Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr plotki...plotki :)
Odpowiedz

plotki...plotki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytam Was pozniej, a tylko melduje sie po usg: 2700, dzidzia niziutenko. Przeplywy w pepowinie i mozgu prawidlowe. Dobrze by bylo, zebym jeszcze tydzien pochodzila w ciazy.

Jutro ost dzien lekow. Od srody moze wydarzyc sie juz wszystko.

ailatan, binka76, dddodiii lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam kokos/pianka/gryka
    Materacyk powinien być nowy, wbrew pozorom twardy, niezapadający się i najlepiej grubszy, żeby szczebelek zaraz nie było czuć. można i cudować z lateksowymi podobno nie alergizują
    http://supermaterace.com.pl/najlepszy-materac-dla-niemowlaka-porownanie-modeli/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie.
    Pianka+kokos+gryka

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/materac-lifenest-hevea-topactive-lateksowy-120x60-i5552266647.html ja mysle o takim zestawie.. naczytalm sie tyle opinii pozytywnych :) jeszcze z polozna musze pogadac co mysli o tym..

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    http://allegro.pl/materac-lifenest-hevea-topactive-lateksowy-120x60-i5552266647.html ja mysle o takim zestawie.. naczytalm sie tyle opinii pozytywnych :) jeszcze z polozna musze pogadac co mysli o tym..
    Nie wiem...jakiś wynalazek naciągany.
    No ale...co kto woli :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka no to ładnie poszła Kornelka do przodu z wagą:) A widzisz:)
    Ja za tydzień sie dowiem ile waży Oliwcia...Pewnie też coś koło tego :)

green lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dddodiii wrote:
    Zgadzam sie.
    Pianka+kokos+gryka
    Popieram. Tez kupilismy kokos-pianka-gryka.

A no Kornelcia juz przestala wagowo odstawac od norm. Ufff. Oliwka na pewno wiecej, bo z tego, co pamietam, to ona wieksza byla na tych samych etapach :)

szyjki mi pani dr nie mierzyla - cytuje "tu juz nie ma co mierzyc, dobrze by bylo, zeby pani jeszcze z tydzien w tej ciazy pochodzila, a dwa tygodnie, to byloby cudownie" :P

No i Kornelia jest tak nisko, ze moja kosc przeszkadzala w badaniu. A z kolei ja jestem tak mala i niewyrosnieta, ze to biedne dziecko nogi trzyma pod moimi zebrami.
    Pobrala mi pani wymaz na gbs - nic nie boli, to jak sie z ust pobiera do np banku dawcow szpiku, to tak samo z podwozia :P
    Jutro jade do poloznej.
    Termin z tego usg wyszedl taki sam jak z OM :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam pianka-kokos-gryka. Jedna strona jest dla maluchów od urodzenia a druga od 8 miesiąca życia.

Jej Paulina jak Tobie zazdroszczę że to już już a jeszcze pamiętam jak pisałaś o pierwszych objawach. Kornelcia śliczne urosła ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka a na ktorej najpierw dziecko ma spac? I jak rozpoznac, ktora strona, to ktora? :D
    No juz, juz. Mam nadzieje, ze do konca wrzesnia bedziemy juz we dwie. Oby dzis i jutro tylko przetrwac. Ale smiesznie by bylo, jakbym przenosila haha :P choc pani dr powiedziala, ze na pewno urodze przed terminem. Ale wiecie jak to czasem bywa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jedna strona jest w takie pasy równolegle do siebie i ta jest dla noworodka a strona płaska jest od 8 miesiąca życia tak było napisane na ulotce i tak mnie poinformowała sklepowa.

Jej ja bym chciała urodzić tak w połowie października i mieć z głowy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z moich listopadowek pierwsza sie dzis rozpakowala w 33 i 4 dzien bodajeze, synek 2200 g, wszytsko jes ok :) wiec u mnie tez zaczyna sie dziac hehehe :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie! Tez sie zastanawiałam na której stronie powinien spac noworodek,bo u mnie z kolei jest z jednej strony gładko,a z drugiej taka kratka i w tym sa kuleczki-chyba gryka...Pojecia nie mam jak ten materacyk powinien byc:-)

Paulinka,a może moja przystopowala z waga,bo co na wadze staje,to sie noc nie zmienia...ciekawa jestem :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota wydaje mi się ze gładka strona jest przeznaczona powyżej 8 miesiąca przynajmniej u mnie tak jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze zmacac moj materac, odnalezc instrukcje uzytkowania i mam nadzieje, ze ogarne, ktoro kokos, ktoro gryka. Bo pianka w srodku chyba jest ?

Dorotka na pewno rosnie jak nalezy Twoja mala :) nic nie przystopowala :) przeciez ja tez tyje tyle co kot naplakal ostatnio, a Kornelcia ladnie przybiera na wadze :)

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz kazal mi ostatnio wiecej odpoczywac wiec korzystajac z tego ze bylam sama w weekend lezalam caly czas, wstawalam tylko zeby zjesc i do toalety. W sobote mialam jakby skurcze objawialo sie ze napinal mi sie brzuch z prawej strony pepka, reszta byla normalna, a moze to dzidzia nogi tam pchala? Bylo tak z 5 razy w ciagu doby. Dodatkowo maly zrobil sie silniejszy i bardziej ruchliwy w weekend i brzuch mi zaczal drgac od jego kopniec.
    Swedzi mnie skora na brzuchu i piersiach i chyna od tego wydaje mi sie ze jak stoje to brzuch jest napiety.
    Teraz maly doslownie szaleje, ruchy czuje jakos nozej, na wysokosci gumki od majtek, jakby mi ktos miesien dźgał. Skonczylam dzis 25tydz wiec moze weszlam w taki okres jakis? A moze cos z malym sie dzieje? Jakis stres mnie dopadl. Ide w czwartek do lekarza odebrac wyniki wiec powiem mu zeby sprawdzil co jest. Moze panikuje niepotrzebnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 23:51

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej moja koleżanka urodziła dzisiaj po 24 synka jak ja jej zazdroszczę że ma już to za sobą :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka przy skurczu brzuch sie caly napina. Robi sie twardy jak kamien. Jesli tylko z jednej strony jeat napiety i twardy, to pewnie dzidzius sie tak uklada :)
    Jednak pamietaj, ze nawet twardnienia brzucha moga miec wplyw na szyjke. Takze odpoczywaj duzo :)
    No i im dziecko wieksze, tym kopniaki silniejsze ;) a ze u Ciebie w brzuszku ma jeszcze duzo miejsca, to korzysta ;)

Karolina no ja tez zazdroszcze tej kolezance :P tez chce juz moja mala miec obok :)

mialam dzis ciezka noc. Myslalam, ze bede jechac do szpitala. Mialam silne skurcze, dwa razy mnie pogonilo na dwojke. Do tego bol krzyzowy promienujacy do brzucha,bol bioder, no istna masakra ;/ ale po jakiejs godzinie wszystko ustalo. Nienawidze straszakow-przepowiadakow nocnych :/

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jakas ciezka noc dla wszystkich... Ja pochodzilam w kolko po pokoju i sie synek uspokoil. Nie zjadlam wczoraj kolacji i chyba sie wkurzyl :-P

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj usypialam spanikowa bo słabo czułam ruchy.. Myślałam że oszaleje.. ale mówię sobie ze jest ok bo ja teraz bardzo zwracam uwagę na te ruchy. I kolo 6 synek mnie skopal.. widocznie inaczej się ustawił wczoraj albo mu się nie chciało fikac..

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina moja koleżanka mówiła że luzik na spokojnie dojechała z Chełma do Lublina zaczeło się niewinnie w niedzielę wieczorem w poniedziałek zdążyła do lekarza okazało się że ma 4 cm rozwarcia na spokojnie pojchala do domu po torbę i do Lublina o 19 była w szpitalu a o 24.30 urodził się synek. Rodziła na Lubartowskiej bo na Jaczewskiego jakiś wirus ale mówiła że spoko, musiała dać tylko swoje pampersy. Po porodzie masz dwie godziny sam na sam z dzieckiem i mężem :-) no i mówiła że do porodu stara koszula :-)

Ja właśnie wróciłam z Luxmedu robiłam mocz i morfologie tak mi pobrala krew że kurtkę mam brudna i siniak będzie niezły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 07:44

‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ