Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Tydzień, a płeć :)
Odpowiedz

Tydzień, a płeć :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wracał właśnie z USG genetycznego, 12+4 i lekarz pokazał nam, że coś sterczy... jednakże widzę, że tak naprawde sterczy i u chłopczyka i dziewczynki na tym etapie ciąży więc chyba raczej nie ma się co jeszcze nastawiać, prawda?

• Milaaa Znajoma

Wysłany: 1 grudnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszczse trochę szybko na określenie płci, ale podobno chłopczyka łatwiej rozpoznać niż dziewczynkę:)

Jestem szczesliwa....
  • olis88 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja moze sie juz jutro dowiem :D

[f2w3j44jq3nsvz6c.png
    c55fs65glanu4ez2.png

• dziks_power Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi powiedział wczoraj że dzidzia jeszcze mała i niestety układa się tak że trudno zobaczyć, ale chyba na 70% dziewczynka, szczerze to trochę mi było przykro bo wiem jak bardzo mojemu mężowi zależy na chłopcu (chciał dać imię po zmarłym tacie), za 2 tyg ma mi potwierdzić, może coś się jeszcze zmieni. U kuzynki do 7 miesiąca miała być dziewczynka a okazało się inaczej. Zawsze chciałam mieć synka i córeczkę. Planujemy jeszcze na pewno jedno, a może i dwójkę wiec zawsze jest szansa. ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 15:33

relgh371zl7nd975.png
  • justi87 Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my byliśmy na usg 29 list, pierwszy dzień 22 tyg. i okazało się że chłopczyk :D będziemy mieli synka- Adasia :* jak usyłyszałam że boy to az mi śię łęzki zakręciły z radości w oczach, tak samo pewno byłoby jakby dziewczynka, ale chłopak długo oczekiwany był w mojej rodzinie, ja mam 2 siostry, siostra też ma córeczke a tu synuś :) przeszczęśliwi jesteśmy, mąż też dumny aż mu musiałam drina zrobić :D

f2w33e3kd6yzqt0y.png
  • Catyyy Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziks_power nic nie jest jeszcze przesądzone :) Moja koleżanka, żeby się jeszcze upewnić poszła 5 dni przed porodem na ostatnie USG i zapewniali ją, że będzie dziewczynka. Jak urodziła i powiedzieli jej, że to chłopiec była w szoku. Była przygotowana na dziewczynkę. Także nie ma co się przejmować jaka będzie płeć, najważniejsze, aby dzidzia urodziła się zdrowa. Czy chłopiec, czy dziewczynka - oboje będziecie szczęśliwi.
    Pozdrawiam cieplutko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 16:43

relgh371atn0vk9b.png
  • Catyyy Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justi87 gratulacje :D Świetny wybór imienia dla chłopczyka ;) Jak u mnie będzie chłopczyk to też będzie nosił to piękne imię Adaś :D

relgh371atn0vk9b.png
  • olis88 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bylam wczoraj 15+1 wg usg i bedzie chlopiec! Antenka sterczala w gore i jajeczka byly. Od poczatku czulam, ze bedzie chlopak! Ah ta matczyna intuicja ;)

[f2w3j44jq3nsvz6c.png
    c55fs65glanu4ez2.png

• Eli Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FEX wrote:
    Ja wracał właśnie z USG genetycznego, 12+4 i lekarz pokazał nam, że coś sterczy... jednakże widzę, że tak naprawde sterczy i u chłopczyka i dziewczynki na tym etapie ciąży więc chyba raczej nie ma się co jeszcze nastawiać, prawda?

U nas na tym etapie tez mowil, ze cos sterczy, a wczoraj w 17 tyg okazalo sie, ze bedzie dziewczynka :) Tatus juz szaleje na punkcie cory, zreszta podobne jak mamusia. Bylismy pewni, ze bedzie Aleksander, wiec Bobas zrobil nam niespodzianke :) Slyszalam tez o przypadkach gdzie lekarze do konca mowili, ze dziewczynka a rodzil sie chlopiec i odwrotnie, ale mamy nadzieje ze u nas juz mala niunia zostanie :) Zreszta najwazniejsze zeby dzidzius byl zdrowy a kochac bedziemy tak samo mocno :D

Truskaweczka250, Mysia 15 lubią tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Papcia Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olis88 wrote:
    A ja bylam wczoraj 15+1 wg usg i bedzie chlopiec! Antenka sterczala w gore i jajeczka byly. Od poczatku czulam, ze bedzie chlopak! Ah ta matczyna intuicja ;)

Dokładnie! U mnie było podobnie - od początku czułam, że będzie chłopak :) na ostatnim USG 3 tyg. temu lekarz stwierdził, że nie widzi "oznak męskości", ale że mogą się jeszcze ujawnić, bo dzidziuś od początku zaciskał nóżki, nie chciał pokazać co ma... no i dzisiaj w pełnej okazałości zobaczyliśmy na USG, że nasze maleństwo jest jednak 100% mężczyzną :D podobno pomyłki zdarzają się tylko w jedną stronę - jeśli na USG wychodzi dziewczynka to może się chłopczyk urodzić. Osobiście nie słyszałam, żeby było na odwrót :)

Co ciekawe, mój M. mówił od dawna o chłopcu, ale od tego USG 3 tyg. temu do brzuszka zwracał się "Karolinka" i dzisiaj był jakby troszkę zawiedziony, że jednak będzie synek... ;)

Tak jak piszecie Dziewczyny, nie ważne "co/kto", najważniejsze, żeby było zdrowe i tego się trzymajmy! :)

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png
  • olis88 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wlasnie ze 2 dni temu uslyszalam, ze kolezanki szwagierka miala miec chlopca. Kupili wszystko chlopiece, a tu w 7 mcu okazalo sie, ze dziewczynka. Urodzila sie tydzien temu :) ciekawa jestem co mi gin powie za 1.5 tygodnia :P

[f2w3j44jq3nsvz6c.png
    c55fs65glanu4ez2.png

• dziks_power Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w środę polówkowe więc zobaczymy. Mama z ciekawości robiła mi takie wróżenie nad brzuchem (bo to stara czarownica :p) i mówi że dziewczynka ale kolejny będzie syn. No zobaczymy. Na razie mam problem z imieniem bo nic mi się z damskich nie podoba.

relgh371zl7nd975.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 13:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 13:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w 13 tyg. nie było pewności co do płci.

• zgredka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedziano wczoraj, ze dziewczyna..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nejsi88 Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabinet prywatny 20tydzien,córka

5 tydzień ciąży:)jeszcze nie poznałam,ale się zakochałam:)
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja z moim synkiem nie wiedzialam do 8 miesiaca czy bedzie chlopak czy dziewczyna kolezanka ostatnio miala urodzic syna a byla dziewuszka :P

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • dziks_power Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będzie dziwuszka na 100%

Magic lubi tę wiadomość

relgh371zl7nd975.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a czy jest szansa na dziewczynkę jak do zapłodnienia doszło po owulacji?? tzw jajeczko już się wykluło i sobie czekało na plemniki (wtedy też mieliśmy przytulanko (potwierdzone monitoringiem), liczę bardzo na dziewczynkę ale w tej sytuacji chyba będzie chłopiec co nie??

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ