Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy mogłybyście pomóc mi zinterpretować wyniki badań:
    HCG Wolna podjednostka beta (KRYPTOR) i PAPP-A (KRYPTOR). Mam wrażenie, iż są one złe (za wysokie). Nie mogę nigdzie znaleźć, chyba że któraś może podać mi jakiś link do tych wyników.
    HCG Wolna podjednostka beta (KRYPTOR) - 73,82 IU/l
    PAPP-A (KRYPTOR) - 3,242 IU/l

Z góry Wam dziękuję.

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmujcie sie tym ciągnięciem itp bo to dopiero początek:):) zaraz się zaczną kucia w spojeniu łonowym albo ból bioder.Albo dzieciaki po różnych narządach będą skakać;);)

relg3e5ejwatx9hx.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    Cześć dziewczyny, czy mogłybyście pomóc mi zinterpretować wyniki badań:
    HCG Wolna podjednostka beta (KRYPTOR) i PAPP-A (KRYPTOR). Mam wrażenie, iż są one złe (za wysokie). Nie mogę nigdzie znaleźć, chyba że któraś może podać mi jakiś link do tych wyników.
    HCG Wolna podjednostka beta (KRYPTOR) - 73,82 IU/l
    PAPP-A (KRYPTOR) - 3,242 IU/l

Z góry Wam dziękuję.

Ja to badanie miałam w 11 tyg 3 dni i miałam takie wyniki:
    wolne hcg 90,00 IU/I
    PAPP-A 3,327 IU/I
    Lekarz mówił że mam dobre więc twoje tym bardziej są dobre nie są za wysokie.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już maluch upodobał sobie pęcherz i jelito grube :D w nocy spac nie umiem :D a gdzie tam jeszcze hehe

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca wrote:
    Mi już maluch upodobał sobie pęcherz i jelito grube :D w nocy spac nie umiem :D a gdzie tam jeszcze hehe

II trymsestr z sikaniem pęcherzem najgorszy ( ja to 8 w nocy a w dzień z 30 to taki standardzik:) był

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dziś u ginekolozki na nfz... bicie serce dziecka 145 uderzeń ale zasmuciła mnie po badaniu bo powiedziała, że lekko mi się szyjka rozwiera:( dała mi luteine i Gynalgin dopochwowo i za 2 tyg. do kontroli. podłamało mnie to troche i nie wiem czy nie iść do swojego prywatnego na dniach dla pewności co i jak... a byłam u niego 11 dni temu i wszystko było dobrze.

lprktv73nye615w2.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula szyjka może się skrócić lub rozwierać nawet w ciągu jednego dnia. Ja mam problem z niewydolnością szyjki i rzeczywiście mam ją często sprawdzaną, badanie co tydzień, a usg szyjki co dwa tygodnie, więc lekarz u którego byłaś może mieć rację.
    Też między innymi biorę luteinę dopochwowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2013, 14:28

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie przeciążam się ani nic, mąż mi dużo pomaga to co ja mam robić...

Matylda radzisz iść do prywatnego ginekologa swojego wcześniej aby jeszcze sprawdzić? bo u niego wizytę mam dopiero 4.12

lprktv73nye615w2.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana to chyba taki urok naszych szyjek. Ja leżę całą ciążę, nie robię kompletnie nic w domu, wstaję tylko do łazienki i też mam problem z szyjką, chociaż u mnie to pewnie też z innych powodów.
    Myślę, że do 4 grudnia czekać to trochę długo, jak możesz to zadzwoń do swojego gina, ale ja na Twoim miejscu oprócz oszczędzania się o ile jeszcze więcej możesz się oszczędzać i odpoczywać, brałabym tę luteinę, bo jeśli potwierdzi się skracanie szyjki u Ciebie, to najprawdopodobniej właśnie luteinę od swojego lekarza i tak dostaniesz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2013, 14:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sprawdzała Tobie dł.szyjki? ja tez o moja sie martwie...za tydz mam wizyte.

• paula22 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    badała mnie po prostu i powiedziała, że rozwiera się lekko. jak powiedziała mi tak to juz nie pytałam o długość bo sie prawie już u niej rozryczałam...
    zadzwonie do swojego lekarza tylko jegoo żona jest asystentką, zapisuje w rejestracji i sie spyta co mi dolega to co mam jej wyjaśniać?
    ta luteinę i te globulki będę brac. wieczorem wezme bo luteinę mam 2 razy po 1 tabl.

z drugiej strony mój lekarz sie zdziwi, że chodze tez od niedawna na narodowy fundusz do ginekologa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2013, 14:53

lprktv73nye615w2.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula jak masz możliwość zadzwonić czy spotkać się wcześniej ze swoim lekarzem, to zrób tak, na pewno dla swojego psychicznego spokoju. A żonie swojego lekarza powiedz prawdę, że byłaś na wizycie u innego lekarza, zasiała pani w Tobie ziarno niepokoju z tą szyjką, a zaufanie masz tylko do swojego lekarza prowadzącego, więc z nim chciałabyś skonsultować diagnozę tamtej, bo inaczej oszalejesz z nerwów. Na spokojnie, z uśmiechem, może uda Ci się nawet przez telefon ze swoim lekarzem ustalić (jak nie masz do niego bezpośredniego numeru) co dalej on radzi, ewentualnie wcisną Cię na wcześniejszą wizytę.
    A jak Ci się nie uda, bierz spokojnie tę luteinę, do wizyty do 4 tego, staraj się panować nad zdenerwowaniem i oszczędzaj się maksymalnie ile się da. Tyle możesz zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2013, 14:57

• paula22 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udac to pewnie mi się uda ale zadzownię już jutro bo na dziś chyba mam dość atrakcji. globulki dostałam na upławy ale nigdy ich nie stosowałam, czy je sie bardzo głęboko wkłada?

lprktv73nye615w2.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    globulek nie stosowałam i nie stosuję, tym, że ja mam co dwa tygodnie robiony posiew na obecność bakterii czy grzybów i mimo, że biorę luteinę nic mi się jeszcze nie przyplątało.
    Co do luteiny, to mi lekarz powiedział, że nie trzeba jej głęboko aplikować, ale co do globulek to nie pomogę.

• paula22 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luteine mam pod język więc ok.
    powiedziała mi tylko, że wiadomo, że ta globulka sie nie wchłonie do końca

lprktv73nye615w2.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteinę masz pod język? Hmmm .... co lekarz to inna opinia. Daj znać jak rozmowa z Twoim lekarzem czy jego żoną jutro.

• paula22 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak luteinę mam pod język. pamiętam, że dawno temu tez miałam luteine ta sama pod jezyk jak rozregulowała mi się miesiączka przez niską wage wtedy.
    Dam znac na pewno i dziekuję za słowa otuchy i pomoc;*

Matylda36 lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula nie stresuj się :) Mnie jak trafiłam do szpitala 2 raz w 28 tc badało 3 lekarzy i każdy mowił co innego. Wg jednego miałam już rozwarcie na palec i szyjkę 27mm. Co dziwne wg mojego prowadzącego wszystko jest pozamykane a szyjka ma 38mm . Czasami lepiej nie chodzić do kilku lekarzy bo każdy inaczej coś wyczuje, mają inny sprzęt z różna dokładnoscią.
    Nie stresuj się i na pewno będzie wszystko ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2013, 15:50

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicca my jutro juŻ się wybieramy na drugie prenatalne , ja już się stresuje a badanie dopiero mam na godzine 13 , mały coraz częściej kopie więc musi być dobrze :)

• juicca Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) no jutro ważny dla Nas dzień :D Ty już bedziesz po wizycie a ja bd sie stresowac bo dop mam na 18...

Mały mi tak skopuje jelito ze wczoraj łzy mi wyszły... niby to nie boli ale dziwaczne uczucie... i zawsze bawi się tak na wieczór , większośc dnia go czuje jak szaleje ale w kopanie jelita to wieczorkiem hehe

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ