III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Mleko ma sporo cukru, wiec dlatego dzieciaczki sie ozywiaja. Ja pije mleko migdalowe bez cukru, duzo wapnia i zelaza, a nie ma weglowodanow.
Wlasnie konczymy "ostatnie" wakacje, pozwidzalismy troche i przy okazji troche zakupow zrobilam dla siebie i maluszka.
pasia27 lubi tę wiadomość
-
anilorak wrote:Ja mam łóżeczko pożyczone bez szuflady, gdybym miała kupować to na pewno z szufladą, no ale trudno.
Mój mały wczoraj też miała lepszy dzień i wariował mi tam w brzuchu Jakaś tak spokojniejsza przez to byłam
A dzisiaj na suwaczku pokazało 37 t.c. juppppppi ale się cieszę. W środę wizyta, więc dowiem się jak się sprawy mają.
Przed 6 się dzisiaj obudziłam i już wyspana ale za to mega głodna, idę coś przekąsić
gratuluję
Ciekawe co u Patti ?- cisza jak makiem zasiał
Dziewczyny mam pytanko - czy wy na porodówkę możecie mieć pomalowane paznokcie? Ja jak szłam na wycięcie migdałków - przyz nieczuleniu miejscowym to wszystkie na oddziale laryngologicznym musiałyśmy mieć zmyte paznokcie. Jednej dziewczynie co leżała ze mną kazały zmyć koniecznie, a ona specjalnie do szpitala malowała . Podobno chodzi o to, że jak coś się dzieje to najpierw sinieje pod paznokciami dlatego trzeba je mieć naturalne. Pytam, bo przy porodzie też nie wiadomo jak się sprawy potoczą i czy nie będzie konieczne cc a wtedy paznokcie na bank trzeba zmyć. Wiecie coś na ten temat? Też miałam je sobie malować, ale chyba odpuszczę jak będę musiała je potem i tak zmywać. Nawet bezbarwnym lakierem podobno nie wolno mieć pomalowanych, ale mówię tutaj o klasycznych zabiegach nawet nie operacjach , nie wiem jak to jest na porodówce.
anilorak, patti lubią tę wiadomość
-
jak tak patrzę na listę obecnych ciężarówek to widzę, że w sierpniu terminy jedna po drugiej - mały odstęp dni pomiędzy sierpniówkami , to może się tak zdarzyć, że wszystkie w jednym czasie się rozpakujecie hehe
michaela, anilorak, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Pasia, ja mówię dokładnie to samo - nie wyjdę z gabinetu w poniedziałek, dopóki mi lekarz nie zrobi odpowiedniego rozwarcia;)
Co do malowania paznokci to oczywiście nie mozna, bo jak coś się dzieje nie tak, to pierwsyzm objawem jest sinienie panokci.pasia27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nienormalna, u nas tez powinno sie zmyc. Wiadomo, ze jak sie upre to mnie ze szpitala nie wyrzuca, ani na sile lakieru nie zmyja, ale tak jak juz wczesniej bylo mowione - po paznokciach najszybciej widac, ze cos jest nie tak, wiec po co je malowac na ten dzien
Ja nadal w ciazy. Jakos juz przywyklam do mysli, ze bede jak slonica 2 lata w ciazy chodzic
Ciekawe jak tam bobasek Patti. Oby sie szybko pochwalila nam tutaj -
Co do malowania paznokci, też słyszałam, że nie można.
Odnośnie szuflady - mam łóżeczko Klupś Zyrafkę z szufladą, ale na razie jej nie montuję, bo wydaje mi się niepotrzebna i nie wygląda - stelaż podniesiony jest na najwyższy poziom i to tak jakoś dziwacznie się prezentowało. Ponadto, na razie nie planuję używania pościeli ( tylko ochraniacz), więc może za jakis czas będzie przydatna