X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lalita taki pies to skarb. chociaz wydaje mi sie ze wiekszosc psow mozna przyzwyczaic do malenstwa tylko trzeba byc bardzo wytrwalym. Dzieje sie cos u kogos dzisiaj czy tylko ja sie stresuje?:-P blondi jak u Ciebie?

jd7r1di.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    paula22 jak przechodzi to dobrze, w ciąży szyjka jest tak ukrwiona że mały mikro uraz i już jest plamienie :)
    no jest jeszcze tego plamienia taka ociupina ale z samopoczuciem dziś kiepsko bo tak mnie ciągnie w dole, że mąż mi pomaga wstawać zanim się rozchodze no i zgaga;|

lprktv73nye615w2.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    a ja prawie skończyłam przygotowywać miejsce dla mojej kruszynki może nie ma tego duzo ale zawsze coś :) dodoam że będzie ona spała z nami w Naszej sypialni a jak troche podrośnie to zrobimy jej własny pokój :)
    8b55c31404a4d65emed.jpg
    e76f477bf5733e56med.jpg
    slicznie ;) tez musze mojej malutkiej moze w tym tyg ubrac lozeczko

;oniqa lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    jak miałaś badanie gin to po badaniu. No stress :)
    tez raz tak milam po badaniu kolo polowy ciazy ale chwilowe i przeszlo

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Ja kupiłam graco symbio, ale to ze względu na małą wagę spacerówki (mieszkam na 2 piętrze) i jest mały można go spokojnie po złożeniu w bagażniku samochodu upchać. Gondola drive jest mała tzn wąska bo ma styropian zabezpieczający w czasie jazdy. Tak na sucho jak jeździłam jest mega zwrotny, ale i tak wszystko wyjdzie w użytkowaniu.

A tutaj masz linka do naszego forum o wózkach :)
    https://bellybestfriend.pl/forum/po-narodzinach/jaki-wozek-wybrac,440.html
    ja mam wozek po kubusiu Explorer i dobrze sie sprawowal i duży jest wiec dlugo dziecko mozna wozic ;)

a.png
    a.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi ja mam jeszcze ociupine ale już powoli ginie to plamienie więc to chyba jednak po badaniu dzis, a dziś delikatna nie była lekarka i dość mocno i głęboko badała;|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2014, 17:36

lprktv73nye615w2.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    lalita taki pies to skarb. chociaz wydaje mi sie ze wiekszosc psow mozna przyzwyczaic do malenstwa tylko trzeba byc bardzo wytrwalym. Dzieje sie cos u kogos dzisiaj czy tylko ja sie stresuje?:-P blondi jak u Ciebie?
    u mnie ok ;)

skurcze czasami sa ale juz sie przyzwyczailam . wypralam caly wozek czesc recznie i jeszcze zamiaruje zgwalcic mojego P dziś ;) he

tylko malutka caly czas od kilku dni pcha sie tam na dole uparcie he

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    Blondi ja mam jeszcze ociupine ale już powoli ginie to plamienie więc to chyba jednak po badaniu dzis, a dziś delikatna nie była lekarka i dość mocno i głęboko badała;|
    moja tez dosc gleboko bada ze az zeby zaciskam przy badaniu. jeszcze jedna wizyta czeka mnie 14 stycznia ciekawe co tam u mnie sie dzieje bo ostatni raz bylam 17 grudnia wiec dawno

a.png
    a.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to rzeczywiście dawno jak na Twój etap ciąży, ja mam teraz iść 20 do niej a 22 mam wizytę u prywatnego. dzis mi znowu powiedziała, że mam rozwarcie na opuszek;/ a ze mnie troszkę panikara...

lprktv73nye615w2.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u nas na kase chorych za czesto sie nie chodzi nawet pod koniec ciazy tylko standardowo co 4tyg.
    i teraz juz bede miala ostatnia wizyte a potem pewnie na KTG bede chodzic.

ja wczesniej mialam rozwarcie na opuszek palca przed polowa ciazy ale potem po jakis 2 miesiacach szyjka sie zamknela i osttanio bylo ok. zobaczymy czy teraz już cos sie ruszylo bo by moglo

a.png
    a.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Tobie to pewnie, że może się juz coś ruszyć;)
    u mnie jeszcze troszkę czasu. uważam na siebie, nic nie robie praktycznie a rozwarcie i tak jest;/ już nie wiem jak mam uważac.
    Chciałabym być na Twoim miejscu już troszkę i móc rodzić

lprktv73nye615w2.png
  • inezz Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Gratuluję dobrych wieści!

A tymi gorszymi nie ma co się martwić na zapas- w XXI wieku da się zaradzić tylu problemom.

;oniqa Śliczny kącik! Ja tym razem zrezygnowałam z baldachimu, chociaż swoje plusy też miał:)

Ja wczoraj skończyłam prasować rzeczy dla Małej i jak dziś poukładałam resztę w szafkach to mi ulżyło, że choć w tym temacie jestem gotowa:)

;oniqa lubi tę wiadomość

km5szbmhlbn8250p.png
  • inezz Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi Ja też chodzę na kasę, ale u nas wizyty są od 27 tyg co 3 tyg, a od 30-któregoś co 2 tygodnie

km5szbmhlbn8250p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam wiadomość nieco długą i mi się usunęło :/
    W skrócie:
    * do szpitala mam termin na 23.01 na godzine 7:00
    * śluz który mam - koloru beżowego, którego jest sporo jest prawidłowy.
    * szyjka wysoko, zamknięta.
    * ból krzyżowy, brzucha jak na okres i ciągnięcie w dól dlatego, że Mały uciska główką i schodzi w kanał rodny (mam brać magnez w razie stawiania się macicy)
    * jeśli będę odpoczywać dotrzymam terminu.
    * ten ostatni wynik, który nie wiedziałam co oznacza to wielkość główki do kości udowej - myślałam w pierwszym momencie, że główka będzie duża, a nogi krótkie, a to jednak stosunkowo nóżki są większe.
    * zapomnieli mi pobrać wymazu na paciorkowca i muszę iść na wizytę za tydzień (choć już dziś miała być ostatnia)
    * Malutki rośnie jak najbardziej ok, wyniki książkowe.
    * i moje wyniki też są dużo lepsze po żelazie.

szczessciara, Blondi22, Lalita2710, Lula_w, ;oniqa, Miriam, kaaasiaczek_, Ancia77, Kocur, asienka28, pillow, juicca, Matylda36, Perełka lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inezz wrote:
    Blondi Ja też chodzę na kasę, ale u nas wizyty są od 27 tyg co 3 tyg, a od 30-któregoś co 2 tygodnie
    to fajnie masz

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Napisałam wiadomość nieco długą i mi się usunęło :/
    W skrócie:
    * do szpitala mam termin na 23.01 na godzine 7:00
    * śluz który mam - koloru beżowego, którego jest sporo jest prawidłowy.
    * szyjka wysoko, zamknięta.
    * ból krzyżowy, brzucha jak na okres i ciągnięcie w dól dlatego, że Mały uciska główką i schodzi w kanał rodny (mam brać magnez w razie stawiania się macicy)
    * jeśli będę odpoczywać dotrzymam terminu.
    * ten ostatni wynik, który nie wiedziałam co oznacza to wielkość główki do kości udowej - myślałam w pierwszym momencie, że główka będzie duża, a nogi krótkie, a to jednak stosunkowo nóżki są większe.
    * zapomnieli mi pobrać wymazu na paciorkowca i muszę iść na wizytę za tydzień (choć już dziś miała być ostatnia)
    * Malutki rośnie jak najbardziej ok, wyniki książkowe.
    * i moje wyniki też są dużo lepsze po żelazie.
    to super wiesci

a.png
    a.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    oniqa bardzo podoba mi się łóżeczko, które macie dla waszej Natalki. Kupowałaś je może w zestawie z wyposażeniem tzn. kołderka itp.
    Dałabyś namiar na nazwę tego łóżeczka, albo link jeśli kupowałaś je przez neta?
    kochana dać Ci moge ale nie polecam tego allegrowicza bo na łózeczko czekałam 6 tyg bo wiecznie było coś nie tak niby 2 razy uszkodzone a jak juz wysłali to mi wysłali tylko pościel i materac i mój i od jakiejs babki a ona znów dostała 2 łóżeczka

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    slicznie ;) tez musze mojej malutkiej moze w tym tyg ubrac lozeczko
    łożeczko obrałam jak przyszło i do zdjęcia a na drugi dzien sciagłam i zaczełam to prac jak mała będzie juz w domu to ubiore jedynie baldachim mam ubrany co widac na 2 zdjęciu bo strasznie sie namęczyłam żeby go wyprasować a 2 raz my mi sie nie chciało

Blondi22 lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:41

Blondi22, ;oniqa lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja tez musze baldachim wyprasowac ;)

dziewczyny a macie wrazenie ze dzieciaczki ruszaja tam na dole jak by na szyjce glowka bo ja czuje takie krecenie i nacisk czasami. to znaczy ze malutka jest już bardz nisko?

a.png
    a.png
‹‹ 1032 1033 1034 1035 1036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ