II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj przeistaczam się z blondynki w szatynkę, już nie mogłam patrzeć na mój odrost, a mąż zabronił mi włosy farbować, więc wielka próba z szamponem koloryzującym, zobaczymy jaki będzie efekt
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja farbowalam tez odrosty w 1 trym i bylo wszystko ok z tymze farbe wybralam bez amoniaku ze wzgledu na szkodliwosc oraz moja zabojcza wrazliwosc na silne zapachy
predzej bym zaokupowala wtedy toalete niz ufarbowala sie w koncu ;--))
a to czytam u Ciebie Mirka taka radykalna zmiana, Maz oczywiscie pozna tylko bedzie musial przyzwyczaic sie ;--)))
-
agi88 wrote:Dziewczyny niepokoi mnie mój "mały" przyrost wagi. Tzn. na początku schudłam 4 kilo z 105 do 101 i na razie przytyłam tylko 1kg czyli do 102. czy to normalne dla osób puszystych, bo pomału zastanawiam się czy jest wszystko ok, a wizytę mam dopiero 16.12? jak jest u Was???
Nic się nie martw, ja przez pierwsze miesiące cały czas chudłam. Przybierać na wadze zaczęłam mniej więcej w 20 tygodniu ciąży mimo, że brzuszek było widać już wcześniej. Obecnie więc jeśli chodzi o wagę sprzed ciąży mam 3kg na plusie, a z tym co schudłam na początku to plus ok 7 kg (z czego 2 kg przybyło mi w ciągu ostatnich trzech tygodni - obecnie ważę niecałe 63 kg) Mój lekarz też twierdził, że najlepiej jak kobieta zacznie przybierać właśnie w połowie ciąży i jest to zupełnie normalne. Poza tym to kwestia indywidualna, najważniejsze żeby dzieciątko zdrowo rosłoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2013, 21:03
-
nick nieaktualny
-
ja w poprzedniej ciąży zauważyłam że moje włosy całkiem inaczej reagują na farbę dlatego wolę nie ryzykować że zostanę np. łysa albo z innym kolorem niż planowałam dlatego używam jedynie szamponów koloryzujących szczególnie że zawsze rozjaśniałam włosy a rozjaśniacze mają w sobie najwięcej chemii
Miriam, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Ja w ciąży już dwa razy farbowałam włosy u fryzjera. Wszystko jest ok, wiec pojde jeszcze przed samym porodem, zebym z odrostami potem nie siedziala w domu i nie lapala depresji, ze jestem zaniesbana:) Wazne zeby u fryzjera lub jak sie farbuje samemu w domu bylo dobrze wywietrzone, zeby nie siedzieć w oparach farby i uzywac delikatnych farb najepiej bez amoniaku.
-
nick nieaktualny
-
Witam serdecznie
Aby narobić mamusiom troszkę smaka o poranku postanowiłam zaprezentować moje dzienne śniadanko:
I śniadanie:
II śniadanie:
III śniadanie:
nie mam jeszcze foteczki
nio ale napisze że to otręby owsiane z siemieniem lnianym, kaszką mleczno-ryżową i odrobiną konfitur
i jeszcze jogurta dodaję
Taki deserek
IV śniadanie też jest
a co tam - przecież śniadanie to podstawa
DZIEŃ DOBRY WSPANIAŁE MAMUŚKI i SMACZNEGO ŚNIADANKA ŻYCZĘ !!!haybeauti, Miriam, Limerikowo, Modelka lubią tę wiadomość
-
Dorjan powinnaś codziennie cykać zdjęcia. Ja właśnie za 1h będę jadła drugie śniadanie i zamierzam zrobić sobie takie kanapki. tylko nie mam sałaty więc wymyśliłam, że dam cykorię. SUPER POMYŁ. z mojej strony - poproszę więcej zdjęć
Dorjana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny mam do was pytanko. od rana mam takie wrażenie jak by non stop chciało mi się siku.Nie piecze ani nie szczypie przy oddawaniu, tylko sikam w małych ilościach. Myślicie że przeziębiłam pęcherz? czy mój maluszek uciska pęcherz i tak się dzieje? A może zbadać mocz? czy ogólne badanie moczu może wykryć?
-
no haybeauti ja tez na tym etapie ciazy co chwilke na siku leciałam , w dodatku teraz tez ;)możliwe ze maluszek uciska na pęcherz infekcja hm.. jak Cie nic nie boli nie piecze to raczej chyba nie , no ale mocz możesz dać zbadać dla pewnosci