Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj przeistaczam się z blondynki w szatynkę, już nie mogłam patrzeć na mój odrost, a mąż zabronił mi włosy farbować, więc wielka próba z szamponem koloryzującym, zobaczymy jaki będzie efekt :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • nadia2215 Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirka czekamy na wieści :D no ja też będę farbować włosy w przyszły weekend, tzn tylko odrosty i to pasemka.

c55f3e3k4voabtmt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam jakieś 2 kg na początku miałam 55,5 a teraz 57 ,5 jakoś tak bardzo nie widzę tych kg.
    A wizytę mam 9 grudnia po 3 tyg , już się nie mogę doczekać zobaczyć moją kruszynkę, może dowiem się kto u mnie w brzuszku mieszka :)

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam ja już po wizycie, dzidzia ma 10 cm, wszystkie pomiary wyszły prawidłowo, tętno 148 i najprawdopodobniej będzie dziewczynka :)

paula22, Miriam, Limerikowo, Kaja lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz wszystko ok :) no to szykuje sie nam kolejna księżniczka :)

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja farbowalam tez odrosty w 1 trym i bylo wszystko ok z tymze farbe wybralam bez amoniaku ze wzgledu na szkodliwosc oraz moja zabojcza wrazliwosc na silne zapachy
    predzej bym zaokupowala wtedy toalete niz ufarbowala sie w koncu ;--))
    a to czytam u Ciebie Mirka taka radykalna zmiana, Maz oczywiscie pozna tylko bedzie musial przyzwyczaic sie ;--)))
    f2w39n73qolnajph.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agi88 wrote:
    Dziewczyny niepokoi mnie mój "mały" przyrost wagi. :) Tzn. na początku schudłam 4 kilo z 105 do 101 i na razie przytyłam tylko 1kg czyli do 102. czy to normalne dla osób puszystych, bo pomału zastanawiam się czy jest wszystko ok, a wizytę mam dopiero 16.12? jak jest u Was???

Nic się nie martw, ja przez pierwsze miesiące cały czas chudłam. Przybierać na wadze zaczęłam mniej więcej w 20 tygodniu ciąży mimo, że brzuszek było widać już wcześniej. Obecnie więc jeśli chodzi o wagę sprzed ciąży mam 3kg na plusie, a z tym co schudłam na początku to plus ok 7 kg :) (z czego 2 kg przybyło mi w ciągu ostatnich trzech tygodni - obecnie ważę niecałe 63 kg) Mój lekarz też twierdził, że najlepiej jak kobieta zacznie przybierać właśnie w połowie ciąży i jest to zupełnie normalne. Poza tym to kwestia indywidualna, najważniejsze żeby dzieciątko zdrowo rosło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2013, 21:03

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher mi też mój lekarz mówił, że najlepiej jak się tyje od połowy ciąży i u mnie rzeczywiście tak jest;) to czego nie przybrałam do połowy teraz nadrabia się

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży farbowalam włosy już 2 razy u fryzjera farbami bez amoniaku. Lekarz nic nie mówił, ze są jakieś przeciwwskazania.

• Kaja Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię włosy sinkiem bo mam cienkie włosy mnie lekarz nic nie mówił o farbowaniu .......przesądy moje zdanie

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w poprzedniej ciąży zauważyłam że moje włosy całkiem inaczej reagują na farbę dlatego wolę nie ryzykować że zostanę np. łysa albo z innym kolorem niż planowałam dlatego używam jedynie szamponów koloryzujących szczególnie że zawsze rozjaśniałam włosy a rozjaśniacze mają w sobie najwięcej chemii

Miriam, Limerikowo lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży już dwa razy farbowałam włosy u fryzjera. Wszystko jest ok, wiec pojde jeszcze przed samym porodem, zebym z odrostami potem nie siedziala w domu i nie lapala depresji, ze jestem zaniesbana:) Wazne zeby u fryzjera lub jak sie farbuje samemu w domu bylo dobrze wywietrzone, zeby nie siedzieć w oparach farby i uzywac delikatnych farb najepiej bez amoniaku.

relgh371zv6v421k.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey ale jaja niby można Tamtum verde a byłam w aptece i nie dostałam uuuuu u mnie sami chorzy i się asekuruje a tu du.....

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2013, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja powoli mogę już zaglądać do 2 trymestru.. ale fajnie :)))

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie :D
    Aby narobić mamusiom troszkę smaka o poranku postanowiłam zaprezentować moje dzienne śniadanko:
    I śniadanie:
    67736ffff1b7d7ac.jpg

II śniadanie:
    5834e1f6cc3f1e6c.jpg

III śniadanie:
    nie mam jeszcze foteczki :D
    nio ale napisze że to otręby owsiane z siemieniem lnianym, kaszką mleczno-ryżową i odrobiną konfitur :D
    i jeszcze jogurta dodaję :D
    Taki deserek :D

IV śniadanie też jest ;D
    a co tam - przecież śniadanie to podstawa ;D

DZIEŃ DOBRY WSPANIAŁE MAMUŚKI i SMACZNEGO ŚNIADANKA ŻYCZĘ !!!

haybeauti, Miriam, Limerikowo, Modelka lubią tę wiadomość

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjan powinnaś codziennie cykać zdjęcia. Ja właśnie za 1h będę jadła drugie śniadanie i zamierzam zrobić sobie takie kanapki. tylko nie mam sałaty więc wymyśliłam, że dam cykorię. SUPER POMYŁ. z mojej strony - poproszę więcej zdjęć

Dorjana lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie sie obudziłam i zaglądam tu a tu takie pysznosci nabralam ochoty na takie kanapeczki więc idę takie zrobić :)

Dorjana lubi tę wiadomość

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam do was pytanko. od rana mam takie wrażenie jak by non stop chciało mi się siku.Nie piecze ani nie szczypie przy oddawaniu, tylko sikam w małych ilościach. Myślicie że przeziębiłam pęcherz? czy mój maluszek uciska pęcherz i tak się dzieje? A może zbadać mocz? czy ogólne badanie moczu może wykryć?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no haybeauti ja tez na tym etapie ciazy co chwilke na siku leciałam , w dodatku teraz tez ;)możliwe ze maluszek uciska na pęcherz ;) infekcja hm.. jak Cie nic nie boli nie piecze to raczej chyba nie , no ale mocz możesz dać zbadać dla pewnosci ;)

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak ale ja tylko trochę tego moczu oddaje. Poza tym od tygodnia mniej sikam. Trochę mnie to niepokoi. Najpierw zrobię badanie a potem w razie czego zadzwonię do lekarza

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ