II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze ja Wam powiem, że widząc jak super znosicie glukozę to ja jestem jakaś dziwna:/ Podchodziłam wczoraj do tego z pozytywnym nastawieniem wypicie nie było najgorsze słodkie strasznie ale od niechcenia poszło, natomiast 5 min po wypiciu zaczęło być mi słabo, zaczęło mi się odbijać i wszystko zwróciłam:/ niestety badanie mam do powtórki i po świętach pójdę bo chce iść z mężem, a tylko wtedy on będzie mógł iść ze mną rano.
Ja mam ph 5 i mam chłopczyka potwierdzonego już dwoma USG niby na 100% -
nick nieaktualny
-
Ja przy córci używałam tommee tippee butelki, a jeszcze wcześniej przy synku avent ale przez tyle lat nie wiem czy się coś zmieniło i są jakieś bardziej sprawdzone firmy.. mi te tommee tippee bardzo odpowiadały
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 09:22
-
nick nieaktualnymy z mężem postanowiliśmy , że takie ala drobiazgi dla dzidzi chcemy dostać na święta zamiast typowych prezentów dla nas... Przynajmniej mniej już odrobinę wydamy w tym 3 trymestrze ciąży...
wybraliśmy butelki Avent ( sprawdziliśmy w rankingach- one najczęściej wygrywają, tuż za nimi są tommee tippee)Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Tusia84 wrote:ja teraz jak będę kupowała to wybiorę tt jednak
na allegro są fajne zestawy 4 butelki(dwie małe i dwie duże) i kubek niekapek.Limerikowo, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
Anielka27 wrote:my z mężem postanowiliśmy , że takie ala drobiazgi dla dzidzi chcemy dostać na święta zamiast typowych prezentów dla nas... Przynajmniej mniej już odrobinę wydamy w tym 3 trymestrze ciąży...
wybraliśmy butelki Avent ( sprawdziliśmy w rankingach- one najczęściej wygrywają, tuż za nimi są tommee tippee)
o widzisz fajny pomysł podsunęłaś, chyba też tak zrobie, bo mnie w sumie prezenty nie potrzebne a dla małej wszystko się przyda.Anielka27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej ja tez teraz mam dylemet acent czy tt , hm....
odebrałam wyniki glukozy
surowica w krwi przed wypiciem 80
a po wypiciu po 2 godzinach 110
-
kurcze ja jeszcze nie mam nic a nic a to dlatego ze moja mama mi nagadala nic nie kupuj dziecku przed urodzeniem ale to jest przeciez niemozliwe bo wyprawke musze miec:-) z reguly nie lubie zabobonow ale cos mnie blokuje przed kupnem, moze jeszcze nie moj czas:-)
-
nick nieaktualnymagdalena to są stare zabobony i tyle.Tak samo jak to, że kiedy brzuch jest taki a siaki to będzie chłopiec albo dziewczynka. Ciekawe czy łatwo Ci będzie z wielkim brzuchem chodzić i kupować wszystko na raz.Przecież a to szybko się zadyszkę łapie, a to z równowaga jest kłopot, a to kręgosłup boli- po co się tak katować? Jak ma dzidzia się urodzić to się urodzi a robienie zakupów nijak mają się do tego.
-
ja na szczęście mam trochę małych ciuszków po mojej córeczce. ale jak byłam w 1 ciąży to jak skończyłam 20 tydzień to już sobie robiłam wyprawkę..i wszystko w neutralnych kolorach bo nie wiedziałam co będzie a jak się urodziła córka to już później babcie nakupowały ciuszków i były a i owszem nie kupować ciuszków na początku ciąży bo to nigdy nic nie wiadomo ale później czemu nie i tak jak koleżanka wyżej napisała zakupy mają się nijak do tego czy dzidzia będzie zdrowa czy nie
-
ja zaczęłam wyprawkę kompletować ok 20 tyg , tez się bałam, bo dwie straty za mną... a teraz tu cos kupię tam coś dostanę , a na koniec tez ile to kasy na raz pojdzie, to ja wolałam se to rozłożyc... jeszcze czeka nas zakup auta bo tamto pojdzie na skup...
Anielka27, Marysia0312 lubią tę wiadomość