Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja Wam powiem, że widząc jak super znosicie glukozę to ja jestem jakaś dziwna:/ Podchodziłam wczoraj do tego z pozytywnym nastawieniem wypicie nie było najgorsze słodkie strasznie ale od niechcenia poszło, natomiast 5 min po wypiciu zaczęło być mi słabo, zaczęło mi się odbijać i wszystko zwróciłam:/ niestety badanie mam do powtórki i po świętach pójdę bo chce iść z mężem, a tylko wtedy on będzie mógł iść ze mną rano.

Ja mam ph 5 i mam chłopczyka potwierdzonego już dwoma USG niby na 100%:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się wydaję że to PH to się ma nijak do płci.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam robione Dorjana robię co miesiąc i od początku niby było na dziewczynkę u jest dziewczynka ale ja w to średnio wierze :P

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny kupowałyście już butelki? bo chce po nowym roku kupić tylko nie wiem która firma lepsza, może coś doradzicie.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy córci używałam tommee tippee butelki, a jeszcze wcześniej przy synku avent ale przez tyle lat nie wiem czy się coś zmieniło i są jakieś bardziej sprawdzone firmy.. mi te tommee tippee bardzo odpowiadały :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 09:22

ggfxf7q.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie między tymi dwiema się zastanawiam bo mają najlepsze opinie. pobobno te z tt mają smoczek zbliżony do piersi i że nadają się do karmienia mieszanego.

km5stv737gu3576a.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teraz jak będę kupowała to wybiorę tt jednak :)

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my z mężem postanowiliśmy , że takie ala drobiazgi dla dzidzi chcemy dostać na święta zamiast typowych prezentów dla nas... Przynajmniej mniej już odrobinę wydamy w tym 3 trymestrze ciąży...
    wybraliśmy butelki Avent ( sprawdziliśmy w rankingach- one najczęściej wygrywają, tuż za nimi są tommee tippee)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    ja teraz jak będę kupowała to wybiorę tt jednak :)

na allegro są fajne zestawy 4 butelki(dwie małe i dwie duże) i kubek niekapek.

Limerikowo, Tusia84 lubią tę wiadomość

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka27 wrote:
    my z mężem postanowiliśmy , że takie ala drobiazgi dla dzidzi chcemy dostać na święta zamiast typowych prezentów dla nas... Przynajmniej mniej już odrobinę wydamy w tym 3 trymestrze ciąży...
    wybraliśmy butelki Avent ( sprawdziliśmy w rankingach- one najczęściej wygrywają, tuż za nimi są tommee tippee)

o widzisz fajny pomysł podsunęłaś, chyba też tak zrobie, bo mnie w sumie prezenty nie potrzebne a dla małej wszystko się przyda.

Anielka27 lubi tę wiadomość

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kosmetyki takie zakupione na allegro uważacie, że napewno są tej samej jakości co w sklepie czy aptece, bo jednak wygodne takie zakupy internetowe tylko czy napewno są dobre.

km5stv737gu3576a.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam zestaw butelek avent, każda znajoma mi je polecała;) kosmetyków jeszcze nie mam żadnych ale po świętach się za to zabiorę;)

magdalena, Anielka27 lubią tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do butelek to ja kupiłam tommy tippe z doświadczenia w pracy w żłobku wiem ze te są dla mnie najlepsze ;) a co do kosmetyków to kupiłam hippa w sklepie :)

• juicca Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ;) ja tez teraz mam dylemet acent czy tt , hm....

odebrałam wyniki glukozy

surowica w krwi przed wypiciem 80
    a po wypiciu po 2 godzinach 110 ;)

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nic nie mam .... a co do ruchów mojego Roczka to mnie szaleje różnie przy pepku często na lewej stronie oraz w dole brzucha się rozpycha ......a tak to miłe uczucie ....

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie rusza się zawsze po prawej stronie jakieś 5 cm poniżej pępka :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ja jeszcze nie mam nic a nic a to dlatego ze moja mama mi nagadala nic nie kupuj dziecku przed urodzeniem ale to jest przeciez niemozliwe bo wyprawke musze miec:-) z reguly nie lubie zabobonow ale cos mnie blokuje przed kupnem, moze jeszcze nie moj czas:-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena to są stare zabobony i tyle.Tak samo jak to, że kiedy brzuch jest taki a siaki to będzie chłopiec albo dziewczynka. Ciekawe czy łatwo Ci będzie z wielkim brzuchem chodzić i kupować wszystko na raz.Przecież a to szybko się zadyszkę łapie, a to z równowaga jest kłopot, a to kręgosłup boli- po co się tak katować? Jak ma dzidzia się urodzić to się urodzi a robienie zakupów nijak mają się do tego.

• Martusska Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na szczęście mam trochę małych ciuszków po mojej córeczce. ale jak byłam w 1 ciąży to jak skończyłam 20 tydzień to już sobie robiłam wyprawkę..i wszystko w neutralnych kolorach bo nie wiedziałam co będzie :) a jak się urodziła córka to już później babcie nakupowały ciuszków :) i były :) a i owszem nie kupować ciuszków na początku ciąży bo to nigdy nic nie wiadomo ale później czemu nie :) i tak jak koleżanka wyżej napisała zakupy mają się nijak do tego czy dzidzia będzie zdrowa czy nie :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• juicca Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaczęłam wyprawkę kompletować ok 20 tyg , tez się bałam, bo dwie straty za mną... a teraz tu cos kupię tam coś dostanę , a na koniec tez ile to kasy na raz pojdzie, to ja wolałam se to rozłożyc... jeszcze czeka nas zakup auta bo tamto pojdzie na skup...

Anielka27, Marysia0312 lubią tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ