WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    pije tez herbate z lisci malin.
    ja pilam w pierwszej ciazy ale nie bardzo pomogla

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi moja wczoraj przez pol godziny wieczorem skopala miejsce kolo pępka az bolalo ;) hehe pewnie probowala sie odepchnac w dol moj P tak sie śmieje

Ancia77, kotek27 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:44

Lalita2710, Blondi22 lubią tę wiadomość

• magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam tego pieknego dnia. moj maly juz strasznie nisko kopie do zeber nie dosiega:-P wiec teraz juz nie boli i moge oddychac. ja juz od tygodnia lykam wiesiolka tez sie zastanawiam nad ta aplikacja dowcipnie plemniczka ale lykasz i aplkikujesz czy tylko aplikujesz?

jd7r1di.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, Wy już przsypieszacie godzinę "0"....a ja nadal biorę luteinę:P Troszkę zwątpiłam....może ja też powinnam pić herbatki z liści malin i wiesiołka....hmmm.... TYlko, że ja chce w lutym urodzić...a tabletki z luteiny biorę jeszcze przez tydzień.

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym już też chciałam być na końcówce czuję się taka ciężka :) jeszcze mam jakieś kłucia w okolicy pochwy niewiem co o tym myśleć , wizytę u gina mam za 2 tygodnie

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    witam tego pieknego dnia. moj maly juz strasznie nisko kopie do zeber nie dosiega:-P wiec teraz juz nie boli i moge oddychac. ja juz od tygodnia lykam wiesiolka tez sie zastanawiam nad ta aplikacja dowcipnie plemniczka ale lykasz i aplkikujesz czy tylko aplikujesz?
    tak jak u mnie mala kawalek za pepkiem tylko siega a jeszcze niedawno po zoladku i zebrach mi sie obrywalo he

a.png
    a.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    dzień dobry dziewuchy. Teraz już na legalu mogę uczestniczyć w waszym forum.Dziś zaczęłam III level :)
    Więc wpadłam się przywitać

Witaj :)

haybeauti lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczessciara wrote:
    ja bym już też chciałam być na końcówce czuję się taka ciężka :) jeszcze mam jakieś kłucia w okolicy pochwy niewiem co o tym myśleć , wizytę u gina mam za 2 tygodnie
    Mam to samo...jeszcze kilka tygodni a ja juz czuje sie jakbym tonę ważyła:)
    Kłucia w pochwie - tez tak mam czasami - to chyba normalne. Odpoczywaj wiecej,mi leżenie pomaga:)

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia jestem pewna ze glownka nie moze byc tk nisko by ją dotyykac podczas sesku... raczej wszytsko tam juz jest napuchniete, rozmiekczone i dlatego tak odczuwacie.
    Ja wiesiolka tylko lykalam ale teraz postnowilam go na noc dowcipnie aplikowac, a rano i w poludnie polykac. To nie jest komfortowe bo wyplywa, brudzi, bo to olej, trzeba wiec duża wkladke, albo podpaske. Nie wyobrazam sobie w dzien z tym chodzic, na noc sie poswiecam ;)

no Perelka ja czytalam ze herbate z lisci malin od 39 tygodnia pic, czyli ty za tydzien. I twedy tez bym wiesiolka zaczela brac, skoro tak na lutym Ci zalezy. Chociaz czy ja wiem czy to cos przyspiesza? roznie piszą, ale ze niby na pewno lepiej przygotowuje szyjke.

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dziecko tez aktywne bardzo, przesuwa sie, bolesnie wypycha, juz ma tak ciasno, a jednak woli to niz powyciągac sie w swoim pięknym łózeczku...

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klucia w pochwie sa normalne, tez tak mialam juz ok 30 tygodnia.

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pamietam jak bylam w szpitalu w pierwszej ciazy pomoglo chodzenie po schodach na 4pietro ;) he z godzine pochodzilam i potem po korytarzu już i caly czas skurcze zaczely lapac nawet regularne i w nocy urodzilam ;)

a.png
    a.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochanie :)

Dzisiaj jakas noc nieprzespana od 23 do 4 wstawałam co godzine do wc a póxniej zasnęłam to spałam do 10 teraz zjadłam sniadanko mała pobuszowała a ja sie taka zmęczona czuje musze się połozyc na chwile dzisiaj mąż zrobił sniadanko, obiad i bedzie sprzątał ja tylko musze sobie rozebrac choineczkę ale to póxniej teraz ide się zdrzemnąć :) a więc kochaniutkie do usłyszenia później :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2014, 17:51

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy Wy też miałyście jeszcze wymioty i mdłości tak wysoko w ciąży ?? bo ja co jakiś czas mam mdlości dodatkowo z wymiotami.. dzisiaj się czuje jakby mnie ktoś przeżuł i wypluł ..cały czas mnie muli .. i tak mi się zdarza parę razy w tygodniu.

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    ja pamietam jak bylam w szpitalu w pierwszej ciazy pomoglo chodzenie po schodach na 4pietro ;) he z godzine pochodzilam i potem po korytarzu już i caly czas skurcze zaczely lapac nawet regularne i w nocy urodzilam ;)

Ja też w ten 3 noc skurcz żeby stały się częstsze i regularne ,chodziłam po schodach + 4 razy brałam prysznic ciepły po 20min żeby skurcze się nasiliły... bo w sumie i tak spać nie potrafiłam bo ciągle skakałam na równe nogi przy skurczach i tylko kołysanie bioder i oddychanie ,dawały przetrwać skurcz.

Blondi22 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owszem :) Martusska sądze, że to przez to, że dziecko już sięga tak wysoko, że uciska Ci żołądek. Ja do teraz mam wrażenie jak położę głowę zbyt nisko, że mi się "ulewa" aż.

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska wrote:
    dziewczyny czy Wy też miałyście jeszcze wymioty i mdłości tak wysoko w ciąży ?? bo ja co jakiś czas mam mdlości dodatkowo z wymiotami.. dzisiaj się czuje jakby mnie ktoś przeżuł i wypluł ..cały czas mnie muli .. i tak mi się zdarza parę razy w tygodniu.

Są kobiety u których mdłości pojawiają się pod koniec ciąży ,a nawet trwają całą ciąże. ja miałam taką znajomą ,która wymiotowała praktycznie do końca...
    Tak dziwnie jej organizm znosił ciąże.

Obserwuj bo może się czymś zatrułaś. Napij się mięty... Pamiętaj że jelita są długie ,gdzieś jakaś niestrawności ci usiadła i cię muli...

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny;)
    za oknem słoneczna pogoda a jak u Was?
    moja znajoma wczoraj miała wywoływany poród i jeszcze nie urodziła...
    z kuzynką dziś rozmawiałam i ona mnie przeraża... ma córke prawie już 6-letnią i odkłada drugie ze względu na ból porodu... dla mnie troszkę to dziwne podejście bo powiedziała dziś, że najgorszemu wrogowi nie życzy tego bólu... a dodam, że bóle miała ok 5 h a sam poród odbył się w 15min bo położna za opłatą dała jej zastrzyk i urodziła w moment...
    dobrze, że mam inne podejście bo ona mnie tak nakręca na samo zło porodu, że jejku...

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula może chcę Cię nastawić na gorsze żebyś pozytywnie się rozczarowała :D

paula22 lubi tę wiadomość

‹‹ 1051 1052 1053 1054 1055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ