Z chłopca wyszła dzieczynka
-
WIADOMOŚĆ
-
I u nas tak sie stało W 11tc i 2dni lekarz na 90% stwierdził chłopca, mam nawet zdj zrobione od spodu na ktorym wyglada jak meskie przyrodzenie natomiast zdziwiłam sie bardzo, bo mam juz synka i jakos czułam, zreszta cała rodzina, a szczegolnie maz ze bedzie to córeczka, popatrzyłam na lekarza z niedowierzaniem i zaczęłam sporo na ten temat czytać. Okazało sie ze na tym etapie wszystkie dzieciaczki maja wyrostek płciowy i faktycznie na naszym zdjęciu wyglądało to dokładnie jak taki typowy wyrostek, ponoc wiarygodnie mozna określić to na podstawie zdjęcia z boku, ale nasze było od dołu, wiec został cień szansy ze lekarz sie pomylił.. W środę bylismy u lekarza ktory pracuje na najwyżej jakości sprzęcie USG, 17tc i lekarz stwierdził ze nie ma żadnych watpliwości co do tego ze jest to dziewczynka, napewno i jeszcze potwierdził ze mozemy juz kupowac dla małej rzeczy, bo ewidentnie widać wargi Tak wiec pomyłki sie zdarzają, szczegolnie na tak wczesnym etapie ciazy, nawet u dobrych specjalistów i na dobrym sprzęcie
-
u mnie na usg połówkowym lekarz mówił chyba ze trzy razy że dziewczynka na 90% i na koniec że baba na bank, teraz usg mamy 17.03 to się dowiemy czy się potwierdzi jak na razie to staramy się kupować uniwersalne ubranka, ale mój facet no i jego babcia mówią że będzie córka mam nadzieję
-
u mnie już w 11tc gin stwierdził, że chłopak (nawet nie wahając się), później w 15tc i 16tc to samo: "chłopak", więc zaczęłam już wierzyć i trochę się przyzwyczaiłam.. poza tym chciałam synka:)
ale na połówkowym w 22tc wyszło, że dziewczyna (choć lekarz nie był do końca pewien), u innego gina (23tc) na 4D nie było wątpliwości: będzie córeczka hihi:)Anetka 18.07.2016
-
antoszka wrote:u mnie już w 11tc gin stwierdził, że chłopak (nawet nie wahając się), później w 15tc i 16tc to samo: "chłopak", więc zaczęłam już wierzyć i trochę się przyzwyczaiłam.. poza tym chciałam synka:)
ale na połówkowym w 22tc wyszło, że dziewczyna (choć lekarz nie był do końca pewien), u innego gina (23tc) na 4D nie było wątpliwości: będzie córeczka hihi:)
Haha Antoszka czyli sytuacja bardzo podobna do mojej, u mnie tak samo w 11tc była pomyłka z tym ze juz pozniej na USG wychodziło tak jak jest faktycznie
-
nick nieaktualny
-
W 14 tyg na prenatalnych synek, w 20 tyg w szpitalu ordynator stwierdził że na pewno synek, teraz w 25 tyg moja młoda doktorka w trakcie specjalizacji stwierdziła że ona tam nic nie widzi i że córka masakra myślicie że doświadczenie lekarza może tu odgrywać jakąś rolę? już się nastawiliśmy
-
Pani-ka wrote:W 14 tyg na prenatalnych synek, w 20 tyg w szpitalu ordynator stwierdził że na pewno synek, teraz w 25 tyg moja młoda doktorka w trakcie specjalizacji stwierdziła że ona tam nic nie widzi i że córka masakra myślicie że doświadczenie lekarza może tu odgrywać jakąś rolę? już się nastawiliśmy
U mnie podobnie było;)
Najpierw synek i to w 90% w 17 tygodniu, a w 19 tygodniu okazała się córeczka;)
Myślę, że tutaj i odgrywa doświadczenie, i dobry sprzęt.. -
Ja mialam przeczucia na dziewczynke a 15+6 powiedziala ze chlopak, pokazywla mi na usg i bylo cos faktycznie miedzy nogami nawet mam zdjecie, ciekawe co bedzie za 2 tyg u innego lekarza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 08:46
-
A ja też zgłupiałam. W 16 tygodniu byłam na USG u innego lekarza niż mój prowadzący gdyż ma ponoć lepszy sprzęt. Doświadczenie oboje mają raczej takie same. I tam bez wahania lekarz oznajmił, że chłopak jak nic. I to się nie powinno zmienić. Mówił to z taką pewnością i sama dokłądnie widziałam to między nogami, że byłąm przekonana już na chłopca. Mam nagrany filmik na którym ewidentnie widać siusiaka bo akurat cały czas był przedem do nas z rozłożonymi nogami. Wczoraj byłam u mojego prowadzącego który stwierdził, ze na 90% będzie dziewczynka. Bo nic nie dynda z pod pupy. Zdziwiona opowiedziałam mu o sytuacji która miała miejsce u tamtego lekarza. On się zmieszał i powiedział, że w sumie to dziś dziecko miało tak zgięte nóżki że możliwe że siusiak mógł się schować między nimi a jeśli tamten lekarz miał szczęście, że dzidziuś ładnie rozłożył nogi to faktycznie tego siusiaka zobaczyliśmy. Także mam się na razie na nic nie nastawiać choć przyznam po cichu, że marzyliśmy o synku bo córeczkę już mamy. W każdym razie jutro mam umówioną wizytę połówkową u tego lekarza co widział chłopca i jestem ciekawa co powie tym razem[/url]
-
U mnie jednak chłopczyk:-) Teraz byłam na wizycie w 25 tygodniu i lekarz prowadzący moją ciąże, który w 19 tygodniu stwierdził, ze na 90 % będzie dziewczynka zwrócił honor, bo tym razem ujrzał ogromnego siusiaka. Tłumaczył się tym, że teraz narządy męskie są już na tyle duże, że nie sposób ich nie zauważyć, a wtedy mogły się jeszcze schować....hmmm....to po co mówił te 90 %. Mógł powiedzieć, ze nie wie a nie wprowadzać zamieszanie. W każdym razie ogromnie się ciesze bo bardzo chcieliśmy synka.[/url]
-
U mnie na prenatalnych w 12 tyg. na 70% dziewczynka, potem na kolejnym USG w 21/22 tyg. na 100% niby dziewczynka nadal. Lekarz powiedziała, że ewidentnie widać, a nie że nie wiadomo. Więc mam nadzieję, że to to Po 20 tyg. to chyba już wiadomo. Ale szwagierka z 1,5 miesiąca młodszą ciążą na prenatalnych miała też na 70% dziewczynkę, a potem jakoś w 16/17 tyg chłopak na 100% niby, bo pokazał przyrodzenie A już mają dwóch.
-
nick nieaktualnyHej nie wiem czy ktoś tu jeszcze zaglada ale jestem w szoku ze tak często jeszcze mozna pomylić płeć w 12 tc ..jestem wlasnie w 12 tc i kilka dni temu miałam usg genetyczne w którym lekarz stwierdził chłopca na 80%..zrobił to na podstawie wyrostka płciowego ..Ja juz synka mam wiec nie ukrywam ze liczę cały czas na córkę ..
-
Kamciaa3 wrote:Hej dziewczyny mam pytanie jestem w 21 tygodniu ciąży i na połówkowy wyszło ze będzie chłopiec czy może się jeszcze zmienić płeć dziecka ?
Kochana jasne! Niektórzy to mają niespodziankę przy porodzie..Inesja lubi tę wiadomość
-
Fajny wątek odkopuje mi wczoraj w 12 tyg podczas usg genetycznego dr powiedziała że skłania się bardziej ku chłopcu ale nie jest pewna i mam się nie sugerować.. Czyli mam jeszcze szanse na dziewczynke? Bardzo bym chciała bo synka już mam. No i zdziwiłam się bo od początku mam silne przeczucie na dziewczynke
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 09:49