Tydzień, a płeć :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySarah88 wrote:ja tez się rzuciłam na różowe ciuszki gdy lekarz w 16tygodniu powiedzial ze na 80% dziewczynka bo nie widzi narzadow meskich, ale teraz mam wątpliwosci bo wtedy dziecko mialo pepowine meidzy nogami i nie wiem czy wierzyc...za tydzien sie powinnam juz upewnic czy szafka z ubrankami dla dziewczynek bedzie musiala zostac zlikwidowana...
Jezeli Twoj lekarz ma dobry sprzet to mysle, ze nie doszlo do pomylki Daj znac po wizycie :* ! -
miałam prenatalne w 12+1 tc, lekarz powiedział, że najprawdopodobniej dziewczynka, ale trochę sceptycznie do tego podchodzę. naprawdę na tym etapie był w stanie to określić ?
chociaż z 2 strony od początku mam przeczucie , że córeczka . -
angelcia wrote:Jezeli Twoj lekarz ma dobry sprzet to mysle, ze nie doszlo do pomylki Daj znac po wizycie :* !
angelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySarah88 wrote:dam znać na pewno, 23 mam połówkowe a ten lekarz sprawdzał na 3d i 2d, z każdej strony oglądał maleństwo, ale jednak to nie 100%
U mnie już 3 ginów oglądało i jest okej. Jeśli idziesz na połówkowe do innego lekarza to nie sugeruj mu płci - bo jeszcze Ci przytaknie "tak od niechcenia". Niech trzeźwo na to spojrzy -
Ja miałam 1 badania prenatalne 11tyg 5dzień i lekarz powiedział, że to za wcześnie by rozpoznać płeć. Następna wizyta 13 listopada i liczę na to, że może już coś będzie wiadomo. Po cichu liczę na córeczkę, ale wszyscy mówią, że pewnie będzie chłopak, w rodzinie męża rodzą się prawie sami chłopcy. Czy można uznać to za regułę?
-
nick nieaktualnydorota1987 wrote:Ja miałam 1 badania prenatalne 11tyg 5dzień i lekarz powiedział, że to za wcześnie by rozpoznać płeć. Następna wizyta 13 listopada i liczę na to, że może już coś będzie wiadomo. Po cichu liczę na córeczkę, ale wszyscy mówią, że pewnie będzie chłopak, w rodzinie męża rodzą się prawie sami chłopcy. Czy można uznać to za regułę?
Nie sądzę, aby to była reguła. Takie wróżenie przez innych i ich przesądy jest czasem aż niesmaczne dla mnie. Ja chciałam córeczkę, ale myślałam, że będzie chłopak - w rezultacie będę mieć córkę.
Kolejnym paradoksem jest to, że wg przesądów powinnam mieć bliźniaki - siostra mamy ma bliźniaki, brat ojca ma bliźniaki, mój mąż jest bliźniakiem. O rety
Trzymam kciuki, za poznanie płci :* -
U mnie w pierwszej ciąży już w 13 tc na 70% chłopak i w 17 już było potwierdzone a mój lekarz od USG w 34tc nie omieszkał mi próbować wcisnąć,że będzie dziewczynka pokazując siusiaka na ekranie
Teraz też czekamy na chłopca i mimo,że inny lekarz to w 13tc też na 70% chłopak a na połówkowym potwierdzone
I dobrze,bo marzyłam o drugim chłopcu -
jestem po połówkowym i jestem przykładem, że lekarz sie myli, w moim przypadku 80% dziewczynka została 100% chłopcem, wyobraźcie sobie moje zdziwienie i męża, gdy nam lekarz pokazał siusiaka, nie ma wątpliwości, że będziemy mieli synka, ale kogo mogłam się spodziewać skoro od początku jest szalone i bardzo żywe, tylko chłopak, zresztą przeczucia były na chłopaka, tylko potem lekarz, zabił te myśl
-
Ja też niestety nie wiem bo w 13 tyg i 4 dniu lekarz nie mógł stwierdzić, bo kolanka podwinięte. Będę czekała do 22 tygodnia ale czasem przychodzi mi do głowy szalona myśl aby płeć do końca została tajemnicą a zakupy zrobię w kolorach uniwersalnych:)
Czasem dobrzy lekarze potrafią wiele zobaczyć na pierwszym usg genetycznym w 12 tygodniu. Moja koleżanka dowiedziała się wówczas, że będzie dziewczynka i że są problemy zdrowotne (po urodzeniu dziecko miało od razu operację i wszystko skończyło się dobrze). -
Nam w 12 tc lekarka powiedziała, że na 75% chłopak. Ale podobnie jak nojaniewiem podchodzę do tego sceptycznie choć mam przeczucia do co płci:)
nadulek, nojaniewiem lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
W 11+4 tc na usg prenatalnym lekarz powiedział ze wg niego dziewczynka po czym stwierdził że 25 listopada mam amniopunkcje więc na początku grudnia będzie wiadomo po kariotypie i nie będzie mowy o pomyłce