Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr plotki...plotki :)
Odpowiedz

plotki...plotki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel wrote:
    Wszystkiego niedługo się dowiemy z pierwszej ręki :-)

Jak ja jej zazdroszczę :-)

Skurcze co 5 min.
    Juz co 5minut? Jezu...a jak nie zdążą znieczulenia jej dać? :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Hehe jeszcze się spotkamy na porodowce jak mi się zacznie wcześniej.. ;)
    Nie no lepiej nie Natalka,wytrzymaj do tego 37tyg. Naprawde każdy tydzień jest szczególnie ważny dla naszych bąbli...Zleci Ci szybko do 37.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dddodiii wrote:
    Juz co 5minut? Jezu...a jak nie zdążą znieczulenia jej dać? :-(
    To może lepiej nawet.. znieczulenie wydłuża porad.. pójdzie gładko ;) ja jyz w łóżku . O 7.30 musze być u Gina.. a ciekawość mnie jyz zżera co u mego Małego i czy wszystko dobrze..

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dddodiii wrote:
    Nie no lepiej nie Natalka,wytrzymaj do tego 37tyg. Naprawde każdy tydzień jest szczególnie ważny dla naszych bąbli...Zleci Ci szybko do 37.
    No taki jest plan ;) ale jakbyś te 3 tyg Poczekala jeszcze To jest szansa ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka prawie cztery tygodnie...Za prawie cztery będę juz 42 plus :-( To juz nieeeee....

Ze mną coraz gorzej...
    Gardło boli dalej,pocę się strasznie,a okno misze miec i tak uchylone,bo sie uduszę i strasznie mi gorąco...No cała mokra sie budzę :-(
    Dziurka zatkana :-(
    Nie moge byc chora:-( Nie teraz!!!!!! :-(
    Zaraz będę małą witać na świecie!!!! Boze:-(
    Ze tez kurwa na sam koniec mnie wzięło :-(

A jeszcze badanie moczu musze dzis zrobić...nie wiem czy jest sens :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaciskamy mocno kciuki!!!

Dostałam wiadomość od Pauliny
    Kornelcia urodziła się po 1, 3 kg, siłami natury, mała przewiezli do innego szpitala, ochrzcili, wprowadzili ja w spiaczke. Taka wiadomość dostałam po 3.

Dostałam wiadomość że stan Korneli jest ciężki, trzymają ja w hipotermi tak ma być przez 3 dni, doszło do jakiegoś niedotlenienia chociaż tętno do ostatniego parcia było dobre.

Także zaciskamy kciuki mocno za Nasze dziewczyny!!!

Mała korekta Kornelcia przyszła na świat po 24 waga 3000g, 52 cm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 07:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosz. Trzymam kciuki sercem jestem z Paulina i Kornelcia

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-( W śpiączce?:-(
    Będzie dobrze na pewno...
    A Paula jak sie czuje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To cala akcja zajęła jakies 5h?
    Zastanawiam się dlaczego doszlo do niedotlenienia...skoro było dobrze przy porodzie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka jak u Gina??

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dddodiii wrote:
    To cala akcja zajęła jakies 5h?
    Zastanawiam się dlaczego doszlo do niedotlenienia...skoro było dobrze przy porodzie...

Fragment artykułu od Sabiny:

Niedotlenienie okołoporodowe jest zazwyczaj stanem nieoczekiwanym i może zdarza się również w przypadku porodów, które przebiegały zupełnie prawidłowo. Ciągła, systematyczna kontrola położnicza i niepowikłany przebieg ciąży nie gwarantują uniknięcia tego stanu. Ze względu na to, że nie można go przewidzieć, nie można też przygotować i zaplanować porodu w odpowiednim ośrodku, który zapewniłby zagrożonemu noworodkowi optymalne leczenie.

A Paulina obolała. Mąż Pauliny dzielnie cały czas trzymał ją za rękę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel wrote:
    Fragment artykułu od Sabiny:

Niedotlenienie okołoporodowe jest zazwyczaj stanem nieoczekiwanym i może zdarza się również w przypadku porodów, które przebiegały zupełnie prawidłowo. Ciągła, systematyczna kontrola położnicza i niepowikłany przebieg ciąży nie gwarantują uniknięcia tego stanu. Ze względu na to, że nie można go przewidzieć, nie można też przygotować i zaplanować porodu w odpowiednim ośrodku, który zapewniłby zagrożonemu noworodkowi optymalne leczenie.

A Paulina obolała. Mąż Pauliny dzielnie cały czas trzymał ją za rękę :)
    No nie wyobrażam sobie,żeby bylo inaczej,dobrze ze chociaż trzymam ja za rękę,ja mam nadzieje,ze moj będzie mi pomagal oddychać itd-ze urodzimy RAZEM :-)
    Spoko,dobrze bedzie:-)
    A ile czasu rodziła? Nie licząc skurczy,tylko chodzi mi o sam poród...?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tego to nie wiem ile rodziła przed 19 napisała że jedzie do szpitala bo odeszły jej wody a po 24 Kornelcia była na świecie także szybko moim zdaniem.

Ja też mam taką nadzieję że mój nie spanikuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no,tylko ciekawa jestem ile wiesz...jak długo zajelo jej wypchnięcie Kornelki:-) No tez mysle,ze szybko poszlo,chociaż zwykle od odejściu wód do urodzenia mijają jakies 2h,ale wiadomo-kazda ma inaczej :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka same parte trwały 20 min, rodziła bez znieczulenia. Dzielna jest!

dddodiii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poplaklam sie.. zal mi tej Pauliny, mam nadzieje ze bedzie dobrze i nie wyobrazam sobie jaki stres przechodzi.. :( trzymam mocno kciuki zeby bylo dobrze... i jestem duchem z Paula..
    u mnie tez nie za dobrze.. mam nakaz lezenia plackiem 2 tyg, szyjka krotka, rozmiekczona, doszla ostra infekcja i musze leczyc dwoma antybiotykmai.. lekarka bardzo bioi sie zakazenia Malego.. widac ze sie tego po prostu boi.. zastanawia sie nawet nad cesarka.. za tydzien musze do niej jechac i teraz wizyta juz co tydzien.. mam konska dawke luteiny zeby szyjka nie puscila.. i musze wytrzymam 2 tyg ... dzis mam jechac zrobic ktg, ale juz piperpze jade prytwanie.. nie mam sil na szpitale.. i ogolnie tez mam dola bo sie po prostu boje.. pepowina raczej wciaz kolo szyi ale nie widziala dokladnie.. teraz najwiekszym zmartwieniem jest zakazenie.. kurwa mac.. ;/ a Maly wazy prawie 2400...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia trzymaj się!!! Odpoczywaj jak najwięcej już niedużo zostało. Twój mamy to już kawał chłopaka. Mam nadzieję że wyleczysz szybko infekcje. Masz rację jedz prywatnie nie będziesz niepotrzebnie się stresowala czekaniem.

Wiecie co myślałam że poród to już koniec i mimo bólu to już końcówka a tak naprawdę przez 9 miesięcy obchodzimy się ze sobą jak z jajkiem a i tak nigdy nic nie wiadomo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel wrote:
    Natalia trzymaj się!!! Odpoczywaj jak najwięcej już niedużo zostało. Twój mamy to już kawał chłopaka. Mam nadzieję że wyleczysz szybko infekcje. Masz rację jedz prywatnie nie będziesz niepotrzebnie się stresowala czekaniem.

Wiecie co myślałam że poród to już koniec i mimo bólu to już końcówka a tak naprawdę przez 9 miesięcy obchodzimy się ze sobą jak z jajkiem a i tak nigdy nic nie wiadomo.
    zestresowalam sie ta Paulina.. i Kornelcia.. chcialabym ja przytulic.. kurde jakie to wszytsko jest niesprawiedliwe.. te co nie chca dzieci to po porst u bez problemu cala ciaza , rdoza i wyrzucaja dzieci do smietniwko.. a czlowiek chucha dmucha i jest zle.. zaraz ide sie umyc, zaaplikowac leki i klade sie.. piperze nic nie ruszam przez 2 tyg.. oszalec mozna ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja jak po 3 w nocy dostałam smsa to spać nie mogę staram się nie stresować że względu na małego ale nie da się tak obojętnie do tego podejść.

A ty lez i się nie ruszaj!!!
    I masz rację ile jest takich co nie szanują siebie i dziecka piją pala w dupie mają wszystko a na koniec dziecko albo zostawia albo zabija...

Ja dzisiaj jadę dokupić resztę rzeczy do szpitala i powiem wam ze juz mi się wcale nie spieszy rodzic...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel wrote:
    Natalia ja jak po 3 w nocy dostałam smsa to spać nie mogę staram się nie stresować że względu na małego ale nie da się tak obojętnie do tego podejść.

A ty lez i się nie ruszaj!!!
    I masz rację ile jest takich co nie szanują siebie i dziecka piją pala w dupie mają wszystko a na koniec dziecko albo zostawia albo zabija...

Ja dzisiaj jadę dokupić resztę rzeczy do szpitala i powiem wam ze juz mi się wcale nie spieszy rodzic...
    ja polowy razeczy nie mam.. najchetniej to dalabym sobie zrobic cesarke i miec Malego na oku.. i spokoj na duszy.. im dalej w las tym wiekszy sters.. jak bedziesz cos wiedziec od Pauli do pisz.. musimy wierzyc ze bedzie dobrze.. z nami wszytskimi!! nie moze byc inaczje...

‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ