ZUS i L4
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie w tytule przelewu jest zaznaczone za jaki okres i pokrywa się on z okresem zwolnienia- zgodnie z tym co pisze Aga23. Raczej Cię nie oszukają, tylko zasiłek dostajesz nie tak jak wypłatę za miesiąc, a za okres pojedynczego zwolnienia.
uska31 lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny. Orientujecie się czy zwolnienia lekarskie mogą się na siebie nakładać? Mam teraz wystawione do 1 października, ale nie mogę iść w tym terminie do lekarza i idę 24.09. W związku z tym ok. tydzień będzie się pokrywał, czy tak może być?
-
Witam
Dziewczyny mam pytanie, pierwszy raz jestem na długim zwolnieniu lekarskim i nie orientuję się z wypłatą zasiłku z zusu, pierwsze L4 dostałam od 29 lipca do 27sierpnia ,pieniadze za chorobowe dostałam od pracodawcy, następne zwolnienie dostałam od 28 sierpnia do 24 wrzesnia, kiedy więc moge spodziewać sie pieniędzy z zusu?( firma w której pracuję zatrudnia mniej niz 20 osób,zwolnienie do zusu dostarczyłam 31 sierpnia).Proszę o informację. -
Hej dziewczyny,
może któraś z Was orientuje się jak to jest z wypłatami dla nauczycieli płatnymi z góry?
Dostałam za wrzesień 1 września wypłatę z góry, ale od 9 września wylądowałam na L4,
czy teraz w październiku dostanę wypłatę z góry znowu 1 czy pod koniec października?
Proszę o pomoc bo trochę nie ogarniam tego -
małazłośnica wrote:Hej dziewczyny,
może któraś z Was orientuje się jak to jest z wypłatami dla nauczycieli płatnymi z góry?
Dostałam za wrzesień 1 września wypłatę z góry, ale od 9 września wylądowałam na L4,
czy teraz w październiku dostanę wypłatę z góry znowu 1 czy pod koniec października?
Proszę o pomoc bo trochę nie ogarniam tego
podbijam pytanie! jakbys się dowiedziała z jakiegoś innego zrodla jak to jest to daj znac i napisz tutaj -
Ja też pracuję w szkole i z tego co wiem to mam mieć płatne na zwolnieniu normalnie "z góry", ponieważ szkoła zatrudnia więcej niż 20 osób i wtedy jest tak jak normalnie w każdym zakładzie pracy... Dziś się przekonam:)
-
Mama84 wrote:A jak ja teraz dostałam zwolnienie na 3 tygodnie to też zus ma 30 dni na wypłatę?, wtedy dostanę kasę za 3 tygodnie?, mam ciągłość ale poprzednio miałam wystawiane L4 na 4 tygodnie a teraz na 3.
Tak dostaniesz za 3 tygodnie pieniądze. Ja miałam problemy z pierwszą wypłatą, bo czekałam długo, ale dostałam wyrównanie 15.09., pieniądze za następne zwolnienie dostałam dzień po jego zakończeniu, więc jak już nabiorą tempa to jest ok