X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lalita taki pies to skarb. chociaz wydaje mi sie ze wiekszosc psow mozna przyzwyczaic do malenstwa tylko trzeba byc bardzo wytrwalym. Dzieje sie cos u kogos dzisiaj czy tylko ja sie stresuje?:-P blondi jak u Ciebie?

jd7r1di.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    paula22 jak przechodzi to dobrze, w ciąży szyjka jest tak ukrwiona że mały mikro uraz i już jest plamienie :)
    no jest jeszcze tego plamienia taka ociupina ale z samopoczuciem dziś kiepsko bo tak mnie ciągnie w dole, że mąż mi pomaga wstawać zanim się rozchodze no i zgaga;|

lprktv73nye615w2.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    a ja prawie skończyłam przygotowywać miejsce dla mojej kruszynki może nie ma tego duzo ale zawsze coś :) dodoam że będzie ona spała z nami w Naszej sypialni a jak troche podrośnie to zrobimy jej własny pokój :)
    8b55c31404a4d65emed.jpg
    e76f477bf5733e56med.jpg
    slicznie ;) tez musze mojej malutkiej moze w tym tyg ubrac lozeczko

;oniqa lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    jak miałaś badanie gin to po badaniu. No stress :)
    tez raz tak milam po badaniu kolo polowy ciazy ale chwilowe i przeszlo

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Ja kupiłam graco symbio, ale to ze względu na małą wagę spacerówki (mieszkam na 2 piętrze) i jest mały można go spokojnie po złożeniu w bagażniku samochodu upchać. Gondola drive jest mała tzn wąska bo ma styropian zabezpieczający w czasie jazdy. Tak na sucho jak jeździłam jest mega zwrotny, ale i tak wszystko wyjdzie w użytkowaniu.

A tutaj masz linka do naszego forum o wózkach :)
    https://bellybestfriend.pl/forum/po-narodzinach/jaki-wozek-wybrac,440.html
    ja mam wozek po kubusiu Explorer i dobrze sie sprawowal i duży jest wiec dlugo dziecko mozna wozic ;)

a.png
    a.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi ja mam jeszcze ociupine ale już powoli ginie to plamienie więc to chyba jednak po badaniu dzis, a dziś delikatna nie była lekarka i dość mocno i głęboko badała;|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2014, 17:36

lprktv73nye615w2.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    lalita taki pies to skarb. chociaz wydaje mi sie ze wiekszosc psow mozna przyzwyczaic do malenstwa tylko trzeba byc bardzo wytrwalym. Dzieje sie cos u kogos dzisiaj czy tylko ja sie stresuje?:-P blondi jak u Ciebie?
    u mnie ok ;)

skurcze czasami sa ale juz sie przyzwyczailam . wypralam caly wozek czesc recznie i jeszcze zamiaruje zgwalcic mojego P dziś ;) he

tylko malutka caly czas od kilku dni pcha sie tam na dole uparcie he

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    Blondi ja mam jeszcze ociupine ale już powoli ginie to plamienie więc to chyba jednak po badaniu dzis, a dziś delikatna nie była lekarka i dość mocno i głęboko badała;|
    moja tez dosc gleboko bada ze az zeby zaciskam przy badaniu. jeszcze jedna wizyta czeka mnie 14 stycznia ciekawe co tam u mnie sie dzieje bo ostatni raz bylam 17 grudnia wiec dawno

a.png
    a.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to rzeczywiście dawno jak na Twój etap ciąży, ja mam teraz iść 20 do niej a 22 mam wizytę u prywatnego. dzis mi znowu powiedziała, że mam rozwarcie na opuszek;/ a ze mnie troszkę panikara...

lprktv73nye615w2.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u nas na kase chorych za czesto sie nie chodzi nawet pod koniec ciazy tylko standardowo co 4tyg.
    i teraz juz bede miala ostatnia wizyte a potem pewnie na KTG bede chodzic.

ja wczesniej mialam rozwarcie na opuszek palca przed polowa ciazy ale potem po jakis 2 miesiacach szyjka sie zamknela i osttanio bylo ok. zobaczymy czy teraz już cos sie ruszylo bo by moglo

a.png
    a.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Tobie to pewnie, że może się juz coś ruszyć;)
    u mnie jeszcze troszkę czasu. uważam na siebie, nic nie robie praktycznie a rozwarcie i tak jest;/ już nie wiem jak mam uważac.
    Chciałabym być na Twoim miejscu już troszkę i móc rodzić

lprktv73nye615w2.png
  • inezz Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Gratuluję dobrych wieści!

A tymi gorszymi nie ma co się martwić na zapas- w XXI wieku da się zaradzić tylu problemom.

;oniqa Śliczny kącik! Ja tym razem zrezygnowałam z baldachimu, chociaż swoje plusy też miał:)

Ja wczoraj skończyłam prasować rzeczy dla Małej i jak dziś poukładałam resztę w szafkach to mi ulżyło, że choć w tym temacie jestem gotowa:)

;oniqa lubi tę wiadomość

km5szbmhlbn8250p.png
  • inezz Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi Ja też chodzę na kasę, ale u nas wizyty są od 27 tyg co 3 tyg, a od 30-któregoś co 2 tygodnie

km5szbmhlbn8250p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam wiadomość nieco długą i mi się usunęło :/
    W skrócie:
    * do szpitala mam termin na 23.01 na godzine 7:00
    * śluz który mam - koloru beżowego, którego jest sporo jest prawidłowy.
    * szyjka wysoko, zamknięta.
    * ból krzyżowy, brzucha jak na okres i ciągnięcie w dól dlatego, że Mały uciska główką i schodzi w kanał rodny (mam brać magnez w razie stawiania się macicy)
    * jeśli będę odpoczywać dotrzymam terminu.
    * ten ostatni wynik, który nie wiedziałam co oznacza to wielkość główki do kości udowej - myślałam w pierwszym momencie, że główka będzie duża, a nogi krótkie, a to jednak stosunkowo nóżki są większe.
    * zapomnieli mi pobrać wymazu na paciorkowca i muszę iść na wizytę za tydzień (choć już dziś miała być ostatnia)
    * Malutki rośnie jak najbardziej ok, wyniki książkowe.
    * i moje wyniki też są dużo lepsze po żelazie.

szczessciara, Blondi22, Lalita2710, Lula_w, ;oniqa, Miriam, kaaasiaczek_, Ancia77, Kocur, asienka28, pillow, juicca, Matylda36, Perełka lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inezz wrote:
    Blondi Ja też chodzę na kasę, ale u nas wizyty są od 27 tyg co 3 tyg, a od 30-któregoś co 2 tygodnie
    to fajnie masz

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Napisałam wiadomość nieco długą i mi się usunęło :/
    W skrócie:
    * do szpitala mam termin na 23.01 na godzine 7:00
    * śluz który mam - koloru beżowego, którego jest sporo jest prawidłowy.
    * szyjka wysoko, zamknięta.
    * ból krzyżowy, brzucha jak na okres i ciągnięcie w dól dlatego, że Mały uciska główką i schodzi w kanał rodny (mam brać magnez w razie stawiania się macicy)
    * jeśli będę odpoczywać dotrzymam terminu.
    * ten ostatni wynik, który nie wiedziałam co oznacza to wielkość główki do kości udowej - myślałam w pierwszym momencie, że główka będzie duża, a nogi krótkie, a to jednak stosunkowo nóżki są większe.
    * zapomnieli mi pobrać wymazu na paciorkowca i muszę iść na wizytę za tydzień (choć już dziś miała być ostatnia)
    * Malutki rośnie jak najbardziej ok, wyniki książkowe.
    * i moje wyniki też są dużo lepsze po żelazie.
    to super wiesci

a.png
    a.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    oniqa bardzo podoba mi się łóżeczko, które macie dla waszej Natalki. Kupowałaś je może w zestawie z wyposażeniem tzn. kołderka itp.
    Dałabyś namiar na nazwę tego łóżeczka, albo link jeśli kupowałaś je przez neta?
    kochana dać Ci moge ale nie polecam tego allegrowicza bo na łózeczko czekałam 6 tyg bo wiecznie było coś nie tak niby 2 razy uszkodzone a jak juz wysłali to mi wysłali tylko pościel i materac i mój i od jakiejs babki a ona znów dostała 2 łóżeczka

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    slicznie ;) tez musze mojej malutkiej moze w tym tyg ubrac lozeczko
    łożeczko obrałam jak przyszło i do zdjęcia a na drugi dzien sciagłam i zaczełam to prac jak mała będzie juz w domu to ubiore jedynie baldachim mam ubrany co widac na 2 zdjęciu bo strasznie sie namęczyłam żeby go wyprasować a 2 raz my mi sie nie chciało

Blondi22 lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:41

Blondi22, ;oniqa lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja tez musze baldachim wyprasowac ;)

dziewczyny a macie wrazenie ze dzieciaczki ruszaja tam na dole jak by na szyjce glowka bo ja czuje takie krecenie i nacisk czasami. to znaczy ze malutka jest już bardz nisko?

a.png
    a.png
‹‹ 1032 1033 1034 1035 1036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ