Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przyszłe mamy rocznik 89'
Odpowiedz

Przyszłe mamy rocznik 89'

Oceń ten wątek:
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A planujecie jechac dopiero przy dalszych skurczach czy juz od tych nieregularnych? Bo ja chyba poczekam na te 5 minutowki

1usavcqgvf430wyj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z dzisiejszej rozmowy z położną wywnioskowałam że spokojnie moge jej dać znać nawet w nocy że mam skurcze , że coś się zaczyna dziać :p no ale ja to należę raczej do ludzi co się nie narzucają więc pewnie jej dam znać jak będę pewna że zaraz sie pakuje i jedziemy do szpitala :p

no a mnei położna wymacała, przez jej grzebanie kawałek czopu wypadł :p ale szyjka i rozwarcie bez zmian , rzuciłam nawet w formie żartu że jeszcze pewnie przenoszę a ona na to że też tak może być :P nosz kuźwa ale ja nie chcę przenosić :D

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • kasza Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba przy tych regularnych ale mam nadzieję że zdążę zanim się mega rozkręca :D w czwartek widzę się z położną to ustalimy jakiś plan :D

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahha paola, to powodzenia :D

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza , Ty sie nie nabijaj bo u Ciebie może być podobnie :p

• kasza Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem :( :D
    Mam nadzieję że urodzimy wkrótce i szybko i pięknie :D

paola89 lubi tę wiadomość

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla spokojnie, jestem z Tobą - niedługo razem będziemy się stresować :D ostatnio miałam trochę zapieprz i nie było czasu zeby zaglądać na forum.. ale jestem, jestem i nie mam zamiaru opuszczać naszej grupy wsparcia :D

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że do następnych wizyt będzie znowu jakiś postęp bo inaczej oszaleć można :P

Dziewczyny a jak tam wasze wyprawki dla maluchów ? wszystko już macie ? :)

• kasza Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, można oszaleć :D dziś w nocy budziły mnie jakieś kłucia w podbrzuszu alw że były nieregularne to zasnęłam :D jeju! Czuję się jakbym siedziała na bombie :D

Ja nie mam tylko parasolki do wózka :D i staników do karmienia :) no i materac na łóżeczko jeszcze zwiniety żeby się nie kurzył :D Mąż ma za zadanie go rozpakować jak będę w szpitalu :P a Wy jak? Wszystko gotowe?

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dobrze to nazwałaś , jak na bombie :p jak już w okolicach terminu mam rodzić to chociaż chciałabym wiedzieć dokładnie kiedy :P a tak to nie wiem czy wózek wyjąć, czy łóżeczko już przygotować itd :p

ja nie kupuje parasolki :p a stanika też nie mam ale to zaczekam i kupię dopiero jak wrócę ze szpitala , nie chce kupować na już bo nie wiem jak te moje cycki będą wyglądały :p może w ogóle nie będę karmić piersią i okaże się że jest zbędny ;) zamówiłam ostatnio tylko otulacz bambusowy aa i termometr muszę jeszcze kupić :P i koniec szału zakupowego

• paola89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem wam szczerze że tak siedzę i myślę ile kasy poszło na to wszystko .. łącznie z wizytami u gina, położną , anestezjologiem, lekami/witaminami .. może lepiej nie będę na to czasu marnowała bo rozpacz mnie ogarnie :D

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wszystko oprocz bobasa przy sobie :D bo stwierdzilam ze jak bede czekac blizej porodu to sie zestresuje tylko. A maz w rejsie wiec musialabym sie zdac na mame a ta umiaru nie ma w kupowaniu...wszystko by brala w jak najdrozszych cenach bo to znaczy lepsza jakosc, a ja z doswiadczenia wiem ze nie wcale.
    Zastanawialam sie nad rym otulaczem co tak ciasno wiaze malucha i ten ma lzejsze kolki ale chyba poczekam az mloda wyskoczy zeby zobaczyc jaki ma temperament bo w brzuszku to raczej z tych delikatniejszych:D

1usavcqgvf430wyj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    otulać podobno warto każde dziecko :P bo dzieci mają ten odruch moro , a pozawijane czują się jeszcze jak w brzuchu :P
    ja zamówiłam otulacz bambusowy zobaczymy czy jest taki zajebisty jak piszą :P

Moja mama ma podobnie do Twojej, normalnie brak słów a tak mnie tym wkurza że się z nią od razu kłócę , wydaje jej się że jak zapłaci 3 razy więcej za jakąś rzecz to ona taka cudowna jest , na mnei potrafi krzywo spojrzeć jak kupuje coś taniej bo uważa że to szajs :D

• kasza Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe moja mama mieszka ode mnie 300 km, więc tylko wysyłam jej zdjęcia co kupiłam :)
    My podliczylismy ile poszlo na to wszytko ale szkoda gadac :D a kupowalismy tylko to, co potrzebne :)

I nie mamy termometru! Macie jakieś opinie? Swego czasu myśleliśmy o tym pistolecie na podczerwień ale w szkole rodzenia mowili że najlepsze są takie do ucha. ... hm...

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam kazali kupic taki normaly do pupy. Zero wynalazkow. Ja dostalam w gratisie do wyprawki:D

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo też dobrze :D

Muszę to jeszcze przemyśleć :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chcę kupic beurer ft 90 ma dobre opinie, któraś z mam polecała go tutaj na forum :) a też można nim mierzyć wode w wanience, mleko i inne takie :P więc kupię dwa jeden do dupki a drugi ten elektorniczny

Kasza jak Ty to zrobiłaś że masz mame tak daleko :P
    ja to z moją mieszkam w jednym domu więc spiny są często :P

• kasza Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo sprawdzę :)

Hahah wyjechałam z Bydgoszczy do stolicy na studia :) i tu z mężem jakoś zostaliśmy :P a teściowa na Mazurach :D

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaka szczesciara!!!!

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma to swoje plusy ale też i minusy :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ