Tydzień, a płeć :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Trochę się dziś przeraziłam bo moja znajoma jest 24 tygodniu ciąży i będąc na wcześniejszych usg lekarz muwił jej że napewno dziewczynka a dziś się okazało że jednak chłopiec... mój gin mnie zapewniał że będzie córcia ale czy do końca mam w to wierzyć ....a garderoba już uszykowana dla córci....
-
My mieliśmy usg wczoraj i niestety nasz uparciuch trzymał zaciśnięte nóżki, lekarz mówił, że przez chwile coś mu mignęło, ale nie daje 100% pewności, że to był siusiak.
justa1234 lubi tę wiadomość
01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
My w końcu w 18 tyg dowiedzieliśmy się że na 80% będzie chłopak . Już myślałam że kolejny lekarz (już trzeci) wyśle mnie na drzewo jak zapytałam o płeć. Ale w końcu coś tam powiedział i nawet pokazał . Nie wiem czemu lekarze tak ciężko chcą mówić czy chłopiec czy dziewczynka. Od 13 tc próbowałam się dowiedzieć i każdy twierdził, że to za wcześnie. Teraz w 18 tc też niby za wcześnie, ciężko powiedzieć itp ale w końcu wydusił z siebie. I mi pokazał na USG i jak dla mnie to był siusiaczek .
-
nick nieaktualnyBiedron może poprostu źle widać, albo nie chcą zgadywac i uniknąć tekstów "przecież ostatnio pan doktor inaczej mówił" mi w 15 tygodniu powiedział że jeszcze za wcześnie, w 18 mały nie chciał pokazać, dopiero w 21 usłyszałam "z tego dziewczyny nie zrobimy - chłopak ". Trzeba uzbroić się w cierpliwość
-
nick nieaktualnyDla czego nie mówią wcześniej czy Dziewczynka czy Chlopiec , oto odpowiedz:
jeśli chodzi o wiek ciąży a pleć, fajny artykuł, jak można pomylić płeć w 11-13 a nawet 17 tc
http://www.baby2see.com/gender/external_genitals.htmlBiedron lubi tę wiadomość
-
No rozumiem, że nie chcą zgadywać, ale widzę tu na forum dużo dziewczyn już mówi, że w 12-13-15 tc wiedzą chociaż na 80% co będzie, a mnie 3 lekarzy na drzewo wysłało. Niektórzy się nawet nie wysilając. I o to mi chodzi. I wcale nie wmawiając, że dziecko źle się ustawiło czy słaba jakość USG, bo u wszytskich trzech lekarzy których o to pytałam, sprzęt mieli całkiem niezły a i moja Dzidzia jakoś wstydliwa nie jest !
Dzięki binka76 za artykuł. Bardzo fajny! Moja dzidzia ma już 18 tyg więc powinno być widać na prawie 100% także...z tego artykułu widzę, że to co widziałam na USG to jednak siusiak ! Także będzie chłopak !Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 11:10
-
nick nieaktualnyJa od początku wiedziałam że chłopak ;)nawet imienia dla dziewczynki nie wybieraliśmy.
Mój gin też ma dobry sprzęt a w 18 tyg mały tak miał zaciśnięte nóżki że czekaliśmy i czekaliśmy i za nic nie dał podejrzeć i tak jak pisałam wyżej inne dziewczyny już wiedziały a ja dopiero w 21 tyg usłyszałam a i nastawiałam się że już w tym 15 tygodniu chociaż na 80% będę coś wiedziałaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 11:17
-
U mnie w 18 tygodniu lekarz powiedział że najprawdopodobniej przeczucie mnie nie myli i będzie dziewczynka, ale czekałam jeszcze na 21 tydzień i 2 dni temu byłam na prenatalnym, to lekarz potwierdził już i napisał w wyniku badania że "narządy płciowe żeńskie"