X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj przeistaczam się z blondynki w szatynkę, już nie mogłam patrzeć na mój odrost, a mąż zabronił mi włosy farbować, więc wielka próba z szamponem koloryzującym, zobaczymy jaki będzie efekt :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • nadia2215 Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirka czekamy na wieści :D no ja też będę farbować włosy w przyszły weekend, tzn tylko odrosty i to pasemka.

c55f3e3k4voabtmt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam jakieś 2 kg na początku miałam 55,5 a teraz 57 ,5 jakoś tak bardzo nie widzę tych kg.
    A wizytę mam 9 grudnia po 3 tyg , już się nie mogę doczekać zobaczyć moją kruszynkę, może dowiem się kto u mnie w brzuszku mieszka :)

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam ja już po wizycie, dzidzia ma 10 cm, wszystkie pomiary wyszły prawidłowo, tętno 148 i najprawdopodobniej będzie dziewczynka :)

paula22, Miriam, Limerikowo, Kaja lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz wszystko ok :) no to szykuje sie nam kolejna księżniczka :)

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja farbowalam tez odrosty w 1 trym i bylo wszystko ok z tymze farbe wybralam bez amoniaku ze wzgledu na szkodliwosc oraz moja zabojcza wrazliwosc na silne zapachy
    predzej bym zaokupowala wtedy toalete niz ufarbowala sie w koncu ;--))
    a to czytam u Ciebie Mirka taka radykalna zmiana, Maz oczywiscie pozna tylko bedzie musial przyzwyczaic sie ;--)))
    f2w39n73qolnajph.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agi88 wrote:
    Dziewczyny niepokoi mnie mój "mały" przyrost wagi. :) Tzn. na początku schudłam 4 kilo z 105 do 101 i na razie przytyłam tylko 1kg czyli do 102. czy to normalne dla osób puszystych, bo pomału zastanawiam się czy jest wszystko ok, a wizytę mam dopiero 16.12? jak jest u Was???

Nic się nie martw, ja przez pierwsze miesiące cały czas chudłam. Przybierać na wadze zaczęłam mniej więcej w 20 tygodniu ciąży mimo, że brzuszek było widać już wcześniej. Obecnie więc jeśli chodzi o wagę sprzed ciąży mam 3kg na plusie, a z tym co schudłam na początku to plus ok 7 kg :) (z czego 2 kg przybyło mi w ciągu ostatnich trzech tygodni - obecnie ważę niecałe 63 kg) Mój lekarz też twierdził, że najlepiej jak kobieta zacznie przybierać właśnie w połowie ciąży i jest to zupełnie normalne. Poza tym to kwestia indywidualna, najważniejsze żeby dzieciątko zdrowo rosło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2013, 21:03

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher mi też mój lekarz mówił, że najlepiej jak się tyje od połowy ciąży i u mnie rzeczywiście tak jest;) to czego nie przybrałam do połowy teraz nadrabia się

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży farbowalam włosy już 2 razy u fryzjera farbami bez amoniaku. Lekarz nic nie mówił, ze są jakieś przeciwwskazania.

• Kaja Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię włosy sinkiem bo mam cienkie włosy mnie lekarz nic nie mówił o farbowaniu .......przesądy moje zdanie

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w poprzedniej ciąży zauważyłam że moje włosy całkiem inaczej reagują na farbę dlatego wolę nie ryzykować że zostanę np. łysa albo z innym kolorem niż planowałam dlatego używam jedynie szamponów koloryzujących szczególnie że zawsze rozjaśniałam włosy a rozjaśniacze mają w sobie najwięcej chemii

Miriam, Limerikowo lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży już dwa razy farbowałam włosy u fryzjera. Wszystko jest ok, wiec pojde jeszcze przed samym porodem, zebym z odrostami potem nie siedziala w domu i nie lapala depresji, ze jestem zaniesbana:) Wazne zeby u fryzjera lub jak sie farbuje samemu w domu bylo dobrze wywietrzone, zeby nie siedzieć w oparach farby i uzywac delikatnych farb najepiej bez amoniaku.

relgh371zv6v421k.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey ale jaja niby można Tamtum verde a byłam w aptece i nie dostałam uuuuu u mnie sami chorzy i się asekuruje a tu du.....

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2013, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja powoli mogę już zaglądać do 2 trymestru.. ale fajnie :)))

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie :D
    Aby narobić mamusiom troszkę smaka o poranku postanowiłam zaprezentować moje dzienne śniadanko:
    I śniadanie:
    67736ffff1b7d7ac.jpg

II śniadanie:
    5834e1f6cc3f1e6c.jpg

III śniadanie:
    nie mam jeszcze foteczki :D
    nio ale napisze że to otręby owsiane z siemieniem lnianym, kaszką mleczno-ryżową i odrobiną konfitur :D
    i jeszcze jogurta dodaję :D
    Taki deserek :D

IV śniadanie też jest ;D
    a co tam - przecież śniadanie to podstawa ;D

DZIEŃ DOBRY WSPANIAŁE MAMUŚKI i SMACZNEGO ŚNIADANKA ŻYCZĘ !!!

haybeauti, Miriam, Limerikowo, Modelka lubią tę wiadomość

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjan powinnaś codziennie cykać zdjęcia. Ja właśnie za 1h będę jadła drugie śniadanie i zamierzam zrobić sobie takie kanapki. tylko nie mam sałaty więc wymyśliłam, że dam cykorię. SUPER POMYŁ. z mojej strony - poproszę więcej zdjęć

Dorjana lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie sie obudziłam i zaglądam tu a tu takie pysznosci nabralam ochoty na takie kanapeczki więc idę takie zrobić :)

Dorjana lubi tę wiadomość

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam do was pytanko. od rana mam takie wrażenie jak by non stop chciało mi się siku.Nie piecze ani nie szczypie przy oddawaniu, tylko sikam w małych ilościach. Myślicie że przeziębiłam pęcherz? czy mój maluszek uciska pęcherz i tak się dzieje? A może zbadać mocz? czy ogólne badanie moczu może wykryć?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no haybeauti ja tez na tym etapie ciazy co chwilke na siku leciałam , w dodatku teraz tez ;)możliwe ze maluszek uciska na pęcherz ;) infekcja hm.. jak Cie nic nie boli nie piecze to raczej chyba nie , no ale mocz możesz dać zbadać dla pewnosci ;)

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak ale ja tylko trochę tego moczu oddaje. Poza tym od tygodnia mniej sikam. Trochę mnie to niepokoi. Najpierw zrobię badanie a potem w razie czego zadzwonię do lekarza

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ