II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieki Lilka:) koniecznie musimy sie umowic na kawe:) moze jakos w przyszly weekend? W piatek mam usg, a na weekend na razie nie mam planow. Jak jestes wolna, to chetnie sie spotkam.
Pogadam z mezem o kupnie tego wozka i dzis podejmiemy decyzje. W sumie fajna okazja sie trafila. -
Stokrotka84 wrote:A do mnie przyszla dzis dziewczyna, zeby zrobic mi paznokcie. Zrobilam tipsy 3 tyg temu na przyjecie mojej siostrzenicy i pomyslalam, ze w sumie fajnie wygladaja, postanowilam wiec uzupelnic. Nigdy nikt do mnie nie przychodzil czyt fryzjerka, kosmetyczka itd, raczej chodze do salonu na takie zabiegi. Tym razem postanowilam sprobowac i w sumie bylo ok, babka przyjechala do mieszkania, tyle, ze okazalo sie, ze jest w ciazy w 18 tyg i straszna z niej gadula. Opowiadala mi przez 2.5godz o swoim pierwszym dziecku (10miesiecznym) i o tej ciazy. Objawy, porod,karmienie, zmaganie sie z kolkami, druga ciaza i objawy w tej ciazy i milion roznych rzeczy!!! Glowe to ja mam kwadratowa!!! Najgorsze, ze ona stwierdzila, za mam bardzo maly brzuch jak na 20 tydz i czy napewno wszystko ok. Ja znowu pomyslalam, ze jak na 18 tydz to ona ma bardzo duzy... Mowila, ze z pierwszym dzieckiem miala ogromny brzuc, przytyla 30kg (50kg waga podstawowa) i lekarze ja ciagle mierzyli i wazyli... Tak mi nagadala o moim brzuchu, ze pod koniec juz chcialam, zeby sobie poszla. Teraz ogarnelam balagan po robieniu paznokci i chodze ciagle ogladac brzuch, czy rzeczywiscie jest taki maly i czy napewno wszystko ok. W sumie to ja bardzo drobna jestem i lekarz mowil, ze brzuszek wcale nie musi byc duzy a dziecko jest normalnych rozmiarow(to bylo w 17 tyg) i prosil, zebym nie sluchala ludzi i sie nie martwila. No ale, jak zobaczylam to dziewczyne z brzuchem 3 razy wiekszym od mojego, to troche sie zeschizowalam... Mial byc relaks, jest stres:(
A co do wozka - ja bym kupila Sama chcialabym miec ten zakup szybko z glowy, ale to dopiero kupimy za 2mce - bo kupujemy nowy i troszke na to przeznaczymy - inaczej juz bym kupilaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2013, 12:01
Stokrotka84 lubi tę wiadomość
-
Stokrotka nie słuchaj tej baby! Brzuch nie ma znaczenia. Istnieją poglądy, że w ciąży z chłopcem brzuch jest nie duży, a z dziewczynką spory
Ja też nie mam dużego, nie przejmuj się tymi i olej gadanie głupiej baby, szczerze nie rozumiem takich ludzi, co w głowie to od razu na językach....
Moja szwagierka też miała malutki brzuszek w ciąży. Brzuch robi się duży pod koniec ciąży. Ważne że parametry dzidziusia są w porządku
ja mam dziś za to też dołek i to poważny. Mały się w ogóle nie rusza . Chodzę i wyję. Zaaplikowałam sobie tą globulkę wczoraj - co ja przeżyłam w nocy....nie spałam do 2 . Miałam jakieś dziwne pulsacje na dole, nie mogłam spać, czułam dyskomfort. Boli mnie dziś głowa . Wyłazi mi ta maź, wczoraj była żółta jasna dziś już bardzo ciemna i od razu schiza że krew, nie wiem co mam robić. Moja osesje związane są z ostatnią ciążą - dostałam na rzekomą infekcję globulki pumaficin, zaaplikowałam na noc, poczułam w macicy piekło. Wieczorem o 24tej wstałam do wc..... w taolecie szok - na papierze krew .
Dziś na dole czuję dyskomfort, jakoś sucho i ta ciemna wydzielina....Czy to możliwe, żeby ten lek zmienił aż tak kolor ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2013, 12:05
-
Stokrotka w sb pracuje na rano w nd niestety na popoludnie pt mam wolny :)moze po usg jak masz wolne poszlybysmy na kawke?
Ja niestety pracuje w wiekszosc weekendow (((((Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2013, 12:05
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa sie zastanawiam, czy swojego x-landera tu nie oddac za kase lub zamienic na nowke parasolke i kupic tez odrestaurowany używany za duuuzo mneijsza kase:
http://www.nextway.pl/teksty/o-nas/nasza-misja/
Nextway to współpracująca z DELTIMem, włascicielem x-landera firma, która serwisuje i odnawia uzywane wozki i odsprzedaje. Tapicerki sa nowki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2013, 12:17
-
michaela wrote:иιєиσямαℓиα wykońzysz sie przez nerwy nie mogłabys chociaz zadzwonoc do lekarza albo moze umowic sie na wizyte? Uspokoiłabys sie troche...
nie ma niestety do niego telefonu
Pozostaje wiadomość w systemie on line, ale to dopiero w poniedziałek mi odpowie.
Mam po prostu złe skojarzenia - nie mogę tam sobie nic wkładać -
иιєиσямαℓиα wrote:nie ma niestety do niego telefonu
Pozostaje wiadomość w systemie on line, ale to dopiero w poniedziałek mi odpowie.
Mam po prostu złe skojarzenia - nie mogę tam sobie nic wkładać -
Stokrotka ja bym wózek kupiła jak okazja, a brzuszki są różne. Mam koleżanki u których praktycznie nie widać że są w ciąży i takie co ledwo się kulają. Każda kobitka inna.
Nienormalna wyluzuj może tak jest po tych globulkach :)A ruchy pierwsze poczułam w 17 tyg a potem dłuuugo nic. Nie będą na tym etapie regularne, to normalneиιєиσямαℓиα, Stokrotka84 lubią tę wiadomość
-
Kleopatra wrote:Stokrotka ja bym wózek kupiła jak okazja, a brzuszki są różne. Mam koleżanki u których praktycznie nie widać że są w ciąży i takie co ledwo się kulają. Każda kobitka inna.
Nienormalna wyluzuj może tak jest po tych globulkach :)A ruchy pierwsze poczułam w 17 tyg a potem dłuuugo nic. Nie będą na tym etapie regularne, to normalne
ufff a już myślałam, że te jego ruchy osłabły po kilkukrotnym braniu nospy. Na razie te jego ruchy to ta takie pełzanka . Nawet nie jestem pewna czy to to, ale czegoś takiego wcześniej nie doświadczałam więc obstawiam, że to ON i jego ruchy
Byliśmy na chwilkę w tesco, zajrzałam na ubranka dziecięce . Jakie słodziutkie . Ceny też niczego sobie. Nic nie kupowałam, ale nie mogłam wyjść z tamtego działu, mąż siłą mnie wyciągał .Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2013, 13:20
-
Moja mama w ogóle w 9 m-ce dużego brzucha nie miała wielkości niektórych kobiet w 6 m-ce naprawdę. małą kulkę. Zależy od budowy itd. Nie raz widziałam kobietę z bliźniakami miała mniejszy brzuch od kobiety z jednym bobasem. No stress nie potrzebnie )
-
Suzy Lee wrote:A co to 500km Moja ciocia, notabene wspominana w którymś wątku Emila, swoje trzecie dziecko dwa lata temu wiozła z Francji, spod Paryża do Polski na wakacje jak mały mial 3, albo 4 tygodnie... Nikt tego zabardzo w rodzinie nie popierał, ale i tak wszyscy się cieszyli mogąc ich zobaczyć... heh, nie no nie namawiam, myślę że nic byśnie skorzystala z takiego wesela bo myślami ciągle przy dzicku, pieluchach, karmieniu i tp
Susy Lee, moja kuzynka tez wiozla z Austrii do Polski 4 tyg dziecko -wlasnie tam rodzila.jesli bedzie mial choc 4 tyg to moze pojade ,no ale termin mam na 27 lipca ,a slub 17 sierpnia jesli wezmiemy pod uwage ,ze dziecko urodzi sie po terminie, to przeciez to bedzie malenstwo -podroz moge rozlozyc na 2 etapy -z gdanska do warszawy -okolo 4 godz autem, pozniej z warszawy do Radomia na drugi dzien na przyklad - 2 godz drogi.bede miala blisko z domu na przyjecie wesele ale boje sie ,ze przez moj dom bedzie przewijac sie duzo ludzi, kazdy bedzie chcial zobaczyc dziecko i ze sie czyms zarazi.sama nie wiem. -
nienormalna biedna ale rozumiem cie i sama mialam nie jedna noc strachu bo maly albo malo sie ruszal albo 'cos'bylo na papierze a to cos tam..nic nie poradzimy ze juz sie martwimy o maluszka w brzuszku ale stres tez mu nie sluzy!!!!tym bardziej zr na poczatku jego ruchow nie musimy czuc codziennie bo sobie plywa i ma wszystko w nosie ,ma duuuuuuuzo miejsca czasem 2 dni nic nie czulam,nawet po slodkim i wszystko okazalo sie ok.byc moze ze masz schizy po pierwszej ciazy ale trzeba myslec pozytywnie bo na pewno nic sie nie dzieje!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2013, 13:45
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
a co do wozka i kupowania wczesniej ciuszkow i resztu klamotkow to jestem na TAK.skoro jest okazja to czemu nie.czekajacy wozek niczego nie zmieni.u mnie juz dawno po szafach czekaja graty,ciuszki,proszki,pampersy ,chusteczki itp
Lalita2710, Stokrotka84 lubią tę wiadomość
-
pasia27 wrote:nienormalna biedna ale rozumiem cie i sama mialam nie jedna noc strachu bo maly albo malo sie ruszal albo 'cos'bylo na papierze a to cos tam..nic nie poradzimy ze juz sie martwimy o maluszka w brzuszku ale stres tez mu nie sluzy!!!!tym bardziej zr na poczatku jego ruchow nie musimy czuc codziennie bo sobie plywa i ma wszystko w nosie ,ma duuuuuuuzo miejsca czasem 2 dni nic nie czulam,nawet po slodkim i wszystko okazalo sie ok.byc moze ze masz schizy po pierwszej ciazy ale trzeba myslec pozytywnie bo na pewno nic sie nie dzieje!
wiesz Pasia, jak nie urok to.... byłabym już zupełnie spokojna już nawet się wyciszyłam i uspokoiłam, a tu nagle ta infekcja.... eh....ciągle coś . Zazdroszczę ci, ty już przy końcówce , nie dużo już zostało do końca . Ja jeszcze jakieś 4,5 miesiąca
-
DziekujeWam dziewczyny, jestescie kochane! Naprawde poprawilyscie mi humor:) maz powinien zaraz wrocic z pracy, juz szykuje jedzonko. Jeszcze raz dziekuje za mile slowa. Macie racje, niepotrzebnie sie przejmuje, ale wiecie jak to jest, jak cos sobie czlowiek wkreci...
pasia27 lubi tę wiadomość
-
Nienormalna nie denerwuj sie, na pewno wszystko z dzidzia ok. Vivian ma racje, dziecko ma teraz duzo miejsca i sobie plywa, niekoniecznie musisz czuc ruchy kazdego dnia. A globulki nie zrobia Ci krzywdy, skoro przepisal Ci je twoj ginekolog. Relax:)))