II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, czy mogłybyście pomóc mi zinterpretować wyniki badań:
HCG Wolna podjednostka beta (KRYPTOR) i PAPP-A (KRYPTOR). Mam wrażenie, iż są one złe (za wysokie). Nie mogę nigdzie znaleźć, chyba że któraś może podać mi jakiś link do tych wyników.
HCG Wolna podjednostka beta (KRYPTOR) - 73,82 IU/l
PAPP-A (KRYPTOR) - 3,242 IU/l
Z góry Wam dziękuję.
-
czekajajaca wrote:Cześć dziewczyny, czy mogłybyście pomóc mi zinterpretować wyniki badań:
HCG Wolna podjednostka beta (KRYPTOR) i PAPP-A (KRYPTOR). Mam wrażenie, iż są one złe (za wysokie). Nie mogę nigdzie znaleźć, chyba że któraś może podać mi jakiś link do tych wyników.
HCG Wolna podjednostka beta (KRYPTOR) - 73,82 IU/l
PAPP-A (KRYPTOR) - 3,242 IU/l
Z góry Wam dziękuję.
Ja to badanie miałam w 11 tyg 3 dni i miałam takie wyniki:
wolne hcg 90,00 IU/I
PAPP-A 3,327 IU/I
Lekarz mówił że mam dobre więc twoje tym bardziej są dobre nie są za wysokie. -
Dziewczyny byłam dziś u ginekolozki na nfz... bicie serce dziecka 145 uderzeń ale zasmuciła mnie po badaniu bo powiedziała, że lekko mi się szyjka rozwiera:( dała mi luteine i Gynalgin dopochwowo i za 2 tyg. do kontroli. podłamało mnie to troche i nie wiem czy nie iść do swojego prywatnego na dniach dla pewności co i jak... a byłam u niego 11 dni temu i wszystko było dobrze.
-
Paula szyjka może się skrócić lub rozwierać nawet w ciągu jednego dnia. Ja mam problem z niewydolnością szyjki i rzeczywiście mam ją często sprawdzaną, badanie co tydzień, a usg szyjki co dwa tygodnie, więc lekarz u którego byłaś może mieć rację.
Też między innymi biorę luteinę dopochwowo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2013, 14:28
Mama najcudowniejszych skarbów -
Kochana to chyba taki urok naszych szyjek. Ja leżę całą ciążę, nie robię kompletnie nic w domu, wstaję tylko do łazienki i też mam problem z szyjką, chociaż u mnie to pewnie też z innych powodów.
Myślę, że do 4 grudnia czekać to trochę długo, jak możesz to zadzwoń do swojego gina, ale ja na Twoim miejscu oprócz oszczędzania się o ile jeszcze więcej możesz się oszczędzać i odpoczywać, brałabym tę luteinę, bo jeśli potwierdzi się skracanie szyjki u Ciebie, to najprawdopodobniej właśnie luteinę od swojego lekarza i tak dostaniesz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2013, 14:46
nick nieaktualny
-
badała mnie po prostu i powiedziała, że rozwiera się lekko. jak powiedziała mi tak to juz nie pytałam o długość bo sie prawie już u niej rozryczałam...
zadzwonie do swojego lekarza tylko jegoo żona jest asystentką, zapisuje w rejestracji i sie spyta co mi dolega to co mam jej wyjaśniać?
ta luteinę i te globulki będę brac. wieczorem wezme bo luteinę mam 2 razy po 1 tabl.
z drugiej strony mój lekarz sie zdziwi, że chodze tez od niedawna na narodowy fundusz do ginekologa...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2013, 14:53
-
paula jak masz możliwość zadzwonić czy spotkać się wcześniej ze swoim lekarzem, to zrób tak, na pewno dla swojego psychicznego spokoju. A żonie swojego lekarza powiedz prawdę, że byłaś na wizycie u innego lekarza, zasiała pani w Tobie ziarno niepokoju z tą szyjką, a zaufanie masz tylko do swojego lekarza prowadzącego, więc z nim chciałabyś skonsultować diagnozę tamtej, bo inaczej oszalejesz z nerwów. Na spokojnie, z uśmiechem, może uda Ci się nawet przez telefon ze swoim lekarzem ustalić (jak nie masz do niego bezpośredniego numeru) co dalej on radzi, ewentualnie wcisną Cię na wcześniejszą wizytę.
A jak Ci się nie uda, bierz spokojnie tę luteinę, do wizyty do 4 tego, staraj się panować nad zdenerwowaniem i oszczędzaj się maksymalnie ile się da. Tyle możesz zrobić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2013, 14:57
globulek nie stosowałam i nie stosuję, tym, że ja mam co dwa tygodnie robiony posiew na obecność bakterii czy grzybów i mimo, że biorę luteinę nic mi się jeszcze nie przyplątało.
Co do luteiny, to mi lekarz powiedział, że nie trzeba jej głęboko aplikować, ale co do globulek to nie pomogę.Mama najcudowniejszych skarbów -
Paula nie stresuj się Mnie jak trafiłam do szpitala 2 raz w 28 tc badało 3 lekarzy i każdy mowił co innego. Wg jednego miałam już rozwarcie na palec i szyjkę 27mm. Co dziwne wg mojego prowadzącego wszystko jest pozamykane a szyjka ma 38mm . Czasami lepiej nie chodzić do kilku lekarzy bo każdy inaczej coś wyczuje, mają inny sprzęt z różna dokładnoscią.
Nie stresuj się i na pewno będzie wszystko okWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2013, 15:50
-
nick nieaktualny
-
Hej no jutro ważny dla Nas dzień Ty już bedziesz po wizycie a ja bd sie stresowac bo dop mam na 18...
Mały mi tak skopuje jelito ze wczoraj łzy mi wyszły... niby to nie boli ale dziwaczne uczucie... i zawsze bawi się tak na wieczór , większośc dnia go czuje jak szaleje ale w kopanie jelita to wieczorkiem hehe