X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przyszłe mamy rocznik 89'
Odpowiedz

Przyszłe mamy rocznik 89'

Oceń ten wątek:
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A planujecie jechac dopiero przy dalszych skurczach czy juz od tych nieregularnych? Bo ja chyba poczekam na te 5 minutowki

1usavcqgvf430wyj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z dzisiejszej rozmowy z położną wywnioskowałam że spokojnie moge jej dać znać nawet w nocy że mam skurcze , że coś się zaczyna dziać :p no ale ja to należę raczej do ludzi co się nie narzucają więc pewnie jej dam znać jak będę pewna że zaraz sie pakuje i jedziemy do szpitala :p

no a mnei położna wymacała, przez jej grzebanie kawałek czopu wypadł :p ale szyjka i rozwarcie bez zmian , rzuciłam nawet w formie żartu że jeszcze pewnie przenoszę a ona na to że też tak może być :P nosz kuźwa ale ja nie chcę przenosić :D

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • kasza Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba przy tych regularnych ale mam nadzieję że zdążę zanim się mega rozkręca :D w czwartek widzę się z położną to ustalimy jakiś plan :D

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahha paola, to powodzenia :D

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza , Ty sie nie nabijaj bo u Ciebie może być podobnie :p

• kasza Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem :( :D
    Mam nadzieję że urodzimy wkrótce i szybko i pięknie :D

paola89 lubi tę wiadomość

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla spokojnie, jestem z Tobą - niedługo razem będziemy się stresować :D ostatnio miałam trochę zapieprz i nie było czasu zeby zaglądać na forum.. ale jestem, jestem i nie mam zamiaru opuszczać naszej grupy wsparcia :D

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że do następnych wizyt będzie znowu jakiś postęp bo inaczej oszaleć można :P

Dziewczyny a jak tam wasze wyprawki dla maluchów ? wszystko już macie ? :)

• kasza Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, można oszaleć :D dziś w nocy budziły mnie jakieś kłucia w podbrzuszu alw że były nieregularne to zasnęłam :D jeju! Czuję się jakbym siedziała na bombie :D

Ja nie mam tylko parasolki do wózka :D i staników do karmienia :) no i materac na łóżeczko jeszcze zwiniety żeby się nie kurzył :D Mąż ma za zadanie go rozpakować jak będę w szpitalu :P a Wy jak? Wszystko gotowe?

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dobrze to nazwałaś , jak na bombie :p jak już w okolicach terminu mam rodzić to chociaż chciałabym wiedzieć dokładnie kiedy :P a tak to nie wiem czy wózek wyjąć, czy łóżeczko już przygotować itd :p

ja nie kupuje parasolki :p a stanika też nie mam ale to zaczekam i kupię dopiero jak wrócę ze szpitala , nie chce kupować na już bo nie wiem jak te moje cycki będą wyglądały :p może w ogóle nie będę karmić piersią i okaże się że jest zbędny ;) zamówiłam ostatnio tylko otulacz bambusowy aa i termometr muszę jeszcze kupić :P i koniec szału zakupowego

• paola89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem wam szczerze że tak siedzę i myślę ile kasy poszło na to wszystko .. łącznie z wizytami u gina, położną , anestezjologiem, lekami/witaminami .. może lepiej nie będę na to czasu marnowała bo rozpacz mnie ogarnie :D

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wszystko oprocz bobasa przy sobie :D bo stwierdzilam ze jak bede czekac blizej porodu to sie zestresuje tylko. A maz w rejsie wiec musialabym sie zdac na mame a ta umiaru nie ma w kupowaniu...wszystko by brala w jak najdrozszych cenach bo to znaczy lepsza jakosc, a ja z doswiadczenia wiem ze nie wcale.
    Zastanawialam sie nad rym otulaczem co tak ciasno wiaze malucha i ten ma lzejsze kolki ale chyba poczekam az mloda wyskoczy zeby zobaczyc jaki ma temperament bo w brzuszku to raczej z tych delikatniejszych:D

1usavcqgvf430wyj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    otulać podobno warto każde dziecko :P bo dzieci mają ten odruch moro , a pozawijane czują się jeszcze jak w brzuchu :P
    ja zamówiłam otulacz bambusowy zobaczymy czy jest taki zajebisty jak piszą :P

Moja mama ma podobnie do Twojej, normalnie brak słów a tak mnie tym wkurza że się z nią od razu kłócę , wydaje jej się że jak zapłaci 3 razy więcej za jakąś rzecz to ona taka cudowna jest , na mnei potrafi krzywo spojrzeć jak kupuje coś taniej bo uważa że to szajs :D

• kasza Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe moja mama mieszka ode mnie 300 km, więc tylko wysyłam jej zdjęcia co kupiłam :)
    My podliczylismy ile poszlo na to wszytko ale szkoda gadac :D a kupowalismy tylko to, co potrzebne :)

I nie mamy termometru! Macie jakieś opinie? Swego czasu myśleliśmy o tym pistolecie na podczerwień ale w szkole rodzenia mowili że najlepsze są takie do ucha. ... hm...

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam kazali kupic taki normaly do pupy. Zero wynalazkow. Ja dostalam w gratisie do wyprawki:D

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo też dobrze :D

Muszę to jeszcze przemyśleć :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chcę kupic beurer ft 90 ma dobre opinie, któraś z mam polecała go tutaj na forum :) a też można nim mierzyć wode w wanience, mleko i inne takie :P więc kupię dwa jeden do dupki a drugi ten elektorniczny

Kasza jak Ty to zrobiłaś że masz mame tak daleko :P
    ja to z moją mieszkam w jednym domu więc spiny są często :P

• kasza Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo sprawdzę :)

Hahah wyjechałam z Bydgoszczy do stolicy na studia :) i tu z mężem jakoś zostaliśmy :P a teściowa na Mazurach :D

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaka szczesciara!!!!

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma to swoje plusy ale też i minusy :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ