III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
mała mi wrote:Też mam ten problem - zatrzymanie wody. W chłodniejsze dni jeszcze jest to do zniesienia, ale w te upały mam wrażenie jakby nogi miały za chwilę eksplodować.
ja mam to samo. smaruje żelami chłodzącymi ale to ulga na chwile tylko. u mnie najgorzej ze skórą na wewnętrznej stronie ud.
mała mi Jak sobie radzisz z tym? -
Kleopatra wrote:Nie, chodzi mi o małą i jeszcze jedną koleżankę Urodziła ok 20 dzisiaj
poród przedwczesny? Sam się wywołał czy była konieczność wcześniejszej ewakuacji dzidziusia z jakiś innych powodów?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2013, 22:02
-
Adka wrote:ja mam to samo. smaruje żelami chłodzącymi ale to ulga na chwile tylko. u mnie najgorzej ze skórą na wewnętrznej stronie ud.
mała mi Jak sobie radzisz z tym?
No własnie coraz gorzej. Robię chłodne kąpiele stóp, jakieś maseczki chłodzące na stopy, żele przeciw obrzękom na nogi, ale ulga jest tylko chwilowa. Obecnie mam z Bielendy ( seria Sexy Mama) taki żel, ale jest beznadziejny. Poprzednio miałam z Dax Cosmetics ( Prerfecta Mama) i naprawdę był fajny - rewelacyjnie chłodził,ale chyba go wycofali, bo nigdzie już nie ma. Być może na allegro jeszcze będzie dostępny. -
ten z Bielendy ( seria Sexy Mama) tez mam, ale tylko na chwile pomaga. Musze nim co chwila smarować. zobaczę jutro u mnie w drogerii, możne będzie ten z Dax Cosmetics. A z allegro obawiam się ze możne nie dojść przed rozwiązaniem
po porodzie cześć wody zejdzie no i będzie można coś innego kupić -
Adka wrote:ten z Bielendy ( seria Sexy Mama) tez mam, ale tylko na chwile pomaga. Musze nim co chwila smarować. zobaczę jutro u mnie w drogerii, możne będzie ten z Dax Cosmetics. A z allegro obawiam się ze możne nie dojść przed rozwiązaniem
po porodzie cześć wody zejdzie no i będzie można coś innego kupić
Rozglądałam się po allegro za tym dax i chyba są 3 oferty, w tym jeden sprzedający ma urlop do 13.08, więc tez juz odpuszczam temat. Moze jeszcze w mniejszej drogerii spotkam. Ale chłodził naprawdę niesamowicie. Zdarzało się, że podczas upałow na noc smarowałam nim tez ręce i kark i wiatrak był zbędny -
Kaja sama jestem strasznie ciekawa co u mojego i agi malenstwa slychac..
Ciotka nas dzisiaj odwiedzila i powiedziala ze brzuch wysoko co mnie zdolowalo..hehe
Mnie na szcxescie nic nie puchnie,jedyna moja zmora jest ten celulit na udkach hehe ale coz..a do tego to tak sie ciezko oddycha,mialo padac i dupa ..5kropli spadlo i jeszcze gorsza duchorlta.zrobilam obiad i myslalam ze sie rozpuszcze..leze i relaksuje sie w koncu bo chlodniej sie zrobilo,moj w pracy na noc a synciu ma czkawke
-
Dziewczyny a sa takie kwadratowe wkladki zelowe co sie wklada do lodowki i tez super chlodza a pozniej sie to przyda jak sobie nasza pociecha guza nabije..moze to by wam dalo rade?cos w.stylu tych okularkow zelowych..hmm
No i ten korzen pietruszki gotowany tez slyszalam ze pomaga.. -
To cale puchniecie nog to jakis koszmar. Mi puchna tylko stopy na upale, ale za to strasznie mocno.
Dzisiaj cala noc mialam lekkie skurcze, a rano rozwolnienie. Az sie maz zdziwil, ze tak z rana w toalecie bylam, bo nigdy wczesniej mi sie to nie zdarzylo. Az sie boje miec nadzieje, ze sie cos rozkreci dzisiaj, bo nie chce sie rozczarowac. Mala jakas aktywna i skurcze sa ale wciaz za slabe niestety... -
NIe mogę spać- w nocy doskwierał mi ból podbrzusza, teraz nad ranem ból bioder, i drętwienie nóg;( mały kopniakami mi od wczoraj w prawe żebro daje znać ze wszystko u niego ok:P
wasi mężowie też tacy poddenerwowani? mój jak jest w racy i mu nie odp na sms zaraz ma wizje że rodzę
Dzekej ja mam wg miesiączki termin na 11 sierpnia a wg ovu i owulacji na 14 już przestałam myśleć co chwilkę kiedy maleństwo wyjdzie tak jest lepiej mniej sie stresuje ; jak do weekendu nie wyjdzie to chcemy w sobote wybrac sie gdzies do kina czy cos i sędzić romantyczny wieczor;pD -
Mój syn jest praktycznie nie aktywny - wczoraj przez cały dzień kopnął mnie zaledwie tylko 2 razy
Matko, zwariować można. Jest strasznie nieposłuszny , mamusia go prosi, żeby jej nie stresował, a on uparty po tatusiu hehe . Jeden już gra mi na nerwach od 5 lat , teraz drugi zaczyna hehe . Mój kochany uparciuszekWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2013, 07:01