X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przyszłe mamy rocznik 89'
Odpowiedz

Przyszłe mamy rocznik 89'

Oceń ten wątek:
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche odbiegnę od tematu-Ailla- rozumiem ze twój maź ma prace wyjazdowa? Jak sobie dajesz z tym radę? Mojego faceta nie ma przez 3 miesiące zimy i 3 miesiące lata i jest mi bardzo cieżko :( do tego stopnia ze czasem myślałam juz o rozstaniu...

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla, u was to co innego :P to prawie za każdym razem jak pierwszy raz :D

Kasza jakieś zwiastuny zbliżającego się porodu ? :P

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • kasza Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciągnięcia w pachwinach :D i dziś mega słabo się czułam i chcialo mi się wymiotować cały dzień :P ale juz lepiej :) a jak u Ciebie?

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tami, moj maz jest marynarzem i czasem wyplywa na 6 miesiecy, nie powiem, jest ciezko ale to tak jakby po powrocie byl nowiutki maz i bardzo lubie te jego powroty:) nie ma czasu zeby mi sie znudzil i denerwowal, urodzilam sie chyba zeby byc zona marynarza:D nie poddawaj sie, nie wiadomo jaka fajna jeszcze go czeka w przyszlosci praca:)

Wlasnie dziewuchy! Jak tam brzucholce ?:D

1usavcqgvf430wyj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to powiem wam szał normalnie .. od rana dzisiaj latam, albo sklep, albo sprzątanie i w sumie dopiero koło 19 byłam w domu i co ...? ledwo mnie w pachwinach coś boli :D buhehe wczoraj prawie nic nie robiłam to mnie kuło gdzieś w okolicach szyjki tak że mnie zgięło w pół , poskakałam na piłce, macica się rozluźniła i cisza xD także wiecie ta piłka to jest dobra ale w czasie porodu :D a nie przed bo teraz to ona powoduje odprężenie macicy i wyciszenie skurczy :P

Bosszzz dziewczyny z jednej strony fajnie że ciągle się jaracie powrotem męża ale z drugiej strony pewnie ciężko wam jest na co dzień.

• Tami Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla- jezuuuuu ile ja bym dała zeby mieć takie podejście co ty. Dla mnie oczekiwanie to jest męczarnia.... Moze przyjdzie mi to z czasem. Moze przez hormony tak zle to znoszę teraz.....

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy mi sie po urodzeniu dziecka nie przestawi. Bo jak bede musiala sobie sama radzic z jakimis problemami z dzieckiem to moze byc roznie.

Jak tam sie dzis czujecie? Ktora jedzie na porodowke?:D

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, ja mam dokładnie tak samo! Są dni, że robię masę rzeczy, a są dni że umieram :D

Ailla ja bym chętnie pojechała gdyby tylko cokolwiek się zaczęło :D

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest straszne... każdy dzień to niewiadoma...
    już moją mamę wszyscy pytają czy urodziłam xD ...

Haha no właśnie, a tu nic cisza :D coś czuje że do TP będę się męczyć

• paola89 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze teraz na koniec zaczęłam trochę puchnąć, niby nie widać tego aż tak ale czuje a pierścionek już muszę wpychać na palec :P

• kasza Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj spokój, wczoraj dzwoniła do mnie babcia a nie moglam odebrac, oddzwonilam po godzinie a babcia do mnie: "myslalam ze moze w szpitalu juz jestes i rodzisz skoro nie odbierasz" :D
    Ja serio już się pogodzilam z tym ze urodzę nawet po TP, ale przecież wiele nie zostało :) chociaz... mam nadzieję ze genetycznie po mamie urodzę tydzień przed :D (zarówno ja jak i brat wyskoczylismy tydzien przed TP) :)

Ja od jakiegoś czasu mam tak napuchniete kostki że zajęłam pierścionek i obrączkę bo do porodu miec nie można a na pewno nie udałoby się ściągnąć... wolałbym uniknąć rozcinania biżuterii :P

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, zazdroszczę wam dziewczyny ze jestescie juz na finiszu :) mi sie ciągnie ta ciąża troche.... Jestem tak ciekawa dziecka ze uwazam, ze 9 miesięcy to stanowczo za duzo :P

atdcclb1ukdkpfkx.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza, do mnie wczoraj nawet koleżanka napisała że trzyma kciuki a ja do niej że jeszcze nie rodzę , odpisała mi: a to w szpitalu nawet nie jesteś? :P ehh wszyscy myślą że na nasze zawołanie dzieci wyjdą :P

no to może u Ciebie też coś ruszy wcześniej :)

Pewnie że szkoda przecinać , dobrze zrobiłas :)

Tami do 30 tc było ok , czas mi zleciał mimo że byłam od początku na l4 a po 30 to jakiś koszmar. Poza tym już Wam dziewczyny też dużo nie zostało :) przeleci nawet nie będziecie wiedzieć kiedy .

• kasza Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, po 30 tc czas leci jak szalony :)

Paola a może uda nam się wcelować w ten sam dzień :D

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko juz o 3 tyg starsze niż wynika z tc ktore wyliczył mi na poczatku lekarz, to moze i wcześniej urodzę :D fajnie by było :) dawajcie laski relacje jak juz będziecie po wszystkim. Moge do upadłego słuchać opowieści koleżanek o ich porodach :D

atdcclb1ukdkpfkx.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciągnie to się dopiero jak się usłyszy: ciąża donoszona, można rodzic:D a po 35 tc marzysz zeby dzieciątko ważyło to 2500 gr i się śpieszylo mu na świat:D haha, jeszcze dwa tyg i bede krzyczec na swoja:p

Kobiety to jednak sa dzielne. Najpierw czekamy na 2 kreski, potem na koniec ciazy, potem na drugie i ciagle czekamy i czekamy, na chlopow, bez ustanku. Ech!

1usavcqgvf430wyj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza no to wesoło by było jakby w ten sam dzień się zdecydowały :P

Tami nie sugeruj się pomiarami :) i tak liczy się TP z OM
    Nawet tych drastycznych możesz słuchać ? :)

No właśnie , Ailla masz rację , od dwóch kresek do końca życia jeszcze stres , żeby najpierw zajść , żeby płód dobrze się rozwijał , potem poród i tak do starości :P ehhh straszne :D

• kasza Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Macie rację! A czy uda się zajść, a kiedy dwie kreski. A żeby przetrwać 1 trymestr, a żeby na genetycznym było ok, potem na ppołówkowym... a czy się rusza, a czy nie za mocno a czy nie za słabo. A kiedy poród, a czy bez komplikacji, a żeby zdrowe. A później a żeby się nie zadławiło, a czy główka dobrze trzymana. I bioderka. A czy dobrze karmię. A to gorączka a to szczepienia. A to kiedy chodzić zacznie a kiedy mówić. Ehhh i tak caaaaałe życie :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha a potem a to żeby miała dobrego męża i niczego w życiu nie brakowało :D a na koniec najlepsze NO TO KIEDY TE WNUKI :D

• kasza Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha właśnie :D małe dzieci - mały problem, duże dzieci - duży problem :D

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ