Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • kaja1991 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my już po wizycie, szyjka hmm bez zmian zamknieta i długa;p wręcz idealna tylko ze nie do porodu;p a juz miałam nadzieje..;p Filipek z usg ma my;p ok 3300:) czyli jak na ciąże to normalnie - chociaż po dotykaniu brzucha na poczatku lekarz rzucił ze pewnie gdzies z 3800 ma :D a potem z niedowierzaniem 3 razy go mieszył i za kazdym razem 3300 wychodzilo . Pozostaje mi jedynie czekac, czekać i czekać ;P jesli do 18 nic sie nie wydarzy wywołamy poród :D
    Chociaż sam na nadzieje ze spotkamy SIE NA porodowce bez wywoływania;p
    a dostałam tabletki do pochwy bo nistety moj sluz znow grutkowaty :(
    Pytałam go czy sex przyspiesza poród;p powiedział ze tak sperma zawiera niewielkie ilosci tego co przyspiesza ;p zadziałamy i zobaczymy- chociaz po ostatnim nic sie nie zadziałało ;p

anilorak, pasia27 lubią tę wiadomość

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaja1991 wrote:
    my już po wizycie, szyjka hmm bez zmian zamknieta i długa;p wręcz idealna tylko ze nie do porodu;p a juz miałam nadzieje..;p Filipek z usg ma my;p ok 3300:) czyli jak na ciąże to normalnie - chociaż po dotykaniu brzucha na poczatku lekarz rzucił ze pewnie gdzies z 3800 ma :D a potem z niedowierzaniem 3 razy go mieszył i za kazdym razem 3300 wychodzilo . Pozostaje mi jedynie czekac, czekać i czekać ;P jesli do 18 nic sie nie wydarzy wywołamy poród :D
    Chociaż sam na nadzieje ze spotkamy SIE NA porodowce bez wywoływania;p
    a dostałam tabletki do pochwy bo nistety moj sluz znow grutkowaty :(
    Pytałam go czy sex przyspiesza poród;p powiedział ze tak sperma zawiera niewielkie ilosci tego co przyspiesza ;p zadziałamy i zobaczymy- chociaz po ostatnim nic sie nie zadziałało ;p

tak sperma ma prostaglandyny i to one odpowiedzialne sa za przygotowanie szyjki do porodu :)
    Są w aptece specjalne żele z prostaglandynami do masażu :)

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaku to drobniutki chlopczy hihi
    No i nic sie nie zapowiada na porod hmm ciekawe jak u mnie w ponjedzialek.jestem straaaasznie ciekawa.

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, to pozostaje czekanie:)

Pasia, a co z naszymi szyjkami to obydwie dowiemy się w poniedziałek.

A Patti chyba została w szpitalu, skoro się nie odzywa:)))

pasia27 lubi tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga sama sie zastanawia co bedzie w poniedzialek ...morfologie i mocz tez odbiore w poniedzialek.a moj mnie podkurzyl przed wyjsciem do pracy i brzusio boli..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Aga sama sie zastanawia co bedzie w poniedzialek ...morfologie i mocz tez odbiore w poniedzialek.a moj mnie podkurzyl przed wyjsciem do pracy i brzusio boli..

spokojnie pasia nie denerwuj się. Trzeba było zdzielić strzelić mu kopniaka :P i powiedzieć, że to od Kacperka :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wywoluja po 7 dniach. Teraz mam przyjsc we wtorek to bedzie akurat 6 dni po terminie to moze mi da skierowanie do szpitala. Tyle, ze moj szpital to robi jak uwaza - kaze przychodzic codziennie na KTG i jesli dziecko sie dobrze czuje i ma duzo wod plodowych to czekaja. Ja mam nadzieje, ze u mnie czekac nie beda. Jutro planuje wielka runde po urzedach i sklepach, a potem duuuuzo seksu, biegania po schodach, orgazmow i sama nie wiem czego jeszcze...

иιєиσямαℓиα, pasia27 lubią tę wiadomość

• patti Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny bylam w szpitalu-wybralam sie tam o 19 i wyszlam dopiero po 21, bo mieli ciagle cesarki i nie bylo lekarza,zeby mnie zbadal.zrobili ktg i z malutkim wszystko ok, skurczow praktycznie zadnych.lekarka zbadala mnie i wciaz rozwarcie na 1cm i cala reszta w ogole nie przygotowana do porodu.zaprosila mnie na jutro na indukcje porodu okolo godziny 8 rano :-)
    stwierdzila,ze jestem bardzo waska hehe- juz to slyszalam od innej ginekolog.ciekawe jak ja urodze -masakra.jutro lekarze zadecyduja ,co robic -tak powiedziala.
    jutro 7 dni po terminie, wiec moja godzina wybila- czuje sie dziwnie.

иιєиσямαℓиα, anilorak, pasia27, she lubią tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nienormalna,nie bralam magnezu w ciazy ,a no spe tylko kilka razy wzielam doraznie ,jak mialam skurcze, ale niewiele bylo tych tabletek.

ide spac dziewczyny.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• kaja1991 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga i Pasia sama jestem ciekawa jak wasze maluchy i szyjki:)
    bede czekac z niecierpliwoscią na wieści :D
    slyszałam tez że dzieci stają sie mniej aktywne przed porodem? a jak wasze? moj buszuje w brzusiu a wieczorem zwieksza obroty i potrafi ponad pol godzinki sie wiercic :P
    DzejKej mam nadzieje ze pomoże :) ja wyprobuje spacerki i sex a i jutro posprzatam auto w środku razem z mezem :D
    a jaki to zel? :)? pomaga?

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • kaja1991 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti pomyśl pozytywnie , że lada dzień i maleństwo będzie przy mamusi :)

patti lubi tę wiadomość

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    dziewczyny bylam w szpitalu-wybralam sie tam o 19 i wyszlam dopiero po 21, bo mieli ciagle cesarki i nie bylo lekarza,zeby mnie zbadal.zrobili ktg i z malutkim wszystko ok, skurczow praktycznie zadnych.lekarka zbadala mnie i wciaz rozwarcie na 1cm i cala reszta w ogole nie przygotowana do porodu.zaprosila mnie na jutro na indukcje porodu okolo godziny 8 rano :-)
    stwierdzila,ze jestem bardzo waska hehe- juz to slyszalam od innej ginekolog.ciekawe jak ja urodze -masakra.jutro lekarze zadecyduja ,co robic -tak powiedziala.
    jutro 7 dni po terminie, wiec moja godzina wybila- czuje sie dziwnie.

Patti myślałam , że ty już nam tu napiszesz że już po :). W każdym razie pewnie dzisiaj :). Trzymam kciuki. Powodzenia i trzymaj się kochana :). I dawaj znać czekamy na wieści :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2013, 06:48

patti lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaja1991 wrote:
    Agga i Pasia sama jestem ciekawa jak wasze maluchy i szyjki:)
    bede czekac z niecierpliwoscią na wieści :D
    slyszałam tez że dzieci stają sie mniej aktywne przed porodem? a jak wasze? moj buszuje w brzusiu a wieczorem zwieksza obroty i potrafi ponad pol godzinki sie wiercic :P
    DzejKej mam nadzieje ze pomoże :) ja wyprobuje spacerki i sex a i jutro posprzatam auto w środku razem z mezem :D
    a jaki to zel? :)? pomaga?

nie znam nazwy , bo położna tylko wspominała na szkole rodzenia :)
    Ale ogólnie trzeba poprosić o żel z prostaglandynami -nam radziła zabrać go na porodówkę do masażu szyjki :)
    No i wspomniała o spermie :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti trzymam kciuki za dzisiaj!!
    Mam nadzieje ze już tylko godziny dziela cie od synka ;)

patti lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 17:28

patti lubi tę wiadomość

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti, jesteś my z Tobą:)) Trzymamy moooooocno kciuki i czekamy na super newsa!!! trzymaj się!!

Kaja, moja mała raczej mniej aktywna jest, ale to już trwa dosyc długo. Dzisiaj rano sobie popłakałam, i trochę emocji ze mnie zeszło, więc myślę, że będzie ok. Najgorsze jest to, że dzisiaj znowu ma byc upał. Nigdzie nie wychodzę w południe, bo wczoraj zrobiło mi sie słabo jak kawałek w upale przeszłam, więc już nie ryzykuję. Co tu robić dziewczyny, nudy na pudy!!!! Ileż razy w tygodniu można kurze wycierac i podłogi, no ile?? Ile można grac w tetrisa i oglądac filmy..... Aaaaaaa ja już chcę inne zajęcie!!!!!!!!!!!!!!

patti lubi tę wiadomość

• anilorak Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 17:29

• anilorak Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 17:29

• mała mi Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Patti, bardzo jestem ciekawa co tam u niej i maluszka.

Mnie też te upały osłabiają, jestem rozdrażniona i ociężała i wszystko mnie irytuje. Najgorsze, że wg prognoz cały przyszły tydz ma byc taki.
    W dodatku w nocy zasnąc nie mogę, bo od kilku dni mam problemy z oddychaniem - jak się położę to zaczyna mi brakować tchu i mam wrażenie jakbym się dusiła :/ Tej nocy ok. 2.00 już nie wytrzymałam ze zmęczenia i się rozkleiłam, pokrzyczałam też na synka, żeby się tak nie rozpychał, bo będzie miał znerwicowaną i sfrustrowaną matkę.

Dziś już mam pustą lodówkę, a siły i ochoty brak na zakupy - sobota, wszędzie pełno ludzi, w samochodzie żar, zresztą od wczoraj kierowcy jacyś zadżumieni i rozkojarzeni na drogach - strach wyjeżdżać!

patti lubi tę wiadomość

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, emocje biorą górę (niestety!) w końcówce ciąży i w dodatku w taka pogodę. człowiek niby chce coś zrobić, a nie ma na to siły. Mnie też wszystko drażni i czepiam się męża nieraz o byle co - że nakruszył, a ja dopiero co sprzatałam, że zrobił ślady na podłodze..... ehhhh....

‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ