X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • nadia2215 Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2013, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie macie, już czujecie ruchy maluszków swoich. A ja jutro na badania genetyczne, strasznie się boję, ale mam wielką nadzieję, że bąbel jest zdrowy. Ja mam dalej mdłości, miałam je w sumie już od początku ciąży.

Witaj Kaja :)

Kaja lubi tę wiadomość

c55f3e3k4voabtmt.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam płci jeszcze na 100 %:-) we wtorek mam usg połówkowe to sie dowiem :-)przypuszczalnie dziewczynka

szczessciara lubi tę wiadomość

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same dziewczyny wszedzie prawie gdzie slucham, wysyp Babek 2014 bedzie jak trza, znaczy idzie a pokoj na swiecie nie na wojne ;-))))
    f2w39n73qolnajph.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo w 2013 jak na razie chlopaki królują bo na plemniczce ovu wiekszosc chłopaków ,ale rok jeszcze sie nie skończył ;-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    zozol, nic takiego u mnie nie wystąpiło.morfologię miałam w porządku.
    Toś mnie teraz zmartwiła :( No nic muszę czekać na jutrzejszą wizytę i tyle.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2013, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widziałyście to ? http://vikisiezna.blogspot.com/2013/11/co-ciaza-zmienia-nadal-mam.html
    Polecam:) zobaczcie te filmiki :)

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzeczywicie te filmiki to troche demotywatory, wiadomo sa lepsze i gorsze dni w zyciu i macierzynstwie, Ameryki ta Pani tu nie odkryla
    jak komus cos za latwo przychodzi to nie szanuje mym zd

dla mnie juz moglby byc maj/czerwiec z kupkami, kapielami bo jak kazda przyszla Mama na tym forum Baby mam wyczekane, upragnione, ukochane od 2 kresek testu i wytesknione az czas sie cholernie wlecze mimo zajec i pracy,
    ja tam muzeum w domu ani "perfekcyjnej pani" nie przewiduje bedzie jak bedzie ;--)))balaganik, ale swojski i inne priorytety
    f2w39n73qolnajph.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey czy wy już szalejcie na zakupach dla dziecka bo ja się zastanawiam kiedy uderzyć na sklepy .....

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza tu wszystki śpią ;-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Hey czy wy już szalejcie na zakupach dla dziecka bo ja się zastanawiam kiedy uderzyć na sklepy .....

Zakupy= koszty =czas ... A wiadomo z ciążą różnie bywa...
    Ja zaczęłam już takie na serio serio po 18 tygodniu.
    A po 20 były już szaleństwo i na prawdę jest tyle rzeczy do zakupienia...
    Że są to duże koszta i końca nie widać.

Ja ostatnie rzeczy dokupowałam w ostatnich dniach :)
    Więc polecam zakupy regularne nie tylko z powodu zasobności portfela.
    Ale dlatego że zawsze mogą wyskoczyć inne wydatki.

Bądź nie daj boże nikomu nie życząc być z ciążą jakieś komplikację czy szybce rozwiązanie... Więc lepiej być przygotowanym wcześniej.

I nie wierzyć w zabobony że to przynosi pecha... bo jakby człowiek miał na to patrzeć to by z domu nie wychodził :)

Limerikowo, juicca lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wrocilam z podst badan:krew, mocz, tsh, glukoza.
    Cisnienie moje dolne szaleje, boli mnie leb bo juz nie glowa ktorys dzien z rzedu,wiec proszki do szklanki

Ja jeszcze nie szaleje na zakupach ubraniowych, tylko dla mej Kol kupilam skarpetki 2x Conversa w promocji takie sieszne, na mini mini noge Malej.
    mam nadz ze tesciowa nie wyglupi sie z szafa ubran niemowlaka na swieta choc wiadomo chce dobrze..

z wlasnych zakupow to Elementarz Falskiego, rymowanki Pan Pierdziolka( tez promocja w w Empiku) oraz drewniane domino ze zwierzakami wiec jeszcze troche polezy w szafie ;==)))))))))))))))))))))))))))))
    tak mysle marzec, kwiecien na zakupy, chyba sile znajde jak nie to wysle Meza i mms przesle obrazki na "tak "lub "nie", trzeba sobie radzic
    f2w39n73qolnajph.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od kilku dni cierpię na bezsenność, męczę się całą noc, zasypiam ok 4-5 i potem cały dzień jestem nieprzytomna. Nic nie pomaga ani rogal ani poduchy w każdej pozycji jest mi nie wygodnie, a to mnie ciągnie, a to gniecie, a nawet nie mam jeszcze wielkiego brzucha, aż się boję co będzie dalej. Specjalnie nie śpię w dzień, żeby łatwiej mi było zasnąć ale nic to nie daje niestety:(

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nadia2215 Koleżanka

Wysłany: 29 listopada 2013, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze kozgo współczuję ale ja nie pomogę, nie mam pojęcia jak to rozwiązać, mnie już ciągnie brzuch a co będzie potem???? no masakra.

A ja po prenatalnych,wszystko jest dobrze.

Limerikowo lubi tę wiadomość

c55f3e3k4voabtmt.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Dziewczyny od kilku dni cierpię na bezsenność, męczę się całą noc, zasypiam ok 4-5 i potem cały dzień jestem nieprzytomna. Nic nie pomaga ani rogal ani poduchy w każdej pozycji jest mi nie wygodnie, a to mnie ciągnie, a to gniecie, a nawet nie mam jeszcze wielkiego brzucha, aż się boję co będzie dalej. Specjalnie nie śpię w dzień, żeby łatwiej mi było zasnąć ale nic to nie daje niestety:(

Nie śpisz popołudniu ,a spróbuj.. się zdrzemnąć (nic na silę) nie myśl o tym. A może coś cie stresuję o czymś myślisz... albo za dużo myślisz że nie zaśniesz... Spróbuj się wymęczyć na maxa i położyć wtedy kiedy organizm bd chciał... albo włącz muzykę choćby na słuchawkach zrelaksuj się... i może to będzie mieć wpływ na sen:)

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze spaniem mam problem całą ciążę i nie znalazłam sposobu. Tak jak Lalita proponuje, próbowałam spać wtedy kiedy przychodziła mi na to ochota raz w dzien, raz w nocy. Są noce, że prześpię bez problemu, oczywiście z budzeniem się na siku, ale są noce, że spię tylko godzinę lub dwie i w dzień mimo zmęczenia, nie mogę zasnąć.
    Nie mam teraz żadnych problemów, stresów, o niczym intensywnie nie myślę, tylko relaks i niestety nie śpię.
    Próbowałam czytać, wstać, pić ciepłe mleko i różne sposoby, poduszki, koce, przenoszenie się z sypialni na sofę w salonie, też nic nie dało.
    Mówiłam o tym swojemu lekarzowi, podobno są takie przypadki i już.
    Senna byłam tylko przez tydzień na początku ciąży, a później było coraz gorzej i dopadła mnie jakaś bezsenność ciążowa :-)
    Też chętnie bym poznała jakiś sposób na bezproblemowe spanie, bo po porodzie to nawet nie liczę na przespanie całej nocy, no ale żeby teraz :-)

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie żadne stresy czy problemy mnie nie męczą hmmm:/ no nic będę próbować różnych rzeczy może coś zadziała. Może za dużo faktycznie o tym myślę i jakoś się blokuje może dziś spróbuje muzyki. Dzięki dziewczyny:*

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo tez tak czasem mam jak przeczekam porę w której spać mi sie chce a nie pójdę i przeczekam to za Chiny nie mogę zasnąć mi pomagają drzemki w dzień jeżeli mi sie chce to sie kłade i już dzięki temu jestem bardziej wypoczeta i lepiej śpię w nocy :)

• kozgo Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może jest sposób, bo faktycznie może wieczorem jestem tak już zmęczona, że zasnąć nie mogę, może jak wdrożę drzemkę w dzień to będzie lepiej i mąż się ucieszy bo on kocha drzemać w dzień:)

Miriam, Lalita2710, Limerikowo lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbować nie zaszkodzi :) a może akurat pomoże :)

• Iwo123 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 2 dni też tak mam, w nocy budzę się po kilka razy i przekręcam z boku na bok bo jest mi niewygodnie albo mnie coś boli. Zamówiłam sobie rogala na allegro, mam nadzieje że coś pomoże.
    Na początku ciąży piłam herbatki hippa- uspokoajającą, na noc z rumiankiem i melisa i faktycznie dobrze mi się spało, niektórzy twierdzą że mleko pomaga na sen mi niestety nie..

relg3e5ejn8hl19k.png
‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ