Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przyszłe mamy rocznik 89'
Odpowiedz

Przyszłe mamy rocznik 89'

Oceń ten wątek:
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie witamy i służymy pomocą. Co do kp to zależy od organizmu, rodzaju porodu i najbardziej od dziecka czy trafi się mega ssak czy też bedzie potrzebowal nauki. Po czasie mogę powiedzieć że jakkolwiek się nie przygotujesz to rzeczywistośc wszystko zweryfikuje :)

A czas tak leci że sama jestem w szoku.
    Ale jak patrzę ciężarne to z wielką radością myślę ze jeszcze raz marzy mi sie ten stan z drugą dzidzią :)

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Ursa_Major Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ze Śląska :)
    Imię już wybrane - będzie Leszek :)
    Dziwny okres mam teraz - jeszcze nie czuje ruchów dziecka a czuje się już bardzo dobrze. Aż czasami zapominam, że jestem w ciąży :)
    Pamiętacie kiedy poczułyście ruchy waszych dzieci? :)

Termin - 21.09.17 - Będzie Leszek ! :)
  • kasza Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok 18 tygodnia takie lekkie muśnięcia, ok 21 tygodnia mąż czuł po położeniu ręki na brzuchu :)

Niuniusia kurcze mam wrażenie że na wiosnę jest jakiś wysyp :D aż tęsknię za tym stanem :)

Niuniusia lubi tę wiadomość

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchy tak samo, poczułam ok17-18 tydzień a po 20 mąż czuł pod ręką. Ale nie martw sie te ruchy na początku były nieregularne i czasem tez miałam obawy czt moje dziecko jest w tym brzuchu na pewno, bo pół dnia nie czułam ruchów, brzuch mały i czulam sie swietnie. To potem pokazala mi kopniaki, jak sie rozkrecila to ruszala się cały czas co chwila.

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza też mi się ciężarne w oczach dwoja i troją na spacerach :)

kasza lubi tę wiadomość

• Ursa_Major Znajoma

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja patrzę po swoich znajomych to mnóstwo lasek w ciąży, albo dopiero co urodziło :) taki wiek już chyba :D
    Ja czekam spokojnie w takim razie na pierwsze muśnięcia, jutro kończę 16t tydzień więc z każdym dniem coraz większe szanse :D

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

stwierdziłam, że też się tu zamelduję. W końcu też jestem z rocznika 89 ;)

W końcu po 3 latach starań udało Nam się ujrzeć II kreseczki. Pamiętam to jak dziś
    : 7 listopad, 30dc, 10dpo... Byłam wtedy przed nocką a akurat przyszły mi zamówione sikańce. Bum... II kreski a dzisiaj już rozpoczęty 26tc <3
    Termin mam na 21 lipiec ale wcale się nie obrażę jak Niki wyjdzie pod koniec czerwca ;)
    Tak, spodziewam się córeczki Nikoli ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • Ursa_Major Znajoma

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Cześć dziewczyny :)

stwierdziłam, że też się tu zamelduję. W końcu też jestem z rocznika 89 ;)

W końcu po 3 latach starań udało Nam się ujrzeć II kreseczki. Pamiętam to jak dziś
    : 7 listopad, 30dc, 10dpo... Byłam wtedy przed nocką a akurat przyszły mi zamówione sikańce. Bum... II kreski a dzisiaj już rozpoczęty 26tc <3
    Termin mam na 21 lipiec ale wcale się nie obrażę jak Niki wyjdzie pod koniec czerwca ;)
    Tak, spodziewam się córeczki Nikoli ;)

gratulacje Kochana!!! :) wszystkiego dobrego dla Ciebie i dzidzi :)
    Ja dzisiaj dopiero 17 tydzień, jakoś to wszystko strasznie powoli idzie do przodu :D

Anga1989 lubi tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mi mija bardzi szybko :) na poczatku nie mogłam się doczekać wizyty a potem kolejnej a teraz to tak szybko mija, że aż jestem w szoku :) możliwe, że codziennie czuje mała i jakaś spokojniejsza jestem :)
    Nie ukrywam, że chciałabym już przynajmniej koniec czerwca :)

l22nhdgen92nqanl.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym też jestem ze Śląska ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • Ursa_Major Znajoma

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    A tak poza tym też jestem ze Śląska ;)

super! a zdecydowałaś już gdzie będziesz rodzić?
    Mi najgorzej mijał 1 trymestr, styczeń i luty miałam wrażenie, że trwają 16 tygodni a nie 8 :D W marcu trochę przyśpieszyło, może jak poczuję już dziecko to będę spokojniejsza i jakoś szybciej to wszystko. Na wiosnę/ w lecie czas zawsze jakoś przyśpiesza :)

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa_Major wrote:
    super! a zdecydowałaś już gdzie będziesz rodzić?
    Mi najgorzej mijał 1 trymestr, styczeń i luty miałam wrażenie, że trwają 16 tygodni a nie 8 :D W marcu trochę przyśpieszyło, może jak poczuję już dziecko to będę spokojniejsza i jakoś szybciej to wszystko. Na wiosnę/ w lecie czas zawsze jakoś przyśpiesza :)

Ja u siebie w mieście będę rodzić czyli w Tychach, w dodatku moja ginka pracuje w tym szpitalu :)

l22nhdgen92nqanl.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co u Was??:) u nas raczkowanie pełną parą,siedzenie i chodzenie przy meblach.Mieliśmy tez pierwszą gorączkę i zapalenie migdalkow :/ Jak Wasze bobaski?:) Jak majoweczka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 13:26

• kasza Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! U nas to samo :D jestem przerażona :D już nawet rzadko upada z tego wstawania... leży to tylko jak spi!
    Poza tym nowość, jak mnie zobaczy a jest marudna to woła "mamamamamamama" :D i śmiesznie potwarza (nie zawsze oczywiście) za nami "tata" "baba", ale "mama" jeszcze nie wychodzi :)

Niuniusia współczuję choroby :( skąd to się przypałętalo?

My od dwoch dni w nowym mieszkaniu :) nieźłe zamieszanie było i jest...

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nie odzywalam się bo od marca jeździmy po szpitalach :/. Kinia jest po operacji wycięcia guza. W marcu miałyśmy umówione kanaliki, dwa dni później przez przypadek dowiedzieliśmy się ze ma guza. Szpital, diagnostyka, czekanie na operację, w międzyczasie goraczka i katar po kolana , operacja, a teraz czekamy na wynik histopatologiczny. Ehh myślałam o Was ale nie miałam nawet czasu i siły zajrzeć. Poza tym Kinga super się rozwija, siada już od marca, raczkowac zaczęła w kwietniu, cos tam gada ale po swojemu. To tak na szybko i w mega skrócie .

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • kasza Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju no coś Ty! Biedna malutka :( i biedni Wy :( gdzie tego guza miała? Kochana na pewno wszystko jest już dobrze i wynik na który czekacie tylko to potwierdzi! Bardzo współczuję...

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpisane ma guz nadnercza, ale dokladnie był w otrzewnej za nerką i przy kręgosłupie , trzymał się na trzech zrostach, na rezonansie i usg wyglądało to trochę inaczej niż podczas operacji. Eh mam nadzieję że już najgorsze za nami :(

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • kasza Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boże biedna malutka :( mam nadzieję że już po wszystkim! Teraz będzie już tylko lepiej, wierzę w to!

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola bardzo mi przykro, ale dobrze że jesteście juz po operacji. Wszystko już musi byc dobrze. Przykre, że coś takiego spotyka takich maluszków :(( dawaj znać w wolnej chwili jak Kinia się czuje.

Ps. Kasza cieszę się że już mieszkacie u siebie, super uczucie sami na swoim no nie :)

• kasza Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie jest super, chociaż jeszcze nie wszystko jest gotowe :P ale dajemy radę :)

Niuniusia lubi tę wiadomość

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ