plotki...plotki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBo porownywalam wage z pierwszej wizyty? Przeciez pisalam, ze w ogolnym bilansie, jest to 3,3 kg.. ale jakby brac pod uwage wage od 13 tc, to 5 kg. A skoro rozmawialysmy ile w sumie przytylysmy, to jest to 3,3 kg.
Poza tym nie musisz sie obrazac zaraz. Po prostu napisalam, zebys mnie nie podejrzewala, ze za malo jem.
Ja wiem, ze zaczynalam z niedowaga, ze pozniej jeszcze schudlam i te 3 kg w ogolnym bilansie, to o jakies 5 kg za malo. Ale co ja moge zrobic? Wszystko idzie na dziecko widocznie.
Miley gratuluje 100dniowki
A co to za zwierzaka masz? -
Hej dziewczyny
Nie zbyt często się udzielam na forum ale musiałam wejść i Wam napisać. Kombinuję od dłuższego czasu jak mieć normalny zasiłek macierzyński /Komorowski podpisał ustawę o zmianach w zasiłku macierzyńskim na mocy której ja traciłam prawo do zasiłku / i weszłam na stronę pomagamymamom.pl i teraz już jestem spokojna, bo okazało się że jednak nie zostanę na lodzie Polecam tą stronkę bo świetnie doradzają i nic nie zapłaciłam -
Witamy się w niedzielne popołudnie
Dziś nasza pierwsza spowiedź przedslubna
Jejku juz tak mało czasu zostało, a ja się boję ze o czymś zapomnieliśmy
W czwartek idę na próbny makijaż i fryzurę i przymierzyć suknie ślubną
Mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze -
ja bym się przejmowała jak bym tyła bez opamiętania raczej a tak to jak dzidzia nie głoduje to co tam
króliczka mamy:) się biedny pochorował, ale dzisiaj jest poprawa mam nadzieje na dobre juz...
no zajsonek to już blisko bedzie dobrze zobaczysz, dla mnie najgorszy ostatni tydzien przed byl bo zamiecha jakas taka i jeszcze stresior mały
-
nick nieaktualnyWitajcie dziewczyny weekend dobiegł końca i juz jesteśmy w domu
Paulina skoro z Kornelia wszystko jest wporzadku i lekarz nic Tobie nie mówi to nie przejmuj się tak ta waga bo niektóre dziewczyny tak mają, niektóre tyja mimo że zwracają uwagę na to co jedzą ja od początku ciąży mam 10 kg na plusie (na prawie 10 hehe)możemy się zamienić czy w ciąży czy nie niektóre mają tendencję do tycia a inne by jadły tylko słodycze a chudziutkie jak patyczki skoro z małą i Tobą wszystko jest wporzadku to tylko pozazdrościć
Sabinka piękny brzuszek
Zajsonek ja na spowiedzi przedslubnej miałam najgorsza pokutę z naszej czwórki a nic takiego złego nie robiłam i Miley ma rację najgorszy jest ostatni tydzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 18:39
-
nick nieaktualnyCaramel, Miley, dzieki. Tez wychodze z takiego zalozenia, ze skoro Kornelia rosnie, to jest ok:)
Nie moge spac dzisiaj.. taka burza w nocy byla okropna. Drzewa doslownie sie "kladly" ;/ a blyskalo tak, ze w calym domu robilo sie jasno ;/ masakra. Boje sie wyjrzec, bo nie wiem co zobacze za oknem ;/
Miley - zgadzam sie, ze ostatni tydzien najgorszy ;p stres, ostatnie poprawki, zalatwienia, spowiedz, cos dowiezc to tu, to tam, eh ;P My jeszcze we wtorek przed slubem bylismy na pogrzebie babci mojego meza.. to bylo dla nas takie straszne przezycie, bo babcia walczyla kilka lat z rakiem i czekala na nasze wesele. I w szpitalu na tydzien przed odejsciem mowila, zeby na pewno jej dac kieliszek, bo musi wypic nasze zdrowie i ze chce duze porcje na obiad, eh.. teraz to wspominam ze lzami w oczach. Kochana babcia.
Ok, nie smece juz z rana. Dzien dobry wszystkim tak w ogole -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nie zbyt często się udzielasz na forum i masz ponad 6000 postów?! Haha
Anuśka wrote:Hej dziewczyny
Nie zbyt często się udzielam na forum ale musiałam wejść i Wam napisać. Kombinuję od dłuższego czasu jak mieć normalny zasiłek macierzyński /Komorowski podpisał ustawę o zmianach w zasiłku macierzyńskim na mocy której ja traciłam prawo do zasiłku / i weszłam na stronę pomagamymamom.pl i teraz już jestem spokojna, bo okazało się że jednak nie zostanę na lodzie Polecam tą stronkę bo świetnie doradzają i nic nie zapłaciłamWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 11:49
-
nick nieaktualnyhej dziewczyny
Ja nie mogę ogarnąć sie, muszę wrócić do systemu : mam dzieci w domu - hehe, przez dwa tyg nie bylo ich. Troszkę więcej do zrobienia, bo trzeba obiad, śniadanka i kolacyjki i dopilnować i wszystko zgrać.
Przed ślubem Miley24 to chyba każdy ma stres Dasz radę.No to ja czekam na pana stolarza ma w ciągu 2h zadzwonić , podobno rozmawiał z moim P.
Listopadowka! O matko!, to faktycznie nie fajnie -
u nas tez taka burza byla wczoraj wieczorem, potem ciągle cos na sygnale tylko jechało ja to sie bałam, że nam okna wywali. a moj mąż sobie postanowil koniecznie zamowic pizze tuz przed tą burzą mu się zachciało i potem czekaliiiiśmyyyy... hehe zawsze mam ubaw bo on się tak fajnie niecierpliwi ^^
green wrote:Jedna z listopadowek urodzila przedwczesnie, koszmar
a z tym pogrzebem to wspolczuje... u nas tez byla akcja z babcia meza bo bardzo zle sie czula, ma ponad 90 lat i cos z sercem sie dzialo na szczescie dala rade...
binka76, zagon dziewczyny do gotowania i sprzatania nie ma ze boli albo wygon znowu gdzies do dziadków np
-
nick nieaktualnyMiley tyle co pisaly dziewczyny, ze w 22t2d urodzila synka, ktory zyl kilka minut do szpitala pojechala z krwawieniem, jakas infekcje miala lub cos z nerkami i szyjka jej sie skracala
Tak sobie pomyslalam, ze ja tez mialam w 19 tc problem z nerkami, mialam skurcze i szyja mi sie skrocila az mnie ciary na sama mysl przeszly... ;/ -
nick nieaktualnymasakra, zabrniesz tak daleko, cieszysz się że będziesz mieć dziecko...
Kurcze nie można bagatelizować niczego. Ja w ciąży z tych przewrażliwionych nie zastanawiałam się nad tym czy jechać w 16 czy18tc z lekkimi skurczami i plamieniem do szpitala, nawet nie zastanawiałam się czy zostać czy nie w szpitalu.
Może to dla tego że jak z starszą byłam w ciąży, to leżałam na ginekologi septycznej i tam trafiła dziewczyna w około 20tc nie pamiętam już, urodziła w wyniku przejścia grypy. Teraz za każdym razem widzę jej zbolałą twarz...
Miley24 one i tak muszą coś robić,a akurat wyczerpały się możliwości podsyłania.
Młodszą zapisałam na tygodniowe zajęcia do klubu młodzieżowego, zobaczymy czy zakwalifikuje się, ale to dopiero od sierpnia. -
nieszczęście straszne. czasem to się nie mogę doczekać porodu, bo ta niepewność jest stresująca. ale stres nam nie pomaga więc lepiej nie myślec o złych możliwościach.
ja to wszystkim sie przejmuje kazdym kluciem, napinaniem...w tym tygodniu mam wizyte wiec mam nadzieje mnie lekarz uspokoi i powie ze wszystko gra.
-
nick nieaktualnyPowiem wam dziewczyny, że mi nawet przez myśl nie przechodzi to co się stało tej dziewczynie, nawet nie wiem co napisać... tak sobie myślę że to wszystko jest takie niesprawiedliwe...
Ja już obiad naszykowałam, potrawka z kurczaka z ziemniakami muszę przemóc się do tego mięsa może chociaż kurczak...
-
nick nieaktualnyNie ma co o tym myśleć,bo każdą z nas to może spotkać,a po co czytać o takich tragediach i sie nakręcać. Są straszne tragedie,nawet w 30-którymś tygodniu można dziecko stracić...I nawet na to nie mamy wpływu...Nie ma co czytać,tylko myśleć pozytywnie i odliczac dni do porodu.
-
nick nieaktualnyDokladnie... dobrze mówisz Dorotko.
Dziewczyny trzymajcie kciuki, w srode/czwartek będę wiedzieć cos na temat kuchni, ale pewnie zobaczę ją w realu dopiero w końcu sierpnia/ początek września - jak mnie to wnerwia, ale postaram sie nie marudzić , byle cenowo odpowiadała i wizualnie
-
nick nieaktualnySabinka to w takim razie trzymam kciuki za Twoja kuchnie
Jejku a ja zjadlam kasze gryczana z kefirem i mam teraz problem - tak glosno mi sie przelewa w jelitach, wzdecia, jakies nie wiadomo co mi sie w brzuchu dzieje. Wzielam juz espumisan, niewiele pomogl, ale troszke lzej po nim.
Miete na takie cos moge wypic? Tylko taka prawdziwa, z ogrodka, swieza, zielona? Jak myslicie? -
nick nieaktualnyJa wyczytałam ze miete można pić nawet lepiej jest pić miete niż herbatę ja pije taka z saszetek, biorąc Sorbifer herbata powoduje albo źle przyswajanie leku albo go wyplukuje już nie pamiętam dlatego przerzucilam się na miete no i na zgage pomaga.
-
nick nieaktualny