Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr ruchy maluszka
Odpowiedz

ruchy maluszka

Oceń ten wątek:
  • agi88 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zastanawiam czy wszystko jest ok. Otóż jestem już w 20t4d i nadal nie wyczuwam ruchów dzidzi. Raz wydaje mi się dała o sobie znać w sylwestra, ale od tamtego czasu czasu nic się nie dzieje. Dodam że jest to moja pierwsza ciąża i mam troszkę tuszy. Czy może to mieć wpływ na odczuwanie ruchów dzidzi???

ckaiskjoo29j6f91.png

relgcwa165pw8251.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to ma wpływ. Dodatkowo np. łożysko na przedniej ścianie macicy również. Jesteś jeszcze w okresie kiedy te ruchy powinny sę pojawić, więc spokojnie na nie czekaj. Na pewno lekarz na nastepnej wyzycie zapyta cię o to czy już czujesz. Więc mu powiesz. Ale na usg będzie widać czy wszystko jest ok:) A na pewno jest;)
    Ja też mam te wszystkie czynniki co ty plus łóżysko z przodu i wiem,że jeszcze mogę trochę poczekać;)

agi88 lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zacznę 20 tydzień w piątek i też cisza.Również wydawało mi się,że czułam takie delikatne smyranie w okolicach świąt i sylwestra,a potem już nic.Dodatkowo od sylwestra nie mogę się doleczyć z przeziębienia,przejdzie mi katar,to gardło,skończy się gardło-już kaszel czeka,na koniec wywaliła opryszczka,ech.W środę idę sprawdzić,czy wszystko ok u małego,jednak wiem,że w tym czasie ruchów jeszcze może nie być lub mogą być bardzo nieregularne,np.pokazać się na dwa dni a wyciszyć na tydzień.
    Kiedy masz teraz wizytę u lekarza?

• MartaM27 Debiutantka

Wysłany: 6 stycznia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od 17 tyg wyczułam ruchy dzieciątka, ale jest to sporadyczne, raz rano a raz wieczorem, mam nadzieje, że im dalej tym będę częściej czuła.

MartaM27
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierwsze motylkowanie poczulam ok 17 tc, a póżniej 3 tygodnie ciszy! Teraz maluszka coraz częściej czuję, ale tez bez jakiś szaleństw:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze ruchy poczułam na początku 17 tygodnia, potem chwilę cisza i znów. Tylko naprawdę trzeba się "wczuć" żeby wiedzieć że to właśnie to. Również mam łożysko na przedniej ścianie macicy. To moja druga ciąża.

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez lozysko na przedniej scianie i z tych chudych chudych rozmiarow 0 to raczej nie jestem ;;--))), ale czuje juz elegancko od 3 tyg plus teraz co dzien po kilka razy wiec nei mam pojecia od czego wyczuwanie zalezy. super, super, przewspaniale uczucie
    moja kolezanka ktora jest z kolei b. szczupla dopiero kolo 20 tyg poczula ruchy, wczesniej w 19 tyg to bylo takie przelewanie sie w brzuchu, bąbelkowanie
    f2w39n73qolnajph.png

Anielka27 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Justyska 235 Nowa

Wysłany: 8 stycznia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja od 17 tygodnia czułam ruchy dziecka teraz jestem w 24 tygodniu i kopie bardzo:)

justynia!
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam, że nie czuję ruchów dziecka, a okazało się, że czuję, tylko nie wiedziałam, że to są ruchy!

Byłam dziś na badaniu połówkowym, widziałam na monitorze kiedy syn kopał i dokładnie w tym samym momencie czułam pukanie. Było to tak subtelne i delikatne, że do tej pory nie postrzegałam tego jako stuprocentowe ruchy, a jednak, synchron w czasie usg był :). Dodatkowo bardziej wyczuwalne, bo głowica przyciskała brzuch. Uspokoiłam się teraz, a więc to subtelne bąbelkowanie do tej pory to faktycznie było moje dziecko :).

A ktoś mi kiedyś powiedział - jak zaczniesz czuć ruchy, to nie będziesz miała żadnych wątpliwości, że to to - bzdura!

magdalena, xAliceex, Nelly, AiCha4811 lubią tę wiadomość

• Nina2301 Nowa

Wysłany: 8 stycznia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem w 16 tyd ciazy i 5 dni , jak narazie nie czuje zadnych ruchow maluszka ale juz sie nie moge doczekac , jestem bardzo drobna i podobno takie dziewczyny szybciej odczuwają ruchy dzidziusia hmm ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2014, 18:40

• aNiLewe Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie bo poki te bulgotki nie sa bardzo wyrazne pewnie ciezko stwierdzic czy to gazy czy jakies inne zariowania w jelitach czy jednak maluszek.

zazdroszcze i gratuluje

Nina2301 lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja się wypowiem pierwsze smyranie poczułam w 17tc ale nie były częste może co kilka dni. wydaje mi się że takie bardzo wyraźne były od 20tc.
    dziewczyny spokojnie każda z nas jest indywidualna:)
    przyjdzie czas na każdą z Was w tym stanie uczymy się cierpliwości non stop nic nie da się przyspieszyć!

dqpri09knl7nzqjn.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj poczułam delikatne pyknięcie od środka :-) i czułam ze to dzidzia- teraz cisza - mam nadzieję że za niedługo będę czuła je codziennie :-)

aNiLewe lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja ruchy poczułam w 18 tyg i w sumie pierwsze dni nie byłam pewna czy to Niunia ale sie nie myliłam ,teraz wali równo,chyba nigdy nie śpi,mam nadzieje że po porodzie będzie grzeczniejsza ;-) no i ciągle mała moja ma czkawke ;-) pare razy dziennie ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie ja z tą czkawką nigdy nie wiem czy to faktycznie czkawka czy ruchy ?

dqpri09knl7nzqjn.png
  • nadia2215 Koleżanka

Wysłany: 13 stycznia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też jeszcze nie czuję ruchów chodż wydawało mi się, że tak jest ale niestety to moje zbulwersowane jelita.

c55f3e3k4voabtmt.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem w 2 ciąży i pierwsze ruchy poczułam 5stycznia rano poczułam kopniecie ze aż się obudziłam :) a teraz czuje lekkie motykowania ale tak sporadycznie , częściej jak po kąpieli leżę w łóżku i mam rękę na brzuszku <3

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam łożysko z przodu. Moja pierwsza ciąża. Czasami wydaje mi sie ze czuję jakieś ruchy, ale nie wiem czy to dzidzia :) w czwartek miałam usg i zapytałam o te ruchy i powiedziałam ze ja to jeszcze nic nie czuję, a lekarka powiedziała ze to nic niepokojącego, ze jeszcze jest na to czas

• mindusia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja równiez jeszcze nie czuje żadnych ruchów, za to pojawiają się u mnie te skurcze hicksa braxtona takie delikatne. A na ruchy wciąz czekam z niecierpliwością

AnULa7 lubi tę wiadomość

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • MartaM27 Debiutantka

Wysłany: 14 stycznia 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ruchy czuje od 17 tyg a jestem teraz w 19 tyg, od 2 dni czuje jakos tak słabiej, kiedy jest powód do niepokoju? czy cos sie może stac jak kilka dni sie nie czuje ?

Idia lubi tę wiadomość

MartaM27
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ