Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki,

powoli chyba już czas, żebym dołączyła do tego wątku, więc spieszę się przywitać :)

Miłego wtorku dla wszystkich!

monalisa lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a ja chora i niestety jest coraz gorzej strasznie mnie gardło boli i coraz gorzej kaszlę, więc pędzę do lekarza mam nadzieję że nie dostanę antybiotyku i że z dzidzią wszystko w porządku :(

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirka14 domowe sposoby polecam, mozna tantum rosa na gardlo, sol fizjo.ogiczna do nisa jak jest katar, prenalen syrop bardzo dobry, ja plukalam gardlo szalwia i napary z rumianku robilam:-)
    bedzie dobrze:-)

Kaja lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • nadia2215 Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tantum rosa na gardło? myślałam, że to w inne miejsce :P

Miriam, Martynika, Kaja lubią tę wiadomość

c55f3e3k4voabtmt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba chodziło o tantum verde hehe

Kaja lubi tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    Martusska nie zazdroszcze ale mnie tez to czeka ale to po nowy. roku hihihihi

no to jak mnie też po nowy roku czeka ta masakra glukozy fuj

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pomógł czosnek i to do mleka z miodem oraz czosnek do nosa czad był ale efekt murowany ......

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2013, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tym przykadadaniem czosnku bym jednak uważała sama na początku ciazy wyczytałem żeby na stopy przyglądać wymieszany z kremem nivea lub czymś tlustym na noc i 2 pary skarpet i tak stopy mi poparzylo ze chodzić przez tydzień nie mogłam piekło siedziało i skóra płatami schodzila więc ja osobiście już tylko zajadam czosnek nigdzie go nie przykładam :D

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam do was pytanie, na jakiej wysokośc czujecie ruchy waszych maleństw? bo ja mam jakoś dziwnie, często po bokach tak mniej więcej na wysokości pępka, ale i bardzo nisko tak na spojeniu aż czasem za boli jak za długo kopie.
    co prawda zasałam to pytanie już na innym wątku ale więcej odp mnie uspokoji.

Miriam lubi tę wiadomość

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dokładnie to samo lusia. Mały sobie wędruje, ostatnio najczęściej czuję go właśnie przy pępku, czasami gdzieś się chyba wpycha i wtedy ciężko jest nawet się ruszyć, tak boli. Zdecydowanie wolę, jak jest niżej, dlatego negocjujemy często, żeby się przesunął :)
    A dlaczego Cię niepokoją te ruchy?

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadia2215 wrote:
    Tantum rosa na gardło? myślałam, że to w inne miejsce :P
    he he sama sie usmialam sorki tantum verde mialo byc:-)

u mnie tez w okolicy pepka buszuje :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2013, 09:52

dqpri09knl7nzqjn.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina wrote:
    U mnie dokładnie to samo lusia. Mały sobie wędruje, ostatnio najczęściej czuję go właśnie przy pępku, czasami gdzieś się chyba wpycha i wtedy ciężko jest nawet się ruszyć, tak boli. Zdecydowanie wolę, jak jest niżej, dlatego negocjujemy często, żeby się przesunął :)
    A dlaczego Cię niepokoją te ruchy?

bo myślałam że trochę za wcześnie na takie lekko bolesne, ale skoro też tak macie to nie będe się denerwować, ważne że mała się rusza.w sumie to ona już jest spora a ten mój brzuszek nie za duży, to się rozpycha żeby się tam jakoś zmieścić.
    to ja wole zdecydowanie te wyżej.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ;) a ja juz po glukozie , słodkie jak cholera ale nie było tak zle ;P 2 godz zleciały bo spotkałam kumpelę z klasy to sobie pogadałyśmy ;) jutro wyniki , oby wynik był dobry

Limerikowo, magdalena lubią tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam po glukozie to do teraz mam drgawkina sama mysl, zatem podziwiam za odwage, jak mus to mus, powtorze glukoze po 20 tyg, bo pierwsze wyniki zwykle byly min podwyzszone, ale test obciazenia wyszedl ok;-))))))))
    f2w39n73qolnajph.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syrop prenalen faktycznie bardzo skuteczny tylko strasznie niedobry ciężko go przełknąć ale na szczęście pomógł :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobiety z drugiego trymestru :) dziś wkraczam w ten czas i jestem bardzo szczęśliwa jutro idę na usg genetyczne, a dzisiaj byłam u lekarza ogólnego bo mnie choroba rozkłada..

Wczoraj mąż mi kupił ten syrop prenalen ledwo to wypiłam z zatkanym nosem.. :) po czym po ok pół godziny zaczęłam tak kaszleć, że wymiotowałam lekarz powiedział dzisiaj że przy kaszlu może on podrażniać i pobudzać kaszel więc już go chyba jednak nie wezmę.. ratuję się asco-ruticalem mam też tantum verde zobaczymy jak to będzie lekarz powiedział, że jak do piątku nie będzie poprawy to mam przyjść po antybiotyk :(

Limerikowo, Modelka lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana widac ze brzuszek juz rośnie :)

Dorjana lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana, fajne rysunki szykuj sie teraz na to, ze brzuszek porządny wyskoczy i będziesz,sie cieszyla pileczka z przodu :)

Dorjana lubi tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam też juz takie motylkipod pepkiem lub bokach kocham to moja kruszynko

bontbhr.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana jak Ty masz "ogromiasty i grubasny" brzuszek to Ci napisze ze Twoje lusto totalnie klamie, bo ja w 17 tyg a mam 2x taka pileczke i patrze i patrze na Twoj maly brzuszek i nadziwic sie nie moge jaka szczupla jestes z takim malym brzuszkiem brzuszkiem jak jest 50% ciazy ::--))))
    a niech tam bedzie u mnie duzy , nie dbam o to, albo rybka albo pipka jak mowia ;--)))

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w39n73qolnajph.png[/link]

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ