pomyłka w ocenie płci :) 12 tydzień a połowkowe :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Krucha i inne zainteresowane tematem dziewczyny, chyba rzeczywiście nie ma co spekulować. Wczoraj wzbogaciłam się o nową wiedzę w tym temacie. "WYROSTEK PŁCIOWY"-rzeczywiście u obu płci wygląda to niemalże identycznie przez długi czas. Są super zdjęcia w grafice google,można obejrzeć i porównać, jak taki wyrostek wygląda u obu płci. Rzeczywiście niemalże nie widać różnicy.
-
Niestety lekarz nie zrobiła zdjęcia, tylko pokazała na monitorze mówiąc, że w tym tygodniu narzady u obu płci wyglądają tak samo.
Czytałam, że ułożenie wyrostka jest pod inny kątem u chłopców, pod innym u dziewczynki, ale napewno nie widać tego na tym ujęciu, które jest na zdjęciu u Kruchej. Czekamy jeszcze kilka tygodni Krucha, daj koniecznie znać, jak jakiś lekarz się opowie, co do płci
Ja mam następne zapisane usg na 12.12., w 20 tc. Możliwe, że pójdę prywatnie spróbować szczęścia pod koniec listopadaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 12:58
-
Dziewczyny, mi lekarz powiedział, że ocena płci przed 16. tygodniem jest mało wiarygodna. Na wizycie w 18. tygodniu odgadł płeć poprawnie Więc myślę Mikan, że jak się skusisz na wizytę pod koniec listopada, to jest szansa na rozwiązanie zagadki
-
Tak doszło do pomyłki. Wyrostek wskazywał na dziewczynkę na usg neo było widać "siusiaka" tylko same jajeczka, po których Pani Doktor stwierdziła, że to pipka Ale tak jak pisałam wcześniej było najwidoczniej za wcześnie na ocenę płci. O co oczywiście nie mam pretensji do lekarki, bo to moja ciekawość wygrała
kark lubi tę wiadomość
-
Takie foto dostałam na prenatalnym w 11t5d według OM, według USG było równo 12T.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1574e25324a7.jpg
Tutaj wyrostek wskazuje na dziewczynkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 21:55
kark lubi tę wiadomość
-
Ja tam nic nie widzę, autentycznie
Mogę tylko powiedzieć, że specjalista nie jestem, wiec dla mnie na tym etapie ciąży, każde dziecię wygląda na chłopczyka. Zweryfikujemy te fotki za kilka tygodni, jak już pojawia się silne spekulacje lekarzy po połówkowymForemeczka lubi tę wiadomość