X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3e77ba0a5981e694med.jpg
    Moje słoneczko <3

Matylda36, Marysia0312, pillow, Tusia84, ;oniqa, Miriam, szczessciara, Lalita2710, inezz, milola86, asienka28, kotek27, Iwo123, Nusiaa, Effcia28, Perełka, AISAK, haybeauti, Ancia77, Martynika, lusia22, kaaasiaczek_, JEDRNA5, juicca, magdalena, paula22, monalisa lubią tę wiadomość

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla.s Mikołajek jest śliczniutki

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba was przebiję jeśli chodzi o rodziców...

moja mama mówi do mojego teścia w żartobliwym tonie oczywiście,że musi szykować kasę na wózek, a on na to że jakby był wnuczek to tak, ale jak wnuczka to babcia niech wózek kupuje, a tak w ogóle to na wózek zbieraliśmy na weselu, więc o co chodzi?

żenada

szczęka mamie opadła, a mi jakby ktoś strzelił z liścia ;/

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no przebił tesciu Twój moja teściowa ale przynajmniej prawdę powiedział a nie kocopoly opowiadał i obiecywał :)

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla.S Mikołajek cudowny...

Milola no to masakra kochana...

U mnie 85% wyprawki ciuchy itd moja mama , kupowała super extra firmowa używane rzeczy w holandii wyglądające jak nowe. Tak że fajnie bi mamy podobny gust więc wiochy mi nie zrobiła:)

Miriam lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • inezz Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla.S Jaki śliczny!!!

Milola U mnie cisza w eterze. Trochę tych przepowiadających, ale takie to sobie mogą być;)

Miriam Super postawa męża! Oby zapał nie opadł;)

Dzisiaj się dowiedziałam, ze M pierwszy wyjazd ma już trzeciego, kolejny 10-go na tydzień, więc właściwie to najlepiej dla mnie będzie urodzić w 42 tygodniu:)

Miriam lubi tę wiadomość

km5szbmhlbn8250p.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam naprawdę postawa męża godna pochwały!!

Nam na wózek dała moja mama, bo sama chciała. Teściowa nic, zero najmniejszej grzechotki -woli robić remonty w domu sobie... :] Ale dobrze, w ogóle się nie angażuje i mam ją z bani przynajmniej ;)

Też muszę się Wam pochwalić, wczoraj w rozmowie z moim M teściowa skrytykowała imię dla dziecka które wybraliśmy "Leon", mój M ostro ją pojechał, że to nasz wybór i wszystkim nie dogodzimy.
    Byłam w szoku, jak ona w ogóle tak mogła, że "...Leon? NIE!.."

Miriam, asienka28, Matylda36 lubią tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla.s Mikołaj śliczny!! Super, że jesteście już razem!! :)))

82dox1hp47sulw8a.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milola Twój teść pobił wszystkich :))! :D

milola86 lubi tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon śliczne imie :) moja tez krytykowała Lily ze jak to bez imienin problemy w urzedach itp zreszta wszystkie propoxycje skrytykowala i mówiła ze ma być Agnieszka bo Czarek miał być Agnieszka albo Ania po niej mój wzrok na Czarka chyba wystarczył i powiedział ze to nasz wybór a nie jej a jej wnuki tzn synowie brata Czarka maja na imie Alan i Fabio jestem ciekawa kiedy Fabio ma imieniny

kotek27 lubi tę wiadomość

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, Lily też bardzo ładne imię. Takie nietuzinkowe, wybrane WSPÓLNIE przez kochających rodziców i to się liczy!

A z tymi teściowymi to chyba z wszystkimi tak jest.
    Matki naszych mężów bądź tam partnerów ale jak dla mnie to zawsze będzie obca baba hehe ;)
    Dobrze, że nasi faceci nie podporządkowują się im, tylko nam :) i to jest najważniejsze.
    Obiecuję sobie, że ja taką teściową nie będę, chociaż może mi się jeszcze poprzestawia na starość w głowie ;/
    Moja teściowa jest przesłodko miła, że aż mnie mdli bo to sztuczne, a czasem wyjedzie z takim tekstem jakbyśmy mieli po 17lat haha a jesteśmy dorosłymi już dawno samodzielnymi ludźmi.
    Ee temat rzeka :P

Lalita2710, Miriam lubią tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o teściach się nie wypowiadam bo jakiś czas temu żaliłam się na pielągnacji dziewczynoo i to brak słów w moim przypadku.

Nadgroliwość gorsza od faszyzmu... jakby mogli spali mi nad głową i moje dziecko mi ciągle brali...

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tak jak u mnie taka tituriti przesłodka przy obcych a jak we dwie dostaniemy same to czuje sie tak jak by miała mnie udusić nic jej nie pasuje masakra jakaś :/ już mi wakacje zapanowała u nich sylwestra tez halo a gdzie ja w tym wszystkim To ja i Moje dxiecko a jej daleko dotego i życia za mnie nie przeżyje jak nie wytrzymam to sama jej powiem co o tym myśle tylko nie chce być hamska

Lalita2710, kotek27 lubią tę wiadomość

• Perełka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny, ale narzekacie :-P ja tam teściów mam ok- nie interesują się za bardzo, nie wtracaja w związku z tym. Jak kiedyś skrytykowali imię dla chłopca (bo ciągle myślałam, że to chłopiec, a tutaj niespodzianka i dziewczynka), to tylko z M się zasmialismy i powiedzieliśmy żeby zrobili sobie dziecko i nazywali jak chcą :-P ma to swoje minusy, bo w sumie nic dla Małej nie kupili...Ale wiem, że też kasy za bardzo nie mają. Bardziej narzekam na mojego ojca, bo nic o zdrowie moje i dziecka się nie pyta, a na pepkowe chce mi.się (od razu po porodzie) zwalić na głowę:-( i też nic dla dziecka nie dał. I już mi chrzest organizuje,a ja nie chce dziecka w ogóle chrzcic. Ehh, ręce opadają. No ale moi rodzice są daleko, więc luz :-P

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje skurcze, ale bezbolesne, więc wątpię, że jakoś wpływają na szyjkę. We wtorek się okaże, co tam się dzieje, bo mam wizytę u giną. Aha, i brzuch jest niżej, bo i zgaga zniknęła. Także u mnie to jeszcze trzeba poczekać..raczej przepuszcze kogoś...:-P

kotek27 lubi tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja mała będzie Lea i śmieją się że jak dla psa:-( przykro mi ale ważne że nam się podoba;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każde imię jest ładne jeśli się je ładnie wymawia :)
    Milola u nas właśnie tak jest że jeśli rodzi się dziadkom pierwszy wnuk to wózek kupuję dziadek a jak wnuczka to babcia.

Ja już mam jedno dziecko synka więc za wózek płacił mój tata ja sobie wybierałam jaki.Wybraliśmy kolor zielony i teraz córcia również go będzie miała :)

Kotek Leoś bardzo ładne imię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2014, 23:46

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    effcia, u nas nie słyszałam o takich zwyczajach, nie wspominając, że u mojego teścia to pierwsze wnuczątko, a moja mama ma już ich ośmioro ;) no ale mniejsza o to, niczego od nikogo nie oczekiwałam, wkięc nie czuje się zawiedziona ;)

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane ja tez mam slurcze czasaki zaboli ale to nie sa chyba te prawdziwe.

U mnie na szczęście nikt sie jie wtranca i z M mamy spokój

Juz doczekac sie nie umie dzisiejszego badania bo bede wiedzieć czy wychodze do domu czy zostaje nadal w szpitalu.mjuz czasami wolałabym żeby zrohilimki ta cesarkemi bym miała już spokój

kotek27, Matylda36, Effcia28 lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też szkoda gadać. Teściowa nawet mnie nie odwiedzi a obok mnie przejeżdża z miliard razy w ciągu dnia. Do koleżanek to tak ale do synowej która siedzi w domu to po co. Już na początku ciąży oświadczyła że przez pierwszy miesiąc nie przyjedzie bo się boi małych dzieci a jak później trzeba będzie posiedzieć to tylko na 1h nie dłużej. Rodzice daleko i ostatnio mieli przyjechać to powiedzieli że im trochę paliwa szkoda (czaicie do córki) ale jak ja jestem w pobliżu warszawy to jak nie zajade to jest wielki foch i obraza.
    Sorki dziewczyn za te wynaturzenia ale musiałam gdzieś to spuścić.

Effcia28 lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
‹‹ 1124 1125 1126 1127 1128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ