plotki...plotki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNatalka:-) pianka/kokos/gryka będziesz zadowolona:-) tzn nie tyle Ty,co Twój maluch
A ja znowu zapomniałam ktora strona powinien byc materac ułożony na poczatku...
Pamiętam,ze Karolka pisała o tym,a ja oczywiście zapomniałam
Chyba str.z tą gryką jest dla noworodka...kurde nie wiem... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDorota u mnie ta pikowana jest dla noworodka, gładka od 8 miesiąca. Ta dla noworodka to kokos a gryka jest na tej od 8 miesiąca.
Jej Paulina wiem co mówiłaś jak latalas do kibelka przed chwilą pogonilo mnie po jogurcie.dddodiii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydddodiii wrote:Natalka:-) pianka/kokos/gryka będziesz zadowolona:-) tzn nie tyle Ty,co Twój maluch
A ja znowu zapomniałam ktora strona powinien byc materac ułożony na poczatku...
Pamiętam,ze Karolka pisała o tym,a ja oczywiście zapomniałam
Chyba str.z tą gryką jest dla noworodka...kurde nie wiem... -
nick nieaktualnyKarolina mam nadzieje, ze to nie jest jakis wirus u Ciebie
Ja z kolei mecze sie, bo mi niedobrze mdli mnie kurde ani jesc, ani pic, zwymiotowac tez nie moge, nie wiem co jest grane
Dorotka, wiesz co zmacaj materac i taka granulkowata strona, to jest od 8 mies.
Aaa, Karolina, orientujesz sie jak na dzien dzisiejszy wyglada sytuacja na Jaczewskiego?
W ogole dowiedzialam sie, ze burmistrz mojego miasta postanowila przygarnac kurwa mac syryjskich biednych uchodzcow. No i beda mieszkac w internacie, 500 m od bloku, w ktorym kupilismy mieszkanie. Swietnie, co?dddodiii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaulina i ja mam taką nadzieję.
Jakiś dzień dzisiaj chujowy, leżę mam nadzieję że mi przejdzie. Na razie pije herbatę i czekam na dostawę bułek i ot to mój dzisiejszy jadłospis.
Co do materacyku mam taki sam jak napisała Dorota, kupując łóżeczko, pani w sklepie (nie zdradziłm jaki chce materac) sama mi go poleciła, mówiła że bardzo dużo osób taki wybiera. Zobaczymy czy się sprawdzi.
Co do szpitala otwierają kolejne oddziały ale na 100% nie jestem pewna czy ginekologia jest już otwarta. Czytałam ze w tamtym tygodniu było już tylko 22 osoby zarazone.
A odnośnie uchodźców na ch.. nam tu oni!!! Może długo tu nie zostaną albo w ogóle nie będą chcieli tu przyjechać, chociaż wydaje mi się ze to będzie na zasadzie nakazu i ze nie będą mieli nic do gadania skoro każdy kraj ma określoną liczbę przyjąć.
No i ciekawe czy faktycznie UE da pieniądze na nich, wątpię pewnie nasze państwo kochane będzie ich finansowalo. Ostatnio mówili że w jakiejś gminie wyliczyli koszt jedzenia na jednego uchodzce 9.5 a my dalej będziemy kupowali produkty typu Danone itp żeby wspomóc posiłki dla polskich dzieci w szkołach bo co któryś dzieciak jest niedozywiony... Masakra...
A zacznijmy od tego czy to będą uchodźcy...?
Kto to wie co to przyjedzie już teraz przy użyciu siły chcą pobierać odciski palców od nich to co na początku wpuszczali ot tak bez dokumentów i sprawdzania??
Moim zdaniem rozprzestrzenia się po Europie i się zacznie..
Jeżeli Ciebie to pocieszy Paulina troszeczkę w większej odległości od naszego bloku jest zakład poprawczy
A dziewczyny macie laktatory? Jeżeli tak to jakie i czy pakujecie je do torby?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 15:02
-
nick nieaktualnyheh tylko ze ja lozeczko kupowalam uzywane
o takie mam lozeczko : http://www.papagalo.pl/lozeczko-kolyska-z-szuflada-materac-radek-p-340.html
i teraz szukam materacyka heh a ze kazdy poleca to co ma wiec ciezko cos wybrac polozna powiedziala ze ona juz tez sie pogubila w materacykach i ze po prostu ma byc w miare twardy ale znowu tez nie decha.. co do gryki i kokosu.. odstrasza mnie to ze czesc uzytkownikow skarzy sie na wykruszanie materacykow i gryka to dobre srodowisko dla plesni- a ja jestem przewrazliwiona jezeli o plesn hihi mowie Wam czlowiek to ma problemy kiedys byl jeden materacyk i jakos wszyscy zyli
a co do laktatora to mam jakis tam reczny, ale sama nie wiem czy bede odciagac czy nie i czy bedzie z czego -
nick nieaktualnyWiesz co jeszcze mi nic nigdy nie wykruszyło się....
Też mam tak jak dziewczyny kokos/pianka/gryka. Lateksowy moze i dobry, nie mam zdania i nie spotkałam u znajomych wiec nic na ten temat nie powiem.
Byłam z Werą u pediatry, dostałyśmy skierowanie do dermatologa, bo albo kurzajka, albo coś innego, takie niejednoznaczne to to jest. hehe wizyta 14.10 - moze będę , może nie, razie co moja mama będzie pod telefonem i ona z nią pójdzie. Nie będę nic kupować, niech zrobią to na NFZ ,za coś te składki płace. Jak nie pomoże to będę zastanawiać sie dalej.
-
nick nieaktualnyJa mam reczny laktator Madela Harmony. Do torby nie pakowalam, maz ma dowiezc do szpitala, jesli bedzie trzeba.
Nam tez w sklepie pani doradzila gryka-pianka-kokos. Mowila, ze najwiecej ich schodzi i ze ludzie zadowoleni.
Sabinka kurzajki to cos okropnego i lubia wracac niestety latwo sie nimi takze zarazic oby cora sie szybko tego pozbyla. -
nick nieaktualnyJa miałam kurzajki jak byłam w podstawówce ale w aptece mama kupiła coś w stylu bezbarwnego lakieru do paznokci i zeszły.
Dziewczyny co macie na brodawki? Kupywalyscie ten bepanthen? Nie chodzi mi o cenę ale patrzę teraz jakieś zestawienie i są maści z babydream fur mama, ziaja i kilka innych i maja więcej zalet niż ten bepanthen i nie trzeba ich zmywac przed karmieniem tylko czy warto zaryzykować bardziej chodzi o skutecznośc jeżeli trzeba zmyć przed karmieniem a brdzie dobre to nie ma problemu.
Jeżeli chodzi o kremy na rozstępy to stosuje balsam właśnie z babydream fur mama, wcześniej miałam jeden efektimy i na początku jeszcze jakiś już nie pamiętam ten z babydream kupiłam ze względu na skład i mimo niskiej ceny jest bardzo wydajny szybko się wchłania no i na razie nic nie widać (chociaż to bardziej zależy chyba od genów no i tak jak pisaliśmy po porodzie też mogą wyskoczyć).
A z tym materacem nie chwale bo taki mam, taki mi polecono w smyku, dziewczyny też taki mają więc myślę że nie będzie zły chociaż jaki jest napisze dopiero po wyprobowaniu tak samo jest z wózkiem może nam się podobać mieć wiele bajerów funkcji extra opis producenta a dopiero jak się będzie uzytkowalo to będzie można coś powiedzieć bo dużo zależy od tego kiedy urodzi się dziecko, gdzie się będzie chodzić na spacery o jakiej porze roku lato czy zima, czy jest w bloku winda czy mieszkamy w domu jednorodzinnym i tak dalej.
-
nick nieaktualnyCaramel wrote:Dorota u mnie ta pikowana jest dla noworodka, gładka od 8 miesiąca. Ta dla noworodka to kokos a gryka jest na tej od 8 miesiąca.
Jej Paulina wiem co mówiłaś jak latalas do kibelka przed chwilą pogonilo mnie po jogurcie.
Chociaż mi się tak oczyszczal i oczyszczal i nic...
Od dwóch tygodni mnie mdli jak jasna cholera i tez nic...Ale...moze na dniach -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTa z grudkami od 8 miesiąca nie patrz na to czy pikowana czy gładka bo u mnie jest pikowana dla noworodka a gładka od 8 miesiąca a u Pauliny dwie strony są pikowane.
Ta z granulkami jest dla 8+Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 16:49
dddodiii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCaramel wrote:Ta z grudkami od 8 miesiąca nie patrz na to czy pikowana czy gładka bo u mnie jest pikowana dla noworodka a gładka od 8 miesiąca a u Pauliny dwie strony są pikowane.
Ta z grudkami jest dla 8+
Czyli dobra-gladka do 8msc Ide zaraz ułożyć,żebym znowu nie zapomniala:-)
Dziękuję :-* -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydddodiii wrote:Ja kupiłam Bepanthen-ponoć najlepszy
Do tego Ocenisept-tez ponoć najlepszy-na ranę po porodzie...czy to po cc czy po sn
Czytam o tym ocenisepcie i na rany owszem ale co do pielęgnacji pępka to nie stosować lepiej przynajmniej takie są opinie.
U mnie w szpitalu biały jeleń każą zakupić i używać.
Ja zakupie kilka saszetek tantum rosa.
-
nick nieaktualnyJa tez mam bepanthen. W sumie to nie wiedzialam, ze sa od babydream, ale pewnie kupie i bede probowac zobaczymy, ktory bardziej mi sie sprawdzi.
A oceniseptu nie mam. Do pepuszka bialy jelen w tym szpitalu, gdzie chce rodzic, a do okolic intymnych to mam tantum rosa.
Mi tez sie pooczyszczal organizm i dupa Dorotka, a od wczoraj jest mi niedobrze, ale nie moge zwymiotowac cholera, zjem, czy nie zjem - mam mdlosci
Boze moje dziecie chyba szybko rosnie, bo niby glowke czuc w badaniu gin, a ja dalej mam problemy z oddychaniem, zebra mnie tak bola, ze poruszam sie, jak po jakims wypadku samochodowym i jest coraz gorzej
Ponoc ta burmistrz nasza jakies sprostowanje napisala i ze niby ma nie przyjmowac uchodzcow. Hmmm.
Rodzmy juz dziewczyny!!!!! Dorota, Sabina!!! Raz, dwa, piec, rodzimy!!! Bo nas Karolina wyprzedzi hehehe -
nick nieaktualnyJa Paulina trzymam nogi razem do 15 września chce jeszcze pójść na wizytę i mieć pewność że oddział otwarty więc was nie wyprzedze . A później niech się dzieje wola nieba.
U mnie w szpitalu też biały jeleń. No i w sobotę jak byliśmy u znajomych to była bratowa znajomego i rodziła w tym szpitalu co ja chcę i mówiła że koszule do porodu dają, nie za bardzo pozwalają dawać smoczki dzieciom no i mówiła że leżała z dziewczyną której ciążę prowadził mój lekarz i ze co chwila zaglądał do tej dziewczyny i się bardzo interesował. Ogólnie mówiła że super opieka mam nadzieję że tak będzie