III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
sla.s serdeczne gratulacje, odpoczywajcie i cieszcie się sobą
a za pozostałe dziewczyny trzymam kciuki, żeby wreszcie wasze maleństwa zechciały przyjść już na świat i powodzenia.;oniqa lubi tę wiadomość
-
Sla.s foantastycznie
)) !!! Tak się cieszę
Oniqa - dawaj znać na bieżącoMoże to już :>
Ja wyprałam dziś takie grubsze rzeczy: kombinezonik, sweterki i spodenki i są takie maleńkie, jak dla lakiMam ochotę je wysciskać tak jak mojego szkraba w brzuchu. Oczywiście ma przykaz siedzenia tam conajmniej do połowy lutego, ale chcę żeby szybciutko zleciało
;oniqa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jedrna badanie KTG po 30 tc przysługuje Ci normalnie na NFZ. Jak nie ma w przychodni to lekarz wysyła do szpitala z którym ma umowę. Z tego co wiem powinno być co 2 tygodnie robione. U mnie jest w przychodni i jak idę na wizytę to muszę być 40 minut wcześniej u położnej, która mnie podłącza.
Jeśli mała się wierci to pewnie nie powodów do niepokoju. KTG bada ruchy i tętno płodu oraz dodatkowo skurcze macicyJEDRNA5 lubi tę wiadomość
-
JEDRNA5 wrote:Tak czytam, i większośc z Was chodzi na ktg.
Ja pytałam swojego lekarza o to, i pow,że jakbymm nie czuła ruchów dziecka, to mam się zgłoscić do szpitala i wtedy mi zrobią ktg..
To ja nic nie rozumiem...
Czemu wy chodziciea ja nie??
( chyba, że wystąpi konieczność!).
JEDRNA5 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylusia a wizyta szkoda gadać najkrótsza wizyta na jakiej byłam może 2-3 minuty wypisała mi skierowanie na badania moczu krwi i usg i cześć jak powiedziałam o tej szyjsce odparła że usg ma popsute ok ja sie nie bede prosic ani nic do 4 lutego juz niedaleko zobaczymy co moj doktorek powie
-
Miriam wrote:lusia a wizyta szkoda gadać najkrótsza wizyta na jakiej byłam może 2-3 minuty wypisała mi skierowanie na badania moczu krwi i usg i cześć jak powiedziałam o tej szyjsce odparła że usg ma popsute ok ja sie nie bede prosic ani nic do 4 lutego juz niedaleko zobaczymy co moj doktorek powie
to naprawde nie fajnie cie potraktowali, oszczędzaj się i leż w łóżeczku to napewno będzie wszystko dobrze. -
;oniqa To pewnie jeszcze przepowiadające.
A jakie w ogóle masz prognozy? Długo cię będą trzymać?
Jakoś się pogubiłam i nie wiem, czy pisałaś..
Za dużo nas;)
Miriam Dziwne, że tak szybko..Około 30 tygodnia powinno być chyba jedno z tych porządniejszych usg?