II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nienormalna, Ty jestes dopiero w 19 tyg ciazy i juz chcesz ,zeby sie ciagle ruszal??? ja w Tym tyg to jeszzce nic nie czulam dopiero w 21 jakies babelki takze masz szczescie, ze tak wczesnie czujesz -nie stresuj sie
co do wielkosci brzuszka, ja ostatnio ulsyszalam od jakiejs pani w przychodni ,ze ona to taki mialy w 6 miesiacu, a u mnie to juz 8 przeciez jest.a mnie sie wydawalo, ze mam ogromny brzuch- moja mama mowila mi ,ze ona miaal zawsze ogromy brzuch w ciazy ,a jej kolezanka ,ktora rodzila 4 dni po niej to prawie w ogole nie miala.
wyobrazcie sobie ,ze moja dalsz kuzynka ma termin porodu wyznaczony na ten sam dzien co ja i u niej rowniez brzuszek malutki -akurat wielkosc brzucha nie ma znaczenia.
иιєиσямαℓиα, Stokrotka84 lubią tę wiadomość
-
racja pati,ja tez ok18tyg poczylam cos a takie lepsze kolo 21tyg ale to nigdy nie bylo reguly..a co do brzuszkow to tez nie ma co bo ja mam ogromnyyyyyyyy ale dzisiaj zobaczylam kolezanke mniej wiecej w tym samym miesiacu co ja i miala wiekszy ale w ogole inny bo ona taka wieksza troche tzn.wyzsza.najwazniejsza jest zawartosc a nie rozmiar hihi
Stokrotka84 lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα pewnie z Synkiem wszystko ok, tak jak dziewczyny pisaly na tym etapie ruchy pewnie nie sa tak regularne jak pozniej Tez tak mialam, ze Malutka sie ruszala a potem dzien, dwa nic nie czulam, a teraz kopie i wariuje
A co do tego koloru, to moze wlasnie poczekac na kontakt z lekarzem... Albo przeczytaj czy na ulotce nic nie pisze o zmianie koloru...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2013, 14:42
-
xcarolinex wrote:иιєиσямαℓиα pewnie z Synkiem wszystko ok, tak jak dziewczyny pisaly na tym etapie ruchy pewnie nie sa tak regularne jak pozniej Tez tak mialam, ze Malutka sie ruszala a potem dzien, dwa nic nie czulam, a teraz kopie i wariuje
A co do tego koloru, to moze wlasnie poczekac na kontakt z lekarzem... Albo przeczytaj czy na ulotce nic nie pisze o zmianie koloru...
nie da się na ulotce , bo to lek recepturowy, robiony w aptece według recepty lekarza z mieszanki antybiotyków - 7 globulek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2013, 14:48
-
иιєиσямαℓиα wrote:nie da się na ulotce , bo to lek recepturowy, robiony w aptece według recepty lekarza z mieszanki antybiotyków - 7 globulek
A co do sudocremu, to ja czytalam, ze jest bezpieczny podczas ciazy, podczas karmienia piersia, takze nie wydaje mi sie, ze wyrzadzilby jakas krzywde
Sama go czasami uzywalam i nic mi nie byloWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2013, 15:01
-
nick nieaktualnyJa bym nie czekała do poniedziałku A jestes pewna, że to stamtdą a nie np zz cewki moczowej? Ja tka mialam, że kapały mi kropelki podbarwione krwia na posadzke w toalecie i w panice do szpitala, lezalam tam 3 dni i okazało sie, że zapalenie cewki "tylko"
Lilka lubi tę wiadomość
-
Lilka spokojnie moze byc ze to jakies naczynko peklo albo jakiegos krwiaczka co mialas?hmm najlepiej jakbys sobie odpoczela i uspokoila sie i jak masz mozlowosc to wczesniej sprawdz to..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2013, 19:15
Lilka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lilka bedzie dobrze
a co do wielkosci brzucha, zgadzam sie z przedmówczyniami, a im ktos jest wiekszy i ma wiekszy brzuch i za duzi ronsie w ciąży tym poznije wyzuwa ruchy dziecka a jak sie jest szczuplym to zwykle wczesniej albo przynajmniej w przewidzianym zakresie czasowym.
a jak któas martwi sie, że jeszcze nie czuje malucha to spokojnie, jeszcze przyjdzie czas, apoza tym sa sposoby: polozyc sie wygodnie odpoczac i starac sie nie ruszac, bo to wprawia w ruch koloyske = wody płodowe i dziecko zasypia, wiec trzeba odpoczywac, nie ruszac sie i najlepiej zjesc cos slodkiego, cukier spowoduje, ze maluch zacznie sie ruszacStokrotka84, Lilka lubią tę wiadomość