z nim nie poradzić.Więc jest strach o dziecko.A jeśli doktorek powie że można naturalnie to trzeba będzie próbować.Ale to jest temat do dłuższego obgadania z nim