II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
mirka14 wrote:a ja się muszę pochwalić że wczoraj poczułam ruchy, aż sama nie mogłam w to uwierzyć, niesamowite
Limerikowo, juicca, Miriam, szczessciara lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja ruchy kropka poczułam w zeszły wtorek 3.12 ale do tej pory ruchy nie są w żaden sposób ujednolicone... a nie powiem, że ich odczuwalność też jest raczej słaba. Ja sie długo zastanawiałam nad farbowaniem, jednak może i z lenistwa doszłam do wniosku, ze się obetnę na króciutko! bo po co męczyć włosy farbami, a jak coś to odrosną, może nie szybko, ale raz się żyje!
-
nick nieaktualny
-
ja już po wizycie;) moja kruszynka waży 1397gr, ma 39cm długości;)
obwód główki: 90,06cm
obwód brzuszka: 24,47cm
dł.kości udowej: 5,99cm
wymiar dwuciemieniowy: 7,08cm
nast. wizyta 31.12 na 10;)Miriam, szczessciara, Limerikowo, nutka, Marysia0312, monalisa lubią tę wiadomość
-
karolina1990 wrote:witajcie, mam pytanie- kiedy najlepiej zrobić USG 3D? Bo mój gin ma zwykłe USG a chciałabym raz umówić się na 3D lub 4D ale niewiem kiedy będzie już dobrze widać? Około 20-22 tyg ?
Ja polecam wybrać się w ramach któregoś z obowiązkowych USG żeby dokładnie przebadać maluszka i to traktować jako priorytet przy tego typu badaniu czyli 18-22 tydz lub 28-32 tydz. Ja byłam ze wskazań na 3/4D zarówno w 20 tygodniu jak i w 30 (w avatarku zdjęcie z 30 tygodnia). W 20 dziecko jeszcze chudziutkie ale za to budowa serduszka jest najlepiej widoczna w tym czasie. W 30 tyg już bardziej pulchne i wyglądem zbliżone do dnia narodzin. Przedwczoraj też byłam czyli w 35 tygodniu, ale już dzieciątko za duże, niechętne do obrotów i buźkę było ciężko zobaczyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2013, 17:08
Miriam, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPołowkowe to od 18 tyg do 22 sie robi ja byłam w 20 tyg i już fajnie było widać ale wiadomo ze im pózniej tym bardziej staje sie podobny do siebie mały szkrab u mnie w pamiętniku masz linki do moich usg właśnie 3D/4D z 20 tyg i 11 tyg więc możesz zerknac jak to wyglada
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bea_tina wrote:Ja połówkowe będe miała w 21 t 3 dniu:P bo akurat jest "przerwa swiąteczna" i się naczekamy jak szaleni!
to tak jak ja mam polowkowe po świętach jedno badanie w gabinecie a drugie bardziej szczegółowe w szpitalu ....Miriam, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
no i po wizycie mały tak fajnie raczką nosek przecierał
maluch zdrowy , wagi akurat lekarz nie podał , ale jest ok
ułozony poprzecznie wiec cesarka na bank przez tą dwurożność
szyjka długa 4,50 cm twarda i zamknieta
następna wizyta 9.01 2014Miriam, paula22, Limerikowo, zozol, Matylda36, magdalena lubią tę wiadomość
-
Licze na dobre widoki maluszka:) jedyna pociecha, że maluszek będzie większy, więc ibędzie wszystko lepiej widać, co dla mnie jest najważniejsze!
juicca- nie wiem czy się cieszysz czy nie, jednak cesarki współczuję chociaż z drugiej strony będziesz wiedziała wcześniej date porodu:) mnie też to czeka więc, tym się pocieszamLimerikowo lubi tę wiadomość