Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Asi Autorytet

Wysłany: 13 października 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka82 ja też miałam łożysko z cechami przodowania . Teraz już wiem ,że przodować nie będzie jest nisko ale bez cech przodowania :)

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 13 października 2013, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka wrote:
    A co do witamin, dziewczyny, to mi też się teraz kończą, więc zastanawiam się co teraz. Wyniki badań mam dobre, staram się odżywiać zdrowo ( no pomijając słodycze, ale mam taka ochotę na nie, że nie potrafię się opanować), więc nie wiem, czy nadal brać codziennie witaminy. Myślałam na takimi witaminami, które w opakowaniu mają jeszcze tabletki z tymi kwasami DHA- fakt, ze najlepiej je przyjmować od III trymestru ponoć, ale ja już dość blisko jestem:P I tak myślałam, zeby brać w jeden dzień jedną (witaminową)tabletkę, a w drugi dzień drugą ( z kwasami). Gdzieś na forum dziewczyny już o tym pisały, więc myślę, że to dobry pomysł. A co Wy o tym myślicie?
    ja nie pomoge bo nie biore narazie witamin żadnych tylko same żelazo

Perełka lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2013, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czasami mam taki bardziej wodnisty śluz-czasami myślę że moczu nie trzymam :) ale lekarz nic niepokojącego nie widział ostatnio. W środę zapytam bo idę.

Gdzieś wyczytałam że wody maja słodkawy zapach a upławy kwaśny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2013, 22:17

• KlaraM Ekspertka

Wysłany: 13 października 2013, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuję teraz ciągnięcie/ból w pachwinach, czego wcześniej nie miałam ale to się rozciąga wszystko, nie jest to aż tak silne żeby mnie niepokoiło

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 13 października 2013, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory raz miałam taki krótki, przeszywający i silny ból w podbrzuszu, dosłownie trwał ułamek sekundy. Wystraszyłam się, ale okazało się, że z ciążą wszystko okej. Pewnie to były właśnie rozszerzające się wiązadła, ale przyznam, że miłe to nie było.

Natomiast ciągnięcia po bokach w dole brzucha zdarza się u mnie zdecydowanie częściej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2013, 20:28

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 13 października 2013, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo123 wrote:
    Witam Was dziewczyny.

Dzisiaj byłam na akcji promocyjnej fundacji szczęśliwe macierzyństwo.
    Miałam robione USG, potwierdziło się że będzie Synek:) ma już 16,5 cm i waży 317g:)
    Pani Doktor, która robiła mi USS stwierdziła, że prawdopodobnie mogę mieć przodujące łożysko:( zmartwiło mnie to strasznie:( chociaż powiedziała że do 30 tyg może się ono podnieść..
    Czy któraś z Was ma może podobny problem?
    a gdzie taka akcja była ?

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przeskakuje do Was:) będę miała synusia Tymka i akurat jestem w londymie wiec pochlonal mnie zakupowy szał hehe:) takie cudne te rzeczy ze chyba będzie nadbagaz hehe

Lula_w, pillow lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    a gdzie taka akcja była ?
    W Piasecznie w Centrum Handlowym Auchan w sobote i niedziele robili USG i USG 4D:)

relg3e5ejn8hl19k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa w Sosnowcu w auchanie jest bezpłatne badanie 4D 19/20 bieżącego miesiąca.

http://www.szczesliwe.macierzynstwo.pl/2013/09/26/1920-pazdziernika-c-h-auchan-sosnowiec/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2013, 09:55

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widziałam tylko kurcze teraz w week wyjezdzam szkoda ze nie robia takiej akcji w mikołowie w Auchanie

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    ;oniqa w Sosnowcu w auchanie jest bezpłatne badanie 4D 19/20 bieżącego miesiąca.

http://www.szczesliwe.macierzynstwo.pl/2013/09/26/1920-pazdziernika-c-h-auchan-sosnowiec/
    byłam u mnie w mieście. 4D robią po 20 tygodniu ciąży. Do 20 tygodnia robią 3D. Po 34 tygodniu nie ma sensu iść, na 4D już nic ciekawego nie widać oprócz poszczególnych elementów ciałka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2013, 11:09

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się uporałam z glukozą dziś i resztą badań jutro wyniki zobaczymy co tam będzie.Moje łożysko się nie podniesie już bo nadal czuję że mały czasem jest bardzo nisko.Chyba jak to doktorek powiedział taka moja uroda.Jak wyniki będą ok to za 2 tyg wizyta jak nie to pewnie przyśpieszymy.Fajnie macie z tymi akcjami u mnie nic nie ma

relg3e5ejwatx9hx.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo123 wrote:
    W Piasecznie w Centrum Handlowym Auchan w sobote i niedziele robili USG i USG 4D:)
    A duzo bylo chetnych na to usg? Bo kiedys widzialam, ze tlumy sa. W zeszlym roku to tez bylo.

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia123 wrote:
    A ja się uporałam z glukozą dziś i resztą badań jutro wyniki zobaczymy co tam będzie.Moje łożysko się nie podniesie już bo nadal czuję że mały czasem jest bardzo nisko.Chyba jak to doktorek powiedział taka moja uroda.Jak wyniki będą ok to za 2 tyg wizyta jak nie to pewnie przyśpieszymy.Fajnie macie z tymi akcjami u mnie nic nie ma
    Ja też jutro mam wyniki glukozy- oby były dobre:P I u mnie też niestety nie ma żadnych takich akcji z darmowymi USG, czy jakimikolwiek warsztatami...a szkoda, bo z chęcią bym poszła.

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 16:59

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie jest aż tak źle chociaż sensowne szpitale mam najbliżej w Warszawie czyli 100 km ale rodzimy u siebie;);):)Jeszcze tylko żeby nie było takie bezrobocia i by było git:P

relg3e5ejwatx9hx.png
  • fifi83 Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia123 wrote:

U mnie łożysko centralnie przodujące :/
    Co Ci dokładnie lekarz powiedział odnośnie wcześniejszego porodu?

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 16:59

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodu to mam zamiar właśnie na tej wizycie z nim porozmawiać u mnie to jeszcze kwestie miednicy bioder itd.Więc chciała bym cc boję się naturalnego porodu bo wiem że mój organizm może sobie z nim nie poradzić.Więc jest strach o dziecko.A jeśli doktorek powie że można naturalnie to trzeba będzie próbować.Ale to jest temat do dłuższego obgadania z nim

relg3e5ejwatx9hx.png
  • fifi83 Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już na ostatniej wizycie powiedział, ze 90% cesarka na następnej czyli w 27tc będzie wiedział już na 100%.
    Wstępnie stwierdził, że w moim przypadku max. termin cc to będzie 38tc, no o ile wcześniej nie będzie się nic dziać.

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ