Tydzień, a płeć :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Eli wrote:U nas na tym etapie tez mowil, ze cos sterczy, a wczoraj w 17 tyg okazalo sie, ze bedzie dziewczynka Tatus juz szaleje na punkcie cory, zreszta podobne jak mamusia. Bylismy pewni, ze bedzie Aleksander, wiec Bobas zrobil nam niespodzianke Slyszalam tez o przypadkach gdzie lekarze do konca mowili, ze dziewczynka a rodzil sie chlopiec i odwrotnie, ale mamy nadzieje ze u nas juz mala niunia zostanie Zreszta najwazniejsze zeby dzidzius byl zdrowy a kochac bedziemy tak samo mocnoCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
mkl wrote:dziewczyny a czy jest szansa na dziewczynkę jak do zapłodnienia doszło po owulacji?? tzw jajeczko już się wykluło i sobie czekało na plemniki (wtedy też mieliśmy przytulanko (potwierdzone monitoringiem), liczę bardzo na dziewczynkę ale w tej sytuacji chyba będzie chłopiec co nie??
U nas w 15tc dowiedzielismy sie,ze chlopiec. I nie wiem czy intuicja czy co,ale od poczatku mowilam "on" no i sie sprawdzilo.
Ale tez slyszalam historie o tym jak to jednak lekarze zle odczytywali usg i byly niespodzianki. -
A ja 18 tydz i nie wiem jeszcze, ciągle dzidzia chowa co tam ma 7go idę na kontrolę, później zaraz połówkowe muszę zrobić, o ile mój lekarz da mi skierowanie, bo am tego nie robi, a z tego co widzę ciężko mu na cokolwiek skierowanie wypisać. I może dowiemy się końcu co tam we mnie siedzi, Antoś czy Karolinka
-
W pierwszej ciąży dowiedzieliśmy się w 16t2 - chłopiec i mamy synka.
W drugiej (obecnej) ciąży bliźniaczej, 2 ginów na prenatalnych powiedziało, że będą dziewczynki. 12t4d i 13t0d. Na wizycie za 3 tyg okaże się czy nie wyrosły siusiaki Póki co informację o płci przyjmuję z przymrużeniem oka.
Aha obie ciąże prowadziłam/prowadzę prywatnie.
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
U nas w gabinecie prywatnym i w szpitalu na 3 usg twierdzili, że na 100% będzie dziewczynka Poszłam na połówkowe i przed badaniem zapytano mnie o płeć, więc na pewniaka strzeliłam, że ma być córcia, a tu słyszę "jak córcia? patrzcie, tu jest worek mosznowy Szczęka w dół i pytajniki w oczach
Od samego początku czułam, że to chłopiec, choć wszyscy zarzekali się, że cera, zachcianki, kształt brzucha itp. typowo na dziewczynkę -
ja byłam na badaniach 19t4d i powiedziano mi że dziewczynka ale tak niepewnie bo mała chowała się strasznie, jeszcze nie udało mi się potwierdzić to drugi raz bo dzidzia ciągle leży w pozycji takiej że nie chce pokazać co tak naprawdę tam ma. Nie szaleje jeszcze z ubrankami bo boje się że jeszcze coś może się zmienić. Mojej sis już 2 razy gin potwierdził płeć a mi jak na złość nie ;/
-
Ja byłam w zeszły czwartek na usg był to 11t0d i lekarz stwierdził że płci nie określi jeszcze bo zbyt wczesnie ale jakby miał przypuszczac to córka ja mam czuja na syna :p ide 24.01 na prenatalne i zobaczymy czy będzie coś widać
-
Kurde dziewczyny to ja jestem w szoku. Mój gin niby taki oblatany, prowadzi ciąże i odbiera porody w państwowym szpitalu i prywatnej klinice + ma swój gabinet, ciągle kolejki i terminy prywatnie 3 tyg do przodu a on mi mówi pod koniec 17! tygodnia przy dzidzi rozłożonej po turecku - dosłownie, że tak mało widzi, że powie mi może na połówkowym w 20tc. No ręce opadają ..Nasze Maleństwo cs
-
nick nieaktualnyZ mlodszym synem od USG w 12tc do ostatniego w 40tc lekarze mowili corka.
Na porodowke pojechalam z rozowym kocykiem, body w kwiatki itp... dziecko wychodzi i lekarz mowi 'Ma Pani syna' pielegniarki oslupialy, lekarz widzi rozowe 'eee a co mialo byc?' a ja mowie no corka 'Ale ma Pani syna' i dziwny usmieszek
Syn urodzil sie z wodniakiem jaderek i siusiak byl tak podwiniety ze nie bylo widac. Na zdjeciach USG mam niby wargi sromowe a to byl widocznie worek hahaha
Teraz uwierze jak urodze -
nick nieaktualny
-
No i u mnie 24.01 13t1d lekarz stwierdził, że : to będzie dziewczynka czyli jakby się potwierdziło to sprzed 2 tygodni noo ciekawa jestem, kolejna wizyta 28.02 ciekawe czy i tym razem dziewczynka się pokaże, czy jej coś wyrośnie
-
hej dziewczyny jestem tu nowa ale trochę poczytałam historii na temat poznawania płci dzieciątka:) mam ten sam problem, moja ginekolog w 12 tyg ciąży powiedziała, że jest dziewczynka. Na badaniach prenatalnych w 13 tyg i 2 dni lekarz potwierdził i na dowód dał mi zdjęcie, ale widze tam siusiaka:( Mam już synka:) 5 letniego i mam cicha nadzieję na parkę podpowiecie mi jak wrzucić zdjęcie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 15:13
-
U mnie też w 13 tyg i 2 dniu lekarz oznajmił, że będzie chłopak Chociaż dzidzia mniejsza niż wskazuje miesiączka, więc możliwe że był to 12/13 tc a nie 14, ale wiadomo, że lepiej jeszcze za bardzo nie wierzyć i upewnić się na kolejnej wizycie
rybka1988, gosiunia lubią tę wiadomość