Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Tydzień, a płeć :)
Odpowiedz

Tydzień, a płeć :)

Oceń ten wątek:
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) no wiec na dzisiejszym USG pan doktor stwierdzil ze za rok razem bedziemy obchodzily dzien kobiet:) DZIEWCZYNKA!
    fikala koziolki, polykala wody no i nic nie dyndalo miedzy nozkami:)

monalisa, karm3lka, Kajoni lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż... ja przy okazji kolki nerkowej i pobytu w szpitalu, dowiedziałam się w 27 tygodniu, że mój SYN ARTUR ma między nogami typową BUŁECZKĘ.

Powinnyście widzieć moją minę po wyjściu z gabinetu.

Chciałam tylko zaznaczyć, że miałam do tej pory ze trzy zdjęcia SIUSIAKA, które wg pani doktor ze szpitala (pokazałam je jej) mogą przedstawiać równie dobrze wargi sromowe.

Także... dziewczyny, nie napalajcie się tak na konkretną płeć aż do rozwiązania ;).

Ja z przestawieniem swojego myślenia z chłopięcego na dziewczyńskie mimo wszystko jeszcze trochę poczekam, 19 marca będę miała usg III trymestru i zobaczymy, czy tendencja odpadnięcia siusiaka się utrzyma, czy może zechce odrosnąć.

monalisa, kark, Kajoni, Layla., Bergo lubią tę wiadomość

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) no nie rzucilam sie jeszcze w wir zakupow w kolorze rozu:)
    Zakladam ze to moze sie jeszcze zmienic.

t60z7qg.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    No cóż... ja przy okazji kolki nerkowej i pobytu w szpitalu, dowiedziałam się w 27 tygodniu, że mój SYN ARTUR ma między nogami typową BUŁECZKĘ.

Powinnyście widzieć moją minę po wyjściu z gabinetu.

Chciałam tylko zaznaczyć, że miałam do tej pory ze trzy zdjęcia SIUSIAKA, które wg pani doktor ze szpitala (pokazałam je jej) mogą przedstawiać równie dobrze wargi sromowe.

Także... dziewczyny, nie napalajcie się tak na konkretną płeć aż do rozwiązania ;).

Ja z przestawieniem swojego myślenia z chłopięcego na dziewczyńskie mimo wszystko jeszcze trochę poczekam, 19 marca będę miała usg III trymestru i zobaczymy, czy tendencja odpadnięcia siusiaka się utrzyma, czy może zechce odrosnąć.

O kurcze ale niespodzianka ;-)

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstępnie dowiedziałam się od lekarza prywatnego w 12 tc podczas USG prenatalnego że będzie na 80 % dziewczynka, 17 marca mam USG połówkowe i zobaczymy czy się potwierdzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 20:54

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Natkusia Znajoma

Wysłany: 11 marca 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na prenatalnych w 13tc u najlepszej specjalistki od USG na Śląsku dr A. Włoch, która stwierdziła z przekonaniem, że wg niej to DZIEWCZYNKA (kobieta bardzo rzadko się myli). Uwierzyliśmy bo w pierwszej ciąży pomyliła się bezbłędnie. Radość była ogromna bo marzymy o córeczce (pierwszego mamy synka).
    Dostaliśmy zdjęcie naszej księżniczki: 00e640734a58d00dm.jpg
    wg tego: 67712d47388354a5m.jpg jest 100% dziewczynka
    Tak więc wszystko super :) już sukieneczki, spódniczki itd
    W 17tc byłam u mojego lekarza, która stwierdził, że chyba widzi siusiaka ale nie jest pewny (sprzęt ma ze średniowiecza), troszkę smutno mi się zrobiło ale olałam.
    W 20tc byłam u innego lekarza na wstępnym połówkowym i on, że CHŁOPAK ale nic nie pokazał. A jak powiedziałam, że ma być dziewczynka to nie skomentował :/
    A na koniec dostałam dowód męskości: eb93637a859bf2a9m.jpg na którym oczywiście ja nic nie widzę. Bo to "coś" wystające to ani siusiak ani moszna wg mnie.
    Teraz w czwartek znowu idę do Pani A. Włoch z nadzieją, że potwierdzi dziewczynkę.
    Nie lubię takiego zawieszenia i nikomu nie życzę.
    Oczywiście najbardziej cieszymy się, że dzidzia jest zdrowa!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 08:57

kark lubi tę wiadomość

f2w33e3ks8uqt5j0.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego wciąż namawiam, żeby wstrzymać się z nastawianiem na konkretną płeć, bo, jak widać, u mnie w 27 tygodniu mogło się zmienić... albo wzbudzić wątpliwości.

Z ciuszkami najlepiej poczekać, albo kupować najpierw neutralne ;).

Natkusia, amela lubią tę wiadomość

• karm3lka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natkusia wrote:
    Ja byłam na prenatalnych w 13tc u najlepszej specjalistki od USG na Śląsku dr A. Włoch, która stwierdziła z przekonaniem, że wg niej to DZIEWCZYNKA (kobieta bardzo rzadko się myli). Uwierzyliśmy bo w pierwszej ciąży pomyliła się bezbłędnie. Radość była ogromna bo marzymy o córeczce (pierwszego mamy synka).
    Dostaliśmy zdjęcie naszej księżniczki: 00e640734a58d00dm.jpg
    wg tego: 67712d47388354a5m.jpg jest 100% dziewczynka
    Tak więc wszystko super :) już sukieneczki, spódniczki itd
    W 17tc byłam u mojego lekarza, która stwierdził, że chyba widzi siusiaka ale nie jest pewny (sprzęt ma ze średniowiecza), troszkę smutno mi się zrobiło ale olałam.
    W 20tc byłam u innego lekarza na wstępnym połówkowym i on, że CHŁOPAK ale nic nie pokazał. A jak powiedziałam, że ma być dziewczynka to nie skomentował :/
    A na koniec dostałam dowód męskości: eb93637a859bf2a9m.jpg na którym oczywiście ja nic nie widzę. Bo to "coś" wystające to ani siusiak ani moszna wg mnie.
    Teraz w czwartek znowu idę do Pani A. Włoch z nadzieją, że potwierdzi dziewczynkę.
    Nie lubię takiego zawieszenia i nikomu nie życzę.
    Oczywiście najbardziej cieszymy się, że dzidzia jest zdrowa!! :)

Co za przypadek :P Trzymam kciuki żeby jednak już Ci konkretnie powiedziała że to albo chłopiec albo dziewczynka :)

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karm3lka no chyba synuś

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i dzisiejsze usg potwierdziło, że będzie chłopiec :)
    genoweffa wrote:
    U mnie w 17 tyg. ginka powiedziała, że będzie chłopak :) 17 marca ma usg połówkowe i wtedy zobaczymy czy to się potwierdzi :)

monalisa lubi tę wiadomość

• monalisa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję synusia genoweffa super

bontbhr.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ginek wczoraj potwierdził że będzie dziewczynka :)
    v75lxc.jpg

<3

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    U mnie ginek wczoraj potwierdził że będzie dziewczynka :)
    v75lxc.jpg

<3

ale wyraźne zdjęcie USG! Cudowne! Ale zazdroszczę dziewczynki :D Ja czekam... :)
    f2w3rjjg8mmmtwd5.png

amela lubi tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj zanim powiedział płeć to zobaczyłam wyraźnie dwa jajka i wiadomo co nad nimi, ale doktor powiedział, że jak 3 razy pod rząd powie, że chłopak to będziemy mieli 100% pewności ;)

• amela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka a kiedy masz teraz USG ? Czy gin miał wcześniej jakieś typy ?

karm3lka lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Monalisa :) Życzę pozytywnego przebiegu ciąży i szczęśliwego rozwiązania :)
    monalisa wrote:
    Gratuluję synusia genoweffa super

• karm3lka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Karmelka a kiedy masz teraz USG ? Czy gin miał wcześniej jakieś typy ?

Typów niestety nie było żadnych :( wizyta dopiero w Prima aprilis czyli 1.kwietnia. Mam nadzieję że bobas jednoznacznie się ujawni a nie będzie robił żartów :)
    f2w3vkcbhyv9mg7u.png

amela, monalisa, kark lubią tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karm3lka wrote:
    Typów niestety nie było żadnych :( wizyta dopiero w Prima aprilis czyli 1.kwietnia. Mam nadzieję że bobas jednoznacznie się ujawni a nie będzie robił żartów :)
    f2w3vkcbhyv9mg7u.png
    Kochana to trzymam kciuki żeby dzidzia się ujawniła :) <3
    U mnie dość wcześnie pokazała malutka co tam ma bo już w 12 tygodniu gin na 80 % mówił że dziewczynka i teraz się potwierdziło :)

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, maluszki robią czasem nam psikusa (albo lekarze). U mnie druga wersja pod rząd, że chłopak, dostałam zdjęcie siusiaka, ale jak widać to o niczym nie przesądza. Koleżanka do 6 miesiąca "wiedziała", że będzie syn, a po usg połówkowym (lekko opóźnionym) okazało się, że dziewczynka i to dwie. Tak że miała surprise. Kupujcie kolory neutralne :)

relgi09k4o218c6j.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam tylko napisać, że u mnie zmieniło się tylko na 2 tygodnie, bo wczoraj Artur pokazał siusiola i jądra, więc nie dam się więcej zrobić w balona ;).

Ale to prawda, lepiej się nie nastawiać, ktoś 2 tygodnie temu był pewien, że noszę pod sercem dziewczynkę.

‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ