III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Kleopatra wrote:Patti super! Gratulacje!
Nienormalna w drugiej ciąży się bardziej odczuwa ruchy i u mnie jest masakra, wydaje mi się że rusza się prawie cały czas ;p Ale najbardziej się odczuwa ok 30 tyg więc jeszcze trochę i będziesz narzekała że za mocno Cie kopie
Kleopatra liczę na to .
Dziś też w ogóle nie jest aktywny i miałam pytać czy to możliwe, że ma już na tyle mało miejsca że nie kopie -zero. Ale skoro piszesz, że najbardziej odczuwa się ruchy ok. 30 tygodnia to jeszcze dam mu trochę czasu . Czasami zastanawiam się czy to ja jestem jakaś "inna" czy moje dziecko jest za słabe .
Jak czytam na forum o waszych ruchliwych maluszkach , to strasznie zazdroszczę . Lubię te jego szturchanka - fajne uczucie a on mnie nie rozpieszcza . No co za facet
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2013, 10:32
-
Agga, niestety nieregularne. Mialam je jeden pol godziny temu potem 10 minut pozniej i terraz od 20 minut cisza Brzuch twardnieje przy tym.
Chyba za bardzo to przezywam. Tak bardzo chce juz urodzic, ze kazdy skurcz to dla mnie przyjemnosc, ale to w sumie nic nie znaczy pewnie
Nienormalna, nawet nie wiesz jak bym chciała, zeby to w koncu był ten dzien... Moj maz tez juz sie doczekac nie moze. -
DzejKej wrote:Agga, niestety nieregularne. Mialam je jeden pol godziny temu potem 10 minut pozniej i terraz od 20 minut cisza Brzuch twardnieje przy tym.
Chyba za bardzo to przezywam. Tak bardzo chce juz urodzic, ze kazdy skurcz to dla mnie przyjemnosc, ale to w sumie nic nie znaczy pewnie
Nienormalna, nawet nie wiesz jak bym chciała, zeby to w koncu był ten dzien... Moj maz tez juz sie doczekac nie moze.
no to trzymamy kciuki żeby się udało !
Pasia udanej wizyty . Daj znać koniecznie po.
dziewczyny kojarzycie forumowiczkę Mamuśka ? Miała termin na 03 sierpnia. Kojarzycie ją na forum, bo ja nie. Macie jakieś wieści od niej?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2013, 11:02
-
DzejKej wrote:Kojaze ja z poczateczku mojej ciazy. Pozniej sie juz chyba nie udzielala. Miejmy nadzieje, ze juz jest szczesliwa mama
czyli myślę, że jak ją niebawem rozpakujemy na "lista obecnych ciężarówek" i zdejmiemy z listy to nie będzie nam miała tego za złe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2013, 11:09
DzejKej lubi tę wiadomość
-
mała mi udało mi się kupić ostatnie dwa opakowania. Ulga niesamowita
DzejKej trzymam kciuki, żebyś się już rozpakowała.
иιєиσямαℓиα moja mala tez wcale aż tak bardzo nie była ruchliwa. Tez nie odczuwałam mega kopniaków, ale najważniejsze ze ruchy się czuje. Każde maleństwo jest inne przecież. Nie masz co się martwicиιєиσямαℓиα, mała mi lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny udanych wizyt zycze dzisiaj i dajcie znac co z szyjkami i dzidziusiami po
Ja wlasnie z Jogi wrocilam, odprezona-zrelaksowana malej bardzo sie podoba bo bardzo mocno buszuje w trakcie.Tylko kiepsko mi sie rozciaga jak mi nozki w boki wsadza
DzejKej kochana trzymam BARDZO MOCNO KCIUKI!!! zeby to bylo juz to -
Ja po wizycie! Mały główką w dół tym razem. Waży już prawie 1kg. Szyjka długa i dostałam pozwolenie na wyjazd nad morze hehe!
Jeśli chodzi o kopniaki to czasami są mocne a czasami baaaaardzo delikatne. Najważniejsze, że wszystko ok.
Trzymam kciuki za Wasze wizyty.anilorak, pasia27 lubią tę wiadomość
-
iśka wrote:Ja po wizycie! Mały główką w dół tym razem. Waży już prawie 1kg. Szyjka długa i dostałam pozwolenie na wyjazd nad morze hehe!
Jeśli chodzi o kopniaki to czasami są mocne a czasami baaaaardzo delikatne. Najważniejsze, że wszystko ok.
Trzymam kciuki za Wasze wizyty.
To super wiadomość . Cieszę się, że wszystko oki
ja miałam wizytę też w 27 (26 i 1d) i mały miał 1kg i położenie główkowe. Lekarze mówią generalnie, że ta waga to niby trochę ponad przeciętną - widzę, że u ciebie też taka - nic ci lekarze nie mówili na ten temat ?
Zazdroszczę wyjazdu nad morze !!
Ja nigdzie nie jadę na wakacje jak zwykle z resztą .
Mój mąż mi tylko co roku obiecuje i nic w tym temacie nie robi - pod tym względem strasznie jestem na niego zła i jak zwykle zwiedziona .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2013, 15:31
-
Z tymi ruchami maluszków chodziło mi o to - popatrzcie na suwaczek iśki co jest napisane. Licz ruchy płodu.....powinnaś czuć co najmniej 10 ruchów na godzinę." Czy to prawda? A co jeśli czuje się mniej? Liczyłyście już od 27 tc ruchy? O czym świadczy zbyt mała aktywność ruchowa dziecka skoro to takie ważne, że aż na suwaczku o tym piszą ?
-
iśka wrote:Lekarz mi powiedział, że wszystko ok. Waga Natanka prawidłowa. Ja na razie przytyłam 5,6kg z czego bardzo się cieszę. O ruchy oczywiście pytał ale nie kazał mi liczyć. W pierwszej ciąży tez nie liczyłam...