X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Magda421 Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirka14 wrote:
    witam was dziewczyny mam taki problem, nie wiem może to moja psychoza bo jedno dziecko już w tym roku straciłam ale w ostatnim tygodniu nie przybrałam nic na wadze ani w obwodzie brzucha, nie wiem czy to może mieć jakiś związek z tym że ostatnio miałam dość duże wzdęcia, a dzień przed mierzeniem męczyła mnie biegunka i wzdęcia jakby się zmniejszyły, czy coś jest nie tak
    Mirka nie przejmuj się takimi rzeczami - wiem że to trudne bo też jedno dziecko straciłam. Panikowałam i panikuję co chwilę do dnia dzisiejszego. Ja na tym etapie ciąży nie tylko nie przybierałam na wadze ale do 16 tygodnia ciąży straciłam 5 kg. Strasznie wymiotowałam do 17 tygodnia. Potem przestałam i zaczęłam tyć. Osobiście uważam że nie ma powodu mierzyć obwodu co tydzień. Jak sama widzisz różnie z tym bywa - czasem wzdęcie zaburzy pomiar i za tydzień wydaje się że nie ma przyrostu a być może jest tylko wzdęcie ustąpiło. Jeśli lekarz mówi że jest ok to trzeba starać się mu zaufać chociaż trochę. Niestety z doświadczenia wiem że jak przestaniesz się denerwować jedną sprawą to wkrótce wyszukasz sobie pewnie jakiś nowy problem. Ale po to tu jesteśmy żeby rozmawiać i się uspokajać - oczywiście wszystko w rozsądnych granicach.

f2w3xm5ey48bo7te.png
    tkvgwji2ustxarf7.png
    file:///C:/Users/Magda/Desktop/Karolek/2014-02-25-309.jpg
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dzięki wiem że najprawdopodobniej panikuję ale to silniejsze ode mnie mąż tego niestety nie rozumie i nie potrafi mnie uspokoić, chyba przestanę się mierzyć bo to faktycznie bez sensu tylko się człowiek stresuje, jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirka14 wrote:
    witam was dziewczyny mam taki problem, nie wiem może to moja psychoza bo jedno dziecko już w tym roku straciłam ale w ostatnim tygodniu nie przybrałam nic na wadze ani w obwodzie brzucha, nie wiem czy to może mieć jakiś związek z tym że ostatnio miałam dość duże wzdęcia, a dzień przed mierzeniem męczyła mnie biegunka i wzdęcia jakby się zmniejszyły, czy coś jest nie tak

Ja jestem już w 20 tyg. i waga stoi w miejscu, a w poniedziałek miałam wizyte i dzieciątko dobrze się rozwija i warzy już 330 g. Na początku schudłam 2,5 kg a teraz dogoniłam wagę z przed ciąży i tak teraz stoi w miejscu od 6 tygodni. Więc chyba nie masz się czym przejmować

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poniedziałek miałam iść na glukozę i inne badania które zleciła mi lekarka ale w poniedziałek złapałam katar choć już prawie się z niego wyleczyłam ale jak to u mnie bywa gdy jestem osłabiona wyskoczyło mi wczoraj na wardze opryszczka (znowu- to już 3 raz od początku ciąży)i teraz myślę czy nie iść w przyszły piątek dopiero

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już jestem po wizycie , będzie córeczka :) jest zdrowa wszystkie parametry w porządku , ma 25 cm i waży 497 gram :) moja kruszynka :*

Marysia0312, Matylda36, juicca, pillow, kaaasiaczek_, mychowe lubią tę wiadomość

• juicca Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki ;) teraz jeszcze tylko ja ;P ze stresu to ręce mi się pocą , boję się...

szczessciara lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2013, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicca nie denerwju sie:) bedzie wszystko dobrze -ja wczoraj miałam ciemne wizje a lekarz mnie uspokoił :) za dużo panikujemy:)

• juicca Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wodnisty sluz.. niby biorę luteine dowcipnie i zaraz mysli czy może wody sie sączą...ehhh psychika

3jvz3e5ek8iil2ca.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2013, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez to przerabiałam...chciałam juz w aptece jakieś paseczki ph kupić:) Sasiadka która 3 tyg.temu rodziła powiedziała mi ze jak wody beda sie saczyc to na pewno bede wiedziała ze to wody a nie śluz- takze nie obawiaj sie:) Ja czasami tez mam wiecej sluzu, a czasami wrażenie ze popusciłam mocz.

• juicca Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby było ok :) ide się pomału szykować

3jvz3e5ek8iil2ca.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka daj zna jak :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będzie dobrze Juicca ja też miałam niesamowitego stresa :)

• paula22 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana kawy zbożowej? ja nawet czytałam, że polecana jest. ja pije inke z mlekiem codziennie nawet 2,3 razy

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2013, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicca czekam na relacje :)

• juicca Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki jesteśmy po wizycie :)

na 100 % będzie chłopiec , mały ruchliwy jak cholercia
    waży 440g , jest troszke mniejszy ze względu na moją wadę dwurozności

Cesarka na bank mnie czeka, lekarz twierdzi żeby dotrzymać do 33 tygodnia i będzie dobrze ;)

Szyjka długa twarda zamknieta , a tą wilgoć co czułam to z tabletki dopochwowej
    Wszytsko ok , narządy w porządku . Jest ułożony skośnie .
    Serduszko bije 143u/min

Miriam, Matylda36, szczessciara, paula22, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość

3jvz3e5ek8iil2ca.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2013, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo jak fajnie :) gratuluje Dawidka jeszcze raz :)

• juicca Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez się cieszę ze jest ok ;) Następna wizyta 12.12 :)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca gratulacje. Rewelacyjne wieści ;-)
    Niech dalej synuś dobrze się rozwija i rozpycha się ile ma tylko sił, by jak najdłużej wytrzymał u Ciebie w brzuchu :-)
    Ale fajnie :-)

juicca lubi tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicca super informacje:) wiedziałam,że też u Ciebie bedzie wszystko dobrze.
    Jesli dobrze widze to lada chwila bede juz w 3 trymestrze:) jupi!!!
    rzeczywiście czas szybko leci...pamietam jak dziś wieczór gdy zrobiłam test-przypadkiem :) robiłam porzadki w szufladzie i znalazłam test ciazowy który kiedys kupiłam i zapomniałam o nim. Nie wierzyłam ze zajde w ciaze bo miałam problemy a tu nagle taka niespodzianka:) najwspanialszy dzień 3 lipiec:)

szczessciara, Makcza lubią tę wiadomość

• paula22 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do tej pory jak widzę swoich 6 testów to sie smieje bo wtedy to było takie wyczekiwanie;) pamiętam jak mój gin sie smiał, że przez tyle lat praktyki lekarskiej nie słyszał o 6 testach;D

lprktv73nye615w2.png
‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ