Tycie w drugim trymestrze
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w 15 tyg na razie nie przytylam, nawet chyba kilo na minusie, brzuszek powoli wylazi i piersi "spuchly". teraz pewnie sie zacznie waga na plus bo apetyt wrocil ale akurat tylko na slodycze w dodatku 2 tyg leze nie wiem czy nie poleze dluzej...ehh martwi mnie w sumie nie tyle waga bo to mozna zrzucic ale te koszmarne rozstepy jak przytylam w okresie dojrzewania to mi sie porobiło cholerstwo wiec pewnie mam sklonnosci.
obecnie skora sie ze mnie sypie^^ a smaruje sie zawsze wieczorem... -
Jak tam u was tycie dziewczyny ? Ja mam problemy żołądkowe, po wielu rzeczach boli mnie brzuch, żołądek,mdli mnie (kiedy zaczyna boleć brzuch) do tego dochodzi niestrawność i aż mnie skręca. czy któraś z was też tak ma ? nie wiem czemu tak nagle się stało, ale zamiast tyć waga spada
-
nick nieaktualnyJa tak mam...bole żołądka nie do zniesienia...czasem jak cos zjem,to mi przechodzi,ale wczoraj jakos nie przeszli...do tego wiecznie wzdęcia,czasem mnie mdli...masakra..
Ostatnio jadłam ogórki kiszone i wcale mnie nie mdliło...z żołądkiem tez bylo lepiej,wiec moze i Tobie pomoże... -
Ja tak mam czasem, ostatnio zjadlam pestki dyni i popilam kefirem, myślałam, że się wścieknę tak mi siedziało na żołądku, muliło, jeżdziło po brzuchu... Raz mi coś nie szkodzi za chwilę szkodzi już nie wiem co jeść. ogólnie apetyt mam słaby no chyba, że na słodkie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja miedzy wizytami w 18 tyg a 20 tyg przytylam ponad pół kilo, a polozna powiedziala ze teraz pojdzie jeszcze szybciej
od poczatku ciąży ponad 4 kg na plusie, teraz juz pewnie parwie 5kg w 21 tyg. ale sporo mi w piersi poszlo, brzuch dopiero od ok 19-20 tyg zaczął wyglądac jak ciażowy:) -
nick nieaktualnyJa na 1 wizycie w lutym (5tc) wazylam 49,8 kg,
Na ostatniej wizycie 6 maja (17tc) wazylam 49,4 kg.
Takze juz wyrownalam wage i bedzie tylko rosla ;P
Dziewczyny, wazycie sie rano, wieczorem? W ubraniach, bieliznie? U gina zawsze w ubraniach i moja Pani dr nie odejmuje jakby tej wagi ubran. -
nick nieaktualnyw domu zawsze rano po porannej toalecie i w bieliźnie
u lekarza wiadomo jak to wygląda, ale co dziwne moja waga wskazuje więcej niż tamta o jakieś 0.5kg- ciekawe
U mnie wyraźny brzuszek, zaczął być od 14tyg, tak jak w poprzednich ciążach.
Moja koleżanka do 7mc nic nie zdradzała bo i nie było widać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 08:15
-
nick nieaktualnyU mnie coraz lepiej...Jak mnie gin zważył na pierwszej wizycie bylo 58,5kg,to byl jakos 7tydzien.
Caly pierwszy trymestr stalam w miejscu,pod koniec ruszyło do 60,4 kolejna wizyta 60,4. Tydzień pozniej 61, teraz juz 62,5...a przez ciąża miałam zwykle 57-57,5kg... W ekspresowym tempie to leci,ze aż strach...A nie jem za dwóch... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKliknij, aby rozpocząć wpisywanie wiadomości a jem na pewno więcej,niż jadłam...Bo wcześniej,to ja nic nie jadlam:D Teraz jem,ale normalnie jak zdrowo odżywiający sie człowiek No musze jeść,nie mam wyjścia..
Teraz mam wszystko obrócone do góry nogami..Zmienilo sie jedzenie,zmieniła sie aktywność...cale życie mi sie zmieniło..ale...WARTO
Ale czasem mam ochotę na zupkę chińską..taki barszczyk uwielbiam...Zjadlam juz trzy od poczatku ciąży i zawsze mam troche wyrzuty sumienia.. -
Dziewczyny ja też mam bzika na punkcie tycia;-| przez to ze jestem na zwolnieniu praktycznie sie nie ruszam bo mam się oszczedzac a do tej pory byłam bardzo aktywna i załamuje się.... do niedawna nie tyłam a teraz zaczyna się i nie wiem czy nie za szybko, boje sie ze jem za duzo potem tego nie zgubie kiedyś miałam problemy z wagą;-|
a jednoczesnie wiem ze kobiety w ciąży wyglądają pięknie tylko do siebie jakos tego nie moge odnieść;-(4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍
01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
3tygodniowe indukowanie poronienia
zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
niedoczynność tarczycy
tyłozgięta, zrotowana macica
05.2021 poronienie 6tc
STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito -
nick nieaktualny