Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przyszłe mamy rocznik 89'
Odpowiedz

Przyszłe mamy rocznik 89'

Oceń ten wątek:
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche odbiegnę od tematu-Ailla- rozumiem ze twój maź ma prace wyjazdowa? Jak sobie dajesz z tym radę? Mojego faceta nie ma przez 3 miesiące zimy i 3 miesiące lata i jest mi bardzo cieżko :( do tego stopnia ze czasem myślałam juz o rozstaniu...

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla, u was to co innego :P to prawie za każdym razem jak pierwszy raz :D

Kasza jakieś zwiastuny zbliżającego się porodu ? :P

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • kasza Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciągnięcia w pachwinach :D i dziś mega słabo się czułam i chcialo mi się wymiotować cały dzień :P ale juz lepiej :) a jak u Ciebie?

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tami, moj maz jest marynarzem i czasem wyplywa na 6 miesiecy, nie powiem, jest ciezko ale to tak jakby po powrocie byl nowiutki maz i bardzo lubie te jego powroty:) nie ma czasu zeby mi sie znudzil i denerwowal, urodzilam sie chyba zeby byc zona marynarza:D nie poddawaj sie, nie wiadomo jaka fajna jeszcze go czeka w przyszlosci praca:)

Wlasnie dziewuchy! Jak tam brzucholce ?:D

1usavcqgvf430wyj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to powiem wam szał normalnie .. od rana dzisiaj latam, albo sklep, albo sprzątanie i w sumie dopiero koło 19 byłam w domu i co ...? ledwo mnie w pachwinach coś boli :D buhehe wczoraj prawie nic nie robiłam to mnie kuło gdzieś w okolicach szyjki tak że mnie zgięło w pół , poskakałam na piłce, macica się rozluźniła i cisza xD także wiecie ta piłka to jest dobra ale w czasie porodu :D a nie przed bo teraz to ona powoduje odprężenie macicy i wyciszenie skurczy :P

Bosszzz dziewczyny z jednej strony fajnie że ciągle się jaracie powrotem męża ale z drugiej strony pewnie ciężko wam jest na co dzień.

• Tami Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla- jezuuuuu ile ja bym dała zeby mieć takie podejście co ty. Dla mnie oczekiwanie to jest męczarnia.... Moze przyjdzie mi to z czasem. Moze przez hormony tak zle to znoszę teraz.....

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy mi sie po urodzeniu dziecka nie przestawi. Bo jak bede musiala sobie sama radzic z jakimis problemami z dzieckiem to moze byc roznie.

Jak tam sie dzis czujecie? Ktora jedzie na porodowke?:D

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, ja mam dokładnie tak samo! Są dni, że robię masę rzeczy, a są dni że umieram :D

Ailla ja bym chętnie pojechała gdyby tylko cokolwiek się zaczęło :D

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest straszne... każdy dzień to niewiadoma...
    już moją mamę wszyscy pytają czy urodziłam xD ...

Haha no właśnie, a tu nic cisza :D coś czuje że do TP będę się męczyć

• paola89 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze teraz na koniec zaczęłam trochę puchnąć, niby nie widać tego aż tak ale czuje a pierścionek już muszę wpychać na palec :P

• kasza Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj spokój, wczoraj dzwoniła do mnie babcia a nie moglam odebrac, oddzwonilam po godzinie a babcia do mnie: "myslalam ze moze w szpitalu juz jestes i rodzisz skoro nie odbierasz" :D
    Ja serio już się pogodzilam z tym ze urodzę nawet po TP, ale przecież wiele nie zostało :) chociaz... mam nadzieję ze genetycznie po mamie urodzę tydzień przed :D (zarówno ja jak i brat wyskoczylismy tydzien przed TP) :)

Ja od jakiegoś czasu mam tak napuchniete kostki że zajęłam pierścionek i obrączkę bo do porodu miec nie można a na pewno nie udałoby się ściągnąć... wolałbym uniknąć rozcinania biżuterii :P

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, zazdroszczę wam dziewczyny ze jestescie juz na finiszu :) mi sie ciągnie ta ciąża troche.... Jestem tak ciekawa dziecka ze uwazam, ze 9 miesięcy to stanowczo za duzo :P

atdcclb1ukdkpfkx.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza, do mnie wczoraj nawet koleżanka napisała że trzyma kciuki a ja do niej że jeszcze nie rodzę , odpisała mi: a to w szpitalu nawet nie jesteś? :P ehh wszyscy myślą że na nasze zawołanie dzieci wyjdą :P

no to może u Ciebie też coś ruszy wcześniej :)

Pewnie że szkoda przecinać , dobrze zrobiłas :)

Tami do 30 tc było ok , czas mi zleciał mimo że byłam od początku na l4 a po 30 to jakiś koszmar. Poza tym już Wam dziewczyny też dużo nie zostało :) przeleci nawet nie będziecie wiedzieć kiedy .

• kasza Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, po 30 tc czas leci jak szalony :)

Paola a może uda nam się wcelować w ten sam dzień :D

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko juz o 3 tyg starsze niż wynika z tc ktore wyliczył mi na poczatku lekarz, to moze i wcześniej urodzę :D fajnie by było :) dawajcie laski relacje jak juz będziecie po wszystkim. Moge do upadłego słuchać opowieści koleżanek o ich porodach :D

atdcclb1ukdkpfkx.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciągnie to się dopiero jak się usłyszy: ciąża donoszona, można rodzic:D a po 35 tc marzysz zeby dzieciątko ważyło to 2500 gr i się śpieszylo mu na świat:D haha, jeszcze dwa tyg i bede krzyczec na swoja:p

Kobiety to jednak sa dzielne. Najpierw czekamy na 2 kreski, potem na koniec ciazy, potem na drugie i ciagle czekamy i czekamy, na chlopow, bez ustanku. Ech!

1usavcqgvf430wyj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza no to wesoło by było jakby w ten sam dzień się zdecydowały :P

Tami nie sugeruj się pomiarami :) i tak liczy się TP z OM
    Nawet tych drastycznych możesz słuchać ? :)

No właśnie , Ailla masz rację , od dwóch kresek do końca życia jeszcze stres , żeby najpierw zajść , żeby płód dobrze się rozwijał , potem poród i tak do starości :P ehhh straszne :D

• kasza Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Macie rację! A czy uda się zajść, a kiedy dwie kreski. A żeby przetrwać 1 trymestr, a żeby na genetycznym było ok, potem na ppołówkowym... a czy się rusza, a czy nie za mocno a czy nie za słabo. A kiedy poród, a czy bez komplikacji, a żeby zdrowe. A później a żeby się nie zadławiło, a czy główka dobrze trzymana. I bioderka. A czy dobrze karmię. A to gorączka a to szczepienia. A to kiedy chodzić zacznie a kiedy mówić. Ehhh i tak caaaaałe życie :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha a potem a to żeby miała dobrego męża i niczego w życiu nie brakowało :D a na koniec najlepsze NO TO KIEDY TE WNUKI :D

• kasza Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha właśnie :D małe dzieci - mały problem, duże dzieci - duży problem :D

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ