X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Tydzień, a płeć :)
Odpowiedz

Tydzień, a płeć :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wracał właśnie z USG genetycznego, 12+4 i lekarz pokazał nam, że coś sterczy... jednakże widzę, że tak naprawde sterczy i u chłopczyka i dziewczynki na tym etapie ciąży więc chyba raczej nie ma się co jeszcze nastawiać, prawda?

• Milaaa Znajoma

Wysłany: 1 grudnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszczse trochę szybko na określenie płci, ale podobno chłopczyka łatwiej rozpoznać niż dziewczynkę:)

Jestem szczesliwa....
  • olis88 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja moze sie juz jutro dowiem :D

[f2w3j44jq3nsvz6c.png
    c55fs65glanu4ez2.png

• dziks_power Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi powiedział wczoraj że dzidzia jeszcze mała i niestety układa się tak że trudno zobaczyć, ale chyba na 70% dziewczynka, szczerze to trochę mi było przykro bo wiem jak bardzo mojemu mężowi zależy na chłopcu (chciał dać imię po zmarłym tacie), za 2 tyg ma mi potwierdzić, może coś się jeszcze zmieni. U kuzynki do 7 miesiąca miała być dziewczynka a okazało się inaczej. Zawsze chciałam mieć synka i córeczkę. Planujemy jeszcze na pewno jedno, a może i dwójkę wiec zawsze jest szansa. ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 15:33

relgh371zl7nd975.png
  • justi87 Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my byliśmy na usg 29 list, pierwszy dzień 22 tyg. i okazało się że chłopczyk :D będziemy mieli synka- Adasia :* jak usyłyszałam że boy to az mi śię łęzki zakręciły z radości w oczach, tak samo pewno byłoby jakby dziewczynka, ale chłopak długo oczekiwany był w mojej rodzinie, ja mam 2 siostry, siostra też ma córeczke a tu synuś :) przeszczęśliwi jesteśmy, mąż też dumny aż mu musiałam drina zrobić :D

f2w33e3kd6yzqt0y.png
  • Catyyy Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziks_power nic nie jest jeszcze przesądzone :) Moja koleżanka, żeby się jeszcze upewnić poszła 5 dni przed porodem na ostatnie USG i zapewniali ją, że będzie dziewczynka. Jak urodziła i powiedzieli jej, że to chłopiec była w szoku. Była przygotowana na dziewczynkę. Także nie ma co się przejmować jaka będzie płeć, najważniejsze, aby dzidzia urodziła się zdrowa. Czy chłopiec, czy dziewczynka - oboje będziecie szczęśliwi.
    Pozdrawiam cieplutko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 16:43

relgh371atn0vk9b.png
  • Catyyy Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justi87 gratulacje :D Świetny wybór imienia dla chłopczyka ;) Jak u mnie będzie chłopczyk to też będzie nosił to piękne imię Adaś :D

relgh371atn0vk9b.png
  • olis88 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bylam wczoraj 15+1 wg usg i bedzie chlopiec! Antenka sterczala w gore i jajeczka byly. Od poczatku czulam, ze bedzie chlopak! Ah ta matczyna intuicja ;)

[f2w3j44jq3nsvz6c.png
    c55fs65glanu4ez2.png

• Eli Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FEX wrote:
    Ja wracał właśnie z USG genetycznego, 12+4 i lekarz pokazał nam, że coś sterczy... jednakże widzę, że tak naprawde sterczy i u chłopczyka i dziewczynki na tym etapie ciąży więc chyba raczej nie ma się co jeszcze nastawiać, prawda?

U nas na tym etapie tez mowil, ze cos sterczy, a wczoraj w 17 tyg okazalo sie, ze bedzie dziewczynka :) Tatus juz szaleje na punkcie cory, zreszta podobne jak mamusia. Bylismy pewni, ze bedzie Aleksander, wiec Bobas zrobil nam niespodzianke :) Slyszalam tez o przypadkach gdzie lekarze do konca mowili, ze dziewczynka a rodzil sie chlopiec i odwrotnie, ale mamy nadzieje ze u nas juz mala niunia zostanie :) Zreszta najwazniejsze zeby dzidzius byl zdrowy a kochac bedziemy tak samo mocno :D

Truskaweczka250, Mysia 15 lubią tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Papcia Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olis88 wrote:
    A ja bylam wczoraj 15+1 wg usg i bedzie chlopiec! Antenka sterczala w gore i jajeczka byly. Od poczatku czulam, ze bedzie chlopak! Ah ta matczyna intuicja ;)

Dokładnie! U mnie było podobnie - od początku czułam, że będzie chłopak :) na ostatnim USG 3 tyg. temu lekarz stwierdził, że nie widzi "oznak męskości", ale że mogą się jeszcze ujawnić, bo dzidziuś od początku zaciskał nóżki, nie chciał pokazać co ma... no i dzisiaj w pełnej okazałości zobaczyliśmy na USG, że nasze maleństwo jest jednak 100% mężczyzną :D podobno pomyłki zdarzają się tylko w jedną stronę - jeśli na USG wychodzi dziewczynka to może się chłopczyk urodzić. Osobiście nie słyszałam, żeby było na odwrót :)

Co ciekawe, mój M. mówił od dawna o chłopcu, ale od tego USG 3 tyg. temu do brzuszka zwracał się "Karolinka" i dzisiaj był jakby troszkę zawiedziony, że jednak będzie synek... ;)

Tak jak piszecie Dziewczyny, nie ważne "co/kto", najważniejsze, żeby było zdrowe i tego się trzymajmy! :)

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png
  • olis88 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wlasnie ze 2 dni temu uslyszalam, ze kolezanki szwagierka miala miec chlopca. Kupili wszystko chlopiece, a tu w 7 mcu okazalo sie, ze dziewczynka. Urodzila sie tydzien temu :) ciekawa jestem co mi gin powie za 1.5 tygodnia :P

[f2w3j44jq3nsvz6c.png
    c55fs65glanu4ez2.png

• dziks_power Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w środę polówkowe więc zobaczymy. Mama z ciekawości robiła mi takie wróżenie nad brzuchem (bo to stara czarownica :p) i mówi że dziewczynka ale kolejny będzie syn. No zobaczymy. Na razie mam problem z imieniem bo nic mi się z damskich nie podoba.

relgh371zl7nd975.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 13:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 13:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w 13 tyg. nie było pewności co do płci.

• zgredka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedziano wczoraj, ze dziewczyna..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nejsi88 Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabinet prywatny 20tydzien,córka

5 tydzień ciąży:)jeszcze nie poznałam,ale się zakochałam:)
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja z moim synkiem nie wiedzialam do 8 miesiaca czy bedzie chlopak czy dziewczyna kolezanka ostatnio miala urodzic syna a byla dziewuszka :P

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • dziks_power Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będzie dziwuszka na 100%

Magic lubi tę wiadomość

relgh371zl7nd975.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a czy jest szansa na dziewczynkę jak do zapłodnienia doszło po owulacji?? tzw jajeczko już się wykluło i sobie czekało na plemniki (wtedy też mieliśmy przytulanko (potwierdzone monitoringiem), liczę bardzo na dziewczynkę ale w tej sytuacji chyba będzie chłopiec co nie??

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ