X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr pomyłka w ocenie płci :) 12 tydzień a połowkowe :)
Odpowiedz

pomyłka w ocenie płci :) 12 tydzień a połowkowe :)

Oceń ten wątek:
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokaż który? ten z polskiej strony nie jest zbyt trafny, bo trzeba liczyc księzycowe lata kobiety ;)

ten jest bardzo trafny, sprawdzcie co Wam wychodzi dziewczynki :)

https://www.chinesegenderchart.info/western-gender-chart.php

• Krucha Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikan robiłaś wróżbę z obrączki i z sody? Co Ci wyszło?

gorzkagoska lubi tę wiadomość

• MikanKulta Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krucha, mi się osobiście wydaje, że Twoja przyjaciółka nosi chłopczyka, ponieważ czoło nie ma regularnego, kolistego kształtu, a tworzy się raczej taka bryła. Natomiast reszta główki jest okrąglutka :) Ja obstawiam chlopaczka ze względu na czółko.

3jgx3e3k5csktsth.png

Wysłany: 20 października 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tylko na tym dobrze wychodziło i wszystko się posprawdzalo, u mnie, mojej Mamy, ciotkę, koleżanek. Oczywiście jest jakiś zakres procentowy powodzenia, ale mi w zupełności wystarczy 12/12 :D :P
    http://m.dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/starania-o-dziecko/1880-chinski-kalendarz-plci-jak-zaplanowac-plec-dziecka

Mi z sody z moczu porannego wychodzi dziewczynka, nic się nie pieni, soda opada na dno niewzruszona ;) z wieczornego, tak samo. Za każdym razem, jak robie 'obraczke', to zatacza kółka na dziewczynkę.
    Niestety, jak byłam w ciąży z Synkiem, to nie sprawdzałam babcinych metod na przepowiadanie płci, bo było mi obojętne, co będzie, a z reszta miałam tak silne i aroganckie przeczucie, że będzie chłopczyk, że wg mnie, nie było sensu :P
    Teraz wykazuję się trochę większą pokorą i ciekawością, która miesza się z konkretnymi preferencjami :) <3

3jgx3e3k5csktsth.png
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tego kalendarza który wrzuciłas, to jak sprawdzałam rodzinę i kolezanki to zgadza się pół na pól ;)
    Tobie dziewczynka wychodzi teraz z niego?

Luna33 lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 października 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sprawdziłam Twój kalendarz, wychodzi mi dziewczynka, tez. Z kolei, jeśli sprawdzam Syna (ur.2011), już jest pomyłka ;)
    Ale wiesz, że z tego kalendarza, który ja tu podałam, trzeba wybierać wiek matki z uwzględnieniem SKOŃCZONYCH lat, a nie wg roku urodzenia. Czy np jest konczysz 26 lat 25.10.16, to wg tego kalendarza, nadal masz lat 25.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 15:30

3jgx3e3k5csktsth.png
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym kalendarzu sprawdzasz miesiąc poczęcia:)
    Mozesz podac mi swoj wiek na priv i kiedy nastapiło poczęcie to sprawdzę :)

• Krucha Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisały posty pod tym kalendarzem z polskiej strony że sprawdza się na hybił trafił, no tak 50% bo to trzeba liczyć księżycowe lata, czyli tak że miesiąc ma 28 dni a nie 30/31.
    U mnie poczęcie nastapiło jak miałam 29 lat, ale według księżycowych lat, to wychodzi że mam 30 z hakiem ;)

W tym moim kalendarzu są zakładki na dole, w odpowiednim roku sprawdziłas? Poczęcie synka było w 2010 czy 2011? bo tam dopiero od 2011 mozna sprawdzic niestety:/ starszych lat juz nie ma :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 15:37

Wysłany: 20 października 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wiem, ale i tak zauważyłam, że zrobiłam błąd przy sprawdzaniu syna. Nawet nie mogłam się poprawić, bo chyba nie ma wcześniejszych lat, a konkretnie 2010? :)

3jgx3e3k5csktsth.png
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chce się sprawdzić wcześniejsze lata to trzeba gdzie indziej sprawdzić na tej stronie.

Podaj mi swoj wiek na priv jesli tu nie chcesz (date ur. i czas poczęcia) to sprawdzę oba przypadki :)

Albo sama sprawdz :)
    https://www.chinesegenderchart.info/gender-prediction.php

tutaj wpisujesz swoją datę urodzenia i datę poczęcia jesli znasz, ja akurat dokladnie wiem kiedy było poczęcie ;)

• Krucha Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak sprawdzam kolezanki to to ten kalendarz ma sprawdzalność 80-90% :)

Wysłany: 20 października 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krucha, dzięki :) Juz sobie poradziłam. Na Synka wyszedł rzeczywiście chłopczyk. Natomiast na tego Pędraczka pod sercem, dziewczynka :) A Tobie, co wychodzi?

3jgx3e3k5csktsth.png
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez wychodzi dziewczynka niby, ale jestem pewna ze bedzie chłopiec;)

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się sprawdziło z tym kalendarzem chińskim:
    http://www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html

17u93e5ep5g57u5f.png

Wysłany: 20 października 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenatalne się skończyły, wróżby wszystkie juz tez. A my nadal nic nie wiemy :D
    Czekamy do usg połówkowego i miejmy nadzieję, że wyjdziemy z niego oświecone :) Ja pojadę prosto na zakupy :P Za dużo mnie to czekanie kosztuje :P Trzeba gdzieś ten 'stres' upuścić :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 20:06

3jgx3e3k5csktsth.png
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam u mojej ginki prowadzącej, bo prenatalne gdzie indziej robiłam.
    I ona też stawia na chłopca, czyli będzie chłopak, w sumie tak jak od początku czułam ;)

Mikan trzymam kciuki za dziołszkę u Ciebie :) :*

m@rtynka, MikanKulta lubią tę wiadomość

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krucha to dużo zdrówka dla Ciebie i Syna ;-)

17u93e5ep5g57u5f.png

Wysłany: 21 października 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krucha, trzymajcie się dzielnie i zdrowo <3 Ja tu wpadnę z newsem, jak tylko będę po kolejnym usg.
    Daj znać też, co będzie miała Twoja przyjaciółka, jak już jakiś lekarz zwyrokuje płeć ;)

3jgx3e3k5csktsth.png

Wysłany: 21 października 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krucha, a dostałaś może jakieś nowe zdjęcia dzisiaj? Czy jest szansa, byś mogła je tu wkleić? :)

3jgx3e3k5csktsth.png
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jedno ale slabej jakości, i dziecko takie jakby rozciągnięte na nim jest ;)
    Ale chyba widać wyrostek płciowy, bo na wcześniejszych zupełnie nie było widać.
    O ile to ten wyrostek płciowy, ale myślę że tak ;)

cfd06af03b6ddc43med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 12:18

‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ