III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Hello, ja też zaczęłam pakować torbę - ojej to już czas najwyższy
widziałyście te nowe listy? fajne. jutro mam wizyte u lekarza z którym bede rodzic i spisuje sobie też tam pytanai do lekarza. bardzo przydatne.
kotek27 lubi tę wiadomość
-
Blondi, łóżeczko wygląda ślicznie:)
Ewelina, kusisz tym przepisem...Ja tam teraz nie ograniczam się co do słodyczy:P W sumie w całej ciąży sporo ich jadłam- jakoś opanowac się nei mogłam:P
Noc jak zwykle ciężka....także zjem drugie śniadanie i chyba ide jeszcze pospaćU nas jest śnieg ale malutko i jakoś tak szaro się zrobiło na dworze..
Blondi22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPasy poporodowe to te na brzuch? Jeśli tak, to raczej rozleniwiają mięśnie brzucha i poprawiaja tylko estetykę pod bluzką, ale potem ciężej wrócić do formy.
Brzuch opada na 2-3 tyg przed porodem o ile opada... ja nie zauważyłąm ani przy jednej a ni przy dugiej ciąży. JEsli sie obnizył to tak nieznacznie, że nie rzucało się w oczy.Lalita2710 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrzed porodem nie wolno wyciskć, ani ściągać pokarmu, co też niewątpliwie pobudzanie laktatorem uczyni, bo zabeirzecie dziecku to co najcenniejsze - siarę. Stmulacja sutków palcami, miętosić, ale nie odciagac laktatorem.
to zalelezy od szpitala ile tetr... u mnie 4 sa wymagane do samego porodu, a potem na te 3 dni ejszcze ze 2-3 poszły -
cześć dziewczyny czy któraś z was miała w ciąży zastój w nerce?? wczoraj na USG nerek się okazało że mam na prawej nerce zastój o wymiarach 2x2 cm. posiew moczu wyszedł jałowy chociaż z badań ogólnych wynika że bakterii jest bardzo dużo.
chciałam się dowiedzieć czy któraś z was coś takiego przechodziła i jak to wpływa na ciążę... do lekarza idę we wtorek.Sarita35 lubi tę wiadomość
-
cześć kobietki,
u mnie też jest śnieg, ale na szczęście nie jest mroźno.
Ewelina, dałaś czadu z tym pzrepisem, teraz cały czas myśle o tych placuszkach, ale jestem twarda i tak już dużo przytyłam, więc muszę przystopowować...
Blondi, myślę że już niewiele ci zostało, na dniach Iza będzie z Wami
Co do pobudzania piersi laktatorem, to zgadzam się z suzy, nie mam doświadczenia, ale tez uwazam, ze to co najlepsze zabierzemy maluchowi, chyba lepiej nie przesadzać.
Ja jutro na wizytę się wybieram, zobaczymy co tam na dole słychać, więc dziś miałam nie lada zadanie-golenie;) jakoś z lusterkiem poszło
;oniqa, kotek27, Blondi22, Ancia77 lubią tę wiadomość
-
wisnia11 wrote:cześć dziewczyny czy któraś z was miała w ciąży zastój w nerce?? wczoraj na USG nerek się okazało że mam na prawej nerce zastój o wymiarach 2x2 cm. posiew moczu wyszedł jałowy chociaż z badań ogólnych wynika że bakterii jest bardzo dużo.
chciałam się dowiedzieć czy któraś z was coś takiego przechodziła i jak to wpływa na ciążę... do lekarza idę we wtorek. -
ja mm\am wrażenie że mój brzuch opadł z wczoraj na dzisiaj jeszcze niżej, jka sobie pomagam tylko tym że skacze na piłce i nic poza tym mam jesczez troche czasu do porodu jak sie samo nie rozkręci to wtedy bede mysleć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2014, 12:56
-
u mnie jak na razie nic nie zwiastuję zbliżającego sięporodu, może brzuch faktycznie nieco niżej, ale chyba minimalnie.też chciałabym już miec córeczkę przy sobie, ale jakoś nie chcę robić nic na siłę.też tylko czasem pokręce się na piłce;) może znajdę gdzieś tą hernatkę z liści malin, może pomoże szybciej urodzić jak już się coś zacznie
-
nick nieaktualnyA u mnie dziś 37 tydzień i w kalendarzu pisze, że ciąża donoszona.
Został tydzień
Inezz Ty na tym samym etapie co ja!
Ja pospałam dziś, odespałam te 4 noce bezsenne i aż lepiej się czuje. Głowa mnie tak nie boli. Tylko jak wstałam zrobić sobie herbatę Mały tak zaczął wypychać nóżki koło pępka, że jak wróciłam do pokoju miałam taki ból okresowy jak nigdy i uczucie jakby zaraz miało wszystko wypłynąćPołożyłam się i leże tak będzie najlepiej..
;oniqa, haybeauti, marzycielka29, Blondi22, kotek27, inezz, juicca lubią tę wiadomość
-
Suzy Lee wrote:Pasy poporodowe to te na brzuch? Jeśli tak, to raczej rozleniwiają mięśnie brzucha i poprawiaja tylko estetykę pod bluzką, ale potem ciężej wrócić do formy.
Brzuch opada na 2-3 tyg przed porodem o ile opada... ja nie zauważyłąm ani przy jednej a ni przy dugiej ciąży. JEsli sie obnizył to tak nieznacznie, że nie rzucało się w oczy.ciekawe coś w to nie wierze
-
milola86 wrote:cześć kobietki,
u mnie też jest śnieg, ale na szczęście nie jest mroźno.
Ewelina, dałaś czadu z tym pzrepisem, teraz cały czas myśle o tych placuszkach, ale jestem twarda i tak już dużo przytyłam, więc muszę przystopowować...
Blondi, myślę że już niewiele ci zostało, na dniach Iza będzie z Wami
Co do pobudzania piersi laktatorem, to zgadzam się z suzy, nie mam doświadczenia, ale tez uwazam, ze to co najlepsze zabierzemy maluchowi, chyba lepiej nie przesadzać.
Ja jutro na wizytę się wybieram, zobaczymy co tam na dole słychać, więc dziś miałam nie lada zadanie-golenie;) jakoś z lusterkiem poszło -
sla.s wrote:A u mnie dziś 37 tydzień i w kalendarzu pisze, że ciąża donoszona.
Został tydzień
Inezz Ty na tym samym etapie co ja!
Ja pospałam dziś, odespałam te 4 noce bezsenne i aż lepiej się czuje. Głowa mnie tak nie boli. Tylko jak wstałam zrobić sobie herbatę Mały tak zaczął wypychać nóżki koło pępka, że jak wróciłam do pokoju miałam taki ból okresowy jak nigdy i uczucie jakby zaraz miało wszystko wypłynąćPołożyłam się i leże tak będzie najlepiej..
moja tez strasznie dziś wypycha nozki kolo pepka -
nick nieaktualny