II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Byłam przed chwila u swojego lekarza, zrobił mi usg dziecka i usg szyjki dopochwowo.
szyjka ma długość 3,1cm i wg niego ani sie nie skraca ani nic.
ta luteine i globulki kazal wybrać i u niego mam wizyte za 3 tyg.
Dziecku dzis serce biło 157 i jest wszystko z nim ok.doris85, Matylda36, Miriam, szczessciara, pillow lubią tę wiadomość
-
paula22 wrote:Byłam przed chwila u swojego lekarza, zrobił mi usg dziecka i usg szyjki dopochwowo.
szyjka ma długość 3,1cm i wg niego ani sie nie skraca ani nic.
ta luteine i globulki kazal wybrać i u niego mam wizyte za 3 tyg.
Dziecku dzis serce biło 157 i jest wszystko z nim ok.
czyli tak jak pisałam lekarze potrafią nastraszyć niepotrzebnieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2013, 12:07
-
Dokładne określenie długości szyjki sprawdza się przez pomiar z USG
Lekarz mi np mi sprawdza na fotelu a potem mierzy na USG
Więc PAULA dobrze ze poszłas do swojego gina -
nick nieaktualny
-
juicca wrote:Dokładne określenie długości szyjki sprawdza się przez pomiar z USG
Lekarz mi np mi sprawdza na fotelu a potem mierzy na USG
Więc PAULA dobrze ze poszłas do swojego gina
co najciekawsze od mojego gina wiem, że córka tej lekarki...chodzi całą ciąże do niego;) więc musi uznawać go jako lekarza skoro córke posłała;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2013, 17:38
-
nick nieaktualnyWróciłam:) całe szczęście ze jest wszystko dobrze! Lekarz zbadał mnie ,szyjka 2,9mm wszystko z nia w porządku,macica i łożysko równeż - powiedział ze ksiazkowo ciaza sie rozwija:)Bóle jakie czuje wynikaja z ułożenia synusia - jest bardzo nisko główką w dole (powiedział ,że dobrze ,że moja szyjka tak mocno trzyma) przy spojeniu łonowym,nacisk powoduje że nie ma amortyzacji (wody płodowe są wyżej,maluch główką mocno pcha w doł)Zalecił mi leżenie (raczej ta końcówkę ciąży spędze w łóżku),we wtorek do kontroli. Ważne ,że z synusiem wszystko dobrze! Ma już 750gram:)
pillow, Matylda36, szczessciara, paula22, juicca lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
szczessciara wrote:ja bym chciała żeby już była 13 , bo mam takiego stresa przed tym USG prenatalnym
Szczęściara - to trzymam kciuki - na pewno wszystko będzie dobrze, zobaczysz! A czas szybko zleci - daj znać po wizycie, co u Ciebie.
szczessciara lubi tę wiadomość
-
witam was dziewczyny mam taki problem, nie wiem może to moja psychoza bo jedno dziecko już w tym roku straciłam ale w ostatnim tygodniu nie przybrałam nic na wadze ani w obwodzie brzucha, nie wiem czy to może mieć jakiś związek z tym że ostatnio miałam dość duże wzdęcia, a dzień przed mierzeniem męczyła mnie biegunka i wzdęcia jakby się zmniejszyły, czy coś jest nie tak
-
nick nieaktualny