Łożysko przodujące
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja byłam wczoraj i w końcu się dowiedziałam konkretów.
Po pierwsze w tak wczesnej ciąży 17 tc trudno w ogóle mówić o łożysku przodującym ale tak na upartego w chwili obecnej jest ono na tylnej ścianie i brzeżne. Więc jest nieźle do tego synuś rozwija się książkowo.
Minus leżeć ale przynajmniej nie plackiem.
Ale ulga.
Aga -
Baby Jaga wrote:A ja byłam wczoraj i w końcu się dowiedziałam konkretów.
Po pierwsze w tak wczesnej ciąży 17 tc trudno w ogóle mówić o łożysku przodującym ale tak na upartego w chwili obecnej jest ono na tylnej ścianie i brzeżne. Więc jest nieźle do tego synuś rozwija się książkowo.
Minus leżeć ale przynajmniej nie plackiem.
Ale ulga.
Podjedzie do góry ja następne usg mam w połówkowe w 23 tc.http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
Hej dziewczyny, ja juz od poniedziałku w szpitalu. Na szczescie zaczyna sie juz 35 tydzien i nie mam krwawien itd. Ale moj lekarz stwierdzil ze z centralne przodujcym to bezpieczniej byc juz pod stala opieka lekarzy. Jesli nic sie wczesniej nie wydarzy to ok 37 tyg zrobia mi cc. Czyli wstepnie tuz po nowym roku na wszelki wypadek dostalam tez sterydy na rozwoj pluc.Dabko
-
Cześć to dobrze, że jesteś pod stałym nadzorem, ja też chyba wolała bym w takiej sytuacji być w szpitalu i czuć się w miarę bezpiecznie.
Ja pierwszego syna urodziłam sn. na początku 37 tygodnia wszystko jak do tej pory ok a ma pięć lat.
Uszy do góry na pewno wszystko się ułoży jak najlepiej.Aga -
Dabko, 35 tc z lozyskiem centralnie przodujacym bez krwawień, to mega szczęście i wyczyn nie przestrasz się tylko, jak jakieś przyjdzie, bo wyglądają upiornie, ale nie są takie groźne, jak się wydaje. Przynajmniej te pierwsze
Dawaj znać, co u Ciebiehttp://szogunowmatka.blogspot.com/ -
Dokładnie Felice tak też mówi położna że rzadko się zdarza wytrwać tak długo. W każdym bądź razie jestem już spokojniejsza bo jak coś się zacznie dziać to jestem już na miejscu.. Będę się odzywać i informować na bieżąco. Pozdrawiam i życzę powodzenia!!
FeliceGatto lubi tę wiadomość
Dabko