X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Tydzień, a płeć :)
Odpowiedz

Tydzień, a płeć :)

Oceń ten wątek:
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Nam w 12 tc lekarka powiedziała, że na 75% chłopak. Ale podobnie jak nojaniewiem podchodzę do tego sceptycznie ;) choć mam przeczucia do co płci:)
    Nie wiedziałam że lekarz wróży wam chłopca

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Magic Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wrozyc to nie wiem czy wrozy ale jak ma sie dobry sprzet i specajlizacje USG to kto wie :) ja ufam jej :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten u którego ja teraz byłam na prenatalnych sprzęt miał pierwsza klasa ale to klinika diagnostyczna wiec muszą mieć dobry sprzęt no ale tak jak powiedział 100 % będzie z kariotypu

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Magic Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to wtedy juz szaleństwo z zakupami ruszy :) baby boom :)

nadulek lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Patrycjus Debiutantka

Wysłany: 30 października 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 17tc i lekarz dopatrzył się dziewczynki ;)

• Justinka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży w 12t1d gin powiedziała że na 70% syn, a później potwierdziła w 17t1d i mamy synka :)
    Wczoraj w 16t5d [wg usg 17t5d] na 100% córka :) mam nadzieję, że się już to nie zmieni :)
    Wszystkie wizyty prywatnie ta sama pani gin :)

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    U mnie w 18tc lekarz powiedział że widzi dziewczynke ucieszyłam się bardzo bo tak czułam od początku ale czekam na połowkowe
    Sarah88 też mam 23 mam nadzieje że nasze dziewczynki zostana dziewczynkami;)
    No i u nas sie sprawdziło na polówkowym lekarz potwierdził dziewczynke;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 17+6 wg usg (według OM 16+4)według słów lekarza na pewno chłopiec. Po cichu jeszcze liczę na pomyłkę, bo marzę o dziewczynce, ale raczej nie ma na to szans. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa dziewczynce może coś dorosnąć z chłopcem gorzej
    większość pomyłek raczej zdarza sie na genetycznym bo jest jeszcze za wczesnie;) choc kto wie;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, no niestety. Chociaz u znajomej całą ciążę miał byc syn a urodziła się dziewuszka. :P Ale to chyba lekarz nie był pewny na 100% w takim razie. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 17 tygodniu -chłopak. Lekarz nie ma watpliwości, ja tez po tym jak wyraźnie zobaczyłam przecinek miedzy nogami na USG.

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Dajana28 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja powiem Wam że dowidziałam się w 17 tyg i 4 dniu :) - chłopiec
    w sumie nie miałam zbyt dużych oczekiwań co do płci jednak byłam ciekawa. dla mnie najważniejsze jest to oby dziecko było zdrowe :)
    mój kochany oczywiście chciał syna - wiadomo pierworodny ;)
    ja chodzę do lekarza państwowego także u niego się dowiedziałam...
    jak się dowiedziałam to od razu pomyślałam o tym że kiedy powiem mojemu będzie zachwycony no i ja też się cieszę choć jakby była dziewczynka nie narzekałabym ;)

lekarka powiedziała "widzę fiutka" a później pokazała mi sikunka między nogami naszego małego ;) i dodała na 99% chłopak ;)

5djy3e3kdjye8eg7.png
    mhsve6ydkn32ruan.png
    ug37e6yd2qv3521w.png
  • paulina_b Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm to widzę że tylko ja mam jakiś nie fart do badań usg. Mam już synka więc wiadomo chciałabym dziewczynkę ale z chłopca też się będę cieszyć ważne aby było zdrowe :) ale niestety do tej pory nie znam płci. Zawsze się ustawia tak że nic nie widać. Teraz w czwartek idę ponownie na usg mam nadzieję że usłyszę co mi w brzuszku zamieszkało :)

f2wl3e5eod41wpzo.png
    nzjd3e3kx5yd7z3q.png
  • Milaaa Znajoma

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lekarz dopiero w 20stym zwrócił uwagę na płeć. Wcześniej nie chciał strzelać- twierdził, że dzidzia jest za mała.
    Tak naprawdę to nawet nie musiał nic mówić bo sama zauważyłam coś między nogami;) mój mąż również;)

Bardzo chciałam mieć dziewczynkę- to było moje marzenie odkąd zaczęłam myśleć o macierzyństwie. Jednego synka już mamy więc tym bardziej chciałąbym dziewczynkę.
    Przyznam szczerze, że jest mi trochę smutno choć wiem, że najważniejsze jest zdrowie to jednak w głębi serca pozostaje taki żal, że już nie będę miała córeczki. Może to dla Was wyda się egoistyczne, ale jest to szczere i nie zmienię tego. Oczywiście kocham moją małą istotkę, która rośnie w moim brzuszku. Choć nigdy nie myślałam o trójce dzieci to gdybym miała pewność, taką 100% że byłaby dziewczynka -zdecydowałabym się na 3 dziecko.

Proszę napiszcie tak szczerze czy któraś z Was też coś takiego czuje. Często czuję sie podle, gdy chodzę smutna i rozmyślam o dziewczynce albo z zazdrością patrzę na inne kobiety, które mają córeczki.Zdaję sobie sprawę, że nie które kobiety w ogóle nie mogą mieć dzieci albo rodzą chorę dzieci i wtedy tym bardziej jest mi źle, że tak myślę. Niestety nie mogę tego zmienić.

Uff cieszę się, że to napisałam jest mi trochę lżej - choć nie było łatwo...
    Proszę nie zbiczujcie mnie...

olis88, nojaniewiem, Andzia 34 lubią tę wiadomość

Jestem szczesliwa....
  • olis88 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaaa a ja Ci powiem, ze podziwiam Cie za odwage! Jest tak wiele tematow, ktorych "nie wypada" poruszac, bo zaraz ludzie sie oburza. A prawda jest, ze kazdy ma prawo miec swoj tok myslenia i nikomu nic do oceniania. A swoja droga o dziewczynke jeszcze zawsze mozna sie postarac ;)

Kazda z nas ma swoja historie i kazda ma swoj sytem wartosci. Logicznym jest, ze kazda matka marzy przede wszystkim o zdrowym dziecku, to podstawa, o ktorej nie trzeba nawet wspominac :) i podejrzewam, ze 99 procent z nas marzy o wybranej plci. I kazdy sie ucieszy, jesli okaze sie, ze urodzi sie wymarzony syn czy corka, i "przeleci" przez glowe lekki zawod, jesli okaze sie, ze to nie to, co wymarzylismy. Co oczywiscie nie znaczy, ze bedziemy potem kochac mniej. Poprostu kazdy ma marzenia :)

Ja zawsze marzylam, zeby pierwszego miec synka, potem corke. Jakis czas temu mi sie odwidzialo i chyba wole najpierw dziewczyne, a potem chlopaka :D Poki co, tydzien temu lekarka powiedziala nam, ze to stanowczo za szybko, zeby mowic o plci. Nastepna wizyta za 3 tyg, to bedzie 17 tc wg usg i mam nadzieje, ze sie juz dowiemy. I tak szczerze? Ciekawi mnie moja wlasna reakcja, bo chyba sama do konca nie umiem sie zdecydowac. To dziecko bylo wrecz wymodlone, wiec chyba nie ma do konca znaczenia, ale przy drugim napewno bedziemy miec parcie na plec "do pary" :)

O matko, ale sie rozpisalam :D

[f2w3j44jq3nsvz6c.png
    c55fs65glanu4ez2.png

• Milaaa Znajoma

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olis dziekuje Ci za wyrozumialosc. Naprawde meczy mnie to uczucie i musialam sie z kims nim podzielic. Nie chce rozmawiac o tym z mezem bo tak naprawde to myslalam ze jemu bedzie trudniej .Zawsze chcial miec corke. Okazalo sie, ze ja bardziej to przezywam. O trzecim dziecku w ogole nie myslelismy. W tej sytuacji zaczynam o tym myslec. Ale tak czy inaczej nigdy nie bedzi pewnosci. Zycze Ci Olis szczesliwego i zdrowego dzidziusia:*

Jestem szczesliwa....
  • JoannaNaj Nowa

Wysłany: 26 listopada 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaaa ja co prawda czekam na pierwsze dziecko, też chłopca ale już mi w głowie siedzi że pewnie przy drugim będę myśleć o dziewczynce. To wydaje się być częste wśród ludzi, że chce się poznać smaki macierzyństwa przy obu płciach:) Mam w rodzinie dziewczynę która jak dowiedziała się, że będzie mieć drugiego chłopca to się popłakała, że nie dziewczynkę a uważam ją za wspaniałą mamę i bardzo kocha obu synków. To są ludzkie reakcje i nie obniżają niczyjej wartości jako rodzica czy człowieka:)
    Swoją drogą w odpowiedzi na temat poznałam płeć w 13tc u super lekarza na dobrym sprzęcie. Najpierw powiedział, że w takim momencie chłopców można rozpoznać na jakieś 70% pewności ale jak dotarł do tej strefy to powiedział "ewidentnie fifek do góry" (z tego co wiem w 13tc dziewczynki tez mają podobnego fifka ale skierowanego w dół;))

7u22k0s300grkpqz.png
  • olis88 Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi w 13+0 wg usg w ogole nie brala nawet pod uwage mozliwosci przygladaniu sie plci. Ale wizyta za 3 tyg, to bedzie 17+1 no to juz mi chyba powie. Kiedys nie chcialam znac plci, ale teraz to chyba oszaleje do wizyty :D

[f2w3j44jq3nsvz6c.png
    c55fs65glanu4ez2.png

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też jeszcze nie wiadomo niby mam czekać do 20 tyg i chodzę prywatnie ale pójdę w połowie grudnia na 3d i zobaczymy mam nadzieję że będzie już wiadomo:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Milaaa Znajoma

Wysłany: 27 listopada 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dzieczyny:)
    Też nie mogłam doczekać się informacji o płci no i ta nadzieja, że będzie dziewczynka. W sklepie tylko różowe ciuszki zwracały moją uwagę.
    Teraz to nawet nic nie kupuje bo mam cały strych ciuszków po starszym. Wózek, łóżeczko foteliki ...
    U nas siusiaka nie byo widać tylko jajeczka ;) zastanawiam się teraz nad imieniem miała być Hania a jeśli chodzi o chłopaka to nie mam pomysłów. Macie już jakieś swoje typy? Zastanwiam się między Maksymilianem a Antkiem no jeszcze Kajtek?

Jestem szczesliwa....
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ