II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
ogolnie cieszę się ze z maluszkiem wszytsko w porządku, ze niema zadnych wad , ze szyjka dalej długa i twarda bo przy dwuroznośći ma tendencje do szybszego skracania się a co do cesarki jakoś to przeżyję
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
juicca wrote:ogolnie cieszę się ze z maluszkiem wszytsko w porządku, ze niema zadnych wad , ze szyjka dalej długa i twarda bo przy dwuroznośći ma tendencje do szybszego skracania się a co do cesarki jakoś to przeżyję
Ja mam wizyte za tydzien, a tez mam dwuroznosc i zastanawiam sie czy lekarz juz zadecyduje o tym czy poród ma byc cesarka czy SN. Poki co nastawial mnie na SN. -
Przy dwurożności w zdecydowanej większości przypadków jest CC, ale są nieliczne przypadki SN. Ale wszystko zależy od tego jak duża jest wada. Ja akurat mam dużą i zawsze na usg (a trochę ich mam), maluch leży poprzecznie.
Ostatecznie w 32-34 tc określa się jaki rodzaj porodu nas czeka, o ile doczekamy do tego tygodnia.Natalia lubi tę wiadomość
Mama najcudowniejszych skarbów -
Natalia, może u Ciebie jest mała ta wada i stwierdził, że masz szanse na poród SN, albo jeszcze nie chce wyrokować, bo u Ciebie jest też wczesny etap ciąży.
Chyba, że to lekarz z tych, którzy z góry twierdzą, że wada nie jest wskazaniem do CC Zapytaj, ciekawa jestem co powie Twój lekarz.Mama najcudowniejszych skarbów -
Hej no u mnie maluch tez lezy poprzecznie , i wada powiksza się wzraz ze wzrostem macicy i im ciąża wyzsza
matylda trzymam kciuki za WasMatylda36, Kaja lubią tę wiadomość
-
Witam wszystkie ciezaroweczki. Jestem świeżo upieczona drugotrymestrowa mamcia. Proszę o wskazówki w pigulce doświadczone mamusie. o czym pamiętać, na co zwrócić uwagę itp.. To moja pierwsza ciąża wiec wszystko jest nowe i ekscytujące.
PozdrawiamLimerikowo, Modelka, Kaja lubią tę wiadomość
-
To takze moja pierwsza ciaza udana jak na razie po wczes klopotach. Mysle, ze najwazniejsze to szanowac sie i odpoczywac w miare czesto "polegiwac", pamietac o urozmaiconej diecie, codziennej dawce ruchu i witaminach plus pozytywne nastawienie np tzw wizualizacje jak to bedzie jak Male z nami po drugiej stronie mocy znajdzie sie-bedzie super!!
AISAK lubi tę wiadomość
-
Ja wlasnie siedze w poczekalni po wypiciu glukozy. Dobrze. Ze można było sobie cytrynę wcisnąć bo bym nie dała rady tego wypić. Jestem taka śpiąca ze jakby tu była kozetka to bym zasnęła. Dobrze ze moja córcia u babci to wroce i sie drzemne. Jeszcze 40 minut
-
ja mimo ze wizytę mam 9.01 to glukozę zrobie jednak przed Świetami , żeby jak co uwazać na jedzenie z węglowodanami... wiadomo Świeta okres łakoci słodkości dobroci... hhehe
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny