II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania mr cukier masz raczej dobry, wynik moze byc zaburzony jesli chodzimy pomiedzy kolejnymi pobraniami zamiast siedziec
gratuluje, ze dalas rade tym 75g glukozy, mnie juz przy 50g zwalalo z nog na sama mysl o kolejnym łyku i twierdzilam, ze w zyciu juz nic slodkiego nie wezme do ust po tym badaniu, no i te 3 pobrania krwi, ale jakos przezylam i wyniki posrodku normy ;--)))
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A tu są moje całe wyniki poniedziałkowe:
Morfologia krwi
Leukocyty 11,2 tys/µl
Erytrocyty 3,7 mln/µl
Hemoglobina 10,3 g/dl
Hematokryt 31 %
MCV 83 fl
MCH 28 pg
MCHC 33,4 g/dl
Płytki krwi 265 tys/µl
RDW-CV 15,3 %
PDW 15,3 fl
MPV 8,2 fl
Neutrofile 7,93 tys/µl
Limfocyty 2,57 tys/µl
Monocyty 0,63 tys/µl
Eozynofile 0,10 tys/µl
Bazofile 0,0 tys/µl
Neutrofile 70,5 %
Limfocyty 22,9 %
Monocyty 5,6 %
Eozynofile 0,9 %
Bazofile 0,1 %
Atypowe limfocyty# 0,11 %
Atypowe limfocyty% 0,90 %
Niedojrzałe duże komórki (młode formy)# 0,15 tyś/ul
Niedojrzałe duże komórki (młode formy)% 1,40 %
Nadal hemoglobina obniżona
Badanie ogólne moczu
Przejrzystość przejrzysty
Barwa Słomkowy
Ciężar właściwy 1,015 g/ml
pH 7,00
Glukoza nie wykryto
Ketony nieobecne mmol/l
Urobilinogen prawidłowy
Bilirubina nieobecna
Białko nieobecne
Azotyny nieobecne
Erytrocyty nieobecna
Osad moczu
Nabłonki płaskie d. liczne
Leukocyty 1-3 wpw 0 5
Pasma śluzu d liczne
ALT
15,31 U/l
AST
13,68 U/l
Test obciążenia glukozą (75 g)
Glukoza na czczo 78 mg/dl (74,00 106,00)
Glukoza po 1 godz. 157,35
Glukoza po 2 godz. 140,62
Toxoplazma gondii Przeciwciała w kl. IgM 0,193 S/CO
Cytomegalowirus (CMV) Przeciwciała w kl. IgG 432,000 U/ml - wiedziałam że będzie wysokie bo przechodziłam ją przed ciążą
Cytomegalowirus (CMV) Przeciwciała w kl. IgM 0,242 S/CO
-
zozol wrote:Witajcie mamuśki, myślę że już czas się do Was przenieś na "drugi poziom"
Aneta piękny brzuszek! Ja dzisiaj powiedziałam w pracy nie było tak źle, aczkolwiek zobaczymy co powiedzą w marcu bo mi się wtedy umowa kończy.
Mam do was pytanie czy jest tu jakaś mama która bierze zastrzyki w brzuch z heparyną lub pochodną heparyny?
ja robię sobie takie zastrzyki
-
Milola to mam do Ciebie pytanie, czy z powodu hepryny wyszła Ci krew w moczu? Bo mi właśnie wyszyły erytrocyty 60-70 gdzie norma jest do 5. Wyczytałam że to właśnie może być przyczyna zażywania heparyny, wizytę mam dopiero w piątek i trochę mnie martwią te wyniki. Ogólnie czuję się dobrze nie mam widocznej krwi w moczu-mocz jest jasno-żółty, nie bolą mnie nerki ani pęcherz a tu takie wyniki!
-
Hej dziewczyny, od tygodnia zaobserwowalam dziwny ból piersi . Nie jest to ścisły początek ciąży gdy rosną najbardziej przecież.
Przeczytałam, że w tym okresie produkowana jest siara no i musze przyznać moje piersi znacznie się powiększyły jednak różnica w bólu tym z początku ciąży a obecnym jest taka, że teraz nie bolą mnie stale, ale nagle i przez krótki czas tak jakby ktoś dość brutalnie je ścisną i wykręcił Jest to w miarę normalne czy powinnam się przebadać na to? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny