Kiedy pierwsze ruchy dziecka czuć
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie czuc coraz czesciej, ale nue sa to mocne uderzenia, takie leciutkie pukniecia Jak trzymam reke na brzuchu to sie uspokaja i nic nie czuc. Maz raz trzymal reke na brzuchu z 20 min i nic nie bylo, a wczesniej co minute. Tez tak macie ze co chwile czuc kopanie? Bo u mnue jak przychodzi pora to nawet kilka razy pod rzad, potem np co minute albo dwie
binka76 lubi tę wiadomość
-
Ja jak na razie czuję po 1,2 lub3 uderzenia/pukniecia i tyle I za jakiś czas ()parę godzin) to samo A jak położę rekę na brzuchu to czasem kopnie ale nie zawsze. Czuje wtedy jak sie przemieszcza z miejsca na miejsce albo wybuli się i sobie siedzi. Głównie nad kością łonową co mnie denerwuje heheKubuś
-
Tusiaa wrote:Naali kiedy poczułąś pierwsze ruchy ?? Ja się już nie mogę doczekać kiedy będę czuła mocniejsze ale nie za mocne01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
Nasz mały też nieźle dokazuje!
Właśnie wskoczyliśmy w 23 tc. To co czuję w podbrzuszu przekroczyło moje oczekiwania To miały być bąbelki albo muśnięcia skrzydeł motyla. Chyba przegapiłam ten moment, bo u mnie od razu imprezagrosz_ek lubi tę wiadomość
-
Powiedzcie mi jak to jest u was z tymi ruchami. Weszlam teraz w 22tc i czuje juz je od 2 tygodni. Czesto teraz czuje o roznych porach dnia, ale ciagle sa to takie pukniecia. Sila tych ruchow w zasadzie jest podobna, nie czuc jeszcze jak sie polozy reke na brzuchu (zreszta nawet jesli to dziecko nie chce kopac jak sie trzyma reke na brzuchu). Kiedy mocniej zaczelyscie czuc dzidzie? Ja sobie to tlumacze lozyskiem na przedniej scianie i chyba jeszcze musze poczekac
-
natalka0887 wrote:Powiedzcie mi jak to jest u was z tymi ruchami. Weszlam teraz w 22tc i czuje juz je od 2 tygodni. Czesto teraz czuje o roznych porach dnia, ale ciagle sa to takie pukniecia. Sila tych ruchow w zasadzie jest podobna, nie czuc jeszcze jak sie polozy reke na brzuchu (zreszta nawet jesli to dziecko nie chce kopac jak sie trzyma reke na brzuchu). Kiedy mocniej zaczelyscie czuc dzidzie? Ja sobie to tlumacze lozyskiem na przedniej scianie i chyba jeszcze musze poczekac
-
A na jakiej wysokosci czujecie kopniaczki bo u mnie tak na wysokosci majtek. Nie wiem czemu tak nisko, w 18tc na usg dziecko byli ulozone glowka w dol wiec myslalam ze powinnam czuc kopniaki kolo pepka, chyba ze z powrotem jest dupka na dol. Wysokosc na jakiej jest lozysko moze miec wplyw gdzie sa odczuwalne kopniaki?
-
Natalka ja czuję kopniaki nad kością łonową, troche poniżej pępka i głównie po prawej stronie . Na tym etapie dziecko jeszcze nie raz sie obróci. Ma duzo miejsca to szaleje jak może
Nie ważne gdzie, ważne że w ogóle kopieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 10:16
Kubuś
-
nick nieaktualny
-
Ja też mam łożysko na przedniej ścianie, jestem trochę grubsza i to moja pierwsza ciąża a ruchy dzidzi czułam już od początku 18 tyg. wiec z tym, że niby powinnam później czuć to jakaś ściema była:)! Też żadnych tam skrzydeł motyla czy coś...tylko jak dla mnie - gdzie już to gdzieś pisałam na tym forum, to to się odczuwa jakby takie mimowolne skurcze ! Takie wiecie...jakby Wam mięsień drgał gdzieś...dokładnie takie samo uczycie a nie żadne bąbelki...to bąbelków w ogóle nie przypomina...chyba że to jelita a nie Dzidzia...to se mogą być bąbelki!
Na początku też czułam Dzidzię tylko koło kości łonowej, ale teraz wszędzie...oprócz lewej części brzucha...ciekawe czemu tam nie!? Może tam właśnie są jelita ściśnięte:>? I dlatego te całe bąbelki...to ja radzę...czujecie bąbelki po lewej stronie...to na pewno nie Dzidzia ! Ale to takie moje odczucia...może ktoś to odczuwa inaczej... -
Ja na poczatku czulam ruchy tylko po lewej stronie, dopiero od niedawna czuje na srodku i z prawej, ale mimo wszystko czuje czesciej z lewej bo moje lozysko jest jakby raczej z orawej, tak przynajmniej mi to wyglada na usg. Narazie czuje kopniecia do pepka, nie wiem do jakiej wysokosci siega teraz macica. Ale te ruchy mimo ze czuje je od miesiaca nie sa tak mocne, ze np widac jak sie dzidzia rusza pod skora, raczej tak jak mowisz, jakby drgal miesien, choc czasem czuc jak sie polozy reke na brzuchu
Biedron lubi tę wiadomość