Przyszłe mamy rocznik 89'
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja myslalam ze mi sie juz wczoraj cos zaczelo dziac, takie akcje skurczowo jelitowe mialam, ze juz normalnie zaczelam panikowac. Wiem juz ze jak sie rozkreci zapare tygodni to oszaleje ze strachu:p bylam zielona i blada na przemian.
Gratuluje postepow, oby tak dalej! -
Dzisiaj wieczorem widzę się z położną , a rano byłam już na pobraniu krwi bo coś mnie stopy swędzą mam nadzieję że to nei ta cholestaza ciążowa
Ailla, ja miałam taką samą sytuację ale wszystko ucichło , dobrze jakby córcia jeszcze u Ciebie w brzuszku zaczekała , odpoczywaj dużo.Nasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
I ja miewałam takie akcje
Teraz nie zwracam na to uwagi i boję się, że przegapię te pierwsze skurcze i pojadę do szpitala w mega bólach
Paola, ja dziś się z moją zdzwaniam i będziemy się widzieć dziś/jutro.
A to tak na koncowce moze się pojawić to świństwo?Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda..
-
Kasza, podobno nie da się pomylić TYCH skurczy z innymi ;P okaże się już niedługo
O to ciekawe co położna Ci powie
Ja koło 18 będe się widzieć z moją , jak mi powie że nic nie ruszyło to oszaleję
No własnie nie wiem jakiś czas temu dłonie swędziały ale przeszło , teraz znowu stopy ale nie od podeszwy tylko tak w okolicach kostek więc może to od suchej skóry (chociaż codziennie się smaruje) albo od opuchnięcia .. zobaczę co to tam wyjdzie , w nocy spałam przez to ze 3 hNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
bardziej spać mi nie daje swędzący brzuchol ale tam rozstępy mi się robią więc raczej nic nie poradzę
mam nadzieję że jednak to nie te choróbsko bo by mnie chyba musiał ciąć nie wybaczyłabym sobie gdyby młodej się coś stało .
Byle do 16 , potem będe męczyć labkaNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
tylko ALP mam podwyższone ale czytałam na necie że ponoć tak jest pod koniec ciązy , więc teoretycznie jest ok, jednak rozmawiałam z ginem i kazał przyjść po jakieś tabsy . Położna zapewniła mnie że do TP urodzę nie pytałam skąd taka pewność , zakładam że będzie grzebać tam żeby już ruszyło a rozwarcie na 3 cm więc niewiele ruszyło od ostatniej wizytyNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r.
-
Ja wizytuje 11 dopiero, ale niepokoją mnie upławy bardziej wodniste niż ostatnio, zaczęłam zastanawiać sie czy to nie wody:/
No rzeczywiscie troche malo, ale usg jest niestety obarczone 300 g bledem -/+. Wiec do konca nie wiadomo co tam siedzi w srodku:) ponoc warto pojsc prywatnie tylko na usg samo, na mega specjalistyczny sprzet, bo lekarze czesto maja mocno nadwyrezone praca te urzadzonka:D ale w sumie lepiej zeby rozwijal sie pawidlowo z mniejsza waga, niz mial 4500 g jak bedziesz rodzic, bo to sa ciezkie porody:/ -
U mnie upławy standardowe,jak narazie niezmienne w konsystencji w zasadzie od początku ciąży..
Wiadomo - nic przyjemnego rodzić 4,5 kg klocka ale troszkę się zmartwilam tym słabym przyrostem - do tej pory szedł ładnie razem ze średnią krajową - liczyłam ze na tej wizycie bedzie miał ok 2800g, a tu 2200g.. No ale cóż - niech sobie będzie maleńki - byleby zdrowy..