X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • kaja1991 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my już po wizycie, szyjka hmm bez zmian zamknieta i długa;p wręcz idealna tylko ze nie do porodu;p a juz miałam nadzieje..;p Filipek z usg ma my;p ok 3300:) czyli jak na ciąże to normalnie - chociaż po dotykaniu brzucha na poczatku lekarz rzucił ze pewnie gdzies z 3800 ma :D a potem z niedowierzaniem 3 razy go mieszył i za kazdym razem 3300 wychodzilo . Pozostaje mi jedynie czekac, czekać i czekać ;P jesli do 18 nic sie nie wydarzy wywołamy poród :D
    Chociaż sam na nadzieje ze spotkamy SIE NA porodowce bez wywoływania;p
    a dostałam tabletki do pochwy bo nistety moj sluz znow grutkowaty :(
    Pytałam go czy sex przyspiesza poród;p powiedział ze tak sperma zawiera niewielkie ilosci tego co przyspiesza ;p zadziałamy i zobaczymy- chociaz po ostatnim nic sie nie zadziałało ;p

anilorak, pasia27 lubią tę wiadomość

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaja1991 wrote:
    my już po wizycie, szyjka hmm bez zmian zamknieta i długa;p wręcz idealna tylko ze nie do porodu;p a juz miałam nadzieje..;p Filipek z usg ma my;p ok 3300:) czyli jak na ciąże to normalnie - chociaż po dotykaniu brzucha na poczatku lekarz rzucił ze pewnie gdzies z 3800 ma :D a potem z niedowierzaniem 3 razy go mieszył i za kazdym razem 3300 wychodzilo . Pozostaje mi jedynie czekac, czekać i czekać ;P jesli do 18 nic sie nie wydarzy wywołamy poród :D
    Chociaż sam na nadzieje ze spotkamy SIE NA porodowce bez wywoływania;p
    a dostałam tabletki do pochwy bo nistety moj sluz znow grutkowaty :(
    Pytałam go czy sex przyspiesza poród;p powiedział ze tak sperma zawiera niewielkie ilosci tego co przyspiesza ;p zadziałamy i zobaczymy- chociaz po ostatnim nic sie nie zadziałało ;p

tak sperma ma prostaglandyny i to one odpowiedzialne sa za przygotowanie szyjki do porodu :)
    Są w aptece specjalne żele z prostaglandynami do masażu :)

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaku to drobniutki chlopczy hihi
    No i nic sie nie zapowiada na porod hmm ciekawe jak u mnie w ponjedzialek.jestem straaaasznie ciekawa.

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, to pozostaje czekanie:)

Pasia, a co z naszymi szyjkami to obydwie dowiemy się w poniedziałek.

A Patti chyba została w szpitalu, skoro się nie odzywa:)))

pasia27 lubi tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga sama sie zastanawia co bedzie w poniedzialek ...morfologie i mocz tez odbiore w poniedzialek.a moj mnie podkurzyl przed wyjsciem do pracy i brzusio boli..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Aga sama sie zastanawia co bedzie w poniedzialek ...morfologie i mocz tez odbiore w poniedzialek.a moj mnie podkurzyl przed wyjsciem do pracy i brzusio boli..

spokojnie pasia nie denerwuj się. Trzeba było zdzielić strzelić mu kopniaka :P i powiedzieć, że to od Kacperka :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wywoluja po 7 dniach. Teraz mam przyjsc we wtorek to bedzie akurat 6 dni po terminie to moze mi da skierowanie do szpitala. Tyle, ze moj szpital to robi jak uwaza - kaze przychodzic codziennie na KTG i jesli dziecko sie dobrze czuje i ma duzo wod plodowych to czekaja. Ja mam nadzieje, ze u mnie czekac nie beda. Jutro planuje wielka runde po urzedach i sklepach, a potem duuuuzo seksu, biegania po schodach, orgazmow i sama nie wiem czego jeszcze...

иιєиσямαℓиα, pasia27 lubią tę wiadomość

• patti Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny bylam w szpitalu-wybralam sie tam o 19 i wyszlam dopiero po 21, bo mieli ciagle cesarki i nie bylo lekarza,zeby mnie zbadal.zrobili ktg i z malutkim wszystko ok, skurczow praktycznie zadnych.lekarka zbadala mnie i wciaz rozwarcie na 1cm i cala reszta w ogole nie przygotowana do porodu.zaprosila mnie na jutro na indukcje porodu okolo godziny 8 rano :-)
    stwierdzila,ze jestem bardzo waska hehe- juz to slyszalam od innej ginekolog.ciekawe jak ja urodze -masakra.jutro lekarze zadecyduja ,co robic -tak powiedziala.
    jutro 7 dni po terminie, wiec moja godzina wybila- czuje sie dziwnie.

иιєиσямαℓиα, anilorak, pasia27, she lubią tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nienormalna,nie bralam magnezu w ciazy ,a no spe tylko kilka razy wzielam doraznie ,jak mialam skurcze, ale niewiele bylo tych tabletek.

ide spac dziewczyny.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• kaja1991 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga i Pasia sama jestem ciekawa jak wasze maluchy i szyjki:)
    bede czekac z niecierpliwoscią na wieści :D
    slyszałam tez że dzieci stają sie mniej aktywne przed porodem? a jak wasze? moj buszuje w brzusiu a wieczorem zwieksza obroty i potrafi ponad pol godzinki sie wiercic :P
    DzejKej mam nadzieje ze pomoże :) ja wyprobuje spacerki i sex a i jutro posprzatam auto w środku razem z mezem :D
    a jaki to zel? :)? pomaga?

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • kaja1991 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti pomyśl pozytywnie , że lada dzień i maleństwo będzie przy mamusi :)

patti lubi tę wiadomość

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    dziewczyny bylam w szpitalu-wybralam sie tam o 19 i wyszlam dopiero po 21, bo mieli ciagle cesarki i nie bylo lekarza,zeby mnie zbadal.zrobili ktg i z malutkim wszystko ok, skurczow praktycznie zadnych.lekarka zbadala mnie i wciaz rozwarcie na 1cm i cala reszta w ogole nie przygotowana do porodu.zaprosila mnie na jutro na indukcje porodu okolo godziny 8 rano :-)
    stwierdzila,ze jestem bardzo waska hehe- juz to slyszalam od innej ginekolog.ciekawe jak ja urodze -masakra.jutro lekarze zadecyduja ,co robic -tak powiedziala.
    jutro 7 dni po terminie, wiec moja godzina wybila- czuje sie dziwnie.

Patti myślałam , że ty już nam tu napiszesz że już po :). W każdym razie pewnie dzisiaj :). Trzymam kciuki. Powodzenia i trzymaj się kochana :). I dawaj znać czekamy na wieści :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2013, 06:48

patti lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaja1991 wrote:
    Agga i Pasia sama jestem ciekawa jak wasze maluchy i szyjki:)
    bede czekac z niecierpliwoscią na wieści :D
    slyszałam tez że dzieci stają sie mniej aktywne przed porodem? a jak wasze? moj buszuje w brzusiu a wieczorem zwieksza obroty i potrafi ponad pol godzinki sie wiercic :P
    DzejKej mam nadzieje ze pomoże :) ja wyprobuje spacerki i sex a i jutro posprzatam auto w środku razem z mezem :D
    a jaki to zel? :)? pomaga?

nie znam nazwy , bo położna tylko wspominała na szkole rodzenia :)
    Ale ogólnie trzeba poprosić o żel z prostaglandynami -nam radziła zabrać go na porodówkę do masażu szyjki :)
    No i wspomniała o spermie :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti trzymam kciuki za dzisiaj!!
    Mam nadzieje ze już tylko godziny dziela cie od synka ;)

patti lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 17:28

patti lubi tę wiadomość

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti, jesteś my z Tobą:)) Trzymamy moooooocno kciuki i czekamy na super newsa!!! trzymaj się!!

Kaja, moja mała raczej mniej aktywna jest, ale to już trwa dosyc długo. Dzisiaj rano sobie popłakałam, i trochę emocji ze mnie zeszło, więc myślę, że będzie ok. Najgorsze jest to, że dzisiaj znowu ma byc upał. Nigdzie nie wychodzę w południe, bo wczoraj zrobiło mi sie słabo jak kawałek w upale przeszłam, więc już nie ryzykuję. Co tu robić dziewczyny, nudy na pudy!!!! Ileż razy w tygodniu można kurze wycierac i podłogi, no ile?? Ile można grac w tetrisa i oglądac filmy..... Aaaaaaa ja już chcę inne zajęcie!!!!!!!!!!!!!!

patti lubi tę wiadomość

• anilorak Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 17:29

• anilorak Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 17:29

• mała mi Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Patti, bardzo jestem ciekawa co tam u niej i maluszka.

Mnie też te upały osłabiają, jestem rozdrażniona i ociężała i wszystko mnie irytuje. Najgorsze, że wg prognoz cały przyszły tydz ma byc taki.
    W dodatku w nocy zasnąc nie mogę, bo od kilku dni mam problemy z oddychaniem - jak się położę to zaczyna mi brakować tchu i mam wrażenie jakbym się dusiła :/ Tej nocy ok. 2.00 już nie wytrzymałam ze zmęczenia i się rozkleiłam, pokrzyczałam też na synka, żeby się tak nie rozpychał, bo będzie miał znerwicowaną i sfrustrowaną matkę.

Dziś już mam pustą lodówkę, a siły i ochoty brak na zakupy - sobota, wszędzie pełno ludzi, w samochodzie żar, zresztą od wczoraj kierowcy jacyś zadżumieni i rozkojarzeni na drogach - strach wyjeżdżać!

patti lubi tę wiadomość

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, emocje biorą górę (niestety!) w końcówce ciąży i w dodatku w taka pogodę. człowiek niby chce coś zrobić, a nie ma na to siły. Mnie też wszystko drażni i czepiam się męża nieraz o byle co - że nakruszył, a ja dopiero co sprzatałam, że zrobił ślady na podłodze..... ehhhh....

‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ