X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Z chłopca wyszła dzieczynka
Odpowiedz

Z chłopca wyszła dzieczynka

Oceń ten wątek:
  • gora Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, u nas lekarz trafił już w 13 tygodniu.
    Od tego czasu przy każdej kolejnej wizycie potwierdza się ta teza:)
    Mamy dowody w postaci zdjęć!
    Dziewczynka i co do tego nie ma wątpliwości:)

relgjw4zajr5qyeh.png
  • Ania bebe 88 Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u nas tak sie stało :) W 11tc i 2dni lekarz na 90% stwierdził chłopca, mam nawet zdj zrobione od spodu na ktorym wyglada jak meskie przyrodzenie ;) natomiast zdziwiłam sie bardzo, bo mam juz synka i jakos czułam, zreszta cała rodzina, a szczegolnie maz ze bedzie to córeczka, popatrzyłam na lekarza z niedowierzaniem i zaczęłam sporo na ten temat czytać. Okazało sie ze na tym etapie wszystkie dzieciaczki maja wyrostek płciowy i faktycznie na naszym zdjęciu wyglądało to dokładnie jak taki typowy wyrostek, ponoc wiarygodnie mozna określić to na podstawie zdjęcia z boku, ale nasze było od dołu, wiec został cień szansy ze lekarz sie pomylił.. W środę bylismy u lekarza ktory pracuje na najwyżej jakości sprzęcie USG, 17tc i lekarz stwierdził ze nie ma żadnych watpliwości co do tego ze jest to dziewczynka, napewno i jeszcze potwierdził ze mozemy juz kupowac dla małej rzeczy, bo ewidentnie widać wargi :) Tak wiec pomyłki sie zdarzają, szczegolnie na tak wczesnym etapie ciazy, nawet u dobrych specjalistów i na dobrym sprzęcie :)

n59y3e5e3teizl1g.png

thgf9n73i7pl6tmf.png
  • buba25 Koleżanka

Wysłany: 5 marca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie na usg połówkowym lekarz mówił chyba ze trzy razy że dziewczynka na 90% i na koniec że baba na bank, teraz usg mamy 17.03 to się dowiemy czy się potwierdzi ;) jak na razie to staramy się kupować uniwersalne ubranka, ale mój facet no i jego babcia mówią że będzie córka ;) mam nadzieję

• Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja, juz na końcówce, jednak wyszedł chłopak na prenatalnym w 25 tc.

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • antoszka Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie już w 11tc gin stwierdził, że chłopak (nawet nie wahając się), później w 15tc i 16tc to samo: "chłopak", więc zaczęłam już wierzyć i trochę się przyzwyczaiłam.. poza tym chciałam synka:)
    ale na połówkowym w 22tc wyszło, że dziewczyna (choć lekarz nie był do końca pewien), u innego gina (23tc) na 4D nie było wątpliwości: będzie córeczka hihi:)

Anetka :D 18.07.2016
    dqpr9vvjts2l1zsu.png
  • Ania bebe 88 Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antoszka wrote:
    u mnie już w 11tc gin stwierdził, że chłopak (nawet nie wahając się), później w 15tc i 16tc to samo: "chłopak", więc zaczęłam już wierzyć i trochę się przyzwyczaiłam.. poza tym chciałam synka:)
    ale na połówkowym w 22tc wyszło, że dziewczyna (choć lekarz nie był do końca pewien), u innego gina (23tc) na 4D nie było wątpliwości: będzie córeczka hihi:)

Haha Antoszka czyli sytuacja bardzo podobna do mojej, u mnie tak samo w 11tc była pomyłka z tym ze juz pozniej na USG wychodziło tak jak jest faktycznie :)

n59y3e5e3teizl1g.png

thgf9n73i7pl6tmf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na prenatalnym w 12tc wyszło, że na 80% dziewczynka, w 16tc na wizycie było ustawione dupką i też dziewczynka, tydzień temu w 20 tc też dziewuszka. ;)

• Pani-ka Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 14 tyg na prenatalnych synek, w 20 tyg w szpitalu ordynator stwierdził że na pewno synek, teraz w 25 tyg moja młoda doktorka w trakcie specjalizacji stwierdziła że ona tam nic nie widzi i że córka :P masakra :P myślicie że doświadczenie lekarza może tu odgrywać jakąś rolę? już się nastawiliśmy :P

1f11cdbe84.png

relg8rib7k4p51z3.png
  • Wesołek Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani-ka wrote:
    W 14 tyg na prenatalnych synek, w 20 tyg w szpitalu ordynator stwierdził że na pewno synek, teraz w 25 tyg moja młoda doktorka w trakcie specjalizacji stwierdziła że ona tam nic nie widzi i że córka :P masakra :P myślicie że doświadczenie lekarza może tu odgrywać jakąś rolę? już się nastawiliśmy :P
    Ha;)
    U mnie podobnie było;)
    Najpierw synek i to w 90% w 17 tygodniu, a w 19 tygodniu okazała się córeczka;)
    Myślę, że tutaj i odgrywa doświadczenie, i dobry sprzęt.. ;)

img-200520160775.png
    mkl0rmi.png
  • Pani-ka Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W połowie maja idę na prenatalne III trymestru więc może na 3d się uda podejrzeć i będziemy pewni :P

1f11cdbe84.png

relg8rib7k4p51z3.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam przeczucia na dziewczynke a 15+6 powiedziala ze chlopak, pokazywla mi na usg i bylo cos faktycznie miedzy nogami nawet mam zdjecie, ciekawe co bedzie za 2 tyg u innego lekarza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 08:46

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Aanka29 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też zgłupiałam. W 16 tygodniu byłam na USG u innego lekarza niż mój prowadzący gdyż ma ponoć lepszy sprzęt. Doświadczenie oboje mają raczej takie same. I tam bez wahania lekarz oznajmił, że chłopak jak nic. I to się nie powinno zmienić. Mówił to z taką pewnością i sama dokłądnie widziałam to między nogami, że byłąm przekonana już na chłopca. Mam nagrany filmik na którym ewidentnie widać siusiaka bo akurat cały czas był przedem do nas z rozłożonymi nogami. Wczoraj byłam u mojego prowadzącego który stwierdził, ze na 90% będzie dziewczynka. Bo nic nie dynda z pod pupy. Zdziwiona opowiedziałam mu o sytuacji która miała miejsce u tamtego lekarza. On się zmieszał i powiedział, że w sumie to dziś dziecko miało tak zgięte nóżki że możliwe że siusiak mógł się schować między nimi a jeśli tamten lekarz miał szczęście, że dzidziuś ładnie rozłożył nogi to faktycznie tego siusiaka zobaczyliśmy. Także mam się na razie na nic nie nastawiać choć przyznam po cichu, że marzyliśmy o synku bo córeczkę już mamy. W każdym razie jutro mam umówioną wizytę połówkową u tego lekarza co widział chłopca i jestem ciekawa co powie tym razem

hchys65g1ies69s4.png[/url]
  • martyn Nowa

Wysłany: 8 lipca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jak dziewczyny co u Was wyszlo?

• Aanka29 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jednak chłopczyk:-) Teraz byłam na wizycie w 25 tygodniu i lekarz prowadzący moją ciąże, który w 19 tygodniu stwierdził, ze na 90 % będzie dziewczynka zwrócił honor, bo tym razem ujrzał ogromnego siusiaka. Tłumaczył się tym, że teraz narządy męskie są już na tyle duże, że nie sposób ich nie zauważyć, a wtedy mogły się jeszcze schować....hmmm....to po co mówił te 90 %. Mógł powiedzieć, ze nie wie a nie wprowadzać zamieszanie. W każdym razie ogromnie się ciesze bo bardzo chcieliśmy synka.

hchys65g1ies69s4.png[/url]
  • sznurowka Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na prenatalnych w 12 tyg. na 70% dziewczynka, potem na kolejnym USG w 21/22 tyg. na 100% niby dziewczynka nadal. Lekarz powiedziała, że ewidentnie widać, a nie że nie wiadomo. Więc mam nadzieję, że to to :) Po 20 tyg. to chyba już wiadomo. Ale szwagierka z 1,5 miesiąca młodszą ciążą na prenatalnych miała też na 70% dziewczynkę, a potem jakoś w 16/17 tyg chłopak na 100% niby, bo pokazał przyrodzenie :P A już mają dwóch.

klz915nmy2gfnr76.png

30.09.2016 3240g 52cm 39tc
  • małamilenka Znajoma

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 16 tyg. lekarz stwierdził na 85%, że dziewczynka lecz pępowina była między nóżkami :).Czytając wasze posty utwierdzam się w przekonaniu, że dopiero na usg prenatalnym będzie na 100% wiadomo czy dziewczynka :) czy chłopiec :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nie wiem czy ktoś tu jeszcze zaglada ale jestem w szoku ze tak często jeszcze mozna pomylić płeć w 12 tc ..jestem wlasnie w 12 tc i kilka dni temu miałam usg genetyczne w którym lekarz stwierdził chłopca na 80%..zrobił to na podstawie wyrostka płciowego ..Ja juz synka mam wiec nie ukrywam ze liczę cały czas na córkę ..

• Kamciaa3 Nowa

Wysłany: 30 października 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie jestem w 21 tygodniu ciąży i na połówkowy wyszło ze będzie chłopiec czy może się jeszcze zmienić płeć dziecka ?

• julka_kulka Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaa3 wrote:
    Hej dziewczyny mam pytanie jestem w 21 tygodniu ciąży i na połówkowy wyszło ze będzie chłopiec czy może się jeszcze zmienić płeć dziecka ?

Kochana jasne! :) Niektórzy to mają niespodziankę przy porodzie.. ;)

Inesja lubi tę wiadomość

km5sgu9r4z5eztia.png

Czekamy na Ciebie <3
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny wątek :) odkopuje :) mi wczoraj w 12 tyg podczas usg genetycznego dr powiedziała że skłania się bardziej ku chłopcu ale nie jest pewna i mam się nie sugerować.. Czyli mam jeszcze szanse na dziewczynke? Bardzo bym chciała bo synka już mam. No i zdziwiłam się bo od początku mam silne przeczucie na dziewczynke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 09:49

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
‹‹ 3 4 5 6 7
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ