II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Fajnie macie, już czujecie ruchy maluszków swoich. A ja jutro na badania genetyczne, strasznie się boję, ale mam wielką nadzieję, że bąbel jest zdrowy. Ja mam dalej mdłości, miałam je w sumie już od początku ciąży.
Witaj KajaKaja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
rzeczywicie te filmiki to troche demotywatory, wiadomo sa lepsze i gorsze dni w zyciu i macierzynstwie, Ameryki ta Pani tu nie odkryla
jak komus cos za latwo przychodzi to nie szanuje mym zd
dla mnie juz moglby byc maj/czerwiec z kupkami, kapielami bo jak kazda przyszla Mama na tym forum Baby mam wyczekane, upragnione, ukochane od 2 kresek testu i wytesknione az czas sie cholernie wlecze mimo zajec i pracy,
ja tam muzeum w domu ani "perfekcyjnej pani" nie przewiduje bedzie jak bedzie ;--)))balaganik, ale swojski i inne priorytety
-
Kaja wrote:Hey czy wy już szalejcie na zakupach dla dziecka bo ja się zastanawiam kiedy uderzyć na sklepy .....
Zakupy= koszty =czas ... A wiadomo z ciążą różnie bywa...
Ja zaczęłam już takie na serio serio po 18 tygodniu.
A po 20 były już szaleństwo i na prawdę jest tyle rzeczy do zakupienia...
Że są to duże koszta i końca nie widać.
Ja ostatnie rzeczy dokupowałam w ostatnich dniach
Więc polecam zakupy regularne nie tylko z powodu zasobności portfela.
Ale dlatego że zawsze mogą wyskoczyć inne wydatki.
Bądź nie daj boże nikomu nie życząc być z ciążą jakieś komplikację czy szybce rozwiązanie... Więc lepiej być przygotowanym wcześniej.
I nie wierzyć w zabobony że to przynosi pecha... bo jakby człowiek miał na to patrzeć to by z domu nie wychodziłLimerikowo, juicca lubią tę wiadomość
-
Wlasnie wrocilam z podst badan:krew, mocz, tsh, glukoza.
Cisnienie moje dolne szaleje, boli mnie leb bo juz nie glowa ktorys dzien z rzedu,wiec proszki do szklanki
Ja jeszcze nie szaleje na zakupach ubraniowych, tylko dla mej Kol kupilam skarpetki 2x Conversa w promocji takie sieszne, na mini mini noge Malej.
mam nadz ze tesciowa nie wyglupi sie z szafa ubran niemowlaka na swieta choc wiadomo chce dobrze..
z wlasnych zakupow to Elementarz Falskiego, rymowanki Pan Pierdziolka( tez promocja w w Empiku) oraz drewniane domino ze zwierzakami wiec jeszcze troche polezy w szafie ;=))))))))))))))))))))))))))))
tak mysle marzec, kwiecien na zakupy, chyba sile znajde jak nie to wysle Meza i mms przesle obrazki na "tak "lub "nie", trzeba sobie radzic
-
Dziewczyny od kilku dni cierpię na bezsenność, męczę się całą noc, zasypiam ok 4-5 i potem cały dzień jestem nieprzytomna. Nic nie pomaga ani rogal ani poduchy w każdej pozycji jest mi nie wygodnie, a to mnie ciągnie, a to gniecie, a nawet nie mam jeszcze wielkiego brzucha, aż się boję co będzie dalej. Specjalnie nie śpię w dzień, żeby łatwiej mi było zasnąć ale nic to nie daje niestety:(
-
kozgo wrote:Dziewczyny od kilku dni cierpię na bezsenność, męczę się całą noc, zasypiam ok 4-5 i potem cały dzień jestem nieprzytomna. Nic nie pomaga ani rogal ani poduchy w każdej pozycji jest mi nie wygodnie, a to mnie ciągnie, a to gniecie, a nawet nie mam jeszcze wielkiego brzucha, aż się boję co będzie dalej. Specjalnie nie śpię w dzień, żeby łatwiej mi było zasnąć ale nic to nie daje niestety:(
Nie śpisz popołudniu ,a spróbuj.. się zdrzemnąć (nic na silę) nie myśl o tym. A może coś cie stresuję o czymś myślisz... albo za dużo myślisz że nie zaśniesz... Spróbuj się wymęczyć na maxa i położyć wtedy kiedy organizm bd chciał... albo włącz muzykę choćby na słuchawkach zrelaksuj się... i może to będzie mieć wpływ na sen:)Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Ja ze spaniem mam problem całą ciążę i nie znalazłam sposobu. Tak jak Lalita proponuje, próbowałam spać wtedy kiedy przychodziła mi na to ochota raz w dzien, raz w nocy. Są noce, że prześpię bez problemu, oczywiście z budzeniem się na siku, ale są noce, że spię tylko godzinę lub dwie i w dzień mimo zmęczenia, nie mogę zasnąć.
Nie mam teraz żadnych problemów, stresów, o niczym intensywnie nie myślę, tylko relaks i niestety nie śpię.
Próbowałam czytać, wstać, pić ciepłe mleko i różne sposoby, poduszki, koce, przenoszenie się z sypialni na sofę w salonie, też nic nie dało.
Mówiłam o tym swojemu lekarzowi, podobno są takie przypadki i już.
Senna byłam tylko przez tydzień na początku ciąży, a później było coraz gorzej i dopadła mnie jakaś bezsenność ciążowa
Też chętnie bym poznała jakiś sposób na bezproblemowe spanie, bo po porodzie to nawet nie liczę na przespanie całej nocy, no ale żeby terazMama najcudowniejszych skarbów -
nick nieaktualnyKozgo tez tak czasem mam jak przeczekam porę w której spać mi sie chce a nie pójdę i przeczekam to za Chiny nie mogę zasnąć mi pomagają drzemki w dzień jeżeli mi sie chce to sie kłade i już dzięki temu jestem bardziej wypoczeta i lepiej śpię w nocy
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja od 2 dni też tak mam, w nocy budzę się po kilka razy i przekręcam z boku na bok bo jest mi niewygodnie albo mnie coś boli. Zamówiłam sobie rogala na allegro, mam nadzieje że coś pomoże.
Na początku ciąży piłam herbatki hippa- uspokoajającą, na noc z rumiankiem i melisa i faktycznie dobrze mi się spało, niektórzy twierdzą że mleko pomaga na sen mi niestety nie..