X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3e77ba0a5981e694med.jpg
    Moje słoneczko <3

Matylda36, Marysia0312, pillow, Tusia84, ;oniqa, Miriam, szczessciara, Lalita2710, inezz, milola86, asienka28, kotek27, Iwo123, Nusiaa, Effcia28, Perełka, AISAK, haybeauti, Ancia77, Martynika, lusia22, kaaasiaczek_, JEDRNA5, juicca, magdalena, paula22, monalisa lubią tę wiadomość

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla.s Mikołajek jest śliczniutki

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba was przebiję jeśli chodzi o rodziców...

moja mama mówi do mojego teścia w żartobliwym tonie oczywiście,że musi szykować kasę na wózek, a on na to że jakby był wnuczek to tak, ale jak wnuczka to babcia niech wózek kupuje, a tak w ogóle to na wózek zbieraliśmy na weselu, więc o co chodzi?

żenada

szczęka mamie opadła, a mi jakby ktoś strzelił z liścia ;/

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no przebił tesciu Twój moja teściowa ale przynajmniej prawdę powiedział a nie kocopoly opowiadał i obiecywał :)

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla.S Mikołajek cudowny...

Milola no to masakra kochana...

U mnie 85% wyprawki ciuchy itd moja mama , kupowała super extra firmowa używane rzeczy w holandii wyglądające jak nowe. Tak że fajnie bi mamy podobny gust więc wiochy mi nie zrobiła:)

Miriam lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • inezz Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla.S Jaki śliczny!!!

Milola U mnie cisza w eterze. Trochę tych przepowiadających, ale takie to sobie mogą być;)

Miriam Super postawa męża! Oby zapał nie opadł;)

Dzisiaj się dowiedziałam, ze M pierwszy wyjazd ma już trzeciego, kolejny 10-go na tydzień, więc właściwie to najlepiej dla mnie będzie urodzić w 42 tygodniu:)

Miriam lubi tę wiadomość

km5szbmhlbn8250p.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam naprawdę postawa męża godna pochwały!!

Nam na wózek dała moja mama, bo sama chciała. Teściowa nic, zero najmniejszej grzechotki -woli robić remonty w domu sobie... :] Ale dobrze, w ogóle się nie angażuje i mam ją z bani przynajmniej ;)

Też muszę się Wam pochwalić, wczoraj w rozmowie z moim M teściowa skrytykowała imię dla dziecka które wybraliśmy "Leon", mój M ostro ją pojechał, że to nasz wybór i wszystkim nie dogodzimy.
    Byłam w szoku, jak ona w ogóle tak mogła, że "...Leon? NIE!.."

Miriam, asienka28, Matylda36 lubią tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla.s Mikołaj śliczny!! Super, że jesteście już razem!! :)))

82dox1hp47sulw8a.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milola Twój teść pobił wszystkich :))! :D

milola86 lubi tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon śliczne imie :) moja tez krytykowała Lily ze jak to bez imienin problemy w urzedach itp zreszta wszystkie propoxycje skrytykowala i mówiła ze ma być Agnieszka bo Czarek miał być Agnieszka albo Ania po niej mój wzrok na Czarka chyba wystarczył i powiedział ze to nasz wybór a nie jej a jej wnuki tzn synowie brata Czarka maja na imie Alan i Fabio jestem ciekawa kiedy Fabio ma imieniny

kotek27 lubi tę wiadomość

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, Lily też bardzo ładne imię. Takie nietuzinkowe, wybrane WSPÓLNIE przez kochających rodziców i to się liczy!

A z tymi teściowymi to chyba z wszystkimi tak jest.
    Matki naszych mężów bądź tam partnerów ale jak dla mnie to zawsze będzie obca baba hehe ;)
    Dobrze, że nasi faceci nie podporządkowują się im, tylko nam :) i to jest najważniejsze.
    Obiecuję sobie, że ja taką teściową nie będę, chociaż może mi się jeszcze poprzestawia na starość w głowie ;/
    Moja teściowa jest przesłodko miła, że aż mnie mdli bo to sztuczne, a czasem wyjedzie z takim tekstem jakbyśmy mieli po 17lat haha a jesteśmy dorosłymi już dawno samodzielnymi ludźmi.
    Ee temat rzeka :P

Lalita2710, Miriam lubią tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o teściach się nie wypowiadam bo jakiś czas temu żaliłam się na pielągnacji dziewczynoo i to brak słów w moim przypadku.

Nadgroliwość gorsza od faszyzmu... jakby mogli spali mi nad głową i moje dziecko mi ciągle brali...

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tak jak u mnie taka tituriti przesłodka przy obcych a jak we dwie dostaniemy same to czuje sie tak jak by miała mnie udusić nic jej nie pasuje masakra jakaś :/ już mi wakacje zapanowała u nich sylwestra tez halo a gdzie ja w tym wszystkim To ja i Moje dxiecko a jej daleko dotego i życia za mnie nie przeżyje jak nie wytrzymam to sama jej powiem co o tym myśle tylko nie chce być hamska

Lalita2710, kotek27 lubią tę wiadomość

• Perełka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny, ale narzekacie :-P ja tam teściów mam ok- nie interesują się za bardzo, nie wtracaja w związku z tym. Jak kiedyś skrytykowali imię dla chłopca (bo ciągle myślałam, że to chłopiec, a tutaj niespodzianka i dziewczynka), to tylko z M się zasmialismy i powiedzieliśmy żeby zrobili sobie dziecko i nazywali jak chcą :-P ma to swoje minusy, bo w sumie nic dla Małej nie kupili...Ale wiem, że też kasy za bardzo nie mają. Bardziej narzekam na mojego ojca, bo nic o zdrowie moje i dziecka się nie pyta, a na pepkowe chce mi.się (od razu po porodzie) zwalić na głowę:-( i też nic dla dziecka nie dał. I już mi chrzest organizuje,a ja nie chce dziecka w ogóle chrzcic. Ehh, ręce opadają. No ale moi rodzice są daleko, więc luz :-P

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje skurcze, ale bezbolesne, więc wątpię, że jakoś wpływają na szyjkę. We wtorek się okaże, co tam się dzieje, bo mam wizytę u giną. Aha, i brzuch jest niżej, bo i zgaga zniknęła. Także u mnie to jeszcze trzeba poczekać..raczej przepuszcze kogoś...:-P

kotek27 lubi tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja mała będzie Lea i śmieją się że jak dla psa:-( przykro mi ale ważne że nam się podoba;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każde imię jest ładne jeśli się je ładnie wymawia :)
    Milola u nas właśnie tak jest że jeśli rodzi się dziadkom pierwszy wnuk to wózek kupuję dziadek a jak wnuczka to babcia.

Ja już mam jedno dziecko synka więc za wózek płacił mój tata ja sobie wybierałam jaki.Wybraliśmy kolor zielony i teraz córcia również go będzie miała :)

Kotek Leoś bardzo ładne imię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2014, 23:46

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    effcia, u nas nie słyszałam o takich zwyczajach, nie wspominając, że u mojego teścia to pierwsze wnuczątko, a moja mama ma już ich ośmioro ;) no ale mniejsza o to, niczego od nikogo nie oczekiwałam, wkięc nie czuje się zawiedziona ;)

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane ja tez mam slurcze czasaki zaboli ale to nie sa chyba te prawdziwe.

U mnie na szczęście nikt sie jie wtranca i z M mamy spokój

Juz doczekac sie nie umie dzisiejszego badania bo bede wiedzieć czy wychodze do domu czy zostaje nadal w szpitalu.mjuz czasami wolałabym żeby zrohilimki ta cesarkemi bym miała już spokój

kotek27, Matylda36, Effcia28 lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też szkoda gadać. Teściowa nawet mnie nie odwiedzi a obok mnie przejeżdża z miliard razy w ciągu dnia. Do koleżanek to tak ale do synowej która siedzi w domu to po co. Już na początku ciąży oświadczyła że przez pierwszy miesiąc nie przyjedzie bo się boi małych dzieci a jak później trzeba będzie posiedzieć to tylko na 1h nie dłużej. Rodzice daleko i ostatnio mieli przyjechać to powiedzieli że im trochę paliwa szkoda (czaicie do córki) ale jak ja jestem w pobliżu warszawy to jak nie zajade to jest wielki foch i obraza.
    Sorki dziewczyn za te wynaturzenia ale musiałam gdzieś to spuścić.

Effcia28 lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
‹‹ 1124 1125 1126 1127 1128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ