Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr plotki...plotki :)
Odpowiedz

plotki...plotki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina nie dziękuje mam nadzieję że pogoda dopisze ;) Czekam do 17 i jedziemy :) a jak tam Twoja kuchnia??

Sabina wytrwałości życzę na dzisiejszy dzień. Ja wczoraj ledwo butelkę soku z buraka w siebie wlałam.

Dorota gratulacje ;)

U mnie zgodnie z usg wczoraj 100-ówka była ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchnia w projekcie cudna;) wplacilismy zakiczke i w pazdzierniku beda nam ja montowac ;)
    U mnie z usg to ja tydzien do przodu jestem, ale pani dr kazala patrzec na tygodnie z OM - bo na tym etapie dzieciaczki roznie rosna i nie ma co sobie dodawac, bo pozniej moga zwolnic :) dlatego ja licze wg OM :)

Pogoda ma byc wspaniala, wiec na pewno weekend bedzie udany - zazdroszcze tez chce!!:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin też patrzy na om, dlatego jeszcze nie świętuje ;-)
    Jak już będzie gotowa pokaż może zainspirujesz ;-)

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się :*
    Ściągnęli gips mojemu P., od poniedziałku na rehabilitację i zwolnienie ma do 14.08 także do pracy wróci dopiero po ślubie :)
    Dziś zakupiłam sukieneczka na poprawiny :)
    AA no o dziś mam 100 dniowke :*

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje 100dniówek
    Jestem w domu.... wykończona
    Cos czuje że myjku i lulku będzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za gofry jeszcze nie brałam się, jakoś czasu mi nie starczyło, ale spisalam i spoko- będą

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje studniowki Paulinka :)

A ja mam o 11 dzisiaj wizyte. Boje sie o moja szyjke, bo przez ostatnie dwa dni mialam nieco bardziej dokuczliwe i czestsze skurcze bh.
    Ale w sumie biore stale luteine, to nie powinno byc tragedii. Trzymajcie kciuki.

Gofry dzisiaj tez zrobie, mam straszna ochote na sniadanko takie :) mniam :)

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dajcie mi jakiś przepis na te gofry, bo mi nigdy nie wychodzą :(
    A was podczytuje i mi również się zachciało :D

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosze bardzo :D

http://www.czekolada-utkane.pl/2013/07/chrupiace-gofry-jak-znad-batyku.html?m=1

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K...... ;( waze 52,90, dobra no wezmy 53 kg ;((((((
    Dlaczego ja nie tyje?????????? ;((((

Waga z lutego to 49,6, wiec losie drogi no nic prawie nie przytylam, plakac mi sie chce ;((

Wiadomość została edytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- używanie wulgaryzmów

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 19 lipca 2015, 16:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Kurwa ;( waze 52,90, dobra no wezmy 53 kg ;((((((
    Dlaczego ja nie tyje?????????? ;((((

Waga z lutego to 49,6, wiec losie drogi no nic prawie nie przytylam, plakac mi sie chce ;(((
    Moze nic sie nie zmieniło w Twojej diecie-dlatego...
    Moze masz wrażenie,ze jesz więcej,ale tak samo kalorycznie jak wczesniej..

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczelam slodzic herbate, jesc czekolade, pije wody smakowe, jem co 2h... z moich wyliczen wynika ze jem 2500-2800 kcal.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało tych kalorii - chyba tak gdzieś czytałam że 2800/2900 to norma.
    Z drugiej strony jeśli Kornelia waży odpowiednio i się odpowiednio rozwija to nie ma czym sie przejmować, bo to ona tu jest NAJ ,a nie KG.

Ja dziś zjadłam 0.25 borówek i czuje niedosyt, w lidlu kupiłam nektarynki - promocja :).
    24 są urodziny mojej mamy i córy, dla młodej dziś w pepco kupiłam dużą świnkę skarbonkę i ogólnie mam dla niej książkę którą chciała. Dla mamy mam narazi jej ulubiony likier kawowy i nie wiem co jeszcze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Zaczelam slodzic herbate, jesc czekolade, pije wody smakowe, jem co 2h... z moich wyliczen wynika ze jem 2500-2800 kcal.
    No tak,ale zależy ile wczesniej kalorii pochłaniałaś. Jak tyle samo,to wiadome,ze nic nie przytyjesz...
    Z reszta nie wiem..

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to ja rozhulałam się w słodkościach, muszę przystopować , bo i waga pofrunęła. Tak to jest jak sie nie je konkretów , tylko zapycha byle czym :(, ale teraz mam kuchenkę podłączoną i zabieram sie za swoje ulubione zupki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczesniej przed zeszytem to okolo 1800 bylo.
    No nic, grunt, ze Kornelia rosnie nalezycie.
    A ja dorzuce dwa batoniki dziennie, jeden typowo czekoladowy, a drugi np muesli. Co myslicie? Bo ile mozna cheba z miesem w siebie wpychac :p

Ale wiecie co, ja mialam dobry metabolizm zawsze, moze to tez ma znaczenie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm, ale w 13 tc wazylam 47,8 wiec przyrost wagi od tego momentu to 5,1 kg. W 14 tyg-3 miesiace. Czyli Okolo 1,7kg/mies. To chyba dobrze w takim razie.

Dorota i nie podejrzewaj mnie ze nie jem. Bo akurat zaczelam jesc naprawde duzo. A ze nie przytylam 10 kg, to nie moja wina...

Aaaa jeszcze. Pytalam kiedy martwic sie skurczami - gdy sa bolesne i takie jak na miesiaczke. Takze u mnie cale szczescie wszystko ok - ani bolesne, ani jak na okres.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 19:03

• Miley24 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green, jak lekarz nie mówi, że to jakiś problem straszny i z mała oki to czym się martwisz. słodyczy to nie jedz specjalnie byle kalorie były bo to niezdrowe może owoce lepiej :) najwyżej przytyjesz tylko tyle ile sie wody zgromadzi i ten cały "asortyment" + bobas oczywiście :)

jaki upał dzisiaj...a ja mam urwanie dupki z moim pupilkiem, którego musze poić i karmić ze strzykawki zieloną papką (połowa ląduje wszędzie tylko nie w jego pycholu) :| zakładam bluzę jeansy bo drapie jak oszalały i po paru minutach leje się ze mnie.
    A wszytko przez to, że go nie wzięliśmy ze sobą na wczasy :P teraz mam.

d0be8675e9.png
    74di3e5e3sl020iq.png
  • Miley24 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jutro mam studniówkę, o ^^

d0be8675e9.png
    74di3e5e3sl020iq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Hm, ale w 13 tc wazylam 47,8 wiec przyrost wagi od tego momentu to 5,1 kg. W 14 tyg-3 miesiace. Czyli Okolo 1,7kg/mies. To chyba dobrze w takim razie.

Dorota i nie podejrzewaj mnie ze nie jem. Bo akurat zaczelam jesc naprawde duzo. A ze nie przytylam 10 kg, to nie moja wina...

Aaaa jeszcze. Pytalam kiedy martwic sie skurczami - gdy sa bolesne i takie jak na miesiaczke. Takze u mnie cale szczescie wszystko ok - ani bolesne, ani jak na okres.
    A czy ja podejrzewam,ze NIC nie jesz? Napisałam tak gdzies????
    Moze po prostu inaczej jesz i tyle!!
    Z reszta,skoro przytyłaś 5kilo,to znaczy ze przytyłaś,wiec czemu piszesz,ze nic nie tyjesz? Tyjesz,tylko w mniejszym tempie.
    Co do batoników,to mysle,ze to nie jest dobry pomysł -żeby tylko kalorii bylo więcej. Tu chodzi o zdrowe odżywianie dla dziecka i dla siebie-żeby i nam nic nie brakowało,a nie o zapychanie sie.
    Jedz jak uważasz -skoro tyjesz,to dobrze,gorzej jakbyś nic nie przytyła .
    Moze u Ciebie akurat waga strzeli w ostatnich miesiącach..a może i nie.
    Przecież to nie waga jest wazna,tylko zdrowie dzidziusia i nasze.
    Ogólnie,to spadam stąd,bo im mniej tu przesiaduje tym lepiej dla mnie:-)
    Paaaaaa!!!!

‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ