X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • juicca Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milola mam pytanko , kurcze zamówiłam pare rzeczy na allegro z Wiktor sklep ponad tydzień temu i zapłaciłam , kurcze a przesyłki nadal niema , Ty nie miałaś problemu z tym allegrowiczem ?? gościu na tel nie odpowiada troszke sie boje że tej paczki nie dostane... a wiem że kase dostał bo maila dostałam zwrotnego , jeszcze dzisiaj zobaczę czy poczta przyjdzie...

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicca napisz dzis do allegro - oni do niego też napiszą i może się spręży i wyjaśni sprawe dlaczego takie opóźnienia.

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca wrote:
    Milola mam pytanko , kurcze zamówiłam pare rzeczy na allegro z Wiktor sklep ponad tydzień temu i zapłaciłam , kurcze a przesyłki nadal niema , Ty nie miałaś problemu z tym allegrowiczem ?? gościu na tel nie odpowiada troszke sie boje że tej paczki nie dostane... a wiem że kase dostał bo maila dostałam zwrotnego , jeszcze dzisiaj zobaczę czy poczta przyjdzie...

Po poście Miloli, ja też w tym sklepie zamawiałam jakieś rzeczy. Rzeczywiście kontakt żaden jest z tym sprzedawcą, nie odpowiada na maile, zapytania, mi nawet zamówienie pomylili, ale odpuściłam już sobie dochodzenie zmiany zamówienia, bo zebrały mi się inne pilne sprawy do załatwienia. Na przesyłkę kurierem czekałam 4 dni.

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • juicca Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ja juz czekam od 15 stycznia;/ zamówiłam tam aspirator , gaziki jałowe ceratkę , podkłady poporodowe , duze podpaski , kosmetyki ,za ponad 80 zł

3jvz3e5ek8iil2ca.png

• juicca Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na tym allegro?? jest jakas zakładka ?

3jvz3e5ek8iil2ca.png

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam teraz. Ja robiłam w tym sklepie zakupy 13 stycznia na kwotę 120 pln i na kuriera czekałam 4 dni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca wrote:
    na tym allegro?? jest jakas zakładka ?
    Po zalogowaniu wchodzisz w MOJE KONTO potem SPORY TRANSAKCYJNE i NOWY SPÓR dalej krok po kroku uzupełniasz dane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 14:36

• Kocur Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Nie było mnie bo trafiłam ze skurczami w sobotę w nocy do szpitala.
    Muszę nadrobić, ale pewnie troszkę mi to zajmie.
    Dostałam sporo zastrzyków na powstrzymanie i dziś mnie wypisali, bo doszli do wniosku, że jak się ruszy to juz nie będą jednak chamować, bo mały waży prawie 3 kg.
    I tu paradoks (wymiary na 3 różnych aparatach)... w 28 tyg. mały ważył podobno 1450, w 32 1700 a równo w 35 już 2900 :D , czyli, ze w 4 tygodnie przybyło mu 250 gram a w kolejne 3 nagle 1,2 kg? ale bzdurki, albo ten środkowy wymiar jest solidnie zakłamany, albo po prostu te wymiary o kant tyłka rozbić. W każdym razie szyjka ma juz tylko 1 cm, główka wyczuwalna w badaniu i na słabsze skurcze mam barać nospę, a jak przyciśnie to na porodówkę ;p Gin powiedział, że mogę urodzić za tydzień i w terminie więc w proroka się bawić nie będzie.

Powiem wam, ze w sumie dobrze, że się tak stało bo przynajmniej wiem jak skurcze wyglądają. Miałam przez 4 godziny ból w podbrzuchu i w krzyżu , chwilami sie nasilał, ale nie sądziłam, ze to są właśnie już i że to są własnie skurcze. Podłaczyli mnie do KTG i tam już niezłe wahania wyszły, aż sama w szoku byłam. Na szczęście po serii kroplówek i zastrzyków w tyłek wszystko przeszło jak ręka odjąął i czuję się nieźle :)

Effcia28, Ancia77 lubią tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur wrote:
    Witajcie :) Nie było mnie bo trafiłam ze skurczami w sobotę w nocy do szpitala.
    Muszę nadrobić, ale pewnie troszkę mi to zajmie.
    Dostałam sporo zastrzyków na powstrzymanie i dziś mnie wypisali, bo doszli do wniosku, że jak się ruszy to juz nie będą jednak chamować, bo mały waży prawie 3 kg.
    I tu paradoks (wymiary na 3 różnych aparatach)... w 28 tyg. mały ważył podobno 1450, w 32 1700 a równo w 35 już 2900 :D , czyli, ze w 4 tygodnie przybyło mu 250 gram a w kolejne 3 nagle 1,2 kg? ale bzdurki, albo ten środkowy wymiar jest solidnie zakłamany, albo po prostu te wymiary o kant tyłka rozbić. W każdym razie szyjka ma juz tylko 1 cm, główka wyczuwalna w badaniu i na słabsze skurcze mam barać nospę, a jak przyciśnie to na porodówkę ;p Gin powiedział, że mogę urodzić za tydzień i w terminie więc w proroka się bawić nie będzie.

Powiem wam, ze w sumie dobrze, że się tak stało bo przynajmniej wiem jak skurcze wyglądają. Miałam przez 4 godziny ból w podbrzuchu i w krzyżu , chwilami sie nasilał, ale nie sądziłam, ze to są właśnie już i że to są własnie skurcze. Podłaczyli mnie do KTG i tam już niezłe wahania wyszły, aż sama w szoku byłam. Na szczęście po serii kroplówek i zastrzyków w tyłek wszystko przeszło jak ręka odjąął i czuję się nieźle :)

Z tego co mój gin mi mówił to te wagi dzieciaczków są tylko szacunkowe i mogą odbiegać od normy o ok 20% (+/-)...

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałaś Kocur przeżycia. Eh. Trzymam kciuki, żeby maluch jeszcze trochę wytrzymał ;-)

Kocur lubi tę wiadomość

• juicca Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam , musieliśmy dzisiaj Pani nadac ponownie Pani paczkę , poprzednią która została już nadana wróciła do nas uszkodzona( oliwka pękła i zalała wszystko) , niestety nie miałam już gazików i paczka poszła bez nich , prosze o numer konta to oddam Pani za nie pieniążki
    Pozdrawiam i przepraszam ale ta sytuacja nie wynikła z naszej winy

zanim wysłałam maila dostałam od nich wiadomośc , wiec mam nadzieję ze tym razem dojdzie bez problemów

3jvz3e5ek8iil2ca.png

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur myślałam sobie o Tobie wczoraj :)

A mnie dziś na mieście zaczął boleć brzuch tak jakby główka napierała na szyjkę i odbyt normalnie nie mogłam chodzić-to pewnie też normalne co?

Śmieszne jest to że ja mam jeden poród 6 lat temu za sobą a większość dolegliwości jest mi obca.Normalnie ich nie pamiętam :(

Kocur lubi tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kocurku to miałas akcję , dobrze ze zdołali lekarze zatrzymac skurcze

Kocur lubi tę wiadomość

3jvz3e5ek8iil2ca.png

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca wrote:
    Zrobiłam w tym sklepie zakupy za 240zł, wanienkę i naprawdę mnóstwo rzeczy dla mnie do szpitala i dla malucha. Czekałam na przesyłkę ok 3tygodni, fakt, że zakupy robiłam przed świętami, i stąd te opóźnienia niby. Najważniejsze, że paczka doszła cała. Proponuję otworzyć przesyłkę przy kurierze, bo sprzedawca ma dużo negatywów. Napewno bym już u niego nic nie zamówiła, bo tylko się na stresowałam ;)

82dox1hp47sulw8a.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miała to badanie dziewczyny a wiec tak:
    Mała bardzo uparta nie doscvze odgiela glowe do tyłu to jeszcze wykrzywila ja na bokmi i nie dalo sie zmierzyc obwodu glowy a najlepsze jak najechala glowica na glowe to mała miala otwarte oczy i wpatrywala sie w pania dr. Przepływy ok ale za to mało wód i nogi na 39 tydzien a brzuszek ns 35 jest różnica 4 tyg troche duża około 18 mam wizyte ciekawe co, powiedza póki vo nadal jestem e szpitalu.
    Na ktg nie dosc że mislam skurcza to mała miala czkawke dziwne uczucie :).
    Moze lekarzebzdecyduja że roswiazuja ciase i robia cesarke przez tą mała ilość wód i ten obwód brzucha

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki ale pisze z telefonu i wychodza czasami głupoty mam nadzieje że rozczytacie się

Effcia28 lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oniqa trzymaj się i daj koniecznie znać co dalej z Wami.

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne że dam troche sie martwie

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 12:08

;oniqa lubi tę wiadomość

• paula22 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny;)
    nie wiem czy nadrobie aby wszystko przeczytać ale w poniedziałek po wizycie u gin wylądowałam w szpitalu z rozwarciem na ponad palec.
    w dniu przyjęcia okazało się na ktg, że mam już skurcze porodowe:/
    dostawałam magnez z glukoza w kroplówce, fragmin w brzuch,2 dawki celestonu i w piatek okazało się na usg, że mam za mało wód i dziecko nie będzie przez to za duże. uzupełnili mi troche kroplówkami ale nie do końca niestety, dziś na badaniu rozwarcie na palec ale dr badająca powiedziała, że zrobili co mogli i na tym etapie to już zaraz mogę rodzić i aby uważac. do domu dostalam zastrzyki z fragminu, magnez doustnie i gynalgin.

Przez nieobecność nawet nie wiem co u Was słychać.

lprktv73nye615w2.png
‹‹ 1126 1127 1128 1129 1130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ