II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny wczoraj miałam wizytę i zapomniałam zapytać lekarza o jedna rzecz. Otóż zauważyłam, że czasami rano jak już mi budzik dzwoni a ja jeszcze leżę to tak mi wybuli brzuszek w jednym miejscu. Robi się twardy i taka kuleczka. Zaraz przechodzi. Nie wiem czy mam się obawiać czy nie. szyjkę mam długą - 38 mm i niby wszystko jest ok.
-
Ja poczułam jakoś właśnie w połowie 18 tygodnia, ale absolutnie nie powinnaś się martwić, bo nie ma zasady. To prawda, że w 2 ciąży kobiety zwykle czują ruchy wcześniej - też ze względu na to, że już potrafią je rozpoznać, ale też nigdzie nie jest napisane, że tak powinno być oraz ile wcześniej. Natomiast widełki wahają się od 16 do aż 26 tygodnia! Mnie lakarka powiedziała, że najczęściej wyczuwa się ruchy ok. 20 tygodnia - więc spokojnie masz jeszcze 2 tyg., a najlepiej poczekaj z niepokojem do połówkowego, kiedy na pewno zobaczysz, że dziecko się rusza i że wszystko jest ok.
-
Elle, ja też bym się nie martwiła, bo na to chyba nie ma reguły. Ja tak na serio poczułam dopiero tydzień temu. Teraz mały się rozkręca i coraz mocniej się ujawnia, aż się boję, co będzie dalej. Przedwczoraj pierwszy raz zobaczyłam, że rusza mi się brzuch .
https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
aphrodita wrote:Hej dziewczyny wczoraj miałam wizytę i zapomniałam zapytać lekarza o jedna rzecz. Otóż zauważyłam, że czasami rano jak już mi budzik dzwoni a ja jeszcze leżę to tak mi wybuli brzuszek w jednym miejscu. Robi się twardy i taka kuleczka. Zaraz przechodzi. Nie wiem czy mam się obawiać czy nie. szyjkę mam długą - 38 mm i niby wszystko jest ok.
-
Elle wrote:Dziewczynki, spytałam już na trzecim trymestrze, ale spytam i tu - od kiedy czujecie ruchy dziecka? Ja nic nie czuję, a to moje drugie dziecko - powinnam chyba czuć wcześniej?
Jak to było u Was?
ja pierwsze prawdziwe ruchy poczułam w 22 tc -
nick nieaktualny
-
ja też poczułam bulgotanie w 16 tyg a takie kopniaczki ok 19 20 tyg
Dziewczyny najadłAM SIĘ krówek i teraz mam wyrzuty... nie dobrze mi a takiego smaka miałam... o feee -
nick nieaktualny
-
Ja mojemu Dawidkowi mówię ,gdy sie zaczyna strasznie wiercic po godz 21 zawsze , że Dobranocka już dawno była ;P
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nie nie na tym zdj jest częśc twarzyczki ( czoło nosek oczka (powieki) i troszke usteczka hehehe nie na wprost ani całkiem profil boczny może nast razem da się ując Naszego buziolka
-
tak lekarz na chwilkę załączył 3d , miało byc dłuzej ale stwierdził że tak się maluch wiercił że nic by z tego nie było, te zdj tak na szybko zrobił uchwycił go w ost chwili to było na połówkowym