Kiedy pierwsze ruchy dziecka czuć
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dzewczyny jestem w 15tyg i 3dniu i sie zastanawiam w której czesci brzucha moge poczuc ruchy?? moga one występować na wysokosci pępka po którejs stronie ? Czy tylko i wyłącznie nisko w podbrzuszu??
Ponad tydz temu właśnie poczułam takie 2 puknięcia na wysokości pępka po prawej stronie i od tamtej pory cisza. Jedynie to ostatnio czułam bąbelki też po prawej stronie a także takie dziwne uczucie jakbym miała hmm... kamień, twardszy brzuch po jednej stronie i wydawało mi się że to dzidzia tam sobie siedzi ale teraz to już sama nie wiem co to byłoKubuś
-
nick nieaktualnyja w pierwszej poczułam w skończonym 19 tc, w drugiej w 16 tc, a w tej 15+1 za każdym razem ruchy zaczynały się na wysokości majtek, lub ciut niżej nawet.. dopiero od tygodnia czuję czasem tak z 2-3 cm pod pępkiem jak akurat kopnie ogólnie już mocno szarżuje
-
Dziewczyny jak to jest z tymi ruchami.. czy czujecie je codziennie takie silne i intensywne? U mnie do tej pory ruchy były dosyć mocne i wyraźne a wczoraj ledwo jakieś smyrnięcie poczułam i cisza..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 09:29
-
Lila84 u mnie jest tak, że czasem czuć rano delikatne pukniecia, czasem wieczorem, czasem tylko w poludnie. Raz wychodzi mu to kopanie mocniej a raz slabiej. Jak ma ochotę tu puka do mnie co kilka godzin ale te zdarzają sie jeszcze rzadko bo co kilka dni. Malutki jest i nie ma jeszcze tyle sily. Obecnie 19+4
Lila84 lubi tę wiadomość
-
Zapomnialam dodac, że czasem są nawet jednodniowe przerwy w ruchach. Ale tłumacze to sobie, ze dziecko też musi spać, wystarczy, ze obróci sie inaczej i nawet kiedy kopie to ja nie czuje.
Wyczailam juz, ze uwielbia z rana szklankę cieplego mleka z lyzeczka miodu. Wypijam i klade sie na plecach nie trzeba czekać wtedy dlugo na odzew OrzeszkaLila84 lubi tę wiadomość
-
Spokojna no to mnie troche uspokoiłaś Moja niuńka coś od wczoraj leniwa a mamusia panikuje Może dlatego tak podchodzę do sprawy bo wczoraj w ciągu dnia miałam silny ból po lewej stronie brzucha aż ciężko mi było chodzić. Po tym bólu maleństwo jakoś bardzo spokojne jest.
-
Spokojna wrote:Wyczailam juz, ze uwielbia z rana szklankę cieplego mleka z lyzeczka miodu. Wypijam i klade sie na plecach nie trzeba czekać wtedy dlugo na odzew Orzeszka
Ale chyba Niuńka musiała się inaczej ułożyć bo czuję ją jakoś delikatniej
Dzięki Spokojna za szybką reakcję :-*
-
Nie ma za co
A czy czasem ten bol po lewej stronie to nie skurcze Braxtona Hicksa ??
Ja mialam podobne odczucie tyle, ze ból calego brzucha, ze nie moglam sie wyprostować przez moment. Zdazylo sie to juz trzy razy, szybko wtedy siadam i samoistnie po chwili mija.
Ponoć macica ćwiczy, jedne tego skurczu w ogóle nie odczuwają a drugie wlasnie czująLila84 lubi tę wiadomość
-
Nie mam pojęcia co to mogło być. Wizytę mam dopiero za tydzień, porozmawiam o tym z lekarzem.. Pierwszy raz miałam takie cuś Dopiero jak położyłam się na boku to po kilkunastu minutach przeszło.
-
Ja mialam taki bol z prawej strony tydzien temu. Jak lezalam bylo dobrze nie moglam wstac z lozka i przy chodzeniu bolalo. Wygladalo jak ucisk na nerw. Po 2 dniach przeszlo.
Co do ruchow to ja czuje takie pukniecia jakby serce raz uderzyloLila84 lubi tę wiadomość
-
Ja dziś mam 20t3d i mój synek urządza sobie imprezę w brzuchu
brzuchu. To są dopiero kopniaki! Od godziny na niczym innym nie potrafię się skupić!Tusiaa lubi tę wiadomość
01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200